לאחר החשיפה שלו בכנס CES 2019 הצלחנו להשיג את ידינו על המקרן הקטן של אסוס, ה-Zenbeam S2 ולאחר מספר שבועות איתו אני חוזר עם מסקנות ומחשבות בעניין
לפני כחמישה חודשים חברת Asus חשפה את מקרן הדגל החדש שלה בשוק המקרנים הניידים, ה-Zenbeam S2 המשך ישיר למקרן ה-S1 המוצלח.עבור אלה שלא מכירים, ה-S2 הינו מקרן נייד קומפקטי המגיע עם אפשרות להקרין תמונות עד לגודל של 40" במרחק של מטר אחד או תמונות בגודל 120" ממרחק של כ-3 מטרים. המקרן מגיע עם סוללה בקיבולת של כ-6,000mAh שאף יכולה לשמש כסוללה ניידת, פונקציית מיקוד אוטומטי וכיוונון בשני מימדים עם תיקון פינות. בנוסף, נוכל למצוא תכונת שכפול מסך אלחוטי (Wireless Mirroring) על ידי חיבור הטלפון למקרן בצורה ולהציג את מסך הטלפון על הקיר.
קופסא גדולה בשביל מקרן כלכך קטן
באמת זה כך, המקרן מגיע בקופסא ממש גדולה ביחס למקרן עצמו כשבתוך הקופסא נוכל למצוא תיק נשיאה די איכותי שבתוכו נוכל לשים את המקרן ואף בכיס חיצוני את השלט האלחוטי של המקרן. בנוסף, בתוך הקופסא נוכל למצוא כבל חשמל עם שנאי, כבל HDMI, טופס אחריות והוראות הפעלה.
מבחינת עיצוב כללי, מדובר כמו שאמרנו למעלה במקרן קטן וקומפקטי במיוחד, כשהוא מגיע במידות של 12x12x3.5 ס"מ ובמשקל יחסית קטן של כ-497 גרם מדובר במכשיר שבהחלט ניתן לנייד ממקום למקום ולא מכביד מאוד בתיק שבו הוא שוהה. אם נסתכל על החלק העליון של המקרן נוכל למצוא פלטה מתכתית בגימור אלומיניום מוברש כשמעליו פלסטיק שקוף מבריק המוטבע עליו הלוגו של אסוס בכסף. העיצוב של ה-Zenbeam S2 הינו עיצוב מינימליסטי ואלגנטי המקרין איכות וללא ספק יכול להשתלב טוב בסלון או במפגש עסקי.
על מנת לסלק את החום המצטבר בתוך המקרן נוכל למצוא 2 פתחי אוורור שלשמחתי עושים את העבודה כראוי כי גם לאחר צפייה ממושכת ב"ברוקלין 99" בנטפליקס דרך המקרן (שעל איכות השמע שלו נדבר עוד מעט) הוא לא התחמם בצורה קיצונית. מתחת למקרן נוכל למצוא 2 רגליות נפתחות בזוויות שונות עבור מצבים שונים, גבוה ונמוך.
בחלקו הקדמי של המקרן נוכל למצוא את נורת המקרן עצמו ומצלמה שבעזרתה המקרן יודע לבצע פוקוס אוטומטי. לצערי הרב אין כיסוי הן לנורת המקרן והן לעדשת המצלמה כך שהן יכולות בקלות רבה להישרט, לתפוס אבק או לקבל נזק כזה או אחר בזמן שהן לא בשימוש, בנוסף על כך, הזכוכית המכסה את העדשה והנורית איננה זכוכית חזקה כמו Gorrila Glass 5 לשם העניין כך שגם מכות כלות או שריטות מ-USB יכולות לחרוט את עצמן על הזכוכית.
בחלק האחורי יש חיבור לאוזניות או רמקולים, כניסת וידאו מסוג HDMI, ו- USB Type C שיש לו שני תפקידים – האחד זה להזרמת מדיה ממכשירים תומכים כמו הסמארטפון למשל, והשני זה לטעינת מכשירים ניידים, כאשר סך הכל הוא מספק 5V/1A. באופן אירוני למדי אנחנו לא מקבלים כבל Type-C באריזה מה שקצת עצבן אותי לראות בהתחשב בתג המחיר המכובד שאנחנו משלמים על המקרן הזה ואנחנו נאלצים ללכת ולרכוש כבל על מנת להשתמש בחיבור על המקרן.
