לאחר הגעתו הרשמית של מותג Anker לישראל הגיעו לידי שניים מהמוצרים הנמכרים בארץ, ה-Anker PowerPort Atom III Slim וה-PowerCore Slim 10000 PD והנה מה שחשבתי עליהם!
כדי להכניס את כולם לעניינים הנה כמה מילים אודות חברת Anker!
חברת אנקר נוסדה בשנת 2011 בשנזן שביפן על ידי סטיבן יאנג. עיקר מוצריה של החברה עוסקים בכל הקשור למטענים, רכזות USB ופורטים אחרים למניהם, פתרונות חשמול כגון מפצלים חכמים וחזקים וסוללות נטענות בהספקים גבוהים כמו גם רמקולים ועוד. לאחר מספר דיווחים על כוונתו של המותג להגיע לישראל בייבוא רשמי אכן הגיעה אנקר ושלל מוצריה למדפי החנויות הישראליים במהלך חודש מאי מה שמאפשר לנו לסקור ולטעום את איכות המוצרים של אנקר במבחן השטח שלנו!
בסקירה זו אתייחס לשני מוצרים של החברה והם ה-Anker PowerPort Atom III Slim שהוא רכזת USB בעלת 4 יציאות ומוצר נוסף העונה לשם Anker PowerCore Slim שהוא למעשה סוללה ניידת נטענת בנפח של כ-10000mAh.
אחד הדברים שיש לשים לב אליהם כאן הוא שהיות ומדובר במטענים ופתרונות הטענה ניידים בטכנולוגיות שונות ובהספקים שונים, ביצועי המוצרים בעיקר ימדדו בצורה הטובה ביותר בצימוד למוצרים העושים את המיטב בכל הקשור להטענה מהירה בשלל התקנים השונים שיש היום בשוק, כך שלא אשתף כאן בתוצאות הנמדדות בזמן היות וכל זמן יכול להשתנות בין כל מוצר למוצר ואני לא רוצה לתת תחושה כללית לטוב או לרע שעלולה להתברר כלא נכונה בצימוד עם מוצרים נוספים המפיקים את המיטב מיכולות המוצרים של אנקר. בסקירה בעיקר אדבר על איכות הבנייה, יכולות המוצר היבשות בתחום המפרט וכמובן חווית השימוש.
נתחיל עם ה-Anker PowerCore Slim:
אז כפי שציינתי קודם, ה-PowerCore Slim היא למעשה סוללה נטענת ניידת בנפח של כ-10000mAh התומכת בתקן USB PD.
למי שלא מכיר את תקן USB PD מדובר למעשה בטכנולוגיה הנקראת Power Delivery המספק מספר נתונים איכותיים לחיבור ה-USB-C שכולנו מכירים שמשתלט ובצדק על תעשיית המחברים בשנים האחרונות. בין היכולות השונות של טכנולוגית PD נוכל למצוא תמיכה בהספק חיבור של עד כ-100W, חלוקה נכונה של המתחים השונים לטובת טעינת כמה מוצרים בו זמנית בהספק מקסימאלי, יכולת לספק מתח חשמל למוצרים שונים ועוד.
באריזת ה-PowerCore Slim נמצא כמובן את הסוללה עצמה, כבל USB-C להטענה/טעינה, ניירת קלה וכן קייס בד מהודר לאחסון הסוללה והכבל הנלווה שלה.
אחד הדברים שהכי אהבתי בשני המוצרים (עוד על ה-PowerPort Atom בהמשך) הוא איכות האריזה והבניה שלהם. אריזות המוצרים פשוטות ויפות, והן לא מנסות לבלבל אתכם עם רעש ובלאגן. כל אריזה כוללת מלבד התמונה של המוצר את המידע החשוב ביותר ואת היכולות הטובות ביותר שיש למוצר להציע, כך שלא יקרה מצב שתופתעו עם פיצ'ר מסוים שייחלתם לו ולא הגיע עם המוצר.
