Asus ROG Strix G531G – מפלצת גיימינג!

Asus מחזיקה כבר הרבה מאוד זמן מעמד של חברה שמייצרת מחשבים ניידים מעולים. וכמובן שבסדרת ה-ROG שלה (Republic of Gamers) היא מחזיקה את המפלצות הכי טובות שלה. אז איך מתנהג ה-Strix G531G? בואו נבדוק.

האריזה

קיבלתי אריזה ענקית שעליה מוטמע בענק הסמל של ROG, בתוכו היו הקופסה של המחשב וכתוספת נחמדה – תיק גב מרופד למחשב שכמובן עליו גם הסמל של ROG.

כאשר פותחים את קופסת המחשב, חוץ מהמחשב, מקבלים ספק כוח על מנת להטעין את המחשב וקופסה עם ספר הוראות, אחריות ועוד "משהו" שניתן לשים ביחד עם המפתחות או על התיק, נדבר על זה מאוחר יותר.

המחשב

מכל הבחינות, המחשב הזה יפיוף – חלקו העליון עשוי ממתכת עם לוגו ענקי של ROG שכולו מואר RGB מתחת למחשב ניתן לראות פסי לדים של RGB שמוספים כל כך הרבה למחשב שמסתכלים עליהם מהצד. המקלדת של המחשב מוארת גם בתאורת RGB ועל כל התאורה הזאת שולטת תוכנת AURA Sync – התוכנה של Asus איתה אפשר ניתן לשלוט על התאורה במחשב, בכל המכשירים האחרים של Asus שמחוברים למחשב או בכל מכשיר אחר שתומך ב-AURA Sync.

עכשיו החלק בין החשובים ביותר – המפרט. את המחשב שקיבלתי מריץ מעבד i7-9750H עוצמתי, אך ניתן להזמין את המחשב עם i9 ו-i5 מהדור התשיעי. הגרפיקה מונעת על ידי RTX2070 עם 8GB של זיכרון וידאו אך גם מגיע בגרסאות עם RTX2060 ו-RTX1660Ti. למחשב יש זיכרון של 32GB של DDR4 2666MHz. את כל המשחקים שמים ניתן לשים בכונן NVMe עם 512GB ובכונן 1TB של דיסק קשיח.

החלק המרהיב במחשב הזה הוא המסך. המסך הוא בגודל 15.6 אינץ' וברזולוציה של 1080p, הרזולוציה יכולה להיראות נמוכה ולא טובה בהתחלה עד שמגלים שקצב הריענון הוא 240Hz וכל זה במסך IPS ששומר באופן מצוין על צבעים חדים וחיים ו-100% sRGB. זה שונה מהרבה מחשבים אחרים שהביאו מסך של 240Hz אך במסך מסוג TN מה שגרם לצבעים להיות לא חדים ולצבע לא להישמר אם מסתכלים מזוויות אחרות ולא ישר אל המסך.

מבחינת חיבורים למחשב יש חיבור Type C 3.2 אחד, שלושה חיבורי Type A 3.2, חיבור HDMI 2.0B, חיבור אוזניות, אינטרנט וחיבור נוסף שנועד ל-Keystone, נדבר עליו בהמשך.

המקלדת נוחה, אך ביחס למקלדות אחרות מרגישה פחות "קליקית". למי שרגיל כבר למקלדות מכניות, יש הבדל. למקלדת יש תאורת RGB (כמו שיש בכל שאר המחשב). במקלדת יש עוד כמה כפתורים נוספים כמו כפתור להשתקת המיקרופון, להנמכת והגבהת העוצמת השמע במחשב, שינוי עוצמת המאווררים ופתיחת תוכנת ה-Armoury Crate. בנוסף למקלדת, מי שרוצה להשתמש בלוח המספרים שלרוב נמצא בצד ימין למקלדת יאלץ להסתפק בפתרון היצירתי של Asus – לחיצה של כשניה על החלק העליון הימני במשטח הנגיעה המשמש כעכבר תגרום ללוח מספרים להופיע על משטח הנגיעה. דבר נחמד לכל מי שרגיל להשתמש בלוח המספרים. אך לעיתים רחוקות יצא שנפתח לי הלוח מספרים גם כשלא התכוונתי.

