עם עמידות גבוהה ושלל פיצ'רים, ה-Amazfit T-Rex Pro כאן כדי לספק לכם חווית שעון חכם ללא פשרות ובמחיר משתלם לתמורה
שעונים חכמים הם ללא ספק שוק שממשיך להתפתח רבות משנה לשנה, ונכון להיום יש המון אפשרויות לשעונים חמכים ממגוון חברות שונות, כשכל שעון מציע סט כלים שימושי ושונה על מנת לספק למשתמשים כמה שיותר אפשרויות עם השעון החכם שלהם. אחת מחברות המכשור הלביש הותיקות והמוכרות ביותר שיש היום זו חברת Amazfit, שמציעה נכון להיום מספר דגמים די גדול ועשיר של שעונים חכמים במגוון תגי מחיר, בעלי מגוון אפשרויות שימוש ובעיצובים שונים. ה-Amazfit T-Rex Pro הוא אחד מהשעונים המאובזרים ביותר של החברה שהושק לפני כחודש, והוא כולל עיצוב מרשים ועמיד לצד לא מעט אפשרויות שימוש. הנה מה שחשבתי על השעון החכם החדש של החברה!
אז מותג Amazfit הינו מותג די וותיק אצלי באופן אישי ובאתר באופן כללי, וכבר סיקרנו במהלך השנים האחרונות מספר דגמים שונים של שעוני החברה, החל מדגם ה-GTS המקורי (סיקור שלו כאן) ועד לדגם ה-GTR 2e (סיקור שלו כאן) שיצא לפני מספר חודשים לשוק יחד עם עוד מספר דגמים חדשים בסדרות השונות של שעוני החברה. בעוד ועד כה נגענו בסדרות הבסיס ובסדרות הביניים של שעוני החברה, ה-T-Rex Pro תהיה למעשה הפעם הראשונה שניגע באחד מדגמי השעונים היקרים ביותר שהחברה מציעה עד היום. כיוון שכבר חוויתי לא מעט שעות שימוש עם שעוני החברה האחרים, הגעתי עם ציפיות גבוהות מאוד לטי-רקס, ואגיד לכם כבר עכשיו שהוא ממש לא אכזב.
בתור התחלה, ההבדל המרכזי בין דגם הטי-רקס פרו לבין שאר דגמי החברה מתבטא בעיקר בעיצוב שלו וביכולות העמידות שלו, וניתן לראות זאת מיד אם נשווה בינו לבין השעונים האחרים של החברה. בעוד וסדרת GTS וסדרת GTR נועדו לספק חווית שימוש חכמה במעטפת אלגנטית, מעוצבת ואפילו מנימליסטית, ה-T-Rex Pro הוא שעון גדול יותר, כבד יותר ורציני יותר. הוא כולל הרבה יותר שכבות הגנה, המעטפת שלו מרגישה קשיחה במיוחד וממש לא עדינה למגע, והתחושה הכללית שמקבלים ברגעים הראשונים ששמים את השעון על היד היא "אוי וואו, איזו מפלצת מגניבה יש לי כאן!". כמובן שהעיצוב הזה לא נמצא כאן סתם, היות ודגם הטי-רקס פרו נועד בראש ובראשונה לספק את צרכיהם של משתמשי האקסטרים, אלה שמתאמנים הרבה, מסתובבים הרבה בחוץ, מטיילים, מטפסים ואפילו שוחים. זה ממש לא שעון אלגנט וטוב שכך, מדובר בשעון "קשוח" בכל חלק שלו, החל מהמראה ועד ליכולות העמידות.
מעבר למסגרת העמידה, השעון כולל בחלקו האחורי מספר חיישנים (עוד מעט נפרט עליהם), הוא מגיע עם רצועת גומי מנדפת זיעה וכולל ארבעה כפתורים הממוקמים בצידי השעון, שניים בכל צד. באופן אישי אהבתי מאוד את העיצוב של השעון, אפילו שאני בטוח שהרבה מכם יחשבו שמדובר בשעון עם מראה קצת "מצועצע", אבל בדיוק בשביל זה יש לכם את דגמי ה-GTR של החברה שמגיעים בעיצוב הרבה יותר אלגנטי. כמו כן אציין לטובה שאפילו שמדובר בשעון הרבה יותר רציני במראה שלו, הוא לא שוקל יותר מידי, כ-59.4 גרם אם נהיה מדויקים יחד עם הרצועה (לצורך השוואה, ה-GTR 2e שוקל כ-32 גרם ללא הרצועה), כך שאפילו שהוא קצת יותר מורגש על היד, לא תהיה לכם בעיה לישון איתו אם תרצו.