דבר נוסף שאהבתי לא פחות הוא איכות הבנייה של המוצר עצמו. ה-PowerCore Slim היא סוללה בנפח עצום בעלת מעטפת קטנה יחסית ודקה למדי. העובי של הסוללה עצמה לא עובר את העובי של הסמארטפון שלי, מה שהופך אותה לקלה לנשיאה בתיק ואפילו בכיס. מעבר לכך כלל החומרים ממנה בנויים הסוללה עושים את עבודתם נאמנה, ואפילו שבסופו של דבר מדובר במעטפת פלסטיק עדיין מדובר במוצר בעל איכות בנייה איכותית למדי. כמו כן ישנו גימור בעל מרקם מעניין ונעים למגע על גבי החלק העליון של הסוללה שככל הנראה נועד למנוע החלקות של הסוללה מהיד ועל הדרך גם לשפר את הנראות הכללית של הסוללה. לבסוף ישנו כפתור בודד על הסוללה שלחיצה עליו תפעיל את חיווי ה-LED הכחול של הסוללה הכולל 4 נורות שונות שלחיצה על הכפתור מדליקה אותן ומראה לנו למעשה כמה אחוזי סוללה נותרו לנו לפני שנצטרך להטעין את הסוללה מחדש.
בגזרת החיבורים נקבל חיבור USB-A תומך תקן טעינה PowerQi לצד מחבר USB-C התומך בתקן ה-USB PD עליו דיברתי קודם. מחבר ה-USB-C מסוגל להטעין בהספק של עד כ-18W ומחבר ה-USB A מסוגל להטעין בהספק של עד כ-12W. מעבר לכך ניתן לטעון את הסוללה עצמה באמצעות מחבר ה-USB-C על מנת לספק זמני טעינה מהירים יותר מאשר בהטענה עם מחבר ה-USB-A.
בגזרת הביצועים בכל מכשיר שבדקתי קיבלתי טעינה מהירה (הן בסמארטפון שלי, ה-Galaxy A70 והן בשלל מכשירים שונים כגון קונסולת ה-Nintendo Switch שלי ועוד. חשוב לי לציין שכל הטעינות שביצעתי היו עם מחבר ה-USB-C היות וכל המכשירים שיש ברשותי תומכים בחיבור הזה. יחד עם זאת כן ניסיתי להטעין מכשירים שונים עם מחבר ה-USB-A והצלחתי לקבל טעינה די מהירה, אם כי לא המהירה ביותר בהשוואה להטענה עם חיבור ה-USB-C המודרני והמתקדם יותר.
לסיום אסכם ואומר שה-Anker PowerCore Slim היא סוללה נהדרת המסוגלת לספק איכות טעינה מהירה וחזקה בפורמט קטן, נייד ודק למדי. כמו כן נפח הסוללה המרשים מאפשר טעינה ארוכה של מספר מכשירים עד הרגע שנצטרך להטעין את הסוללה עצמה, כך שהיא אידאלית מאוד לזמנים בהם אין שקע חשמל זמין להטענת המוצרים שנמצאים עליו יום יום. אציין לטובה את התמיכה במספר תקני טעינה שונים (USB PD לצד Qi) המאפשרים לנו להטעין מגוון רחב הרבה יותר של מכשירים בצורה הטובה ביותר עם הסוללות.
נעבור כעת ל-Anker PowerPort Atom III Slim:
ה-PowerPort Atom III היא רכזת USB נייחת המספקת לנו כ-4 שקעי טעינה התומכים בטעינה מהירה.
לפני שנעבור ליכולות הרכזת אפרט גם כאן מה כלול באריזה. מלבד למוצר עצמו נקבל שוב את האריזה האלגנטית והפשוטה המציגה לנו את היכולות המרכזיות של המוצר לצד ניירת וכבל חשמל. כמו כן אחת התוספות האיכותיות לדעתי היא פד הדבק הדו-צצדי הכלול שנכלל כמובן כפיתרון קל ונוח להצמדת הרכזת לשולחן העבודה שלכם לטובת שימוש נוח יותר עם המוצר. אישית זה בדיוק מה שעשיתי כאשר הדבקתי את הרכזת לחלקו התחתון של השולחן שלי במרחק נגיעה כך שאוכל לחבר את המוצרים השונים שלי בקלות ובנוחות.
במקרה של הרכזת הזו חשוב לי לציין שהיא לא כוללת שום תמיכה בחיבור ישיר למחשב מה שאומר שפורטי ה-USB של המוצר לא מאפשרים העברת קבצים וכו' למחשב, אז יש לשים לך לב לפני רכישה במידה ואתם זקוקים ליכולות שכאלה מרכזת ה-USB שלכם.
