לאחר הצעה די מפתה מ-Asus לסקור את המקלדת ה-TUF K7 החדשה שלה לא יכולתי לסרב להם ולאחר מספר שבועות איתה אני חוזר עם מסקנות וקצת מחשבות
אפשר להגיד שעברו אצלי ובפרט באתר שלנו כמות נכבדת של מקלדות, בין אם זה מחברות שונות כמו HyperX Alloy FPS או דגמים שונים של Asus כמו ה-Strix Scope ומלבד שינויים קלים של מקש מאקרו פה ושם ותאורה בהירה קצת יותר או פחות לא ראיתי הרבה שינויים. כש-Asus פנתה אלינו והציעה לי לסקר את המקלדת החדשה שלה דווקא ממותג הגיימינג היותר תקציבי, TUF הסקרנות שלי החלה להתעורר והסכמתי בשמחה.
הכירו את ה-TUF K7 מקלדת גיימינג מכנית המגיעה עם מקשים אופטיים ואף עמידות מדורגת של IP56 הבנויה מאלומיניום של כלי טיס. מבחינת תכונות ראשיות כפי שאמרנו מדובר במקשים אופטיים עבור תגובה הרבה יותר מהירה, עמידות לאבק ומים בדירוג רשמי של IP56 ואף פד ספוג ארוך המגיע מצורף למקלדת ומתחבר באמצעות מגנטים עבור נוחות מרבית. בנוסף, נוכל למצוא תאורת Aura Sync RGB עבור כל מקש באופן אינדיבידואלי והקלטת מאקרו במהלך השימוש השוטף של המקלדת ללא צורך בתוכנה חיצונית.
חשוב להסביר כי קיימות 2 גרסאות למקלדת ה-TUF K7, גרסא "טקטית" המגיעה עם מקשים אופטיים המכילים קפיצה קלה לאחר הלחיצה ורעש קליקי חזק עבור תחושה טובה יותר וגרסא "ישירה" המשתמשת באותם מקשים פשוט ללא הלחיצה מה שהופך את הגרסאות לשוות ערך למקשי Cherry Blue ו-Cherry Red בהתאמה (למרות שאפשר להרגיש קצת מה-DNA של מקשי ה-MX Speed Silver במהירות הלחיצה).
כח הלחיצה הדרוש על המקשים הינו 47 גרם מה שממקם אותו די באמצע בין MX Blue ל-MX Red אבל מה שבאמת מעניין הוא מרחק הקליטה הפשוט מזערי של 1.5 מ"מ המהווה חצי ממרחק הלחיצה הכולל של 3 מ"מ. הן עבור גיימינג והן עבור כתיבה מהירה ניתן לראות את הייתרון המשמעותי מעל מקשי ה-MX Blue שלרוב נחשבים כמקשים המהירים בשוק ובהחלט נהניתי מהתחושה הנ"ל במקלדת. אבל, למרות שהקפיצה בהחלט טובה עבור שימוש כללי זה נראה כי אסוס קצת הגזימו עם הרעש של הקליק שגורם לך להרגיש כאילו שברת קוביית לגו בכל לחיצה.
על מנת לבדוק את זה יותר לעומק השאלתי מד דציבלים וזה בהחלט נראה שמדובר במקלדת הרועשת ביותר בשוק כשאני מחזיק את המד כ-15 ס"מ מהמקש אנחנו עומדים על כ-56dB מה שפשוט מאפיל על מקשי MX Blue לכן אם אתם עובדים במשרד עם עוד אנשים אולי הייתי שוקל את הקנייה של המקלדת מחדש לפני שתקבלו תלונה על רעש. בנוסף, הרעש אפילו עובר דרך אוזניות כך שגם במהלך משחקים תוכלו לשמוע את הקליקים, אולי בגרסא הישירה הבעיה נפתרה אבל מכיוון שלא בדקתי אותה באופן אישי קחו את ההמלצה בעירבון מוגבל.
מעבר לכך, יש המון מקלדות גיימינג טובות המשתמשות במקשים אופטיים לכן אסוס הייתה צריכה להתבלט איפשהו והיא עשתה כך עם העמידות הפשוט מוגזמת של המקלדת. כשהיא מגיעה עם דירוג רשמי של IP56 נגד אבק ומים מעולם לא הרגשתי בטוח לשתות כוס מים או לאכול קרונפלקס ליד המקלדת הזו כמו ליד מקלדות אחרות. כדי באמת לבדוק את העניין שפכתי על המקלדת כוס מים והכל פשוט עבד כרגיל ללא בעיות.
בנוסף, המקלדת אף מגיעה עם פד מנוחה לשורש כף היד שפשוט מרגיש מדהים, הוא מרופד בצורה נכונה ומתואמת לאורך כולו ומכוסה בחומר דמוי עור מאשר סתם חומר פלסטי רך. בעקבות החומר דמוי עור תחושת הנוחות כמעט מגיעה לרמה יוקרתית ואף הוא מתחבר באמצעות מגנטים בלבד מאשר קליפס מה שמאוד אהבתי לראות.
כמו שאומרים, לא יכול להיות טוב בלי רע ולצערי יש רע (אבל ממש קצת כן?) המקלדת מגיעה עם מספר חוסרים שכן הייתי רוצה לראות בעתיד כמו מקשי מדיה ומוזיקה ייעודים, חיבורי USB בין אם זה יהיה לטעינה או להעברת מידה, כבלים מחוזקים והאפשרות לנתק אותם. אלמלא פד שורש כף היד המקלדת הייתה נראית די בסיסית בהשוואה לאחיות שלה מסדרת ROG Strix.
למרות שאחותה הגדולה, ה-Strix Flare ואף ה-Strix Scope מגיעות עם מגוון רחב יותר של פיצ'רים, מקשים שבדעתי האישית נוחים וטובים יותר חשוב לזכור כי גם תג מחיר גבוה יותר. אם מסתכלים על הבונוסים שללא ספק לא שגרתיים ב-TUF K7 ובמחיר די סביר ותקציבי ניתן לראות שהיא אולי תעניין מספר אנשים אבל (ואני לא יכול להדגיש את זה מספיק) אתם בוודאות תצטרכו להשתמש בה לבד.
Asus TUF K7
איכות בנייה - 9
מקשים - 5
ביצועים - 7.5
7.2
רועשת
כשהיא מגיעה עם המקשים הרועשים ביותר ששמעתי בחיי חשוב מאוד לבדוק איפה אתם הולכים להשתמש בה לפני הרכישה.