חברת האודיו Bose נכנסת לשוק חדש של מוצרים ומשיקה בארץ ובעולם את ה-Bose Sleepbuds שנראות כמו, ופועלות כמו, אוזניות אבל נועדו לעזור לנו לישון
רוב הסיכויים שאם אתם מכירים את חברת האלקטרוניקה Bose, המיובאת לארץ על ידי ניופאן, מהאוזניות שלהן. כרגע אוזניות QC35 הן מוצר הדגל של סדרת המוצרים שלהן. והיום, יום רביעי, החברה השיקה בארץ, באותו זמן כמו ההשקה העולמית של החברה, את ה-Bose Sleepbuds. זה מוצר שקצת בלבל אותי וכתבים נוספים בהתחלה לפני מסיבת העיתונאים של ההשקה. המוצר נראה כמו אוזניות, משתמש ב-בלוטוס' כדי להתחבר לסמארטפון כמו אוזניות אחרות והוא אפילו נקרא אוזניות – אבל הוא לא מתפקד כמו אוזניות. אי אפשר לשמוע מוזיקה או לבצע שיחות באמצעות המכשיר, אז למה תג המחיר שלהן כל כך גבוה? (תכף נגיע למחיר). התשובה היא שהמוצר אולי משתמש בטכנולוגית שמע המיועדת למוסיקה אבל מיועד לתחום שיפור השינה ואיכות החיים.
ה-Bose Sleepbuds מספקות רעשי רקע כדי להסוות רעשים אחרים המפריעים לשינה של המשתמשים. בניגוד ל-QC35 שמנטרלות לחלוטין רעשים חיצוניים, כאן מדובר על 'מיסוך רעשים'. סוגי הצלילים הסוגים השונים נועדו להסוות רעשים שונים על פי הצרכים של המשתמש. בין סוגי הצלילים אפשר למצוא סוג אחד עבור מקומות בהם שומעים תנועה סואנת, אחד עבור להסוות רעשים משיחות של אנשים אחרים ואחד כנגד הנחירות של בן/בת הזוג. ואם גם אתם קמים בחמש בבוקר כי ת'ור, או איך שאתם לא קוראים לחתול הג'ינג'י שלכם, מחליט כל פעם שזה הזמן לקום לריצת לילה במטבח אז גם לזה יש פתרון. בנוסף, יש גם שעון מעורר באפליקציה עצמה שיעיר את מי שמשתמש באוזניות ולא את מי שישן לידו. בהדגמה שנערכה במסיבת העיתונאים יצא לי לדגום את אחד מהרעשים הנעימים של האפליקציה ואת השעון המעורר שהיה מרגיע ונחמד יותר ממה שיש לי כרגע בפלאפון.
בין אם המוצר רלוונטי לחיים שלכם או לא, אין ספק שההפקה שלו מרשימה. Bose Sleepbuds מגיעות עם קופסה עגולה מטאלית המשמשת לא רק לאחסון האוזניות אלא גם להטעין אותן. אחרי הטענה מלאה האוזניות מספקות 16 שעות שימוש. נראה שמי שעיצב את הקופסה אוהב סרטי מדע בדיוני כי נראה לי שכל רגע אני אזכר מאיזה סרט העיצוב מוכר לי. הפתיחה של החלק העליון מלווה בחיכוך בדיוק ברמה הנכונה, לא קשה מדי אבל עם מספיק התנגדות כדי שזה לא יהיה קל מדי. אחרי הפתיחה אפשר לראות על הדופן הדק של הקופסה את רמת הסוללה של האוזניות, עם תיאור מדויק יותר באפליקציה. האוזניות עצמן נכנסות בקלות למקומן הייעודי באמצעות מגנט. הקופסה מתחברת לכבל USB Micro סטנדרטי עם חיבור לשנאי.האוזניות עצמן הן קטנות מאוד ומגיעות עם 3 חיבורי סיליקון בגדלים שונים על מנת להתאים לכלל האוכלוסיה. אחד מהרעיונות העיקריים של עיצוב האוזניות הוא שהן לא יבלטו מהאוזן וכך לא יפריעו לשינה למי שישן על הצד. בו זמנית הן גם אמורות להיות נוחות כדי להישאר איתן לילה שלם. את החלק הזה לא באמת יכלתי לוודא מהדגמה של כמה דקות. הבדיקות הראשונות של המוצר נערכו בעזרת מי שהשתתף בקמפיין IndieGoGo של המוצר.
המחיר של Bose Sleepbuds בארץ יהיה 1,200 ש"ח אבל לרגל ההשקה המחיר יעמוד על 1,000 ש"ח בשלב זה. המחיר המוצר בארה"ב הוא 250$ ובאירופה המחיר הוא 270 אירו. מה שאומר שעדיף לקנות בחנות בארץ מאשר להזמין מחו"ל אלא אם כן אתם נמצאים כרגע בארה"ב וגם אז לא תחסכו יותר מדי. על פי החברה, בלאי לסוללה צפוי רק לאחר מעל 500 מעגלי טעינה מלאים, כך שגם אם אתם משתמשים ב-Bose Sleepbuds כל יום וישנים שמונה שעות בלילה, הבלאי ישפיע רק לאחר יותר משלוש שנים. המוצר עצמו לא זול בכלל ולא מתאים לכל אחד. עם זאת, ברור שעבור אלו שזה סוג הפתרון שהם מחפשים עבור בעיות שינה, מדובר באחד המוצרים הנוחים בשוק ואיכות הייצור שלו מאוד גבוהה. בנוסף הוכרז במסיבת העיתונאים כי גרסת אספנים ייחודית של ה-QC35 מגיעה במיוחד לארץ בצבעים ועיצוב ייחודי.