שובר קופות חוזר עם דירוג רשמי של סדרות הקומיקס של יקום הסרטים ה-MCU, מהטובה ביותר לגרועה ביותר
השנה מגיעה לסופה ואנחנו מקבלים הפסקה ראשונה מכל הסדרות של Marvel במהלך המעבר בין שלב 4 לשלב 5 של היקום הסינמטי, אז הגיע הזמן להסתכל אחורה על כל הסדרות שלקחו פיקוד על יקום ה-MCU האהוב וסיפקו לנו בידור קומיקס במהלך מגפת הקורונה ועד היום, ולראות איזו מהן הייתה הכי מוצלחת ושווה צפייה ואיזו כשלה לגמרי לבדר אותנו.
כמובן שכל צופה ומה שהוא מעדיף, אבל אני מנסה סובייקטיבית להסתכל על כל סדרה שיצאה ל-Disney+ שהיא חלק מה-MCU, איך היא כתובה בכללי, איך היא עומדת בפני עצמה ואיך היא מתקשרת ליקום הכולל של ה-MCU ביחס לשאר הסדרות. הדירוג שלי יהיה מהטוב ביותר לרע ביותר, כי זה תמיד נחמד לסיים פינה עם Rant טוב. אז בואו נתחיל.
1. מון נייט
אני נשבע שזה לא בגלל שהגיבור הוא יהודי.
"מון נייט" בעיניי היא הסדרה הטובה ביותר עד כה ב-MCU וזה בגלל שהיא מצליחה לסקרן, לכלול קרבות מדהימים, הרחבה נוספת של היקום הסינמטי ולכלול משחק מדהים.
אוסקר אייזק מראה טווח משחק יוצא מן הכלל בתור הפנים הרבות של מארק ספקטור ויש לא מעט מיסתורין וחוסר וודאות לאורך כל הסדרה.
"מון נייט" גם מרגישה הכי מנותקת מה-MCU לעומת כל הסדרות, אבל באותה מידה זה לא דבר רע, זה אומר שהיא הרבה יותר קלה להמלצה והרבה יותר קל לחזור אליה בכל רגע שרוצים.
2. לוקי
מכל הסדרות של ה-MCU, הייתי הכי סקפטי כלפי "לוקי". בעיקר בגלל שהרגשתי שזה פשוט טריק להמשיך להשאיר את טום הידלסון ביקום הסינמטי אחרי המוות שלו ב"מלחמת האינסוף". אבל להפתעתי, הסדרה סיפקה הסבר די טוב ומעניין לציר הזמן חסר ההגיון שנחשף ב"סוף המשחק" וכללה גם מספר תפניות מעניינות ומשחק נהדר, ומכל הסדרות של Marvel, זה מרגיש ש"לוקי" בעל ההשפעה המשמעותית ביותר על עתיד ה-MCU עם החשיפה של צירי זמן חלופיים, עולמות מקבילים וקאנג הכובש. הכל עדיין מרגיש לא מוסבר במלואו, בעיקר אם לוקחים בחשבון סרטים כמו "ספיידרמן: אין דרך הביתה" ו"דוקטור סטריינג בממדי הטירוף", אבל זה עדיין לא אומר שלא מדובר בסדרה מעולה ומסקרנת.
3. וונדה ויז'ון
מבין כל הסדרות עד כה ב-MCU, אין ספק שוונדה ויז'ון ההזויה ביותר, שכל פרק בסדרה ברוח סדרת סיטקום מהעבר כמו "אני אוהב את לוסי", "אריזה משפחתית", "מלקולם באמצע" ו"משפחה מודרנית".
הסדרה גם כוללת הרבה רמיזות ורפרנסים לקומיקס עם הסברים מעניינים לכוחות של וונדה, כמו גם, שיר הנבל הטוב ביותר של דיסני עד כה.
וונדה ויז'ון הייתה ממש קרובה להיות הסדרה הטובה ביותר ב-Disney+, אבל הבדיחה סביב פיאטרו של האקס-מן השאירה לי טעם רע בפה בעיקר אחרי דוקטור סטריינג' בממדי הטירוף, ככה שלא הרגשתי שלם לשים את הסדרה בראש הרשימה.
4. מיס מארוול
הייתה לי קצת התלבטות על איפה למקם את מיס מארוול כי מצד אחד מדובר בסדרה מאוד ילדותית אבל מצד שני, היא עשויה ממש טוב.
קאמלה קאן היא דמות נערה מאוד מציאותית ומאוד חביבה, יש מספר דמויות משנה מאוד מהנות והסדרה מתעמקת בהיסטוריה ומצליחה להתקשר לאירועים נוספים ביקום כמו שאנג צ'י וצירופם של האקס-מן. אני אפילו אהבתי את השינוי שעשו לכוחות שלה על מנת שלא תראה כמו ילדת מיסטר פנטסטיק.
כן, הנבלים די משעממים והסדרה די נוטשת את הסגנון הציורי שלה אחרי 3 פרקים, אבל אני עדיין חושב שזה סיפור מקור מאוד טוב וזה נחמד לקבל גיבורת על ילדה מוסלמית שלא מרגישה קרינג'ית או דחיפת אינטרסים פוליטים.
