קבוצת המילטון שלחה אליי את ה-Amazfit GTS, שעון חכם חדש מבית מותג Amazfit, הדוגל בעיצוב מודרני לצד תמיכה קלה ויעילה בפעילויות ספורט. האם השעון משתלם למחירו? בואו נגלה!
שוק השעונים החכמים גדל מאוד במהלך השנים האחרונות וכיום חברות רבות משיקות שלל דגמים וסוגים של שעונים חכמים חדשים בכל שנה. אחד המותגים היותר מוצלחים של השנים האחרונות הוא מותג Amazfit, השייך לחברת הבת Huami מבית חברת Xiaomi. ה-GTS מציע את חווית השעונים החכמים במחיר משתלם לצד ביצועים טובים, והוא שעון קל בעל עיצוב מודרני, המתאים במיוחד לאלה העוסקים בפעילות ספורטיבית.
פתיחת הקופסא:
בתור הקופסא השחורה של השעון נמצא עוד קופסא לבנה, הכוללת בתוכה את השעון עצמו וכן כמה ניירות וכבל טעינה. כבל הטעינה הוא למעשה מעגן קטן המתחבר לתחתית השעון באמצעות מגנט ובכך מטעין את השעון.
עיצוב:
העיצוב של ה-Amazfit GTS מזכיר מאוד את העיצוב של ה-Apple Watch המוכר והידוע, כאשר גוף השעון הינו מלבן העשוי מאלומיניום. בצידו הימני של השעון נמצא כפתור קטן המאפשר הדלקה של מסך השעון וכן מעבר מהיר לאפליקציה אותה ניתן להגדיר מראש. גוף השעון כולל מסך מגע בגודל 1.65 אינץ' מסוג AMOLED, המצופה בציפוי Gorilla Glass 3. אמנם השעון מצופה בציפוי שאמור להגן על המסך אך עדיין הייתי ממליץ לשמור על השעון ולא לעשות איתו פעילויות אגרסיביות מידי.
אחד הדברים היותר מרשימים שיש לשעון הוא מסך ה-AMOLED המרשים שלו, אשר גם בגודלו הפצפון מדובר באחד המסכים היותר מוצלחים שיצא לי להיתקל בהם, והוא מציג צבעים חיים ואיכותיים במיוחד.
לשעון אפשרות מסך Always On Display, שתשאיר את מסך השעון דולק בכל רגע נתון ותציג את השעה וכן כמה נתונים בסיסיים נוספים, אך השימוש בתכונה זו מוריד משמעותית את חיי הסוללה של השעון.
ואם כבר אנחנו מדברים על חיי הסוללה, את השעון מפעילה סוללה קטנה בנפח של 220mAh. אמנם הסוללה לאו דווקא גדולה אך תשמחו מאוד לגלות שהיא מספקת לשעון לא פחות מ-14 ימים שלמים של עבודה רציפה ללא צורך בטעינה בשימוש רגיל, ואם תשתמשו בשעון לפעולות בסיסיות בלבד הסוללה מסוגלת לספק עד כ-46 ימי עבודה שלמים. במהלך הסקירה שלי ביצעתי מספר פעולות יומיומיות עם השעון כולל מעקב אחר פעילויות ספורט ואכן הסוללה החזיקה קרוב לשבועיים לפני שנאלצתי להטעין אותה שוב.
בכל הקשור לחיישנים פיזיים, הצד האחורי של השעון כולל חיישן המסוגל למדוד את קצב הלב שלכם בכל רגע נתון.
יחד עם עיצוב מרשים נתקלתי בכמה דברים מאכזבים במיוחד, כאשר הראשון בניהם הוא שהשעון לא כולל רמקול או מיקרופון מובנה, דבר שמקשה מאוד על פעולות פשוטות כגון קבלת שיחת טלפון מהשעון או שמיעת מוזיקה ישירות מהשעון. כמו כן לשעון אין שבב זיכרון פנימי מה שאומר שאי אפשר לטעון עליו שירים מראש ואם תרצו להשתמש בו לטובת האזנה למוזיקה תצטרכו להזרים לו מוזיקה מהפלאפון שלכם. יחד עם זאת חשוב לזכור שתג המחיר של שעון מציב את התכונות האלה כמותרות, ולכן לגיטימי מאוד שלא נקבל אותן כאן.
תכונות:
כעת נעבור לתכונות ולממשק השעון עצמו. עקב גודל השעון ומשקלו העומד על כ-24.8 גרם בלבד, השעון לחלוטין מתאים לשימוש בזמן פעילות ספורטיבית. ואכן, השעון עצמו מצויד באפליקציית ספורט ייעודית, שתאפשר לכם לעקוב אחרי האימון שלכם באופן מקיף.
