חווית צפייה נהדרת – סיקור המסך AOC Q27G2S/EU

קיבלתי אלי מסך מהסדרה החדשה של AOC. באתר של AOC מדברים עליו המון והוא נראה מאוד מרשים. האם הוא ממלא את ייעודו ותפקידו? שיחקתי איתו קצת על מנת לגלות.

מסך Q27G2S/EU של חברת AOC הוא מסך בסדרת הדור החדש שלהם. הדור הזה מצטיין במסכים בעלי פאנל IPS, רזולוציה גבוהה, קצב רענון גבוה, וזמן תגובה נמוך. הם מיועדים להיות מסכי הדור הבא עבור הגיימרים. קיבלתי אותו אלי לסיקור, ולמרות שזהו המסך הראשון שאני מסקר, התרגשתי לראות איך רמת האיכות שהם נודעים איתה משתקפת בשטח. סיקורים קודמים שלנו נתנו לי תקווה למוצר איכותי, ולשמחתי, נהניתי ממנו רבות, ואני צופה שעות רבות של משחק מולו. מסך Q27G2S/EU מגיע בגודל של 27 אינץ' ומכיל מגוון רחב של פונקציות עבור הגיימר המודרני. על פי המידע המפורסם, המסך מפגין במפרט לא פרייאר, החל מקצב ריענון של 165 הרץ', תצוגה באיכות של 2K, מהירות תגובה של 1m/s, טכנולוגיית Adaptive Sync ונוחות משתמש. אז קיבלתי אותו אלי לבדיקה והנה מה שאני חושב עליו.

אחד הדברים הראשונים שאני יכול לציין לטובה הם קלות ההרכבה שלו. באריזה יש 3 חלקים בלבד: המעמד שעליו הוא יושב, המוט שמחבר בין המסך למעמד, והמסך עצמו. עם הברגה של בורג אחד גדול בלבד לייצב את החיבורים, תהליך ההרכבה שלו מאוד פשוט ויכולתי להתחיל להשתמש בו במיידית תוך 5 דקות מרגע פתיחת האריזה. האריזה עצמה גם הייתה בנוייה בדרך חכמה על מנת להגן ולהפריד בין כל אחד מהמרכיבים, ולמנוע מהם להיפגע מבחוץ או אחד מהשני. שמחתי גם לגלות ש-AOC שמרו על הקו שלהם עד היום וסיפקו רגלית נוחה, עמידה, וחזקה להחזקת המסך. הרגלית גם מגיעה עם פתח מובנה להעברת כבלים בנוחות אל תוך חיבורי המסך. המסך יכול לעלות ולרדת על גבי הרגלית, להסתובב לצדדים על הציר שלו, ואף להפוך למסך אנכי מלא (יש מספר שימושים שאני כבר יכול לחשוב עליהם שיכולים להיות הרבה יותר יעילים באמצעות פונקציה זאת). כל התנועה של המסך, סיבוב, עליה, ירידה, היא נוחה, זורמת וללא הרבה מאמץ. במהלך ההרכבה והשימוש בו לא הרגשתי בשום שלב הרגשה של מוצר זול. הכל הרגיש חזק, יציב, זורם, ובעיקר, עמיד. כשהנחתי אותו על השולחן שלי, הרגשתי כמה הוא יציב במיידית. מבחינת עיצוב המסך עצמו, גם פה נשמר הקו העיצובי שלהם אשר כולל פסים אדומים מאחורי המסך ועל הרגלית עצמה. AOC הצליחו ליצור לעצמם מראה שמזוהה איתם בקלות בשוק, וזה נוח שרק על בסיס תמונות יהיה ניתן לזהות את מסכי החברה בקלות רבה.

 

המסך מגיע עם 2 חיבורי HDMI, חיבור DP בודד, וחיבור בסיסי של אוזניות. עם 3 חיבורי וידיאו, ניתן בקלות להפוך אותו למסך ראשי לחדר ולחבר אליו מגוון רחב של קונסולות בו זמנית עם רק מעבר ביניהם לפי הצורך. לצערי אבל הוא לא מגיע עם שום חיבור USB אשר מרגיש לי די סטנדרטי במסכים היום. אז המסך היה מוכן לשימוש, והדבר הראשון שבדקתי איתו היה ה-Switch שלי. חיברתי אותו, הפעלתי אותו, והתפעלתי מהחדות של התמונה. הצבעים היו ברורים ועזים, התמונה היה נקייה לחלוטין, ונהניתי מכל רגע. כמובן שזה בחינה ממש על פני השטח, אבל הסימנים הראשונים היו מוצלחים. נהניתי מאוד שיכולתי גם לשבת במרחק של מטר וחצי ואפילו 2 מטר ולראות את הכל ברור וחד. באותה הזדמנות יצא לי לבדוק את פאנל ה-IPS שהוא מתהדר איתו, והוא עובד מושלם. לא משנה זווית הצפיה שהסתכלתי ממנה (מינוס זווית חיצונית), תמיד יכולתי לראות ולהבין מה קורה על המסך.