5. פלקון וחייל החורף
מכל הסדרות ברשימה, זה מרגיש ש"פלקון וחייל החורף" בעל קצב הזרימה הטוב ביותר, וזה אולי בגלל שהסדרה הייתה במקור סרט שפוצל ל-6 פרקים.
האקשן מעולה והסדרה מתעסקת בצורה מעולה במשמעות האמיתית של קפטן אמריקה, משהו שהרגיש בזמנו מאוד רלוונטי אחרי אירועי ה-#BLM. אבל הסדרה גם כוללת נבלים קצת משעממים ולא עקביים (רגע אחד קרלי סימפטית ורגע אחר היא פסיכופטית שאוהבת כאוס) ולא מספיק פוקוס בבאקי והמאבק שלו. בכל מקרה, הסדרה מלאה באקשן אדיר והיא מצליחה להעלות את באקי וסאם מדמויות משנה לכוכבים. פלוס זכינו תודות לסדרה ב-Dancing Zemo, אז כולם זוכים.
6. הוקאיי
זה מאוד כואב לי לשים את "הוקאיי" כל כך נמוך ברשימה, בעיקר בגלל שאני מעריץ גדול של הדמות ושל היילי סטיינפלד. אבל בהסתכלות אחורה, מדובר בסדרה די בסיסית וקצת משעממת.
מעבר למצבים המשעשעים שבהם הוקאיי נמצא, הציפייה לראות את צירוף הסדרה "דרדוויל" לתוך ה-MCU והאינטרקציה המהנה בין קייט לילנה, אין יותר מדי תוכן בסדרה והיא מאוד צפויה. בנוסף, השילוב של הקינגפין היה די בסיסי ומגוחך עבור הדמות לדעתי. לא סדרה רעה, אבל היא גם לא טובה מחלק מהרגעים החזקים של הסדרות האחרות.
7. What if
עם סדרה בשם What if כמו סדרת חוברות הקומיקס הייחודית של Marvel ציפיתי לקבל פרקים מאוד מיוחדים ומשעשעים ברחבי המולטיוורס אבל בסופו של דבר היו רק מספר קטן של פרקים יצירתיים ומבדרים, כמו תעלומת הרצח של הנוקמים ודוקטור סטריינג' האפל. שאר הפרקים היו די משעממים והם הרגישו שהכותבים משחקים אותה די בטוח ,אפילו פרק הזומבים היה די גנרי ולא אפל כמו הקומיקס המפורסם.
הדבר הטוב ביותר שהסדרה נתנה לנו זה גאולה לאולטרון כשהפכה אותו לנבל מאיים עבור הגיבורים אבל מעבר לזה, מדובר בסדרה די נשכחת עם דיבוב די רע.
8. שי-האלק
אני מניח שרובכם ציפיתם למצוא את הסדרה בתחתית הרשימה ובזמן שאני לא אוהב את הסדרה, אני לא חושב שיש לי שנאה עבורה כמו הרבה אנשים אחרים באינטרנט. היו חלקים מבדרים פה ושם, אבל אני, אישית, מצאתי את הסדרה פשוט לא מצחיקה, חסרת כיוון, קרינג'ית לפעמים ועם אפקטים די רעים.
התסריטאים של הסדרה ניסו להציל את המצב ולצאת "חכמים" כשהם מציינים את הבעיות בסדרה, אבל זה לא ממש עוזר ונראה כמו כיסוי תחת מאשר אשכרה כתיבה חכמה.
אין ל"שי-האלק" פוקוס כסדרה והרבה הצדיקו אותה בטענה שלא צריך נרטיב בכל סדרה והמטרה שלה זה רק פרקים רנדומלים בהם היא צריכה להתמודד עם מקרים שונים, אז למה הם בנו נרטיב ושמו "בפרקים הקודמים" כל פרק? זה מרגיש שכל כיוון או רעיון ננטש עבור משהו אחר, מה שמסביר את פרק הסיום של הסדרה שהוא די חכם במידה מסוימת אבל בו בזמן גם טיפשי, כי לא, לא כל תכני מארוול נגמרים אותו דבר ולא משנה כמה תנסו לצחוק מעצמכם, זה די פתטי כשאתם לא כל כך מצחיקים ומוצלחים בעצמכם.
הדבר היחיד הטוב שקיבלנו זה שובו של דרדוויל ואפילו לזה ציפינו כבר ב"אין דרך הביתה". אז בזמן שאני מצפה לראות את הדמויות של כל הסדרות האחרות מצטרפות למסך הגדול בשלב החמישי, שי-האלק יכולה להשאר מאחור.
סיכום
בהסתכלות אחורה על השלב הרביעי של ה-MCU, הרבה מעריצים מרגישים שהיקום נפל מגדולתו ובזמן שכן, יש ירידה משמעותית בין השלב השלישי ("סוף המשחק") והשלב הרביעי, וזה בעיקר כי אנחנו בדיוק סיימנו בנייה בת 10 שנים. השלב החדש נועד להיות סוג של איתחול ליקום הסינמטי והכנתו ליקומים המקבילים ואירוע הענק הבאים, והסדרות של Marvel ללא ספק מרגישות ככה.
אבל עם זאת, גם עם כל ההכנה למשהו גדול יותר, עדיין קיבלנו לא מעט סדרות טובות שבעיניי מצליחות להרים את השלב הרביעי להיות הרבה יותר טוב ממה שרוב האינטרנט נותן לו קרדיט.