ה-AOC C27G2ZE הוא מסך גיימינג שהיה יכול להיות מאוד משתלם אם לא היה חותך בכל כך הרבה פינות
עוד מסך גיימינג נחת אצלי על השולחן לסקירה והפעם זה ה-C27G2ZE של חברת AOC! הפעם האחרונה שסיקרנו מסך גיימינג של AOC באתר היה אי שם באוקטובר 2019 עם ה-G2590PX/G2 שבן סיקר (הסיקור הזה נמצא ממש כאן) ובאופן אישי אני סיקרתי מסך של החברה לפני בדיוק שנתיים במאי 2019 (את הסיקור הזה תמצאו כאן), כך שהיו לי הרבה מאוד ציפיות לגבי המסכים ש-AOC פיתחה בשנתיים מאז המפגש האחרון שלי עם מסכי החברה. יחד עם זאת, אני חייב לציין שה-C27G2ZE שהגיע אליי לא סיפק את מה שקיוויתי לקבל, בעיקר כי הוא חתך בפינות הכי קטנות ולא סיפק תמורה טובה למחיר. הנה מה שחשבתי עליו!
אז המסך שלנו משתייך לסדרה חדשה של מסכים שדוגלת בכמה מאפיינים מרכזיים והם פאנלי VA קעורים, קצב רענון מהיר במיוחד של כ-240 הרץ וזמן תגובה של 0.5 עד 1 מילי-שניות, תמיכה ב-FreeSync Premium ועוד. מלבד המסך שהגיע אליי ישנם דגמים נוספים בגדלים 24 ו-31.5 אינץ', במטרה כמובן לספק כמה שיותר קהלים של צרכנים.
העיצוב של המסך התקבל בעיניי בברכה, שזה משהו שדי חשוב לי לציין היות ואני אדם שמאוד אבל מאוד סולד ממסכים קעורים. זווית הקיעור כאן היא 1500R, ובעוד ואני לרוב לא אוהב את זה, כנראה שעם הזמן התבגרתי והיום זו זווית קצת יותר מתקבלת בעיניי (בעבר מעל 1000R לא היה עובר אצלי חד וחלק). הפאנל הוא כמובן פאנל VA כדי לספק צבעים וביצועים טובים הכוללים כמובן את זמן התגובה המהיר וקצב הרענון המהיר גם כן, אם כי כמובן שהייתי שמח לקבל כאן פאנל IPS. חלקו האחורי של המסך מגיע בעיצוב די פשוט עם חיצים אדומים שמעטרים את שני צידי המסך.
מעבר לפאנל עצמו שאר המסך די פשוט בעיצוב שלו גם כן, הוא כולל את לוגו החברה במרכז הסנטר שלנו יחד עם פס אדום וסולידי שמעטר את הסנטר. שלושת צידי המסך האחרים הינם דקים יותר במתכונת "Borderless", שזה לא משהו חדש אבל אני שמח שהוא נשמר לאורך השנים. הזרוע של המסך פשוטה גם כן, היא כוללת עיצוב בעל פס אדום בחלקו האחורי לצד חור ייעודי למעבר של כבלים. הרגלית מגיעה בעיצוב משולש ורחב, פיצ'ר שאני באופן אישי פחות אוהב, אבל בסופו של דבר היא גם נראית טוב ומשלימה את סכמת העיצוב הכוללת של המסך.
רשמתי בשורת הפתיחה של הסיקור שהמסך הזה חותך בהרבה פינות, והנה הגיע הרגע שלי להסביר לכם למה בדיוק אני מתכוון.
נתחיל מהקל אל הכבד עם זרוע המסך. כמו שקרה לי עם ה-G5 (מסך קעור מבית סמסונג שסוקר ממש כאן), גם כאן קיבלתי זרוע מסך כל כך פשוטה ומאכזבת מבחינת יכולות ההצבה שהיא מספקת. בעוד ואבין את זה שהמסך לא מסוגל להסתובב על הציר שלו כי מדובר במסך קעור ולא שטוח, אני לא מבין למה אין לנו אפשרות לשנות את גובה המסך או להטות אותו לצדדים. זה כל כך בסיסי היום וחבל שזה לא כאן. כן יש לנו אפשרות לשנות את הזווית צפייה של המסך, אבל לא יותר מזה, וזה פשוט מאכזב.