אחד הדברים שהתאכזבתי לגלות בשעון היא העובדה ששבב ה-GPS שלו לא עושה את העבודה כפי שנדרש, כאשר המעקב אחרי האימון עובד כשורה אך המעקב אחרי המיקום לא עובד טוב כלל, ולרוב מצאתי את עצמי מקבל נתוני מקום לא נכונים ולא מדוייקים. זוהי לאו דווקא בעיה גדולה אך לאלה שרוצים מעקב מקיף יותר של האימונים שלהם הכולל נתוני מיקום וכו' זה בהחלט יכול להיות קריטי.
אפליקציית הספורט כוללת מספר תכניות מעקב מובנות בהתאם לסוג האימון אותו אתם מבצעים, החל מריצה, אופניים ואפילו לשחייה, הודות לעמידות השעון למים עד לעומק של 50 מטרים.
בנוסף לאפליקציית הספורט נקבל אפליקציית נגן, שתאפשר לנו להעביר שירים, לשלוט בעוצמת השמע שלהם וכן לעצור או להפעיל אותם היישר מהשעון. כאדם ששומע מוזיקה באמצעות הפלאפון כמעט בכל יום שמחתי שהשעון מקל עליי בנושא ומאפשר לי להעביר שירים או לשלוט בעוצמה שלהם כאשר אני לא משתמש בפלאפון באופן ישיר.
כלל האפליקציות השונות של השעון והגדרותיהן נשלטות כולן על ידי אפליקציית Amazfit המותקנת על הסמארטפון שלכם. באפליקציה נוכל לבצע שלל פעולות בסיסיות וכן פעולות מתקדמות הקשורות בשעון, החל משינוי עיצוב השעון ועד לשליטה בהרשאות שונות, הצגת התראות וכו'. כמו כן האפליקציה מציגה סיכומים של מעקבי האימון שלכם, נתוני צעידה יומיים, מעקב אחר נתוני השינה שלכם ועוד.
אם נחזור לרגע לכל הקשור בעיצוב השעון, אני שמח לבשר לכם שהשעון עצמו כולל יותר מכ-50 עיצובים שונים, כך שסביר מאוד להניח שתמצאו עיצוב שמתאים לכם. שינוי פני השעון נעשה דרך האפליקציה בלחיצת כפתור.
אך אם כמה שהשעון מלא בתכונות שונות ומגוונות כל אלה הולכות לחלוטין לפח בעקבות בעיה אחד גדולה מאוד שיש לשעון והיא חוסר התמיכה בשפה העברית. אמנם דיווחים שונים אומרים כי נקבל תמיכה רשמית בעברית עד סוף השנה אך כרגע אין תמיכה בשפה העברית כלל, וזוהי בעיה גדולה מאוד, בעיקר כי עקב חוסר התמיכה בעברית אין אפשרות לקבל התראות ישירות לשעון באופן קריא וברור (במידה וגוף ההתראה באנגלית היא מוצגת כמו שצריך). כמו כן גם אם נקבל שיחה ואיש הקשר שלנו בעברית נקבל במקום שם איש הקשר מספר ריבועים בלתי קריאים שלא מעבירים את המידע כמו שצריך. לשמחת כולנו אם אכן נקבל את העדכון תומך העברית בזמן הקרוב נוכל להשתמש בשעון באופן רחב אפילו יותר.
סיכום:
ה-Amazfit GTS הוא שעון ספורט אלגנטי בעל מראה נקי ומודרני, אך גם עם שלל התכונות שהוא כולל, חוסר התמיכה הפשוטה בשפה העברית הופכות את השעון ללא אטרקטיבי כלל נכון לרגע זה (לפחות עד שתגיע תמיכה טובה ונוחה לעברית). יחד עם זאת, מדובר בשעון איכותי למדי בטווח המחיר שלו, ואני בטוח שכאשר תגיע תמיכה מלאה בשפה העברית, ה-Amazfit GTS יהיה אופציה נהדרת לשעון החכם הבא שלכם.
ה-Amazfit GTS זמין כעת לרכישה במספר צבעים במחיר של כ-675 שקלים באתר שיאומי ישראל וכן בחנויות Mi Store ואצל המשווקים המורשים ברחבי הארץ.
Amazfit GTS
עיצוב - 9
תכונות - 7
ממשק - 9
חיי סוללה - 10
8.8
טוב
שעון ספורט חכם ואיכותי למחירו.