חברת Asus מהווה את אחת מחברות המחשבים הגדולות שבעולם ובעוד שחברות אחרות מתמקדות רק במותג אחד לחברת Asus קיימים מגוון של מותגים שונים כמו מותג הגיימרים ROG וכלה במותג הלפטופים לשימושי היומיום ה-Zenbooks. לכן, כשהציעו לי לסקר את הלפטופ החדש שלהם מסדרת ה-Zenbook, ה-UX330 לא יכולתי לסרב.
במהלך התקופה של השנה האחרונה, חברת Asus השקיעה משאבים רבים בשיווק יחסית אגרסיבי של מותג הגיימינג החדש שלה ROG (או בשמו המלא Republic Of Gamers) ובעקבות כך רוב תשומת הלב הופנתה כלפי המוצרים החדשים ממותג ROG אבל לשמחתי הרבה מישהו בחברה התעורר והחליט לעורר מחדש את ההתרגשות של הצרכן בנוגע להגעתו של הלפטופ החדש בסדרת ה-UX ה-UX330.
כמו כל הסיקורים שלי (שאותם שוב פעם, כדאי לכם מאוד לקרוא) גם הסיקור הזה יחולק למספר חלקים שעל כל אחד אפרט בנפרד. אם הבנו אחד את השני בואו ונתחיל? החלקים בסיקור הם להלן:
- אריזה וחווית "אנבוקסינג"
- עיצוב ותוספות נלוות
- מקלדת ופד מגע
- סאונד וחיי סוללה
- חומרה ותצוגה
- סיכום אישי
אריזה וחווית אנבוקסינג:
כמו כל מוצרי Asus גם ה-UX330 הגיע בתור אריזת הקרטון הקשיח המוכרת של אסוס השומרת עליו מאובטח ומוגן. כאשר תפתחו את האריזה ייתגלה אליכם סמלה של Asus חרוט על אריזת הקרטון וכאשר תורידו את מבטכם למטה תוכלו לראות שהלפטופ עצמו עטוף בתור אריזת בד עבה השומרת עליו דרך כל התלאות שדואר ישראל עלול לחולל לאריזות מסכנות וחפות מפשע. כשתוציאו את הלפטופ מאריזת הבד תוכלו לראות שקיימת שכבת בד נוספת בין המסך למקלדת (דבר שתמיד מוערך מבחינתי) השומרת על המסך מוגן משריטות העלולות להיגרם מהמקלדת במהלך הנסיעות. לאחר שתוציאו את המחשב מהאריזה תראו שקיימים עוד מספר תאים מתחת וליד המחשב, כשכל אחד מהם מכיל את החלקים הנלווים בצורה מסודרת ואחידה שנותנת באמת הרגשה של פרימיום לכל האריזה. לסיכום, חברת Asus יצרה חווית Unboxing די מהנה שתגרום לכם להרגיש סיפוק על הקנייה של הלפטופ החדש שלכם.
עיצוב ותוספות נלוות:
אפשר להגיד הרבה דברים על חברת Asus, אבל דבר אחד שאי אפשר להגיד זה שהם לא יודעים לעצב את הלפטופים שלהם. כל פעם ופעם חברת Asus מצליחה להפתיע אותי בעיצוב הפשוט אבל עדיין יפייפה של המחשבים שלהם, לא משנה מאיזה מותג הם, וגם הפעם עם ה-UX330, שום דבר לא השתנה. כשתוציאו את המחשב מאריזת הבד שהגנה עליו אחד הדברים הראשונים שתשימו לב אליו הינו העובי והמשקל של הלפטופ. ה-UX330 שוקל בסך הכל כ-1.2 ק"ג! והוא שובר את השיא האישי שלי ועוקף את ה-Lenovo Yoga 910 ששקל כ-1.4 ק"ג. לאחר שתופתעו כמה קל הלפטופ תוכלו להתפעל כמה דק הוא, ה-UX330 בעובי של כ-13.5 מ"מ או בתרגום פשוט כבערך 1.3 ס"מ דבר שלא בא כמובן מאליו וזכאי להערכה שמגיעה לו. כשסיימתם להתפעל מהלפטופ תוכלו להסתכל על העיצוב הפשוט אבל עדיין אלגנטי שלו, הלפטופ בנוי משלדת אלומיניום כסופה כהה חזקה כמו כל שאר מחשבי Asus שעשויים מחומר שלא סופח שומנים וטביעות אצבע (דבר שמקבל בונוס גדול אצלי), ובעקבות כך מאפשרת ללוגו החרוט של Asus לבלוט בפונט הכסוף הבהיר שלו במלוא הדרתו. מבחינת תוספות נלוות, הלפטופ מגיע עם מספר מעניין של בונוסים שלא ציפיתי לראות מ-Asus בעיקר בעקבות איכותם הגבוהה. כאשר תיגמר לכם הסוללה תופתעו לדעת