במקרן יש חיבור USB נוסף מסוג Type A שגם מספק 5 וולט ו- 1 אמפר שבאמצעותו ניתן להטעין את הסמארטפון תוך כדי הקרנה. בנוסף, יש כפתור כיבוי והפעלה, עינית לשלט הרחוק, וחור קטנטן שבתוכו מסתתר לחצן ריסט. באמצעות הכפתור הזה ניתן לאפס את המקרן במקרים שבהם הוא לא מגיב או מתנהג בצורה לא תקינה, ואל הכפתור הזה ניתן להגיע רק באמצעות סיכה. על המקרן יש ארבעה כפתורים, או יותר נכון שלושה כפתורים, ג'ויסטיק ושתי נוריות – הנורית עם הסמל של הנורה תידלק בצבע בירוק בזמן שהמקרן פועל, ותהפוך לאדומה כאשר הסוללה של המקרן תגיע לפחות מ- 25%. הנורית עם הסמל של הסוללה תידלק רק כאשר המקרן יהיה מחובר לחשמל או כאשר נטעין איתו מכשיר כלשהו.
אני באופן אישי לא השתמשתי בכפתורים שעל המקרן, אלא השתמשתי רק בשלט הרחוק שהגיע באריזה. יש עליו את כל הכפתורים שצריך לתפעול המקרן.
אז המקרן עובד, האם נהנינו מהשימוש בו?
בהפעלה הראשונית של המקרן תתברכו על ידי התפריט הראשוני בו תגדירו את השפה של המקרן, הבהירות, הניגודיות ושאר ההגדרות הגרפיות כמו גודל המסך וכד'. לא אפרט על ההגדרות הללו מכיוון שהתוצאות יישתנו בהתאם לתנאי התאורה במקום בו הוא נמצא והמרחק שלו מהקיר. אומנם אתם לא מקבלים כבל Type-C מהחברה אבל עדיין ניתן להתחבר בצורה אלחוטית למקרן ורק צריך להעביר את השידור שאליו מחובר המקרן לטלפון והכל עובד בצורה די פשוטה ומהירה.
לצערי הרב מבחינת המפרט של המקרן לא מדובר במציאה גדולה, כשהוא מגיע ברזולוציה מקסימלית של 720p (פריסת פיקסלים של 1280×720) כל תנאי תאורה אפילו מהמינימליסטים ביותר משפיעים על איכות הצפייה בצורה משמעותית. באור יום לא ישיר ניתן היה לראות תמונה מוקרנת בגודל של ~22" במרחק של 70 ס"מ מהקיר מה שלא נותן המון מקום לשחק עם זווית התצוגה ואיכות התצוגה הייתה סבירה למדי אבל כשהחשכתי לחלוטין את החדר המקרן עשה את העבודה בצורה די טובה.
הפוקוס האוטומטי של המקרן אומנם עובד בצורה מהירה, וזה התבטא בכך שבכל פעם שקירבתי או הרחקתי את המקרן מהקיר הוא נכנס לפעולה תוך 3 שניות וניסה להתפקס מחדש, אך בחלק מהמקרים התוצאות לא היו ממש טובות והייתי צריך לכוון את הפוקוס בצורה ידנית כדי להגיע לתמונה חדה יותר אבל יכול להיות שזה מפני שהקרנתי את התמונה על קיר ולא על משטח ייעודי.
אפשר לראות שלא מדובר במקרן עבור גיימינג, רוב הדברים שהקרנתי עליו בצורה טובה וברורה היו מצגות, תמונות, סרטונים ואפילו לא היה רע לגלוש איתו בנטפליקס אבל כשניסיתי לחבר אליו את הלפטופ להריץ משחק קל אפשר היה לראות שלא לזה הוא נועד. הן מבחינת היכולת תצוגה שלו והן מבחינת סאונד כשהעדפתי בכל פעם לחבר אליו רמקולים חיצוניים.
חיי סוללה
אורך חיי הסוללה של המקרן הוא סביר בהחלט – 3 שעות טעינה ייתנו שעתיים של שימוש רצוף, כאשר הוא מוגדר על הגדרות תצוגה גבוהות. אם לוקחים בחשבון שלא משתמשים במקרן באופן קבוע אלא רק להקרנת מצגות, תמונות או סרטונים לזמן קצר אז זה מספיק בהחלט. כדי לראות את מצב הסוללה אפשר להיכנס לתפריט של המקרן ולראות כמה פסים נותרו, ומעבר לכך, המקרן גם יתריע כאשר תצטרכו להטעין את הסוללה. דרך אגב, גם אם נגמרה הסוללה, ניתן לחבר את המקרן לחשמל ולהמשיך לעבוד איתו.
בסופו של יום, ה-Zenbeam S2 הוא מקרן קומפקטי למדי שזוהר בעיקר בשימוש ביתי קל או אפילו משרדי בפגישות עסקיות, כשהחדר חשוך לחלוטין הוא מספק תמונה באיכות טובה למדי והסוללה שלו מאפשרת לעבוד איתו לאורך זמן מעבר למצופה. התפעול שלו קל למדי אך תג המחיר שלו של כ-2400 ש"ח קצת מכביד על ההמלצה שלי עליו.
Zenbeam S2
איכות בניה - 8
ביצועים - 7
חיי סוללה - 8
רמקולים - 6
7.3
אם אפשר למצוא אותו במבצע, מומלץ.