סקירת משחק Brain Academy – שכל יש, אקדמיה פחות

Brain Academy מנסה להיכנס אל הנישה של Brain Training עם גישה יותר ידידותית למשתמש והרבה פחות אקדמאית. אבל השינוי הזה מעלה מחדש את השאלה, למה זה על ה-Switch?

Brain Academy: Brain Vs. Brain הוא משחק שמנסה לאמן את המוח של השחקנים ונכנס לז'אנר שהתחיל דוקטור קוואשימה עוד בימי ה-DS המקורי עם Brain Training.  הקונספט הבסיסי הוא משחקים קטנים וקצרים שנוגעים באזורים שונים של הקוגניציה שלנו – כלומר, מתרכז בפעילות המוח שלנו ולא בידע שלנו. אז יש לנו דברים כמו זיכרון חזותי, שאלות כמותיות ועוד. הסדרה Brain Training השתמשה בשם ובידע של ד"ר קוואשימה, שהוא חוקר נוירולוגיה במקצועו המקורי והפנים שלו ליוו את המשחק לאורך כל הדרך. למען האמת הסדרה גם נקראה Brain Age באמריקה כי אחת מהאפשרויות הייתה מבחן ארוך, שבנוי מהרבה מבחנים קטנים, שאומרים מה ה'גיל' של המוח שלך. אם אתה בן חמישים ומקבל תוצאה של בן שלושים זה סימן טוב והרעיון הוא שתרגול יומי של לפחות חלק מהתרגילים יחזק את ה'שרירים' של המוח (כלומר הקשרים בין התאים השונים) וישפר את התוצאה שמומלץ לבדוק פעם בשבוע. מאז ועד היום, רוב המשחקים (כולל ההמשכים הרשמיים של הסדרה) בז'אנר עשו בגדול את אותו הדבר עם קצת שינויים.

אז איפה Brain Academy עומד? המשחקיות היא מאוד דומה למה שאני התרגלתי ממשחקי Brain Training. חלק מהמשחקונים כבר יצא לי לשחק, וחלקם לא. יש כאן הרבה יותר דגש על ויזואליות, גם בעיצוב של הממשק והמשחק עצמו וגם במבחר המשחקונים. אין ספק שהממשק כאן הרבה יותר ידידותי ומזמין. לשם ההשוואה, המשחק האחרון בסדרה של ד"ר קוואשימה הגיע (למי שקונה את הגרסה הפיזית) עם עט סטיילוס כי שום דבר לא השתנה מהותית מימי הסדרה על הקונסולה הניידת בלבד של Nintendo, למרות שזה לא קשור בשום צורה לדרך בה אנחנו משחקים ב-Switch. לעומת זאת, Brain Academy מתחיל בעיצוב של הדמות שלנו במשחק, וככל שנשחק (סליחה, נתאמן) יותר נקבל יותר מטבעות כאשר כל עשרה מטבעות פריט לבוש/עיצוב ייפתחו לנו בצורה רנדומלית (סך הכל יש 300 פריטים לפתיחה). בניגוד לאב הרוחני, המשחק הזה מתאים את עצמו לזמן שבו הוא יצא. השאלה האמיתית שלי היא למה זה בכלל על ה- Nintendo Switch? הרבה יותר נוח לשחק עם המסך מגע ולא עם בקר ומדובר במשחקים קצרים של 60 שניות. זה נשמע כמו משהו שמתאים לסמארטפון. לא שהייתי רוצה שמשחק כזה ייכנס לשוק שמבוסס על מלא תשלומים קטנים, אבל רק בגלל שהמשחקים האלו התחילו ב-Nintendo זה לא אומר שהם חייבים להמשיך איתם. הפלאפון שלי הרבה יותר נגיש לי מה-Switch, שאני לא יכול לשים בכיס כמו את ה-DS.