שהלפטופ לא מגיע עם "לבנת כוח" או בשמה הלועזי "Power Brick", אלא עם חיבור לשקע שבקצהו חיבור A/C סטנדרטי. בעקבות כך, אם ייקרע לכם הכבל לא תצטרכו להסתבך מדי בלהחליף אותו. בונוס נוסף שהגיע עם הלפטופ הינו מתאם ה-USB To Ethernet שבעל קיבולת תעבורה של עד לכ-10GB/s דבר שבכלל לא ציפיתי לראות. כל אלה נראים פשוטים בהשוואה למתנה האחרונה ש-Asus סיפקה לבעלים החדשים של ה-UX330, והוא נרתיק העור שמגיע עם הלפטופ. נרתיק העור יכול להכיל בתוכו את הלפטופ עצמו ובכיס חיצוני קיימת קיבולת של עוד מספר כבלים וכונן נייד. אני לא יכול לתאר עד כמה הופתעתי לגלות שזה עור אמיתי והאיכות שחברת Asus משקיעה במוצרים שלה היא אחת מהסיבות למה אני מעריך את החברה הזו כל כך.
מקלדת ופד מגע:
לצערי הרב החלק שהכי נפגע בלפטופ היה פד המגע שלו, אבל לשמחתי המקלדת מגיעה בשביל לכפר על חטאי הפד מגע. למען ההגינות אני אתחיל בפד המגע. כשתעבירו את האצבע שלכם על פד המגע תרגישו מעין תחושה חלקה שכאילו אתם מעבירים את העצבעי שלכם על משטח שיש, דבר שלצערי לא אהוב עליי בעקבות העובדה שאני רוצה לקבל תחושה של תגובה פיזית כאשר אני מעביר את העכבר על דברים במסך, מה שלא מופיע במשטח זה. בנוסף לכך הפד מסומן בחלקו התחתון בתור מקש שמאל ומקש ימין, ולמרות זאת אתם תוכלו ללחוץ בכל מקום על פד המגע בתור מקש שמאלי, דבר שלא הבנתי את מטרתו אם מסומנים מקומות למקש שמאלי ומקש ימני. דבר נוסף שהתאכזבתי ממנו הייתה חוסר הפונקצייה להנחת 2 אצבעות על הפד כדי לשמור את מיקום העכבר במסך, ולהזיז את האצבע השנייה להגיע לקצה השני של המסך עם העכבר. למרות חטאיו של פד המגע המקלדת מגיעה ומצילה את המצב עם עיצובה והמבנה הגאוני שלה. קודם כל לפני שנתחיל הרשו לי לברך בכל הברכות האפשריות את המעצב של המקלדת של ה-UX330 שתודה לאל בחר ליצור מקש Shift גדול, בשונה מחברות אחרות. המקשים של מקלדת ה-UX330 בעלי מרווח תגובה של 1.3 מ"מ דבר שמחזיר תגובה טקטית ומספקת על כל לחיצה של המקשים,בנוסף לכך התאורה האחורית של המקשים בהירה באופן מספק ומאפשרת לשבת לכתוב גם בלילות החשוכים ביותר (Green Lantern מישהו?).
סאונד וחיי סוללה:
בדרך כלל חברות נוטות להגזים בחיי הסוללה הארוכים של הלפטופים שלהם ואני מאוד נהנה להוכיח אותם על טעותם, לכן כשחברת Asus טענה שהסוללה של ה-UX330 תחזיק כ-12 שעות, הרגשתי את החובה שלי להפריח את התאוריה הזו או לפחות להגיע לתוצאה מדוייקת. בבדיקה שהרצתי במשך יום שלם, הסוללה של ה-UX330 בביצוע פעולות סטנדרטיות כגון גלישה ברשת, צפייה ב-Netflix, וכד' החזיקה כ-9 שעות, אבל כשהתחלתי לבצע פעולות יותר דורשניות כגון העברות קבצים וחיבור למוזיקה דרך Bluetooth הסוללה החזיקה כ-7 שעות. אמנם זה לא 12 שעות של פעילות כפי שמציינים אבל הלפטופ יוכל להעביר אתכם יום שלם ללא צורך של טעינה אם תשתמשו באחוזי הסוללה שלו בחוכמה. בדרך כלל כשמדברים על לפטופים דקים אחד הפקטורים החשובים שנפגעים בהם הינו איכות הסאונד, אבל לשמחתי כשראיתי את התג של Harman/Kardon השוודית ידעתי שיש לי למה לצפות, אז האם השם של Harman/Kardon עומד בציפיותי ב-UX330? כן, 100 פעמים כן. 2 הסאב-וופרים שנמצאים משני צידיו של הרמקול מעניקים תחושת סאונד איכותית שעומדת בשם הגדול של H/K.
