סיקור לפטופ Asus GL702V – עבה יותר, טוב יותר?

חברת Asus הצליחה להמם את העולם עם שורת מוצרי הגיימינג המצטיינים שלה ROG, לכן, כשהציעו לי לסקר את לפטופ הגיימינג החדש שלהם, ה-GL702V הסכמתי בהנאה גדולה

חברת Asus הצליחה להתברג לעולם הגיימינג באופן שבחיים לא ראיתי חברות אחרות מצליחות. החברה הטאייואנית הגדולה שתמיד השקיפה מהצד על עולם הגיימרים החליטה במהלך השנתיים האחרונות להשתלב בשוק הגדל והמתפתח, עם שורת המותגים החדש שלהם, Republic Of Gamers או בשמו העממי ROG. מיותר להגיד ש-Asus השאירה אבק למתחרות האחרות והצליחה לסחוף מיליוני גיימרים (ואותי בפרט), ולכן, כשקיבלתי הצעה לסקר את ה-Asus GL702V, הלפטופ החדש של החברה, אין מצב שהייתי מסרב.

כמו כל הסיקורים שלי עד היום (מקווה שאתם עוקבים)' גם הסיקור הזה יחולק לחלקים שונים שאת כל אחד מהם אדרג באופן נפרד, אז אם הבנו אחד את השני, בואו ונתחיל:

  • אריזה וחווית Unboxing
  • עיצוב ומראה
  • מקלדת ופד מגע
  • חומרה וחיבורים
  • סאונד וחיי סוללה
  • תוספות נלוות
  • סיכום אישי

אריזה וחווית Unboxing:
כשקיבלתי את הלפטופ לראשונה הופתעתי לגדול קופסאת קרטון עמיד גדולה מאוד, וכשאני אומר גדולה אני מתכוון לגדולה כל כך, שה-GL702 יכל להיכנס שם לבדו מספר פעמים. לאחר שפתחתי את הקופסא הופתעתי לגלות הרבה חומרים סופגי זעזועים ואריזה הדוקה היטב (10 נקודות לגריפינדור!). בתוך הקופסא יכולתי לראות להפתעתי הגדולה תיק, עכבר ואת הלפטופ עצמו. מרוב בלבול מהר הלכתי לשאול האם העכבר והתיק באו למטרת סקירה בנוסף אבל לשמחתי הרבה גיליתי שלא! התיק והעכבר הנלווה באים ביחד עם הלפטופ בזמן הקנייה. על התיק והעכבר אדבר בהמשך אבל מאוד שמחתי לראות שאת הלפטופ עצמו החזיקו 2 תבניות קרטון חזק שלא נתנו לו לזוז לאף מקום, וכשהוצאתי את האריזה עצמה שמחתי לראות את דרך האריזה המצויינת והאיכותית של Asus. כשתפתחו את האריזה תוכלו לראות שהלפטופ עצמו נמצא בעטיפה נוגדת חשמל סטטי ובין המסך למקלדת קיים בד משי שנועד למנוע שריטות הן במסך והן במקלדת. לסיכום, חברת Asus עשו עבודה פשוט מצויינת עם האריזה והעטיפה של ה-GL702 והצליחו להפתיע אפילו אותי עם המתנות המיוחדות שהחביאו בתוך האריזה.

עיצוב ומראה:
אחרי שתוציאו את ה-GL702V מן האריזה הדבר הראשון שתבחינו בו הוא הסמל בצבע כתום נאון זוהר בקדמת המחשב. שלדת המחשב עשוייה מאלומיניום שנותן ללפטופ הרגשה איכותית ועמידה והמשקל המפתיע מאוד של רק כ-3.1 ק"ג הופך את ה-GL702V ללפטופ שיותר קל לנשיאה מאשר ה-MSI GT72 לדוגמה, ששקל כמעט 8 ק"ג.

בואו ונדבר על הפיל שבחדר, בחירת העיצוב המאוד נועזת של Asus. אחד הדברים שאני אוהב אצל Asus הוא הנחישות והאומץ שיש להם, אבל לצערי יש גם דבר כזה יותר מדי אומץ וזה כבר עלול לפגוע בהם. בחירת צבע הנושא של הלפטופ הינה לדעתי אחת הבחירות החשובות ביותר שניתן לעשות כשמשווקים לפטופ, ואפילו כל מוצר אחר בשוק, לכן הופתעתי מאוד ש-Asus בחרו דווקא בצבע נושא מאוד נועז ובוהק, כתום נאון.

