ישבתי לבדוק את Dark Devotion – משחק "Roguelike" אפל במיוחד שמבטיח לנו סיפור עמוק ורציני לצד משחקיות Roguelike משובח. האם המשחק מביא את מה שהובטח לנו? בואו נגלה!
אם תשאלו אותי כנראה שצריך להכתיר את שנת 2019 כשנת משחקי ה-"Roguelike". כמות המשחקים שיצאה לשוק מסוג זה השנה היא לא פחות מעצומה, וכל יוצרי המשחקים מנסים להביא לקהל את משחק ה-"Roguelike" המוצלח ביותר. Hibernian Workshop מפתחת המשחק Dark Devotion מצטרפת לרשימת המפתחות שניסו ליצור משחק מוצלח, וללא ספק נכשלו בענק.
עלילה
נתחיל מכך שאין לי אפילו סיבה או דרך להסביר את הסיפור של המשחק. הוא עצמו מתחיל בסרטון קצר ולא מוסבר במיוחד ולאחר מכן כל דיאלוג שקשור לסיפור המשחק מועבר אלינו באמצעות כתבי טקסט שעלינו להעביר באופן ידני. לפי דעתי, על מנת להעביר סיפור "סוחף ורציני" צריך להעבירו בצורה שתגרום לשחקן לרצות להבין על מה הסיפור של המשחק. לצערי מצאתי את עצמי מעביר את קטעי הטקסט בלי לקרוא אותם, בעיקר כי היו ארוכים מידי ולא מעניינים במיוחד.
מהמעט שכן הבנתי מסיפור המשחק, אנחנו משחקים בחורה השייכת לצבא טמפלרים כלשהו, שכל מטרתו היא לכבוש מקדש קדוש.
משחקיות
אם נשים את הסיפור של המשחק בצד, Dark Devotion שואף להיות משחק תפקידים משולב "Roguelike" משובח ומסוגנן, והוא ללא ספק עושה את זה בצורה טובה בחלק מין המקרים. במהלך המשחק נעבור חדרים שונים בדרך למקדש, כאשר בכל חדר נמצא מלכודות, מפלצות ושלל חפצים. ככל שנהרוג יותר מפלצות נקבל יותר נקודות ניסיון לבזבוז על יכולות קבועות שישמרו איתנו לאורך כל המשחק. זהו למעשה יסוד ה-"Roguelike" שמבטיח לנו שגם אם נשחק 100 פעמים ויותר, בסופו של דבר נפתח מספיק יכולות על מנת להיות חזקים מספיק בשביל להביס את כלל האויבים של המשחק.
על מנת להביס אויבים עומדים לרשותנו שלל כלים, החל מחרב ומגן ועד לטלפיים לבישות בעלות טופרים חדים. חוץ מכלי נשק של ממש נמצא שלל חפצים המסוגלים לרפא אותנו, לחדש את השריון שלנו וכן לספק לנו שלל דרכי הרג של אויבים.
ומה קורה אם הדמות שלכם מתה? תשוגרו חזרה לאיזור הראשי של המשחק ותוכלו להתחמש מחדש לפני כניסה נוספת לאחד המבוכים של המשחק.
מערכת הקרב של המשחק עושה עבודה טובה, כאשר היא תצריך מכם דיוק רב ותזמון על מנת שתוכלו להביס את האויבים שלכם בלי למות בדרך. כלל האויבים מגוונים ולימוד של דרכי הפעולה של כל אויב הוא ללא ספק מהלך חובה במהלך המשחק.
מלבד נקודות ניסיון קבועות עומדות לרשותכם נקודות אמונה בהן תוכלו להשתמש על מנת לפתוח אזורים סודיים במפה, לפתוח תיבות ופסלי קדושה ייחודיים וכן לקנות בהן שלל חפצים ושדרוגים לפני הקרב.
אחד הדברים שהכי לא אהבתי במשחק היא הדרך בה מוצבות מלכודות. חלק מין המלכודות הן למעשה בורות קוצניים שאם נופלים אליהם מתים ישר, ולרוב הם ממוקמים בגובה שלא מאפשר ראייה שלהם מראש. מצאתי את עצמי המון פעמים מרוצה לאחר הבסת אויב גדול ומפחיד, אך מתבאס שנייה אחרי זה בעקבות נפילה לא מבוקרת לבור קוצני.
גרפיקה
בתחום הגרפיקה אין יותר מידי מה להרחיב. גרפיקת המשחק הינה גרפיקה מפוקסלת משובחת, המשלבת בתוכה שלל אלמנטים של אור וצל וכן אנימציות טובות ואיכותיות. המשחק מנסה להעביר לנו יקום אפל וקודר והוא ללא ספק עושה את זה אפילו בשימוש עם גרפיקה מפוקסלת פשוטה.
סיכום
Dark Devotion הוא משחק ממוצע, וזה ללא ספק נובע מכמה סיבות. יחד עם זאת אני בטוח שאנשים מסוימים כן ימצאו אותו מהנה במיוחד, בעיקר עקב האתגרים שהוא מסוגל להציב לכם. אם אתם מחפשים משחק "Roguelike" חדש ומעט שונה מרוב המשחקים בסגנון שיש לנו היום, Dark Devotion הוא אופציה שיכולה לספק אתכם, אך לאו דווקא בתג המחיר של 20 דולרים.
Dark Devotion
עלילה - 6
משחקיות - 7
גרפיקה - 10
7.7
טוב
Dark Devotion הוא משחק "Roguelike" שיכל לעשות יותר