כאמור, יכולות העמידות של השעון מרשימות במיוחד, ולמעשה השעון עבר כ-15 בדיקות עמידות שונות בתקן צבאי על מנת שיוכל להבטיח שיעמוד בכל תנאי שטח, אימון או פעולת אקסטרים כלשהי. באופן אישי בעוד ואני לא משתמש אקסטרים בשום צורה (טרם יצא לי לטפס או להפיל משהו על השעון), כן יש מקרים בהם אני עובד הרבה עם הידיים (הרכבת מחשבים, אימוני כושר וכו'), וקרה לי לא מעט שהשעון נחבט בצורה כזו או אחרת במשהו קשיח ופשוט לא קרה לו כלום. מעולם לא קרה שקיבלתי שריטה כלשהי על המסך או שמסגרת השעון נפגעה, וזה משהו שראוי לציין לטובה, בעיקר אם אתם מאלה שמסתובבים הרבה ועושים הרבה פעולות שעלולות לפגוע באופן ישיר בשעון.
אם כבר דיברתי על המסך, דעו שגם כאן וכמו בכל שעוני החברה עד היום נקבל מסך AMOLED מרשים למדי בגודל 1.3 אינץ' וברזולוציה של כ-360×360 פיקסלים, כאשר המסך של הטי-רקס מצופה בנוסף לכך בשכבת זכוכית מחוסמת ובציפוי המונע טביעות אצבע ומריחות. המסך נראה נהדר בכל תנאי שטח ומזג אוויר שהוא, והוא כולל בהירות מרשימה, תמיכה בפיצ'ר "Always On Display" ובבהירות אוטומטית.
מעבר למסך נקבל בתחתית השעון את מגוון החיישנים שלו כשהמרכזי בניהם הוא ה-"BioTracker™ 2 PPG", שהוא למעשה חיישן אופטי שאחראי למדוד מגוון נתונים כגון קצב לב, אחוז החמצן בדם ועוד. השעון בנוסף לכך כולל תמיכה ב-GPS ובשלל חיישני מיקום נוספים כגון חיישן גובה וחיישן גאומגנטי, שזה מעולה לאלה מכם שרוצים שפירוט האימון שלהם יהיה מדויק עד לרמת מסלול הפעילות ועוד.
אם כבר דיברתי על הפעילות שלכם, תהיו בטוחים שגם כאן נקבל תמיכה רחבה במגוון אפשרויות שימוש. בתור התחלה, השעון כולל מגוון תכניות ניטור אימון מובנות (למעשה יש יותר מכ-100 מצבי ספורט שונים שהשעון יכול לנטר). אנחנו מדברים כאן על כמות בהחלט נכבדת של פעילויות, החל מריצה בחוץ, שחייה ואופניים ועד לגלישה, קפיצה בחבל, חישוק, חץ וקשת ואפילו ריקודי בטן, כך שלא משנה באיזה ספורט אתם מעוניים לבצע, סביר מאוד להניח שהשעון הזה יספק לכם תכנית ניטור מותאמת לסוג הספורט האהוב עליכם. מעבר לתכניות הספורט תדעו שהשעון תומך במגוון רחב של אפשרויות שימוש שונות, כגון אפשרות להפעיל ולהעביר מוזיקה, אפשרות לכתוב פתקים ותזכורות, אפשרות לקבל התראות מהנייד ישר לשעון כולל שיחות טלפון, אפשרות למצפן וברומטר, אפשרות למדידה של לחץ דם ודופק ועוד. בנוסף לכך השעון מסוגל לעקוב אחרי נתוני השינה שלכם, לעקוב אחרי הצעדים שלכם, אחרי מידת הלחץ שלכם ועוד.
