Benda (בנדא), היבואנית המורשית של חברת הטכנולוגיה DJI השיקה אתמול (ה-25 בנובמבר) רחפן חדש ומרשים, ורובוט חדש שיביא למהפכה בחיי ילדים בשם RoboMaster
אתמול בבוקר, ב-25.11.19, חברת Benda ארגנה אירוע השקה מרשים בפארק מנחם בגין להצגת שני מוצרים יוצאי דופן של חברת DJI, רחפן חדש עם שינויים למשקל, הביצועים והיכולות על מנת לתת רחפן נגיש יותר מתמיד לקהל הישראלי, וה-RoboMaster S1, רובוט מהפכני מסין שיספק חווית משחק נהדרת לילדים ובו בזמן יעזור להם ללמוד תוכנה והגדרות מערכת.
Mavic Mini
אחרי הכרה קצרה של חברת DJI, המציג התחיל לדבר על הרחפן הקומפקטי החדש Mavic Mini, רחפן קל משקל עם מבנה בטוח ויציב.
אחרי ניתוח כל רחפני החברה מסדרת Mavic, ה-Mavic Mini עוצב בצורה קלת משקל יותר ויציבה יותר על מנת לעבור את כל תקנות בטיחות הרחפנים של מדינת ישראל. עם מערכת Geofencing להמנעות מאזורי טיסה אסורים, זיהוי AeroScope מרחוק כדי להגן על אתרים רגישים, הגבלת גובה טיסה והחזרה אוטומטית למשתמש במקרה של סוללה חלשה (משהו שייקח הרבה זמן עם הרחבת זמן הסוללה של הרחפן) ואיבוד קשר עם השלט, הרחפן מאובזר עם כל רשתות הבטיחות להגנה על המשתמש מתלונות ושבירת תקנות רחפנים.
כל זה במבנה קטן של פחות מ-250 גרם, מה שמגדיר את הרחפן כצעצוע ובטוח יותר מרחפנים אחרים ופותח עבור משתמשים אפשרויות שימוש רחבות יותר. בנוסף, הרחפן מאובזר עם קולטי GPS וחיישנים ויזואליים בתחתיתו על מנת לזהות את הקרקע ולספק רחיפה מדויקת ויציבה עם נחיתה חלקה.
כמו שציינתי וכמו שהנציג ציין, ה-Mavic Mini הוא נגיש למשתמשים יותר מתמיד תודות לתפעול קל עם שלט די נוח לשימוש שמאפשר חיבור המכשיר הנייד בשביל תצוגת המצלמה בצורה מאוד נוחה וקיפול די קל של הרחפן לתוך אריזתו. הרחפן יכול לטוס במשך 30 דקות עם אות Wi-Fi חזק שמאפשר בקרה יציבה ותמונת HD שמתקבלת גם תודות לגימבל ממונע שמספק יציבות מצלמה ושמירה על זווית הצילום בלי הזזה של הרחפן. צילום הוידאו האיכותי הוא ב-2.7K ב-30fps או ב-1080p ב-60fps וצילום התמונות נעשה ב-12 מגה פיקסל באמצעות חיישן 3.5 אינץ'.
הרחפן נגיש למשתמשים חדשים תודות לאפליקציית DJI Fly שכוללת מדריכי שימוש למשתמשים חדשים, תבניות עריכה ומצבי טיסה לסוג השימוש שתרצו (Position, Sport, CineSmooth). משתמשים יכולים לבחור גם תמרוני טיסה מתוך QuickShots של הרחפן: Circle – הרחפן חג סביב האוביקט בגובה ומרחק קבועים, Dronie – הרחפן טס אחורה ולמעלה לגובה נבחר כאשר המצלמה עוקבת אחרי האובייקט, Rocket – הרחפן עולה ישר למעלה לגובה נבחר עם המצלמה כלפי מטה ועוקבת אחרי האובייקט, Helix – הרחפן טס למעלה לגובה נבחר והחוצה תוך ספירלה סביב האובייקט.
כמובן שב-DJI יודעים שעבור כל משתמש הרחפן שלו יחיד ומיוחד, ולכן הרחפן מגיע עם ערכת מדבקות להתאמה אישית של הרחפן. יחד עם הערכה, מגיע לרחפן מגן מדחף 360 מעלות ומתאם Snap. בגרסת ה-Combo הרחפן מקבל גם בסיס טעינה מואר, תיק מדחפים, תחנת טעינה דו כיוונית ותיק נשיאה קטן, יחד עם אקסטרה בטריות.
הנציג של בנדא ציין שבדומה לכך שהרחפן הותאם למגוון רחב של משתמשים, הם מעוניינים שהמחיר גם יהיה נגיש לכל סוגי המשתמשים ולכן מחיר ה-Mavic Mini הוא 1699 ₪ וה-Mavic Mini Combo עולה 2099 ₪.
RoboMaster S1
הנציג המשיך להצגה של הרובוט הלימודי החדש של DJI. מדובר בסוג של טנק מגניב וחכם שהוא חלק מליגת רובוטים מצליחה בסין.