בקדמת המחשב תוכלו לראות את הסמל המפורסם של ROG זוהר בצבע הכתום וכשתפתחו את המחשב תוכלו לראות מקלדת שכל מקשיה צבועים בצבע זהה (ואל תיתנו לי להתחיל לדבר על מקשי ה-WASD),פד מגע מוקף בצבע זהה ואזורים לסאונד שמצופים ברשת כתומה זוהרת. אני לא רוצה שתבינו אותי לא נכון, כפי שאמא שלי אומרת על טעם וריח אין להתווכח, בתור אחד שיש לו סלידה אישית מהצבע כתום אני יכול להעיד שהתוספת הזאתי למחשב לא עזרה לי, אבל אני יכול להגיד מעדות אישית שכשהעברתי את הלפטופ בין חברים ונתתי להם לשחק בו היו כאלה שהתלהבו במיוחד מהצבע הבוהק וחשבו שזאת תוספת מצויינת למחשב.

מקלדת ופד מגע:
לשמחתי הרבה (בשונה מה-Lenovo Yoga 910, שאם לא היה מאכזב אותי מבחינת המקלדת היה יכול בקלות לזכות בתואר הלפטופ הטוב ביותר אצלי), חברת Asus יצרה מקלדת מצויינת שמרגישה כמו מקלדת מכנית אמיתית, שמתפקדת כמו מקלדת סטנדרטית. מרחק הלחיצה בין המקשים לחיישנים הוא כ-2 מ"מ, ועוצמת הלחיצה היא כ-30 גרם שזה קצת Too Close For Comfort.

מבחינת המבנה של המקלדת תוכלו לראות ש-Asus העלימו את לוח הפוקנציות (Home, Pg Up, End וכד') והניחו אותו בתור פונקצייה משנית של מקשים על המקלדת, כל שכדי להפעיל אותם תצטרכו ללחוץ על מקש ה-Function והלחצן המבוקש (אתם לא רוצים לדמיין כמה זמן זה לקח לי להבין את זה…). מעל מספר 7 בלוח המספרים מחליף מקש ROG Center (שעל התוכנה אדבר בהמשך) את מקש ה-Numlock הפופולרי שהפך להיות פונקציה משנית במקש ה-Home. תוספת מיוחדת שעשתה Asus עם ה-Gl702V הייתה שינוי טקסטורת מקשי ה-WASD לטקסטורה יותר נוקשה שמאפשרת אחיזה יותר טובה במקשים ומונעת החלקה למקשים אחרים. מבחינת תאורה המקלדת מוארת עם אור אחיד בצבע אדום שלא כלכך תורם לאווירה האדומה במילא של הלפטופ, שלדעתי היה צריך להיות מוחלף בצבע אחר כדי לתת תצוגה טובה יותר למקשים שנבלעים בין הצבעים. מקשי ה-Capslock וה-Numlock מוארים באופן טוב שמאפשר לדעת בדיוק אם המקש פועל או כבוי *שיעול* MSI *שיעול*. פד המגע שוב פעם לדעתי מקבל יותר מדי תשומת לב בעיקר בלפטופים מסוג זה, אני שוב פעם אחזור ואומר, תראו לי מישהו אחד שמשחק עם פד מגע במשחקי FPS במחשב, עד אז, אין הצדקה לגודל של פד המגע. למרות זאת לא ניתן להכחיש את העבודה הטובה שלוח המגע עושה למרות שהייתי מעוניין באופצייה להוריד לו את הרגישות כדי למנוע תזוזה מיותרת מהיד שלי, אבל לשמחתי קיימת אופצייה של ביטול הפד כולו בעזרת לחיצה פשוטה של Function ו-F7.

חומרה וחיבורים:
כדי לשמור על האופי הדק והמינימליסטי של ה-GL702V, חברת Asus החליטה להעביר את כל החיבורים החשובים כמו חיבור Ethernet, חיבור HDMI וכבל כוח דווקא לצידו השמאלי של הלפטופ ולא בצידו האחורי, בדומה ללפטופים סטנדרטים. מחד גיסא, לא אשקר לכם, זה גורם לקושי תכנוני רב במיוחד – כשרוצים להטעין את הלפטופ או להשתמש גם בלפטופ ובמסך אחר, כמות הכבלים שנערמת על השולחן תגרום לאנשים בעלי OCD כמוני התמוטטות עצבים, אבל, מאידך גיסא, המחשבה (אם יורשה לי להגיד המאוד חכמה) שפעלה מאחורי הפעולה הזאת תורמת מאוד למראה המינימליסטי של הלפטופ ולטביעתו על השולחן.

מבחינת חיבורים Asus לא התפשרה והלכה על החיבורים הטובים ביותר שהם להלן: 3 חיבורי USB Type 3 Gen A, חיבור Thunderbolt 3 להטענה מהירה, חיבור Ethernet עם הגבלת מידע של עד כ-1.3GB/s, חיבור HDMI 1.2, קורא כרטיסי זיכרון מסוג SD ו-SD Mini שלדעתי הייתה אחת המחשבות החכמות ביותר של החברה ביצירת הלפטופ, ולבסוף מנעול Kensington איכותי שתורם להרגשת הפרימיום שהמחשב נותן.