כמו כן, הרמקולים במחשב הזה יותר עוצמתיים מכל מחשב נייד אחר ששמעתי. כששמים מוסיקה או משחקים במשחק זה ממש מרגיש כאילו נמצאים באולם עם 7.1 רמקולים שמקיפים את הסביבה. בהחלט לא חובה אוזניות עם המחשב הזה, רק אל תתפלאו אם מי שישן בחדר ליד יכעס עליכם על העוצמה שזה מסוגל להגיע אליה.

דבר נוסף, שאולי יכול להיראות כמובן מאליו שקיים במחשב נייד, חסר במחשב הזה – מצלמה. למחשב אין בכלל מצלמה ככה ששיחות Discord לא אפשריות בדרך אלא רק במקום שבו יש מצלמת USB, כמו של מחשבים נייחים. Asus מוכרת גם מצלמה בנפרד, אבל קצת חבל שאין מצלמה בנויה כבר בתוך המחשב.

פיצ'רים נוספים

ה- Strix G531G מגיע עם תוספת נחמדה שנקראת "Keystone". ה-Keystone הוא סוג של "מפתח" שפועל בעזרת NFC אשר, כאשר מחובר למחשב, מעביר את המחשב למצב שתוכנת מראש שפועל כאשר המפתח מחובר. בנוסף לזה, ה-Keystone יכול לפתוח מחיצה סודית בדיסק הקשיח אשר בו ניתן לשמור קבצים מאנשים אחרים שאולי יפתחו את המחשב.

בנוסף לזה המחשב מגיע תכנת Asus Armoury Crate אשר נותנת את האופצייה לשלוט בעוצמת המאווררים, לראות את השימוש במעבד ובכרטיס המסך, לנהל את ה-Keystone ולשנות את הגדרות תאורת ה-RGB של המחשב.

בנוסף לזה המחשב מגיע עם עוד תכנה בשם ROG GameVisual אשר משנה את טמפרטורת המסך ואת הצבעים במעט בין בחירה של 8 מצבים. כולל מצב של שמירה על העיניים מפני אור כחול, מצבים לסוגי משחקים שונים ולסרטים.

בנוסף לכל זה המחשב מגיע עם Sonic Studio 3 אשר נותן לשלוט על הגדרות ה-EQ של הרמקולים או האוזניות ויכול להוסיף הפחתת רעשי רקע ו-EQ גם למיקרופון.

מבחני ביצועים

על ה-Strix G531G הרצתי מספר מבחני ביצועים אשר נועדים לבחון את הביצועים של רכיבי המחשב השונים בתחת תרחישים שונים וקריטריונים שונים:

  • ב-GeekBench המעבד השיג ניקוד גבוה של 24052 במבחן מרובה ליבות ו-5289 במבחן לליבה אחת. הכרטיס מסך השיג 243195 במבחן OpenCL.
  • ב-3DMark המחשב השיג ניקוד מכובד של 6637 ב-Time Spy וציון של 15145 במבחן Fire Strike הרגיל. ציונים מעולים!
  • ב-VRMark שבודק את יכולות המחשב במשחקי VR המחשב השיג ציון של 6698 מה שאומר שהוא לגמרי מוכן ל-VR.
  • ב-PCMark שבודק את יכולות המחשב בעבודות משרדיות פשוטות המחשב קיבל ציון של 5367 והוא כמובן, יותר ממספק לכל סוג של עבודה משרדית שזורקים עליו.
  • ב-Cinebench R20 שבודק את יכולות הרנדור של המעבד המחשב השיג ציון של 2206, קצת מתחת למעבד i7-7700K שולחני. ציון מעולה למחשב נייד!
  • ב-Unigine 2 Superposition הרצתי את המבחן על 1080p EXTREME והניקוד שהמחשב קיבל הוא 4262. שוב, מעולה מכל הבחינות.