ה-RoboMaster S1 הוא חווית משחק אקשן. הרובוט מאובזר עם קרן אינפרה אדומה, למשחקי AR או קרבות עם רובוטים אחרים, וכל רובוט מגיע עם מחסנית כדורי ג'ל. פשוט תשרו אותם במים במשך שעתיים והם מוכנים לשימוש בקרבות נהדרים. הרובוט מאובזר ב-6 חיישנים חיצוניים שמאפשרים לו לזהות פגיעה מכדור ג'ל או קרן האור האדומה ובכך יוצר קרבות אדירים בין חברים. שחקנים יכולים גם לתכנת את תגובת הרובוט לירייה, בין אם זה השבתה זמנית של הרובוט או תנועה מסוימת שבה יגיב לירי. בנוסף, ה-RoboMaster S1 כולל מספר מצבי משחק כמו מצב מירוץ, מצב Conquest שהוא בעצם לכבוש את מבצר הקבוצה היריבה ומצב קרב שבו שחקנים יכולים להוסיף לקרב Power Ups בשם Mystery Bonuses כדי לתקוף את היריב עם מהירות מוגברת, סחרחורת, שיבוש אלקטרומגנטי והגנה בלתי מנוצחת.
משתמשים יוכלו לשלוט ברובוט באמצעות אפליקציה על הסמארטפון או הטאבלט שמציגה את פרספקטיבת הרובוט כמו במשחקי טנקים על המחשב, עם מצלמה, שמשדרת ב-FHD 1080p, ומספר אפשרויות לירי ותנועה. ה-S1 יכול לבצע שש פעולות זיהוי חכמות ומעקב אחרי אובייקטים ולנוע איתם. הפעולות הן: Line Follow – הגדירו מסלול נסיעה עבור הרובוט שבו הרובוט ינוע בקו. Vision Marker Recognition – להגדיר לרובוט לזהות כ-44 סממנים ויזואלים כמו מספרים, אותיות וסמלים, עם אפשרות לתכנת עוד אופציות. Follow Mode – מצב מעקב אחרי מישהו שמוצג במצלמה של הרובוט. Clap Recognition – זיהוי מחיאת כף ותגובה של הרובוט בהתאם לעוצמתה. Gesture Recognition – שליטה ברובוט באמצעות תנועות ידיים. S1 Recognition – זיהוי רובוטים אחרים זהים וביצוע תנועות מסוימות בהתאם להם.
גלגלי הרובוט נראים איתנים ומאפשרים לרובוט לנסוע ישר, אחורה, לצד ובזווית, על מנת לתת לכם שליטה מלאה על האופן שבו הוא זז. משתמשים יכולים להשתמש בתוכנות, כמו Scratch שמאפשרת תכנות בבלוקים, או לשלוף פקודות ממאגר קיים על מנת ליצור מסלול נסיעה, זיהוי סימנים ויזואלים והגבה לסימנים קוליים. התכנות גם זמין ב-Python להגדרת פונקציות פעולה נוספות להתאים את אופן ההתנהגות של הרובוט לפי הדרישות שלכם.
אופציות התכנות של הרובוט הן מה שמגדירות אותו כלימודי, ועם הגדילה בכמות מגמות הרובוטיקה ותכנות בבתי ספר תיכונים, יש כוונה להכניס את הרובוטים לתוכנית לימודים על מנת להכיר בגיל צעיר ילדים לתכנות ומכניקה של רובוטים דרך ה-RoboAcademy שמציע קליפים לימודיים ומדריכי תכנות.
למרות שבהשקה לא ראיתי את אפשרויות התכנות, אני כן חוויתי טיפה את השליטה ב-RoboMaster ואפילו יריתי מספר כדורי ג'ל. השליטה מאוד מהירה, הרובוט ממש יכול לנסוע במהירות ולעשות פניות חדות בכל מני זוויות והשליטה במצלמה והירי הם מאוד נוחים ומדויקים, פגעתי בכוס פלסטיק במרחק של 8 מטרים ונאמר לנו שהדיוק של הירי הוא עד כ-40 מטר.
ה-RoboMaster S1 של DJI זמין כעת לרכישה ב-2499 ₪.
מילים אחרונות וסיכום
הנציג סיים את ההשקה עם דיבור קצר על מצלמת האקסטרים Osmo Action, המצלמה הנחשבת ביותר של חברת DJI שמהווה התחרות הטובה ביותר של החברה מול המתחרים המרכזיים בשוק, בעיקר בגלל שהיא היחידה שכולל מסך לצילום סלפי. היא גם כוללת מיקרופון חיצוני ופנימי, ומערכת יציבות מצוינת Rocksteady. הם הציגו את התמיכה של מספר ספורטאי אקסטרים שנכחו בהשקה וכך נגמרה התצוגה.
אני מאוד התרשמתי מהרחפן ויכולות הטיסה שלו, אפילו שלא זכיתי לשלוט בו לאורך זמן, השלט הרגיש מאוד נוח ואני חושב שזו אופציה נהדרת למשתמשים שרוצים רחפן קומפקטי שאפשר לקחת לכל מקום ובמחיר הגיוני, בלי להוציא הון על רחפן מקצועי.
הרובוט החדש בהחלט תפס את סקרנותי, כמובן שהוא יעניין יותר בני נוער צעירים בגלל אפשרויות המשחק שלו, אבל אני בטוח שהורים יתגמשו למחיר שלו (שלדעתי לא יקר בהתחשב בחומרה והתוכנה שכלולה) אם זה יוביל לפיתוח יכולות התכנות של ילדיהם, וזה יהיה מעניין לראות איך הרובוט יצליח להשתלב בתוכניות לימוד מסוימות פה בישראל.