בסרט הספק מציאותי-ספק הזייתי של Netflix "מראה שחורה: בנדרסנאץ'", השייך ליקום של סדרת האנתולוגיה "מראה שחורה", מתחבאים רמזים מלהיבים שאף קשורים לסדרה עצמה. שימו לב, בסוף יש הפתעות!
"מראה שחורה" היא ללא ספק אחת הסדרות היותר מרתקות, הזויות, ומטלטלות בתקופתנו. סדרה שמתיימרת להיות ריאליסטית ובו בעת מציגה את הצד השלילי של הטכנולוגיה. בעולם בו אנו חיים, בו הטכנולוגיה לאט לאט משתלטת עלינו, מעניין לצפות בסדרה שמראה, אולי, את העתיד של כולנו, לטוב ולרע. לביקורת הספיישל האינטראקטיבי "מראה שחורה: בנדרסנאץ'" שלנו באתר.
לאחר הייפ גדול על סרט ביקום של "מראה שחורה" בו ניתן יהיה לשלוט בבחירות של הדמות הראשית, Netflix שיחררה ב-28 לדצמבר את "מראה שחורה: בנדרסנאץ'" וכל הרשת געשה; הרבה אפשרויות בחירה, הרבה סופים, הרבה בלגן ואי וודאות, ובין כל זה – גם רמזים מיוחדים בסרט עצמו הנקראים "Easter Eggs" – אותם ניתן למצוא בהרבה סרטי מארוול ו-DC בין היתר, אבל לא רק (מצאתי את עצמי מתלהבת מכמה כאלה גם בסרטי אימה מסוימים). אז למי שצפה בפרק וצמא לעוד, או שלא היה עד לכל הרמזים, הנה הם מובאים כאן:
– בין יתר הפרקים של "מראה שחורה" גם איזכור ענק של הפרק San Junipero מהעונה השלישית מגיע לבנדרסנאץ', כשהקליניקה בה עובדת ד"ר היינס, הפסיכולוגית של סטפן, נקראת "Saint Juniper". בנוסף ישנה רמיזה עמוקה כשחברת המשחקים נקראת Tuckersoft והחברה שנמצאת בפרק של San Junipero נקראת TCKR כמו גם המועדון בו בנות הזוג נפגשות שנקרא Tucker's. עוד על TCKR בהמשך.
– איזכור של הפרק "USS Callister" מהעונה הרביעית כפוסטר שמופיע בתור "Valdack’s Revenge" בחדרו של סטפן כיאה לדמות הראשית בפרק.
– בפרק Black Museum מהעונה הרביעית והאחרונה בפרט – לפחות נכון לעכשיו עד לעונה החמישית – שלושה סיפורים קצרים שמסופרים ע"י האוצר רולו היינס (כשמה של הפסיכולוגית של סטפן) במוזיאון למבקרת היחידה שלו. גם בפרק הזה מוזכרת חברת TCKR. עוד פרט טריוויה מעניין : גם בפרק הנפלא "Playtest" החברה מופיעה.
– Metal Head מהעונה הרביעית עם הכלבים הרובוטיים גם מוזכר כאן, כפוסטר של משחק עם שם מעוות בשם: "Metl Hedd", כקריצה לבמאי דיוויד סלייט שביים גם את Metal Head.
– איך אפשר לשכוח את הפרק Nosedive מהעונה השלישית בו מדרגים אנשים למחייתכם? אז גם לו יש קריצה כאן, בצורת המשחק החדש שקולין פיתח ומראה לסטפן, גם עם עיוות בשם כמו הקודם: "Nohzdyve" – בו ניתן לראות את השחקן צולל מטה במטרה לאסוף כמה שיותר חפצים – מטאפורה לפרק עצמו בו הדמות הראשית רק "צוללת" יותר ויותר מטה בסולם החברתי לתהום, עד לכדי התרסקות.