לאחר שכיסינו את כל המסביב בואו ונסתכל בתוך קרביו של ה-GL702V. לא אחפור לכם יותר מדי אבל לאלה שמעוניינים אני משאיר לינק למפרט המלא של הלפטופ. בתוך הלפטופ תוכלו למצוא כרטיס מסך שלם מסוג Nvidia GTX 1060 שאת עוצמתו ניתן להרגיש בהחלט במהלך המשחקים, מעבד Intel Core I7 7700HQ וכ-16GB RAM מסוג DDR4 שלצערי באו כ-Single Channel. אני חושב שלא צריך להסתובב סביב עצמנו ולדבר אחד אל השני באמת, זה לפטופ מפלצתי. כרטיס ה-GTX 1060 הצליח לעמוד בכל מטלה שהצלחתי להעמיס עליו החל מ-Battlefield 1 וכלה בבטא הפתוחה של Ghost Recon Wildlands שהושמצה ברבים בעקבות הדרישות הטובעניות שלה כלפי מחשבים. למרות כל זאת אין לשכוח מהתרומה הענקית שתורם מעבד ה-I7 7700HQ למחשב וכאשר העברתי אותו בתוכנת ה-Benchmark המפורסמת Cinebench (לאלה שלא מכירים אותה, תוכנה זו מעבדת תמונה באיכות מאוד גבוהה שמשלבת מספר רבדים שונים, שגורמת לעומס קשה מאוד על המעבד) המעבד הפגין תוצאה מרשימה למדי של כ-870 נקודות. למרות זאת אסור לנו לשכוח דבר חשוב מאוד, טמפרטורה – כי הרי אף אחד מאיתנו לא רוצה לשחק על טוסטר נכון?. עם Aida64, האמא של תוכנות ה-Benchmark, החלטתי להפעיל את מבחן הלחץ על המעבד במשך לתקופת זמן של כ-30 דקות (במהלך מבחן זה המעבד מנוצל עד לכ-100% והטמפרטורות עולות במיוחד) ותאמינו או לא, המעבד הצליח לשמור על טמפרטורות מפתיעות במיוחד של כ-72 מעלות צלזיוס! בעקבות ההפתעה הגדולה שנגרמה לי הלכתי ובדקתי את אותו המבחן במחשב האישי שלי ובאופן מפחיד המעבד שלי הגיע לכ-83 מעלות, אמאל'ה. לאחר חקירה נוספת נגלתה הסיבה לטמפרטורה הכלכך נמוכה של המחשב – מערכת הקירור המתקדמת של Asus שמשלבת 3 מאוורים ולא 2, כמו הסטנדרט, בנוסף לצינור עשוי נחושת שנועד לפזר את החום החוצה. בונוס נוסף שאני חייב לציין לטובתה של Asus היא שמעולם לא ראיתי לפטופ שכל כך קל לשדרג אותו – לאחר הסרה של רק כ-4 ברגים תוכלו לראות את כל הרכיבים למעט הכרטיס הגרפי והמעבד, שאת כולם ניתן להחליף בקלות רבה, כמו לדוגמה אפשרות לשדרג את כונן ה-NVMe SSD בנפח 256GB לכונן בעל נפח רב יותר.

סאונד וחיי סוללה:
אם אומר לכם את המילה לפטופ גיימינג ואת המילה נשכח, אני בטוח שהמילה סאונד תעלה לכם קודם כל לראש, ובצדק! במהלך כל השנים האחרונות שלפטופי גיימינג החלו לצוץ ברחבי השוק בדרך כלל הסאונד מהמחשב היה זה שנפגע, בעקבות ההנחה של החברות שרוב קהל היעד שלהם משתמש באוזניות.

לשמחתי הגדולה לא כך הדבר ב-GL702. הרמקולים שממוקמים בשני צידיו הקדמיים של הלפטופ נותנים באס עוצמתי ומוזיקה עשירה לאוזניים. הרמקולים שנבנו על ידי החברה המפורסמת ICEPOWER עומדים למוניטין של החברה וכאשר הפעלתי מבחן שמיעה, שבוחן את כל הספקטרום הנשמע לאוזן האנושית, תהיו בטוחים ששמעתי הכל, החל מהצלילים הצורמים ועד לבסים המרעידים.