יש לא מעט אפשרויות למשחק בין שחקנים על אותו מכשיר

ביחד עם הידידותיות של המשחק, אין ספק שמרגישים בחוסר המקצועיות של המשחק. לא שהוא לא טוב במה שהוא עושה, אלא מה שהוא עושה הוא פחות רשמי ואקדמי. הפרצוף המעופף של ד"ר קוואשימה ליווה את המשחקים והסביר לי למה מה שאני עושה תורם להתפתחות הקוגניטיבית שלי ואיך. הייתי רואה תרשימים של ההתקדמות שלי בתחומים מסוימים ומה זה אומר. אני לא יודע אם Brain Academy מציע לי משחקונים על בסיס תוכנית מסודרת או אם סתם מדובר ברשימה רנדומלית של משחקים בכל תחום. אין מבחן ארוך שאומר בסופו מה הגיל של המוח שלי, יש מבחן ארוך שכולל משחקון רנדומלי מכל תחום ובסוף מחברים את התוצאה. אני יודע שהתוצאה שלי הייתה גבוהה כי המשחק אמר שהתוצאה 'שלו' הייתה נמוכה יותר. מה זה אומר? אין לי מושג ואף אחד לא הסביר לי.

חוץ מהציון הכללי שלא אומר לי יותר מדי, מאוד פשוט לראות מה החוזקות ומה החולשות שלי. הייתי יכול לומר את זה בעצמי על סמך הציונים הקודמים שלי, אבל זה נחמד שאפשר פשוט לרכז הכל במסך אחד

המשחק מציע 5 תחומים: זיהוי, זיכרון, ניתוח, חישוב ו-ויז'ואליזציה. בכל תחום יש 4 משחקונים שמתחילים ברמה הכי נמוכה ועולים ברמת הקושי אחרי מספיק הצלחות. כישלון יכול להוריד אותך לרמה הקודמת. על פי הציון תקבל מדלייה + כוכבים ממדליית כסף עם כוכב אחד עד שלושה ואז (אם עוברים את ציון 400) מדליית זהב עם כוכב אחד עד שלושה. מי שהצליח לקבל מדליית זהב בכל אחד מהמשחקונים יפתח את הרמה הקשה יותר – בדיוק אותו הדבר אבל בלי שלושת הרמות הראשונות. השם המלא של המשחק מכיל את המילים Brain Vs. Brain כי יש כאן הרבה דגש על משחקיות של כמה שחקנים בו זמנית. אפשר לשחק מול פרופילים אחרים על המכשיר או מול אורחים למי שלא רוצה להשקיע במשחק של מישהו אחר אלא רק משחקיות חד פעמית. אפשר גם לשחק על הרשת של Nintendo Online אבל לא מדובר בזמן אמת אלא להתחרות נגד ה'רוחות' של שחקנים אחרים, כלומר על פני הקלטה של משחק של מישהו אחר. אפשר לבחור גם ב'מתחרים' רנדומליים וגם לחפש אחר שחקנים ספציפיים.

חשוב לדעת שבמשחק מקביל השחקן המהיר יותר לא מתקדם הלאה עד שהשחקן השני גם עונה על השאלה

בסך הכול, מדובר במשחק מאוד נחמד ועשוי טוב. לי אישית חסר המידע המקצועי של Brain Training Brain Vs. Brain, אבל מי שלא שיחק בסדרה שהתחילה את הכול לא ירגיש בחוסר. הנוחות והמהירות של המשחק גורמות לי להתאכזב שהוא זמין רק על ה-Nintendo Switch. משחקים כל כך קצרים לא צריכים קונסולה, אפילו אם היא ניידת. אני יודע שקשה למכור משחקים מלאים במחיר הולם בשוק הסמארטפון, אבל זה לא משנה את העובדה שה-Play Store או החנות של Apple היא המקום הטבעי עבורו והבית הנוכחי שלו לא מתאים לאופי המשחק, וזה פוגע בחוויה.

Brain Academy

ציון כללי - 8

8

חמוד אבל לא מקצועי

משחקיות מהירה ומהנה, אמור להיות על סמארטפון ולא על קונסולה.

User Rating: Be the first one !

אודות יונדב צבקר

סטודנט לספרות, בוגר ישיבת מעלה גלבוע, גיק ודוס.

השאר\י תגובה