היא אולי נראית כמו מקלדת גיימינג פשוטה, אך הכל משתנה ברגע שתשימו עליה את האצבעות שלכם, הכירו את ה-ROG Strix Scope PBT מבית Asus
מקלדת גיימינג זה מגניב, ועוד יותר כשמדובר במקלדת מכאנית. באופן אישי אני חושב שכל אדם שיושב יותר משעה על גבי מחשב בכל יום צריך שתהיה לו מקלדת מכאנית, מדובר בפיתרון כל כך חכם וכל כך נוח לשימוש שהוא כבר מזמן אמור לדבר לקהלים אחרים מלבד קהל הגיימרים.
בעוד ותחום המקלדות המכאניות קיים בעולמנו די הרבה זמן, לאחרונה נכנס לשוק טרנד חדש של מקשים בעולם המקלדות המכאניות והוא מקשי ה-PBT, מקשים בעלי טקסטורה ייחודית שלגמרי מסוגלת לשנות את המשחק. ה-ROG Strix Scope PBT לוקחת מקלדת גיימינג פשוטה ועל ידי שימוש במקשי PBT הופכת אותה למקלדת ברמה אחת מעל כל המתחרות שלה, והנה מה שחשבתי עליה!
בוא נגיד את זה כבר עכשיו, אם ה-ROG Strix Scope לא הייתה מגיעה עם מקשי ה-PBT, סביר מאוד להניח שהייתי נותן לה ציון די בסיסי בלי יותר מידי מסביב היות והיא עושה את העבודה אבל לא מחדשת יותר מידי בתחומה (אם תרצו לקרוא עוד, מאור סיקר את הדגם המקורי של המקלדת כאן), אבל בכנות, לא חשבתי ששינוי החומר ממנו עשויים המקשים של המקלדת שלי יהפוך ב-180 מעלות (כן, זה עד כדי כך משמעותי בעיניי) את חווית השימוש שלי עם מקלדת. אז לפני שנצלול לתוך עולם ה-PBT, הנה עוד כמה דברים שה-Strix Scope PBT עושה לא פחות טוב.
בתור התחלה אהבתי מאוד את האריזה של המקלדת, אסוס ידועה ביכולות אריזת המוצרים שלה ברמת פרימיום, וזה מרגיש ככה גם כאן. המקלדת מגיעה בקופסא מהודרת יחד עם מספר שכבות של בד נעים למגע ששומר על מקשי ה-PBT היוקרתיים שלנו. בתוך האריזה נמצא את המקלדת עצמה, חוברת הוראות ועוד כמה תוספות חביבות כגון חולץ מקשים שמאפשר הסרה שלה מקשי המקלדת בנוחות, סט מדבקות מגניב למדי ואפילו סטים נוספים של מקשי Ctrl בצבעים אפור ושחור.
המקלדת כולה עשויה מחומרים עמידים ואיכותיים מאוד, מה שמקנה למקלדת תחושת איכות ופרימיום גבוהה במיוחד לצד משקל מרשים של קצת יותר מקילוגרם אחד (בניגוד לעכברים שיכולים להיות מאוד קלים, ככל שהמקלדת שלנו כבדה יותר סימן שהיא איכותית יותר).
בחלקה הקדמי נוכל למצוא גימור אלומיניום איכותי שמעוטר בלוגו מותג ROG בצד ימין למעלה לצד חיתוכי קווים סימטריים שבהחלט עשו לי את זה. כמו כן מקשי ה-Enter, ה-Ctrl וה-Esc צבועים בצבע אדום בוהק, מה שמכפר שמקנה למקלדת בדיוק את כמות הצבע שהיא צריכה כדי למשוך אלייה עיניים.
כמו כן העיצוב האחורי והקדמי של המקלדת מאוד סולידי, ואין כאן יותר מידי נצנוצים. למעשה המקלדת מגיעה ללא מערך אורות RGB, כך שאם חיפשתם כזה, זה ממש לא המקרה פה. באופן אישי RGB מעולם לא היה חשוב לי, והאמת שאהבתי מאוד את המראה של המקלדת בלי קשר לאם היא מוארת או לא. זה כן יכול לבאס גיימרים של לילה שאוהבים להשתמש במקלדת בחושך, אבל בתור אדם שכותב ומשחק באופן עיוור וכמעט לא מתסכל על המקשים במקלדת שלו, זה ממש לא הפריע לי.
בחלק האחורי של המקלדת נוכל למצוא כמה פיצ'רים מגניבים כשהמגניב ביותר לדעתי היא השימוש בערוצי כבל ייעודיים שמאפשרים לנו לכוון את הכבל של המקלדת באיזה כיוון שנרצה, כך שהוא יכול לצאת מהחלק העליון, מהצד השמאלי או מהצד הימיני של המקלדת. יחד עם זאת פחות אהבתי את זה שאין כאן כבל נתיק (אפילו שלרוב זה פיצ'ר די מיותר), שאין כאן הרחבת USB (אם כבר הכבל מחובר באופן תמידי למקלדת, לפחות שיאפשרו לנו לקבל עוד יציאת USB באמצעות כבל הרחבה שגם ככה היה יוצא מהכבל הקיים) או משענת יד כלולה (לאנשים כמוני שכותבים הרבה זה פשוט חובה), אבל בסופו של דבר מדובר בתוספות שאני רגיל אליהן שממש לא מוגדרות כחובה. לצד זה נקבל שתי רגליות גדולות שמאפשרות הרמה של המקלדת בזווית שעושות את העבודה נהדר.
