סיקור סמארטפון – Asus Zenfone 8

אחרי שה-iPhone 12 Mini החזיר לתודעה את שוק הסמארטפונים הקטנים, ה-Zenfone 8 מבית Asus כאן כדי להראות לכם שגם לשוק מכשירי האנדרואיד יש פיתרון מוקטן בשוק שמציע ביצועים גבוהים במיוחד

אמנם סמארטפונים הם לאו דווקא הדבר הראשון שיעלה לנו לראש כשנשמע את המילה Asus, אבל בשנים האחרונות השיקה לא מעט מכשירי סמארטפון לשוק, ובעוד והיא די פסחה על ישראל בשנים האחרונות, 2021 היא ככל הנראה השנה העמוסה ביותר של אסוס בשוק הסמארטפונים הישראלי, היות והיא השיקה כאן השנה כבר שני מכשירים שונים. הראשון מבינהם היה ה-ROG Phone 5, עליו כתבתי רשמים ראשוניים וכן עשיתי סרטון פתיחת קופסא (את כל זה תוכלו למצוא כאן), והנה מגיע לו המכשיר השני מבית החברה שמושק בישראל והוא ה-Zenfone 8, מכשיר בעל טביעת גודל קטנה במיוחד שלא חוסך בביצועים כלל ומציע לנו חווית דגל שנכנסת לכיס בקלות ולא עושה יותר מידי רעש. הנה מה שחשבתי עליו!

אז כן, גולת הכותרת של ה-Zenfone 8 מלבד היותו מכשיר בעל מפרט דגל מרשים זה כמובן הגודל שלו. אין ספק שטרנד הסמארטפונים הקטנים הלך ודעך בשנים האחרונות, ונדיר היום למצוא הרבה מכשירים שמגיעים בגודל של פחות מ-6.5 אינץ', ואם כן נמצא אחד לרוב הוא יכלול מפרט ביניים ממוצע שלאו דווקא שווה את המחיר. לשמחתי, הזנפון 8 הוא מכשיר קטן שלא מוותר אפילו לשנייה בגזרת המפרט, היות ויש לנו כאן מפרט דגל מטריף למדי שלא חותך שום פינות.

לפני שנדבר על המפרט אדבר קצת על העיצוב.
אסוס הלכו כאן על משהו מאוד סולידי ופשוט, ואני בטוח שיש אנשים שממש יאהבו את העיצוב הזה לצד לא מעט אנשים שיסלדו ממנו ויגדירו אותו משעמם. באופן אישי העיצוב פשוט לטעמי נגיעה אחת יותר מידי, בעיקר כי המכשיר לא מגיע בצבעים מעניינים מלבד שחור וכסוף. מעבר לכך המכשיר כולל קצוות עגולים נעימים לאחיזה והתחושה שלו ביד בעת השימוש הייתה נוחה מאוד.
מסביב למכשיר נוכל למצוא את שקע הטעינה, שקע אוזניות (כן כן!), כפתור הדלקה (שצבוע בכחול לקצת סטייל) וכפתורי ווליום. המכשיר כולל זוג רמקולים סטריאופוניים (אחד בחלק התחתון של המכשיר והשני מצוי באפרכסת).

בתוך הקופסא של המכשיר נקבל כמובן את המכשיר עצמו לצד קייס פלסטיק קשיח (קייס שלא מכסה את כל המכשיר אלא רק את החלקים שישברו בקלות) וכן מטען כלול באריזה, שזה תמיד טוב.

בתור התחלה נקבל את מעבד הדגל של Qualcomm, ה-Snapdragon 888 עטור השבחים שכבר הספקתי להכיר מה-ROG Phone 5 המפלצתי שמספק ביצועים מרשימים ואיכותיים במיוחד לצד אפשרויות רכישה לעד כ-16GB RAM וכ-256GB זיכרון אחסון פנימי בתקן מהיר UFS 3.1.
הביצועים של המכשיר הזה טובים בכל היבט, וזה לא מפתיע בכלל בהתחשב במפרט שלו. כמו בכל סיקור סמארטפון שלי, גם כאן הרצתי את בדיקות הביצועים GeekBench 5.0 ו-3DMark Wild Life וכרגיל קיבלתי תוצאות איכותיות למדי בהתחשב במפרט של המכשיר.