– באחד מפרקי הזמן בו סטפן רוצח את אביו, אנו נתקלים במאמר מהעיתון בו בצד ימין מוזכרים כמה "טיזרים" לסיפורים אקסקלוסיביים: The Love Machine (המתייחס לפרק בעונה הרביעית "Hang The DJ" בו קיים עולם עם זמן מוקצב למערכות יחסים); Space Fleet (עוד התייחסות לפרק "USS Callister"); ו-15Million Talent Team (התייחסות לפרק מהעונה הראשונה "15Million Merits").
– בתם של קולין וקיטי, פרל ריטמן, מופיעה באחד מהסופים של הסרט בו היא מוצגת כמפתחת משחקים שממשיכה את דרכו של אביה, ומנסה להחיות את המשחק "בנדרסנאץ" בגרסה מודרנית יותר. בנוסף, מוצג ריאיון שלה בטלוויזיה ולמטה רצות כותרות הקשורות לפרקי "מראה שחורה", כגון: "USS Callister", "The Waldo Moment", "Crocodile", "The National Anthem", "Hated in the Nation". וגם – ברקע הדסקטופ שלה במחשב ניתן לראות את הלוגו של חברת TCKR מה שככל הנראה מרמז על כך שחברת Tuckersoft אכן הפכה עם השנים ל-TCKR.
–עוד איסטר אג מאוד חשוב שמעטים ישימו לב אליו, אם בכלל, הוא איסטר אג אונליין. מה זה אומר? זה אומר שבאמצע הקרדיטים שבסוף הסרט, יש סצינה דומה לזו שבהתחלה, בה סטפן יושב באוטובוס ומכניס קלטת לטייפ. אלא שפה לא בוחרים מה הוא ישמע – ובמקום זה מתנגן סאונד סטטי מאוד מוזר; זוהי בעצם קלטת הדמו של המשחק בנדרסנאץ' שסטפן פיתח. אם שמים את הקלטת בטייפ, זה הסאונד שנשמע, ואם שמים במחשב שבו סטפן השתמש (ZX Spectrum), המשחק יתנגן כרגיל. לאחר שחוקרים מעט על הסאונד, מגלים שהוא בעצם עוד רמז, ל-קוד QR שניתן להריץ בעזרת סימולטור ZX Spectrum ודרכו להגיע לאתר מוסתר שמכיל עוד Easter Eggs וביניהם המשחק Nohzdyve שקולין פיתח ואותו ניתן להוריד ולהריץ באמצעות אמולטור. הסמל כמובן, כפי שניתן לראות גם בבנדרסנאץ' עצמו וגם בקוד, הוא עוד רמז לפרק נוסף בסדרה בשם "White Bear".
בימים האחרונים רץ סרטון ויראלי בפייסבוק לפיענוח הקוד עד הגעה לאתר של Tuckersoft- מי שסקרן וגם מי שקצת יותר מבין בדברים טכניים, כאן ניתן לצפות בהסבר ובסרטון הפיענוח של הקוד עד לקבלת התוצאה.
* עוד איסטר אג אקסקלוסיבי לאתר*
"בזמן שעבדתי על הסרטון שמתי לב לעוד מסר סמוי שהופיע. אם פותחים את הקובץ שממנו נטען ה-QR קוד, בעזרת Hex Editor, ניתן לראות את המשפט "Bigger Digger bigger bee". לאחר שגיגלתי את המשפט הזה, מצאתי שזה רפרנס לתוכנת ZX Spectrum אחרת – שאותו מתכנת שיצר את הקבצים האלה לנטפליקס כבר העלה ליוטיוב במאי 2018".
(מציטוט וקרדיט לפיענוח שני הרמזים: Dor Alt).
יחד עם פרסום הסרטון המדובר, המתכנת GasMan כתב בטוויטר שלו שהוא העביר לנטפליקס עוד חומרים שלא שוחררו, ואולי ישוחררו בקרוב.
But! There was one last bit of Spectrum material I passed on to the production team that I haven't seen them use up to now. It could just be a mundane "left on the cutting room floor" situation. But there's a chance that we haven't seen the last of this yet…
— Matt Westcott (@gasmanic) December 31, 2018
אין ספק שיוצרי הסדרה ו-Netflix מספקים לנו לא מעט רגעים מלהיבים ונחכה לעוד דברים מעניינים מהם גם בהמשך.