מעבר לכך המקלדת כוללת מספר פיצ'רים נוספים כגון מקש Ctrl גדול במיוחד (כדי שאף פעם לא תפספסו אותו), מקשי מדיה ייעודיים כחלק משורת מקשי ה-Function (אם כי הייתי שמח לראות מקשים ייעודיים למדיה), מקש Stealth שמאפשר למזער את כל התוכנות שפתוחות בשולחן העבודה שלכם ברגע, מקלדת נומרית בגודל ועוד.
באשר למה שתמצאו מתחת למקשים עצמם, אסוס הלכה כאן על פיתרון די קל והוא שימוש בסוויצ'ים מבית חברת Cherry. בדגם שהגיע אליי היו סוויצים מסוג MX Red, אך ניתן לרכוש את המקדלת עם עוד שלל סוגי סוויצ'ים כמו Blue, Brown, Black, Speed Silver ו-Silent Red, כך שלא משנה איזה סוויצ'ים אתם אוהבים, אסוס דאגה לספק את כל בחירה שתרצו (סוויצ'ים חומים לשלטון, ונראה אתכם משנים את דעתי!).
אבל הנה מגיע ההסבר על הפיצ'ר הכי משמעותי במקלדת הזו..
אז מה זה בעצם מקשי "PBT" ולמה אתם צריכים לשים עליהם את היד?
מדובר למעשה במקשים שעשויים מחומר פולימרי איכותי (PBT = Polybutylene terephthalate, זה חומר של ממש ואפילו יש לו נוסחה כימית משלו) המקנה למקשים מרקם שפשוט מרגיש מטורף על האצבעות שלכם. אין לי מושג איך זה עובד אבל ברגע שתשימו את האצבעות שלכם על המקשים של המקלדת הזו אתם תבינו את מה שאני מנסה לתאר לכם כאן. זה ממש מרגיש כאילו האצבעות שלכם מתחברות למקשים היות ורמת האחיזה שלהם גבוהה הרבה יותר, ולדעתי זה תכונה מטריפה שאפילו מסוגלת לסייע לכם במשחק ולמזער בצורה משמעותית את המקרים בהם נלחצים לכם מקשים בטעות היות והאצבע שלכם תחליק הרבה פחות מהמקש. מעבר לכך היתרון הגדול כאן הוא ש-PBT הוא חומר עמיד מאוד, כך שאם תשתמשו במקלדת לאורך זמן המקשים וההדפס שעליהם יחזיקו הרבה יותר זמן בהשוואה למקשי פלסטיק רגילים. כמו כן מאוד אבל מאוד אהבתי את זה שלא משנה מה תעשו, האצבעות שלכם לא ישאירו סימני שמן או יגמרו לטקסטורה של המקש להיהרס הודות לאיכות הגבוהה של החומר הזה, עוד פרט שיבטיח שהמקלדת שלכם תישמר לאורך זמן.
בסופו של דבר, אפילו שהיו כמה דברים קטנים שלא אהבתי, מדובר בעיקר בדברים שלא אהבתי כי הייתי רגיל לקבל אותם עם המקלדת שלי (כן, מקשי מדיה זה חובה לדעתי כמו גם הרחבת USB). כך או כך, ה-ROG Strix Scope PBT היא מקלדת פשוט מעולה. איכות החומרים שלה (הגוף וכמובן מקשי ה-PBT) פשוט מעולה, תחושת השימוש טובה גם בזמן הקלדה ארוכה וגם בזמן משחקים, והתוספות שכן נקבל כאן עושות את העבודה טוב ומעלות את האיכות של המקלדת בעוד כמה רמות.
נכון לרגע כתיבת סיקור זה, ה-ROG Strix Scope PBT לא נמכרת בישראל, אך בתקווה שהיא תגיע לישראל בקרוב, אני מקווה שהיא תתומחר כאן במחיר שקרוב למחיר השוק של בחול העומד על כ-$149. יחד עם זאת, אם אתם לא יכולים לחכות, אני ממליץ לכם בחום לקנות סט מקשי PBT למקלדת שלכם, ניתן למצוא סטים של כל מיני חברות מוכרות בשוק (הנה קישורים לסט של Razer ולסט של HyperX שהוזמן ברגע שהחזרתי לאסוס את המקלדת), המחירים שלהם לרוב לא עולים על $30 והם מתאימים כמעט לכל המקלדות המכאניות שיש בשוק היום ומציעים קפיצה זולה ונוחה לעולם מקשי ה-PBT!
מה אתם חושבים על ה-ROG Strix Scope PBT? האם מקשי PBT הם העתיד או עוד טרנד חולף? ספרו לנו בתגובות!
*יחידה לסקירה הובאתה על ידי אסוס ישראל, תודה רבה!
ROG Strix Scope PBT
ציון סופי - 8
8
מעולה
אמנם נוותר כאן על כמה פיצ'רים, אבל מקשי ה-PBT שווים את הכל!