חווית השימוש ב-Zenfone 8 מאוד טובה, וזה הודות לממשק אנדרואיד נקי כמעט לחלוטין (אסוס קוראת לו ה-ZenUI 8) שאני באופן אישי מאוד אבל מאוד אוהב לראות לצד מסך 120 הרץ איכותי המגיע בגודל של כ-5.9 אינץ' וכולל מלבד לתמיכה בקצב הרענון המהיר פאנל AMOLED איכותי מבית סמסונג המסוגל להציע רזולוציית +FHD לצד צפיפות פיקסלים של כ-415 פיקסלים לאינץ', בהירות מקסימאלית של עד 1100 ניט וחיפוי זכוכית איכותי מסוג Gorilla Glass Victus. המסך זה ללא ספק אחת הנקודות החזקות של המכשיר הזה, אפילו שהוא קטן מבחינת הגודל שלו.

אהבתי מאוד לגלות שאסוס לא חסכו כאן בפיצ'רים, החל מהיכולת של המכשיר לעבוד במצב מותאם ליד אחת (החלקה כלפי מטה מתחתית הפלאפון תפעיל מצב זה) לצד היכולת של המכשיר לתמוך בקצב רענון אדפטיבי (משמע קצב הרענון המהיר יופעל רק במידת הצורך ובכך יחסוך בסוללה). כמו כן אהבתי מאוד לראות שהממשק הייעודי לניהול משחקים בשם Game Genie שהיה מצוין ב-ROG Phone 5 חזר גם לכאן, היות וזה ממשק מאוד נוח לשימוש אם אתם גיימרים של סמארטפונים. הממשק יאפשר לכם להציג מידע חיוני כגון רמת הפעילות של רכיבי המכשיר שלכם ואת קצב הרענון בזמן אמת בקלות, והוא מציע אפשרויות שמירה של פרופילים לצד יכולת מעבר מהיר בין קצבי הרענון השונים, שזה תמיד טוב.

סוללת ה-Zenfone 8 מגיעה בנפח של כ-4000mAh, ובהתחשב בזה שטלפונים המגיעים בגודל הרבה יותר גדול משל המכשיר הזה ברוב המקרים יגיעו עם סוללה של כ-4500mAh ולא יותר, זה נתון די מרשים לזקוף לזכותו של הזנפון. מעבר לכך, הסוללה מספקת יכולות טעינה מהירה חוטית בהספק של כ-30W, שזה אמנם לא ההספק הגבוה ביותר שראינו בשוק עד היום (להזכירם יש כבר טעינה מהירה ב-60W ואפילו יותר), אבל בהתחשב בעובדה שהסוללה כאן די קטנה ביחס למכשירים אחרים, זה די נחמד שניתן לטעון את המכשיר ביותר מכ-50% בתוך פחות מחצי שעה.

באשר לביצועים עצמם, נדיר וקרה לי שחוויתי ירידה משמעותית בכמות הסוללה לאורך היום, וכמעט תמיד הצלחתי להעביר יום שלם בשימוש עם המכשיר ללא צורך בטעינה, גם כששיחקתי קצת באוטובוס או כשצפיתי לאורך היום בסרטונים ביוטיוב. כמו כן, אסוס משלבת בסוללה שלה כמה טכנולוגיות איכותיות למדי, כגון היכולת של המכשיר לזהות מתי הוא מגיע ל-80, 90 אחוז סוללה על מנת להפסיק את הטעינה בצורה יזומה ובכך לשמור על איכות החיים שלה לאורך זמן (אם לא ידעתם, טעינה של סוללה ל-100% פוגעת באיכותה לאורך זמן ולכן מומלץ לטעון לבין 80-90 אחוזי סוללה). כמו כן ניתן לבחור בין כמה מצבי פעולה שונים של הסוללה כגון מצב חיסכון או מצב ביצועים, כך שניתן ברמת העיקרון לתכנן ולהגדיר את המכשיר כך שיעבוד בצורה הטובה והחסכונית ביותר לכל מצב פעולה שהוא, מה שכאמור יכול לספק לנו עוד כמה שעות של זמן מסך, מאוד מגניב!