חומרה ותצוגה:
החומרה בתוך ה-UX330 היא חומרה שמדברת בעיקר עבור הצרכנים שלא מבקשים המון מן המחשב שלהם.הלפטופ מציג בתוכו מעבד Intel Core I7 בעל 2 ליבות ו-4 Threads, דבר שאומר פעולות שצורכות שימוש מרובה בליבות ייקחו הרבה יותר זמן במחשב. בנוסף לכך, המחשב מגיע עם כ-16GB RAM מסוג DDR3, אבל לא הצלחתי להבין מדוע לא החליטה Asus ללכת עם 8GB עם RAM מסוג DDR4, בעיקר בעקבות הקפיצה הדרסטית מאוד בביצועים. מבחינת שטח האיחסון, הדגם שקיבלתי מגיע עם כונן SSD בנפח 500GB, דבר שתמיד משמח אותי. התצוגה של ה-UX330 היא תצוגה שלא ראיתי מעולם מבחינת יחס פיקס על פיקסל, התצוגה הינה ביחס 3200×1800 דבר שעל פי Asus אמור להעניק חוווית צפייה יוצאת מן הכלל, אבל אני לא חשתי באף שינוי יוצא מן הכלל כאשר צפיתי בסרטים וסרטונים בלפטופ. בונוס נחמד בתצוגה היא שהמסך מגיע עם תצוגת QHD שמאפשרת לצפייה מזווית שונות בתצוגה, אבל עדיין ראייה מלאה של כל מה שמתרחש במסך. כאשר ניסיתי את ניסוי הכיפוף של המסך כדי לראות עד כמה ניתן למתוח אותו גיליתי שהמסך די יכול להתכופף על לנקודות שכבר היו די Too Close for comfort. לכן אם אתם מתכננים על מסך איכותי שתוכלו להנות מחווית צפייה מדהימה ה-UX330 לא צריך להיות הבחירה שלכם. אחד השיקולים הגדולים שלי כאשר ראיתי את עובי הלפטופ היו טמפרטורות, איך משהו כזה דק יכול להישאר קריר ולא לשרוף את הידיים שלי שהוא מתחמם. לשמחתי הרבה חברת Asus חשבה על פתרון גאוני שמערב הכנסת אוויר קר דרך המקשים והוצאתו דרך החיבורים ומאחורי המסך כך שבקושי מרגישים תנודה בחום אם משתמשים במקלדת. כדי להוכיח את התאורייה של Asus השתמשתי במבחן המחשבים Aida64 שדוחף את המחשב לקצה ובמשך 40 דקות של מבחן הרצה הטמפרטורה הגיעה רק ל-66 מעלות (דבר שמעולם לא ראיתי במחשב, במיוחד לא כזה דק).
סיכום אישי:
לסיכום, ה-Asus Zenbook UX330 הינו הלפטופ המושלם לסטונדנטים המתחילים או לאנשי עסקים הזקוקים ללפטופ קל ומעוצב שיוכלו לנשוא לכל מקום. הלפטופ מגיע עם מספר תוכנות מותקנות שמהוות תחליף ל-Word ,PowerPoint ו-Excel כך שאתם לא חייבים לשלם את המחיר המלא בשביל Office 365 או שמא להסתכן בלהוריד גרסא פיראטית עם וירוסים. המחשב מסוגל להריץ את רוב הפעולות הפשוטות במהירות רבה ויכול להריץ גם את המצגות והתפריטים המסובכים ביותר בתוכנות הנלוות.המהירות של כונן ה SSD רק עושה את החיים קלים יותר לכן, אם אתם מחפשים לפטופ לשנה או בשביל כתיבת הערות וסיכומים או שמא כמתנה למישהו שזקוק ללפטופ אמין ואיכותי ויש לכם כ-780$ נחים בצד ה-UX330 מהווה בחירה מצויינת.