עוד דבר שלדעתי הוא חובה היום במסך מחשב היא תמיכה בחיבורי USB מובנים, עוד דבר שאין כאן. זה נכון שכמה מהדגמים של הסדרה אליה משתייך המסך הזה כן כוללים חיבורי USB מובנים, אבל זה לא אומר שצריך לדרוש על זה יותר כסף כדי להנות מהפיצ'ר הכל כך בסיסי הזה. מעבר לחוסר הזה המסך כולל חיבור DP ושני חיבורי HDMI לצד חיבור 3.5 לרמקולים, שזה שוב, בדיוק מה שצריך היום בגזרת החיבורים הזו, רק להוסיף את חיבורי ה-USB המובנים (לפחות 2) וזה היה מספיק.
כמו כן לי באופן אישי מאוד הציק שלא קיבלנו מסך ברזולוציית 2K. אני מבין את הרצון של AOC לספק מסכים מהירים על חשבון רזולוצייה, אבל בכנות הייתי מעדיף שלפחות אחד ממסכי הסדרה יכלול אפשרות לרזולוציה גבוהה יותר מ-FHD, אפילו אם זה אומר שזה יבוא על חשבון קצב הרענון. וכן, 240 הרץ זה ללא ספק פיצ'ר מעולה, ובאופן אישי הצלחתי לזהות את ההבדל בין 240 הרץ לבין ה-165 הרץ שאני רגיל לשחק עליהם, אבל שוב, יש המון אנשים (ואני בניהם בסופו של דבר) שמוכנים לוותר על כמה הרצים בשביל לקבל פאנל עם חדות טובה יותר (אישית אני חושב שמסך בגודל של 27 אינץ' ומעלה חייב להיות ברזולוציית 2K ומעלה, אבל כנראה ש-AOC חושבים אחרת היות ויש בסדרה הזו מסך 31.5 אינץ' שמגיע גם ברזולוציית FHD).
כל מה שנכתב כאן הוא כמובן הדעות האישיות שלי, ואם אתם מחפשים מסך FHD בעל קצב רענון מהיר, יכול להיות שה-AOC C27G2ZE או מישהו מאחיו בסדרה כן יתאים לכם, אבל בשבילי הוא חתך יותר מידי פינות. כמו כן מאוד התאכזבתי לגלות שנכון לרגע זה המחיר המומלץ לצרכן של המסך הזה עומד על כ-2419 שקלים (כן מצאתי אותו בכמה מאוד שקלים פחות דרך אתר זאפ, אבל זה לא המחיר הרשמי והמומלץ לצרכן), שזה רחוק שנות אור ממחיר השוק שהובטח לנו כשהושקו המסכים (כ-1700 שקלים), מה שעוד יותר הופך את המסך הזה ללא משתלם בעיניי בייחוד כשאפשר להוסיף עוד כמה מאות שקלים ולקבל מסכים הרבה יותר טובים ממתחרות כמו ASUS או Gigabyte. בכנות קשה לי להגיד אם הוא היה משתלם גם בתג המחיר המקורי שלו, בייחוד כשהקמפיין של AOC עליו היה לנסות ולספק מסכי 240 הרץ בתג מחיר נמוך ומשתלם בהשוואה למתחרות האחרות, שזה כמובן ממש לא המצב כרגע.
מה אתם חושבים על ה-AOC C27G2ZE? האם תעדיפו לרכוש מסך בעל קצב רענון גבוה גם על חשבון רזולוציית ופיצ'רים? ספרו לנו בתגובות!
*יחידה לסקירה הובאתה על ידי נציגות AOC בישראל, תודה רבה!
AOC C27G2ZE
ציון סופי - 6
6
סביר
לולא המחיר הגבוה והחיתוך בפינות שחשובות באמת, ה-C27G2ZE היה מסך שהיה הרבה יותר קל להמליץ עליו.