נעבור למערך הצילום של המכשיר.
מערך הצילום של ה-Zenfone 8 כולל כ-2 מצלמות אחוריות בלבד לצד מצלמת סלפי קדמית. עכשיו אני בטוח שיש כמה מכם שמעלים גבה ואומרים "מה זה הדבר הזה מכשיר דגל עם שתי מצלמות?", אז כן, יש כאן רק שתיים ותנו לי להרגיע אתכם, הן לא רעות בכלל.

הזנפון כולל עדשה ראשית הכוללת חיישן מסוג IMX686 מבית סוני המגיע ברזולוציה של כ-64MP בגודל של כ-1/1.7 אינץ' לצד מפתח צמצם של f/1.8. החיישן הזה יציע תמיכה בפוקוס אוטומטי, ייצוב תמונה מובנה ואפילו יכולות הסרטה באיכות 8K בכ-24 פריימים לשנייה. כמו כן המצלמה הזו תציע יכולות איחוד פיקסלים לטובת קבלת תמונות איכותיות וחדות יותר.

החיישן השני שנקבל הוא מסוג IMX363 גם כן מבית סוני המגיע ברזולוצייה של כ-12MP בגודל 1/2.93 אינץ' עם מפתח צמצם f/2.45. המצלמה הזו תספק לנו יכולות צילום "רחבות" של עד כ-76.5 מעלות, תמיכה בפוקוס אוטומטי ויכולות הסרטה באיכות 4K בכ-60 פריימים לשנייה.

זה אמנם מערך די דל בכמות המצלמות, אבל כפי שתראו בגלריית התמונות החביבה שכאן, המערך הזה עדיין מספק תמונות לא רעות בכלל (אהבתי למשל את תמונות התקריב שהיו לא רעות בכלל אפילו שאין כאן מצלמת מאקרו ייעודית). הצבעים נראים בסדר באופן יחסי, ואפילו שקרה לי לא מעט שהעדפתי לקחת את אותו השוט פעמיים רק כדי להיות בטוח שיצאה לי התוצאה הטובה ביותר, עדיין ברוב המקרים קיבלתי תוצאות שהייתי מרוצה מהן גם אם זה לקח לי שתיים או שלוש ניסיונות. מצלמת הסלפי לעומת זאת מספק תמונות סבירות בהחלט ואני מודה שהייתי מקווה לקבל כאן קצת יותר (באופן אישי אפקט הפורטייט עם מצלמת הסלפי הרגיש לי מעט אגרסיבי), אבל בתור אדם שלא מצלם כזה הרבה סלפיז, זה פחות הפריע לי באופן אישי.

לסיכום, ה-Asus Zenfone 8 הוא מכשיר טוב מאוד עם ביצועים גבוהים, ואפילו שהעיצוב מרגיש קצת משעמם ויש שיגידו שאין כאן מספיק מצלמות (אפילו שהאיכות שלהן בהחלט מתקבלת), עדיין יש כאן מערכת הפעלה נהדרת, ממשקים שונים והגדרות מרובות לעשות בהן שימוש וכמובן גודל מכשיר נוח ושונה שלא חותך לרגע בביצועים הגבוהים, כך שאם אתם מחפשים מכשיר קטן מבוסס אנדרואיד ולא מוכנים להתפשר על ביצועים, זו ככל הנראה אחת האופציות היותר טובות שיש לכם היום.

*ה-Zenfone 8 זמין כבר היום לרכישה בשתי גרסאות במחיר של החל מ-2699 שקלים.

*יחידה לסקירה הובאתה על ידי אסוס ישראל, תודה רבה!

Asus Zenfone 8

ציון סופי - 8.5

8.5

מעולה

קטן קטן אבל מלא באפשרויות לצד אחלה בחלה של סוללה!

User Rating: 0.83 ( 1 votes)

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה