בטקס שהתקיים במעמד ראש מערך הסייבר הלאומי ומנכ"ל משרד התקשורת, השלב הראשון של הקמת מערך DNSSEC הסתיים, וזה אומר שאנחנו נמצאים כמה צעדים לפני אבטחה גבוהה יותר.
מערך ה-DNSSEC יחזק את האבטחה בכך שהוא יקשה על ההאקרים להפנות גישה מאתרים אמיתיים אל אתרים מזויפים, וכך הם לא יוכלו לגנוב מידע וכסף מהגולשים. הפרויקט יוסיף חתימה דיגיטלית לקשר בין כתובת האתר משם המתחם לכתובת המספרית שלו, וכך בעצם התחזות של אתרים מזוייפים לאתרים הלגיטימיים תימנע. הפרויקט החדש נחנך במתקן המידע של MedOne במרכז הארץ, כאשר שם הוקם המערך, ונחתם מידע ה-DNS שמקשר בין דומיינים לכתובות IP.
"איגוד האינטרנט הישראלי השקיע בשנתיים האחרונות משאבים רבים כדי ליישם באופן מוצלח את רובד ההגנה שמספק DNSSEC. עד סוף השנה יוכל כל בעל מתחם להתצטרף, באמצעות רשמי שמות המתחם הפועלים מטעם האיגוד, למערכת ההגנה ובכך להגן על משתמשי האינטרנט בשם המתחם שלו" אמר יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי.
ראש מערך הסייבר הלאומי, ד"ר אביתר מתניה, הוסיף כי "מערך הסייבר הלאומי מוביל מכלול נרחב של תהליכים במטרה להגן על פעילותם של אזרחים וחברות במרחב הסייבר. בתוך כך, התנעת היישום של DNSSEC בישראל, בהובלת איגוד האינטרנט הישראלי ובשיתוף המערך, היא צעד חשוב להבטחת גלישה בטוחה באינטרנט, שמהווה מרכיב הכרחי לחברה וכלכלה דיגיטלית. אנו נמשיך בשיתוף הפעולה הפורה עם איגוד האינטרנט הישראלי לטובת יישום המהלך בכלל המשק וקידום מהלכים משלימים".
שכבת ההגנה תיושם בשרתים המרכזיים של האינטרנט בישראל כבר בשלב הבא, עבור כל הכתובות שיש להן סיומת il. כך יוכלו בעלי האתרים למנוע את החטיפות הללו כדי להגן מפני מקרים של התחזות והונאה. לאחר שה-DNSSEC יקבל פרישה מלאה בישראל, כל אדם ואדם שיש לו Domain משלו יוכל לייצר לעצמו מפתחות חתימה דיגיטלית, לחתום את המידע על שם המתחם שלו ולהעביר את החלק הציבורי של מפתח ההגנה אל האיגוד, שם הוא יחתום דיגיטלית על המפתח ותיווצר שרשרת אמון, שתאפשר לכל גולש לקבל רק מידע מאומת וחתום.
אך עדיין מומלץ להיות זהירים, מאחר וזה די ברור מאליו ששכבת האבטחה הזו לא מחליפה אמצעי זהירות ושמירה על פרטיות ואבטחת מידע כמו אנטי וירוסים והימנעות משימוש באפליקציות לא בטוחות, על פי אזהרותיו של איגוד האינטרנט הישראלי.