גיימינג ומשחקים

בנוסף למבחני הביצועים, שיחקתי גם בעצמי על המחשב במשחקים על מנת לראות כמה פריימים לשנייה המחשב מקבל בהם:

  • ב-DOOM המחשב השיג ממוצע יפה של 140 פריימים לשנייה כשההגדרות היו על מקסימום.
  • ב-PUBG המחשב השיג כ-130 פריימים לשנייה בהגדרות גבוהות.
  • ב-CS:GO המחשב השיג כ-160 פריימים לשנייה.

כמו כן, במהלך הבדיקות שמתי לב שהמחשב מגביל את עצמו ל-30 פריימים לשנייה בלבד כאשר אינו מחובר למטען. כמו כן אם המטען מחובר למחשב אך עדיין אין יותר מ-70% סוללה המחשב עדיין ירוץ יותר לאט על מנת להטעין את הסוללה מהר יותר ולשמור על חייה.

ניתן לראות שכשמשחקים בהגדרות גרפיקה גבוהות החומרה של המחשב לא מצליחה להגיע למספיק פריימים על מנת לנצל את קצב הרענון הגבוה. אמנם זאת לא בעייה גדולה, אך את היכולות המלאות של המסך הזה יהיה ניתן לנצל רק במשימות שלא דורשות מלא כוח עיבוד או בהגדרות נמוכות יותר במשחקים, מפה השאלה זה כבר האם חשוב שהמשחק יראה יותר או שיהיה יותר פריימים.

רעש, חום וחיי סוללה

מבחינת רעש, כאשר המחשב רק מריץ דפדפן אינטרנט או כמה תוכניות משרדיות אחרות,  הוא דיי שקט. אך כשנכנסים למשחקים או לתוכנות שדורשות יותר כוח מהמחשב – שומעים אותו טוב. למרות שהרמקולים מסוגלים להתגבר על חלק מהרעש, זה לא לגמרי. כמובן שברגע ששמים אוזניות טובות על האוזניים אז שום רעש לא רצוי לא חודר.

הקירור של המחשב שומר על איזור המקלדת קרה ולא נותן לחום לזלוג ולחמם את המקלדת (ואת הידיים), דבר אידאלי למי שלא רוצה לקנות מקלדת גיימינג חדשה בנוסף למחשב גיימינג שהוא קנה.

מבחינת זמן סוללה, למרות שהמחשב נראה מפלצתי, הוא עדיין מצליח לשמור על זמן סוללה מצויין של כ-4 שעות תחת עבודה משרדית וצפייה בסרטונים באינטרנט וכשעה וחצי שתחת פעילות כבדה יותר. אך, עם המגבלה שיש על מנת לחסוך סוללה. למחשב גם לא לוקח הרבה זמן להיטען, סה"כ כשעה וחצי בכדי להגיע לסוללה מלאה.

ולסיכום

ה-Strix G531G הוא מחשב מהמם ומספק את הצרכים של כמעט כל גיימר עם חומרה מפוצצת ומסך עם קצב רענון גבוה וצבעים חדים שפשוט תענוג להסתכל עליו. טווח המחירים שלו נע בין 8700 ש"ח למחשב עם מסך 144Hz וחומרה קצת פחות טובה ועד כ-11000 ש"ח למחשב הנ"ל שמגיע עם מסך 240Hz. המחשב בטווח המחירים הנורמלי למחשבים ניידים שנועדים לגיימינג ובשביל מה שהוא נותן הוא פשוט מעולה.

Asus Strix G531G

איכות בנייה - 7.5
חיי סוללה - 7
ביצועים - 7.5
מסך - 9

7.8

מעולה

מחשב חזק ויפיפה שמלא ב-RGB ועם החומרה הכי חזקה בשוק שמסוגל להריץ כמעט כל דבר שיזרקו עליו, למרות שאולי הוא קצת ירעיש.

User Rating: 4.03 ( 2 votes)

אודות דביר בן דוד

חובב טכנולוגיה ותעופה. טייס סימולטורים שקורא כתבות על טכנולוגיה כשאני בשיוט ולומד למבחנים כשאני על הקרקע.

השאר\י תגובה