לאחר כמה שעות משחק מהנות על גבי ה-Switch, חיברתי את המסך אל המחשב הנייד האישי שלי והתחלתי לבדוק אותו. למרות ניסיונותי למצוא דרך לעשות זאת, לא יכולתי לבדוק את קצב הריענון של המסך על ידי תוכנה חיצונית (כל פעם שניסיתי זה רק נתן לי את קצב הריענון של המסך שלי) אבל יש דברים אחרים שכן יכולתי לבדוק. הרצתי מספר משחקים ובדקתי את ההבדלים שמופיעים בין המסך שלי ל-27G2S/EU. מבחינת חדות ומבחינת עומק של צבעים ותצוגה, ראיתי שיפור משמעותי אצל ה-Q27G2S/EU לעומת שלי. המסך שלי הוא אמנם 4K, אך מדור ישן, וה-2K החדש של Q27G2S/EU נראה הרבה יותר טוב. הצבעים קפצו הרבה יותר לעין, הסביבה נראתה חיה יותר, ויכולתי להבחין במספר פרטים שלא יכולתי להבחין בהם בעבר.

 

במהלך השימוש שלי גיליתי שעל מנת לשמוע דרכו כאשר הוא מחובר אל הנייד שלי עלי לחבר זוג אוזניות לפתח האוזניות שלו, חיבור ישירות אל המחשב שלי לא עבד. יכול בהחלט להיות שישנה דרך שזה אפשרי, פשוט זה משהו שצריך לשחק איתו בהגדרות. המסך לא יועד לעבוד עם מחשבים ניידים במיידי, וזה ברור לעין. עדיין יכולתי להנות יותר מהמשחקים שלי מאשר בעבר על ידי שימוש בו, והוא מתפקד מעולה.

המסך מגיע עם מספר פונקציות מעניינות, כאשר המעניינת ביותר מביניהם לפי דעתי היא Game Mode. מצב זה שמופעל ישירות מהמסך משנה את ההגדרות שלו (בהירות, גמא, וכדומה) כדי להתאים את עצמו באופן אופטימלי עבור משחקים מסוימים. הוא מכיל 3 מצבים עיקריים:

  • מצב FPS – אשר מעלה את הבהירות מעט ומקנה יותר עומק לתמונה על מנת נוכל לשים לב גם לדברים שרחוקים מאיתנו ביותר קלות (אותו בחנתי ואכן יכולתי לראות טוב יותר איתו).
  • מצב RTS (משחקי אסטרטגיה) – שנותן למסך טונים חמים יותר, אני משער כדי בתת ההכרה לעזור להרגיע את הלחץ שמשחקים מהסוג הזה גורמים לרוב.
  • מצב מרוצים – אשר מתאים את הבהירות כדי שהעין תוכל לזהות תווי שטח באופן קל יותר על מנת לספק נהיגה נוחה, חלקה, ומוצלחת יותר.

בנוסף לכך ישנם שלושה מצבי גמא שונים, ואת האפשרות לתכנת בעצמנו מצבים מותאמים אישית. עד כמה שהתוספת הזאת נחמדה, שימוש בלחצנים על גבי המסך עצמו הוא תהליך איטי ומבלבל. הייתי שמח אם הוא היה מגיע עם שלט דרכו יכולתי לשלוט בפונקציות האלו מרחוק.

במחיר מומלץ של כ-1,499 שקלים, AOC Q27G2S/EU הוא מסך מומלץ מאוד ומעניק המון פונקציות, תמונה חדה, ונוחות שימוש שקשה למצוא במחיר הזה.

AOC Q27G2S EU

ציון כללי - 8.5

8.5

מעולה

מסך לא חף מבעיות, אבל למחיר שהוא עולה מספק מבין התמורות הכי טובות אם לא הטובה ביותר בשוק.

User Rating: Be the first one !

אודות אלעד שרז

אלעד שרז, בן 29 מגן יבנה. חובב משחקי ווידאו, אנימה, מנגה, ותרבות חנונית בכללותה. גיימר מאז גיל 10, וגאה להגיד שסיימתי את NFSU בגיל 14 חח

השאר\י תגובה