חברת Vuzix מציגה את הגלגול החדש שלה למוצר שיהפוך את העולם האמיתי למרחב דיגיטלי שבו הכל אפשרי ונמצא רק במרחק לחיצה
נכון, שוק המציאות הרבודה (Augmented Reality) רחוק מהבשלות הטכנולוגית אותה מפגין עולם המציאות המדומה בשנים האחרונות – אך אנחנו שמחים מאוד לגלות שיש שחקניות אשר לא מוותרות על הנישה הזו, וממשיכות לספק לנו פיתוחים מעניינים במסגרתה. אחת מהן היא Vuzix האמריקאית, שעוסקת בנושא עוד מסוף העשור הקודם.
Vuzix הציגה משקפי מציאות רבודה חכמים עדכניים בשם Blade, ואחרי שלל קונספטים ומוצרים ניסיוניים ממנה ומחברות אחרות (מיקרוסופט, גוגל, Epson) נראה כי אנחנו סוף כל סוף מתקרבים לעידן בו הטכנולוגיה לא תגרור עמה מראה הזוי או מגוחך.
משקפי ה-Blade מציעים מראה שאינו שונה בהרבה ממשקפיים ספורטיביים רגילים, בעיקר על מרכיב בעל פנים גדולות יחסית – אך עדיין כוללים טכנולוגיה חדשנית הכוללת מחשב שלב עם מערכת הפעלה שמבוססת על אנדרואיד, ומקרן שמאפשר להציג מידע גראפי שאותו יראו עיני המשתמש בלבד, מבלי להסתיר או להעלים את העולם החיצוני.
Blade כוללים שבב עיבוד מרובע ליבות בארכיטקטורת ARM (שאר הנתונים הטכניים לא נחשפו), ממשק הפעלה וחנות יישומים מותאמים ייעודית של Vuzix (אשר צברה תמיכה בהיקף התחלתי סביר בדורות מוצריה הקודמים), משטח מגע מובנה במסגרת המשקפיים לצד אוזן ימין, מנועי רטט לקבלת חיוויים, מצלמת 8 מגה-פיקסל לוידאו ותמונות, צמד מיקרופונים לפקודות קוליות (יש תמיכה ב-Alexa, העוזרת החכמה של אמאזון) וסוללה מובנית – הכל יחד עם מקרן תמונה זעיר ייחודי שנמצא בין שני חלקי עדשת עין ימין, ומאפשר להציג תמונה בזווית תצוגה משתנה ישירות אל הצרכן תודות למבנה מיקרוסקופי מדוייק דמוי פריזמה.
הטכנולוגיה כולה עדיין נמצאת בחיתוליה, באופן די טבעי, כשכמות היישומים היא מצומצמת, התצוגה היא לעין אחת בלבד, וחיי הסוללה יספיקו לכשעה וחצי בלבד בעת הפעלה רצופה של המקרן לתצוגת AR – אך המוצר כולו הוא עוד כמה צעדים בכיוון הנכון, שמחזקים אצלנו את האמונה כי יום אחד אכן נוכל ליהנות כולנו ממשקפיים חכמים באמת, ממש כמו באותו סרטון קונספט מפורסם עבור Google Glass שהוצג לפני מספר שנים.
משקפי ה-Blade יוצעו לרכישה למפתחים (ולמכורי טכנולוגיה למיניהם) בעלות של 2,000 דולר שתעניק זוג משקפיים אחד לפיתוח בתוך כמה חודשים וזוג משקפיים אחד בתצורה הסופית כשזו תושק בעתיד – כאשר ההערכה היא שהמחיר לצרכנים הפרטיים יעמוד בסופו של דבר על פחות מ-1,000 דולר ליחידה.