שני מטעני מתחילים ב-0%, מי יביא אותנו קודם אל ה-100%
אני מודה, יש לי בעיה "קטנה".
אני אפליסט, אייפוניסט, תקראו לזה איך שתרצו, אבל אני מתנחם בעובדה שמצבי לא עד כדי כך גרוע (לפחות ככה אני חושב).
אני נוהג לקפוץ ולהתחדש כל 2-3 דורות של iPhone, אז לאחרונה התחדשתי ב-iPhone 12 Pro Max אחרי שנתיים מספקות עם ה-iPhone 8 Plus.
הבעיה המרכזית כיום היא שאנחנו מסתובבים עם ים מכשירים, טלפון, אוזניות, שעון ומה לא והתוצאה היא שכל ערב מתחיל לו טקס חדש של טעינת המכשירים בכדי להיות מוכנים ליום הבא שלנו. כל העניין הזה יכול להיות מאוד מסובך, אבל ל-Anker יש בדיוק את הפיתרון בשבילנו!
אני לא אשקר, בהתחלה תהיתי האם לרכוש בכלל את האייפון החדש, בעיקר בגלל ש-Apple יודעת לעשות קסמים ולהעלים כל מיני דברים מהקופסה שלנו, אבל בדיוק אז חברת Anker פנתה אלי והציע לי לסקור ליין מוצרים המיועד כולו לטעינה מהירה ואיכותית.
המוצרים שקיבלתי ועליהם אדבר היום הם כבלים בדגמי PowerLine Select ו-PowerLine+ II, לצד מטענים (ראש, מתאם קיר, שנאי וכו') בדגמי PowerPort PD 1 ו-PowerPort III Nano.
לא ארחיב יותר מידי, אבל הכבלים שקיבלתי כמובן מציגים חיבור USB-C מצד אחד ו-Lightning מצד שני.
הבחירה באיזה מן הכבלים אשתמש ביום יום הייתה קשה, כאשר ה-PowerLine Select מציג כבל באורך של כ-2 מטרים, בצבע לבן התואם לצבע המטען, ומצד שני ה-PowerLine+ II המגיע באריזה קשיחה ומרשימה אך באורך של מטר בלבד ובצבע שחור.
שני הכבלים מרגישים איכותיים במגע, אבל פה ה-PowerLine+ II מנצח עם מבנה דמוי ברזל שמאפשר כיפול וכיפוף בצורה שמורה יותר שמגנה על אורך החיים של הכבל.
נעבור לפרטים המעניינים יותר, שני המטענים שקיבלתי תומכים בטעינה מהירה בתקן PowerIQ 3.0. אתחיל מה-PowerPort PD 1.
המטען מגיע בקופסה עם כבל טעינה אשר מזכיר את דגם ה-PowerLine Select מבחינת האיכות והמבנה, רק באורך של מטר.
בנוסף, באופן קצת מפתיע המטען מגיע בצבע אפרפר ולא לבן כמו שציפיתי מהמראה שעל הקופסה, דבר שקצת מוזר להתחשב בזה שהכבל אשר מגיע עם הקופסה לבן לגמרי.
בכל אופן, המטען מציע הספק של 18W, יציאת USB-C וכמובן תאימות לכלל הטלפונים אשר תומכים בטעינה מהירה.
ניתן למצוא אותו במגוון חנויות במחיר של 179 שקלים.
המטען השני אשר הגיע לידי הוא ה-PowerPort III Nano, אשר מתיימר להיות היריב הראוי למטען ה-20W של חברת אפל.
המטען כמובן מבטיח הספק של 20W וגם הוא נמכר כמו המטען של אפל במחיר של 129 שקלים.
גם מטען זה מציג יציאת USB-C ותאימות למכשירים נוספים.
אז בטח אתם שואלים את עצמכם, למה שתקנו את המטען? טוב כשמו הוא, Nano, קטנטן. מדובר במטען קטן במיוחד בגודל של 35.6×27.4 מילימטר בלבד אשר מציע טעינה סופר מהירה למכשיר שלכם.
כיום כמעט כל מטען אשר מציג מהירות גבוהה מגיע בגדלים מטופשים ולא נוחים בעליל, וגם המטען של חברת אפל שמנמן למדי, ולכן ה-PowerPort III Nano לוקח כאן ובגדול.
אז אחרי שקיבלנו את כל הפרטים, כמה הטעינה הזו באמת מהירה?
בואו נגיד שלא אמליץ להשתמש במטען פשוט וישן כמו שקיבלתם עם האייפון הישן שלכם, ומבדיקה שעשיתי על מכשיר iPhone 8 Plus הסוללה זינקה בתוך שעה קלילה ל-80% בעת שימוש בשני המטענים שקיבלתי מ-Anker.
בדיקות נוספות שערכתי על מכשיר ה-iPhone 12 Pro Max הניבו תוצאות דומות.
נקודה אליה מאוד חשוב לשים לב, כיום בשוק ניתן למצוא המון מטענים, מותגים והמגוון הוא אינסופי.
בקלי קלות ניתן לגשת ל-eBay ולרכוש מטען שלפי הפרסום הוא טעינה סופר מהירה עם 10 חיבורים וכבל 5 מטר במחירים מצחיקים. אבל מנסיון אישי שלי, עם מגוון מטענים שונים, תמיד התוצאה הייתה דומה, סוללה שנהרסת המאבדת את אורח החיים שלה במהירות מוגברת ואפילו בעיות עם חיישן טביעת האצבע ומסך המגע במהלך הטעינה.
המסקה היא שחייבים להשתמש במטענים מקוריים או מאושרים לשימוש, המוצרים מבית Anker מאושרים לשימוש על מכשירי האייפון על ידי חברת אפל, דבר שבהחלט מאפשר לנו שימוש רגוע ובטוח.
דבר נוסף אליו אתייחס, מאחר ובמהלך הכתבה התייחסתי בצורה מאוד נקודתית למכשירי אפל, חשוב לי לציין כי המטענים תומכים גם במכשירים אחרים, כמובן עם שימוש בכבל טעינה מתאים, כך שאתם לא חייבים להיות אפליסטים מוצהרים כמוני כדי להנות מאיכות הטעינה והבנייה של המטענים והכבלים השונים שיש לאנקר להציע.
לסיכום, אם כבר אתם משתדרגים במכשיר אייפון חדש, אמליץ לכם בחום לבדוק את המוצרים שיש ל-Anker להציע לכם. מדובר בפורטפוליו די מרשים ורחב המסוגל לספק לכם שלל צרכים ויכולות במינימום מחיר.