פסטיבל אנימיקס 2018 – פותחים בקברט – סיקור האירוע

מסרטונים קצרים ועד סרטים באורך מלא. ניתן לבוא ולהרגיש את ההשקעה והנשמה של כל יוצר מאחורי האנימציות והקריקטורות מעוררות ההשראה הללו, שיצא לי לראות במהלך הפסטיבל הקסום הזה.

בהיותי חובבות אומנות ואומנית בעצמי, בעלת אהבה גדולה לאנימציה וקומיקס. כששמעתי על הפסטיבל לראשונה הילדה הקטנה שבתוכי פרצה בהתלהבות רבה, ולא יכולתי להסב ממנו את תשומת הלב שלי. ובאמת שבכל דבר שיצא לי לבוא ולראות במהלך הפסטיבל, ראיתי את ההשקעה, המחשבה והעבודה שעמדות מאחורי התוצרים המבריקים שנחשפתי אליהם. בין אם אלו סרטונים קצרים שזמן הריצה שלהם לא עולה על 60 שניות או סרטים באורך מלא ואפילו קומיקסים וקריקטורות, שכולם מלאים בסיפורים רבים שרק ממתינים שמישהו יבוא ויתבונן בהם.

כמובן שעבור כל פסטיבל צריך אירוע פתיחה, וגם כאן לא מדלגים על הנושא. יצא לי לקחת חלק ולהנות מאירוע הפתיחה של פסטיבל אנימיקס 2018, הלא הוא פותחים בקברט. אני והשותפה שהתלוותה אלי התיישבנו בנינוחות בכיסא, ובהחלט לא ידענו עבור מה לצפות, לשמחתי ההפתעה הייתה טובה ומשעשעת במיוחד.

את אירוע הפתיחה הנחה טוביה צפיר, שזו היא השנה השלישית ברציפות בה הוא מנחה את אירוע הפתיחה של פסטיבל אנימיקס. בין הבדיחות השנונות במיוחד והחיקויים של מספר מנהיגים מההווה והעבר, אותו טוביה שגדלתי עליו בתור ילדה ואני לא חושבת שיש מישהו שיותר ראוי לבוא ולהנחות טקס עבור אירוע כה גדול ומשמעותי הנוגע לאנימציה, קומיקס וקריקטורה.

כמובן שבמהלך אירוע הפתיחה לא דילגו על נושא מאוד חשוב שהתרחש לו לפני זמן לא רב במיוחד. מדובר בפיטוריו של המאייר אבי כ"ץ לאחר פירסום הקריקטורה שלו של נתניהו ואורן חזן הממשיל את השניים לאחר ההחלטה על חוק הלאום, והסלפי המדובר. לאחר ההודעה על פיטוריו של כ"ץ מהג'רוזלם פוסט, נרתמו מנהלי הפסטיבל ועוד אומנים רבים על מנת להראות לכולם מה הם חושבים, ומוכיחים לכולנו שלא ניתן לבוא ולהשתיק את חופש הביטוי במדינת ישראל, אם כי ישנם כמה שמנסים לעשות זאת.

אחד הדברים שמצויינים השנה במהלך הפסטיבל הם 70 שנה למדינת ישראל. חלק ניכר וגדול מאוד מהפסטיבל שם דגש על העשייה והתרומה של האנימטורים והמאיירים של מדינת ישראל עבור תעשיית האנימציה, קומיקס וקריקטורה ברחבי העולם. השנה נתבקשו אומנים להציג לנו את העבודות שלהם המשקפות דמויות מרכזיות בתעשייה כמו: שרוליק, ליא קניג, רוני סומק, קובי לריא ועוד מספר גיבורי תרבות ישראליים שזכו לכבוד.

במהלך הקברט הצבעוני הוקרנו מספר סרטי אנימציה, שאותם ליקט במחשבה רבה דודו שליטא. למי שלא מכיר את דודו, מדובר ביוצר אנימציה, במאי, מרצה וכמובן אוצר הפסטיבל של אנימיקס. אותו לקט של סרטי אנימציה הכוללים בתוכם עבודות מהארץ ומהעולם, חלקים מסרטים ארוכים, או אפילו סרטי אנימציה באורך של דקה. אותו לקט שבחר דודו להציג במהלך אירוע הפתיחה, פשוט גרם לי לכל כך הרבה תחושות ורגשות שלא האמנתי שיתעוררו בי במהלך אירוע שכזה. ועל כך ברור לי מאוד מדוע דודו הוא אחד העפרונות המחודדים ביותר בתעשייה.

את עיקר תשומת הלב השנה קיבל שרון גזית, בשל זכייתו בפרס יקיר הפסטיבל של אנימיקס 2018. שרון הוא אחד מאותם אנשים שפשוט לא גדל, ורק הרעיונות הצצים בראשו הולכים ונעשים גדולים יותר משנה לשנה. שרון הוא במאי אנימציה שמוערך בקרב הקהילה בארץ והבינלאומית. יצירות רבות שלו זכו לפרסים ואף הוקרנו בפסטיבלים שונים ברחבי הגלובוס. כיום שרון עוסק בעיקר במתן הרצאות בקורסים לאנימציה בבצלאל ומנשר, ובין היתר הוא גם המנהל היצירתי של סטודיו "פיל אנימציה". מי חשב בכלל שנער צעיר שהוקסם מאותם ציורים זזים שאביו הראה לו בילדותו, יגדל להיות איש חזון באנימציה צבעונית וייחודית כל כך.

לסיכום, האירוע היה משעשע, מרגש ובעיקר מעורר השראה. כפי שציינתי קודם לכן בהיותי חובבת אנימציה וקומיקס, לבוא ולראות תוצרים מרחבי הארץ והעולם של יוצרים שונים עורר בי מחדש את הנפש היוצרת שבתוכי. ללא ספק זה הוא אירוע פתיחה ראוי לחלוטין עבור פסטיבל שעיקר תוכנו הוא של יוצרים שהתרכזו במקום אחד לחגוג משהו צבעוני, בעל חופש ביטוי ומשמעות רבה עבור כל אחד ואחד מאיתנו. בפסטיבל הזה כל אחד יכול לבוא ולמצוא את הפינה שלו, אם אתם אנשים מבוגרים שמחפשים לברוח למקום אחר, או ילדים שרוצים לבוא ולחלום בעולמות מופלאים שאנשים יצרו. ללא ספק נשארתי עם טעם של עוד ובהחלט אחזור גם בשנה הבאה!

אודות בר מקלר

בזמני הפנוי אני חננת על, מעריצה אדוקה של Marvel, Star Wars ו-Voltron Legendary Defender. בין היתר רואה סרטים, סדרות, קוראת קומיקסים ומצילה את העולם מספר פעמים בשבוע כי אני Defender Of The Universe. אה כן וכמובן משחקת בהמון משחקי וידאו, אל תתבאסו אם אקרע לכם את הצורה במשחק מכות.

השאר\י תגובה