לצערי הרב חיי הסוללה היו אחד הפקטורים החשובים אצלי, אבל כמו כל לפטופ גיימינג כיום זהו הדבר שהכי נהרס. חיי הסוללה של ה-GL702 ללא חיבור למטען ובזמן פעולות קלילות כמו צפייה ביוטיוב וגלישה באינטרנט הסתכמו בסך של כ-2:40 שעות (ואם נגיד את האמת, לא ציפיתי ליותר מכך).  מבחינת ספק כוח, ה-GL702 מגיע עם Power Brick סטנדרטית לא עבה מדי אבל גם לא דקה מדי, הלבנה תופסת מעט מקום ומתחברת למחשב עם חיבור A/C סטנדרטי כך שאם ובמקרה הכבל נקרע לכם לא תהיה בעיה להחליף.

תוספות נלוות:
כמו שסיפרתי לכם בתחילת הסיקור, כשפתחתי את האריזה של ה-GL702 הופתעתי מאוד לגלות שהתחבאו שם מספר מוצרים מעניינים, תיק ועכבר גיימינג. מתוך היותי סקפטי החלטתי להניח את התיק והעכבר בצד ולהתמקד בבייבי שעומדת מולי, הלפטופ.

לאחר כל המשחקים והשיפצורים שהענקתי ללפטופ החלטתי לבדוק את התיק, בסקפטיות גדולה למדי, כשבראשי הייתה השאלה עד כמה גרוע זה כבר יכול להיות. לשמחתי הרבה, טעיתי ובגדול – התיק הנלווה שמגיע יכול להכיל את הלפטופ עצמו ועוד מגוון רחב של דברים בפנים, התאים מרווחים, הרצועות עשויות מחומר איכותי והבד "נושם" מאוד. כל הדברים הללו רק הפכו את התיק (המעוצב באופן יפייפה אם יורשה לי להגיד) למוצר שהיה לי מאוד קשה להחזיר לצערי הרב.

לאחר שסיימתי עם התיק הסתכלתי על עכבר הגיימינג הנלווה שניתן לו שם הקוד Sica, העכבר מציג חיישן DPI של עד לכ-3,200, דבר מאוד מכובד בעיקר בעקבות העובדה שהוא מגיע בחינם עם הלפטופ. למרות הכל, לא הכל היה טוב בעכבר לדעתי, חברת Asus הייתה יכולה לחשוב קצת ולהשקיע בכבל מחוזק (Braded) ולא להישאר עם כבל הגומי הסטנדרטי. כמו שאני אומר, אם אתה משקיע תשקיע עד הסוף. לחצן הגלגלת של העכבר היה "סביל" – הקליקיות שלו הייתה די מעצבנת, ובמשחקים שדרשו לחיצה על הגלגלת הייתי צריך לשנות את תנוחת היד שלי לחלוטין כדי שבכלל אצליח ללחוץ על הכפתור.

לסיכום, למרות החסרונות המעטים של העכבר העובדה שחברת Asus החליטו לצ'פר את השחקנים שלהם בתיק איכותי ממעלה ראשונה ועכבר גיימינג מן השורה רק גורם לי להעריך את החברה עוד יותר.

סיכום אישי:
לסיכום, במהלך כל ימיי לא נתקלתי בחברה כמו Asus. חלק מהבדיקות שלי היו לבדוק את שירות הלקוחות של החברה במקרה ויש תקלה ולשמחתי הרבה קיבלתי הודעה בתוך טווח של כ-12 שעות (במהלך ימי חול). למרות תג המחיר הגבוה יחסית של הלפטופ, שעומד על כ-9,000 ש"ח, תהיו בטוחים שאתם מקבלים ניצול של כל שקל ושקל החל מהמסך האיכותי שמציג פונקציית G-Sync, החומרה המפלצתית שמתחבאת בתוך אריזה כלכך דקה ואסתטית וכלה בתוספות הנלוות החינמיות שמגיעות עם הלפטופ שכנראה היו עולות מאות שקלים בנפרד. כל זה רק גורם לי להעריך את חברת Asus ואת ה-GL702V כאחד. קנייה מומלצת.

Asus GL702V

אריזה וחווית - 9
עיצוב ומראה - 8.5
מקלדת ופד מגע - 9
חומרה וחיבורים - 10
סאונד וחיי סוללה - 9.5
תוספות נלוות - 9.5

9.3

מומלץ

הלפטופ החדש מבית Asus ה-ROG GL702V מציג חומרה שוברת גבולות וכל זאת בשמירה על מראה מינימלי ואסתתי. התוספות הנלוות שמגיעות עם הלפטופ הופכות את ה-GL702V להזדמנות שאסור לפספס.

User Rating: Be the first one !

אודות אור כהן

משנה לעורך הראשי בקטגוריית חומרה מנתניה אם אני לא כותב אני כנראה רואה סרט מדע בדיוני או משחק במשהו שקיבל ביקורות שליליות

השאר\י תגובה