נעבור כעת למוצר עצמו וגם כאן אזקוף לטובה את איכות הבנייה הבלתי מעורערת של מוצרי אנקר. בדומה לסוללה, גם הרכזת עצמה עשויה פלסטיק איכותי וחלקה העליון כולל גימור מחוספס שמרגיש כמו בד (אם כי לא ממש ברור לי ממה הוא עשוי בדיוק). מלבד לכך ישנה נורית LED שזוהרת בכחול כאשר הרכזת מחוברת לחשמל.
רכזת הטעינה שלנו כוללת כ-4 פורטים, שלושה מהם מסוג USB-A ואחד נוסף מסוג USB-C.
בניגוד לסוללה הניידת, מחבר ה-USB-C של הרכזת תומך בתקן Qi ולא בתקן PD, אם כי מדובר בתקן Qi3 שנחשב כמובן לאיכותי יותר מתקן ה-Qi הסטנדרטי. כמו כן שלושת מחברי ה-USB-A תומכים בתקן ה-Qi הסטנדרטי.
באשר ליכולות הטעינה, מחבר ה-USB-C מסוגל לטעון בהספק של עד 45W ומחברי ה-USB-A מסוגלים לספק הטענה בהספק של עד כ-20W בו זמנית, מה שמאפשר הטענה של מגוון מכשירים בצורה די מהירה ממקום אחד מרוכז, שזה ללא ספק פיצ'ר העל של המוצר הזה אם תשאלו אותי. ממה שיצא לי לבדוק, המוצרים שמוטענים על ידי הרכזת בהחלט נטענים מהר ובזמן טוב יחסית, גם בזמנים בהם כל המוצרים נטענים בו זמנית על ידי מחברי ה-USB-A. כמו כן גם מחבר ה-USB-C עובד נהדר, והוא מטעין שלל מוצרים בהספק מהיר למדי ובזמנים טובים.
גם כאן אסכם ואומר שה-Anker PowerPort Atom III Slim הוא מוצר נהדר לאנשים המתעסקים עם הרבה מכשירים בו זמנית במהלך העבודה שלהם. מדובר במוצר באיכות בנייה מעולה וביכולות הטענה מרשימות הן בחיבור USB-C והן בחיבור USB-A.
לסיכומו של הסיכום, חווית השימוש שלי עם מוצרי אנקר היא ללא ספק חיובית. מדובר במוצרים בעלי איכות בנייה גבוהה מאוד ואיכות טעינה איכותית לא פחות. יחד עם זאת, חשוב מאוד לבדוק האם המוצר שאתם רוצים לטעון עומד בתקני ההטענה המהירים של המוצרים השונים על מנת שתוכלו להפיק את המיטב מחווית הטעינה כמו גם תמיכה של המוצרים עם מוצרים אחרים על מנת שיעבדו כראוי ולא ייגרם נזק למוצר שלכם בהנחה והוא לא מתאים לתקני ההטענה והשימוש של מוצרי אנקר. כל המידע אודות תאימות המוצרים וסעיפים שיש לשים אליהם לב מפורט בצורה נקייה ונוחה בעמוד המוצר של כל אחד מהמוצרים, הן במקרה של ה-PowerPort והן במקרה של ה-PowerCore. כן אציין שהטענתי עם המוצרים מכשירים שלאו דווקא רשומים כנתמכים בעמודי המוצר וקיבלתי טעינה מהירה ואיכותית אז אם תשאלו אותי אין יותר מידי מקום של היסוס או פחד שהמוצרים שלכם לא יעבדו כראוי עם מוצרי אנקר שדיברנו עליהם היום.
כמה זה יעלה לי..! – באשר למחיר בישראל, ה-Anker PowerPort Atom III Slim זמין לרכישה בישראל במחיר מומלץ לצרכן של 249 שקלים, וה-Anker PowerCore Slim 10000 PD זמין לרכישה בישראל גם הוא במחיר מומלץ לצרכן של 249 שקלים. המוצרים זמינים לרכישה תחת מגוון רשתות וחנויות פרטיות.
*המוצרים הובאו לסקירה על ידי Anker.