אך כל אלה מתגמדים אם נשווה אותם לאחד הפיצ'רים הייחודיים של שעוני Amazfit והוא כמובן מערכת ה-PAI. מדובר במערכת די וותיקה לשעוני החברה המסייעת רבות למשתמשים בקבלת מידע אמין ונוח על הפעילות הגופנית שלהם. PAI למעשה מחשבת ציון שבועי בהתאם לכמות הפעילות השבועית שלכם, כשאר הציון נע בין 0 ל-100. המטרה שלכם היא כמובן להגיע לציון 100 בכל שבוע, כך שתעדו באופן מלא שעשיתם מספיק פעילות גופנית במהלך שבעת הימים האחרונים. השעון יבקש ממכם את הגיל שלכם לצד הגובה והמשקל שלכם על מנת שיוכל לחשב כמה פעילות עליכם לעשות כדי להגיע לציון 100, וכל פעילות ספורטיבית שתעשו ותתעדו עם השעון תוסיף עוד לציון שלכם.
אני חייב לציין שבתור אדם שלרוב סולד מספורט, מערכת ה-PAI גרמה לי לעשות הרבה יותר פעילות גופנית. הדרך בה המערכת מנגישה למשתמש את חתך הפעילות הספורטיבית שלו במטרה לשפר את יכולות הגוף שלכם כמה שיותר מעודדת מאוד, והרבה פעמים הרגשתי שאני מקבל פידבק מחבר טוב בסוף כל אימון, אפילו שבסופו של דבר מדובר בסך הכל במספר על גבי מסך קטן שעל היד שלכם. כמו כן השעון דואג לדרבן אתכם לא מעט, החל משליחת התראה משמחת על שעברתם מספר צעדים מסוים ביום או ששרפתם כמות נכבדת של קלוריות במהלך הפעילות הספורטיבית שלכם. כל המערכות האלה מאפשרות לשעון להיות בעצם לחבר טוב של המשתמש, ואני כמובן מאוד בעד.
כל האלמנטים האלה של השעון נשלטים בקלות על ידי אפליקציית Zepp. האפליקציה מאוד ידידותית למשתמש ותומכת במגוון רחב של שפות (כן, גם בשפה העברית), כך שגם אם אתם לא משתמשים שמבינים במיוחד בהגדרות השונות של השעון, אני סבור שתצליחו למצוא את עצמכם בקלות גם בתוך האפליקציה. כמו כן אציין לטובה שגם השעון עצמו תומך בעברית, החל מהאפשרות לקבל התראות מלאות בעברית ועד לשינוי מלא של כל ממשק השעון לשפה העברית, פיצ'ר שהיה קצת יותר בעייתי ליישום עם שעונים קודמים של החברה, ואני שמח מאוד שהוא כאן בצורה נוחה.
אחד הנתונים החשובים ביותר ששעון חכם צריך שיהיה לו זו עמידות בתחום חיי הסוללה, ולשמחתי הרבה גם הטי-רקס פרו מגיע עם חיי סוללה מרשימים במיוחד. השעון מסוגל לספק עד לכ-18 ימי שימוש מלאים בעת שימוש סטנדרטי ועד ל-9 ימי שימוש מלאים בעד שימוש כבד. כמו כן השעון מסוגל להיטען במהירות מרשימה של כשעה וחצי בלבד, כך שאם אתם צריכים להטעין אותו מפעם לפעם, זה לא ייקח לכם יותר מידי זמן.
בסופו של דבר, ה-T-Rex Pro מבית Amazfit הוא אחד מהשעונים החכמים היותר טובים שיצא לי להיתקל בהם עד היום (אפילו שבסופו של דבר היו לי לאורך השנים בערך 4 שעונים חכמים). השעון מגיע בעיצוב מרשים ועמיד, המסך מעולה, חיי הסוללה והביצועים מעולים גם הם והפיצ'רים ויכולות השימוש של השעון מגוונות ועשירות. אם אתם מחפשים שעון חכם עשיר באפשרויות הכולל מבנה עמיד וקשיח, ה-T-Rex Pro הוא ללא ספק אופציה נהדרת לשים עליה את היד, בייחוד כשהוא מגיע בתג מחיר די משתלם של כ-799 שקלים בלבד (מחיר בדיחה בהשוואה למחירים של השעונים החכמים של החברות הגדולות כמו Garmin או Suunto).
מה אתם חושבים על ה-Amazfit T-Rex Pro? ספרו לנו בתגובות!
*יחידה לסקירה הובאה על ידי קבוצת ח.י., תודה רבה!
Amazfit T-Rex Pro
ציון סופי - 8
8
מעולה
שעון חכם, עמיד ובעל מלא אפשרויות שימוש, מה צריך יותר מזה?