החלטתי לתת לכם סיכום מהחוויה שלי בכנס E3 השנה וכמה טיפים למה כן לעשות ומה לא לעשות
השנה, בפעם הראשונה, חוויתי את כנס E3 בלוס אנג'לס וזכיתי לראות חלק מהמשחקים החמים שיגיעו בשנה הקרובה ולפגוש עשרות אנשים מעולם הגיימינג. החוויה הייתה בלתי נשכחת, אבל ישנם מספר דברים שאתם צריכים לדעת לפני שאתם הולכים לכנס המשחקים הגדול של השנה.
בואו נדבר על סוגי הכרטיסים השונים. ישנם שלושה סוגי כרטיסים עבור מי שמשתתף בכנס: אנשי התעשייה, אנשי המדיה וכלל הציבור. הכרטיסים יוצאים בסביבות ה-1000 שקלים, מחיר ששווה את זה לדעתי בהתחשב שזו חוויה של פעם בחיים לכל גיימר, אבל כן תנסו להשיג את הכרטיסים במכירה מוקדמת, הנקראת Early Bird, ותחסכו לעצמכם כ-400 שקלים.
לפני שנגיע לכנס עצמו, אני רוצה להסביר קצת איך מגיעים לאחד החלקים הגדולים של E3, התצוגות. התצוגות הן אחד הדברים היותר קשים להגיע אליהם- לא רק שאתם צריכים לבקש באתר הכנס להרשם לתצוגה של החברה, אבל אתם גם צריכים להגיע מאוד מוקדם על מנת להבטיח מושב בתצוגה עצמה. לצערי הרב, לא הצלחתי להשיג כניסה לתצוגה עצמה, אבל כן זכיתי לבלות במסיבה שאחרי התצוגה של חברת Bethesda, שכללה עמדות משחק לכל הרחבות המשחקים שהוצגו, אוכל ואלכוהול חינם, אחלה מוזיקה והרבה אנשים מפורסמים בתעשייה עצמה. אז המאמץ שווה את זה.
כעת הגענו לחלק הכי חשוב, הלוח זמנים שלכם. מדובר פה בשלושה ימים עמוסים שלעולם לא תספיקו לראות הכל. אז זו העצה הראשונה שלי עבורכם, תכינו עצמכם שלא תראו כל משחק חדש שמוצג בכנס. בשני הימים הראשונים, הכניסה לאנשי המדיה והתעשיה מתחילה בבוקר ועבור כלל הציבור בצהריים, וביום השלישי כולם יכולים להכנס החל מהבוקר. אז כבר בשני הימים הראשונים אתם תתקלו בתורים די גדולים של כל האנשים שהגיעו לפניכם. מה שמוביל אותי לעצה מספר 2, בחירת עדיפות.
בכנס E3 יש שלוש חברות ששולטות בכנס, Nintendo, Microsoft ו-Sony. תבחרו את המועדפת עליכם ותתרכזו בה בהתחלה, כי הן יציגו את המשחקים הכי חמים מהכנס והתורים שלהן מסיבים, בעיקר חברת Nintendo. מה שכן, חברת Microsoft פותחת את התצוגה שלה יום לפני כולם, אז כן תוכלו ללכת להעיף מבט ואז להמשיך למרכז הכנסים הראשי. על מנת גם לחסוך לכם בבזבוז זמן שוטטות, מומלץ להכיר את מיקום כל הדברים שאתם רוצים לפי מפת הכנס באתר. אני רק ביום השני גיליתי שחברות כמו Team Ninja, Techland, Konami ו-CD Projekt Red בכלל נמצאות בחדרים העליונים.
חברות משחקים גדולות כמו Square Enix, Ubisoft ו-Bendai Namco, שבאולמות הכנסים הגדולים, לרוב עם תורים די קצרים בגלל כמות עמדות המשחק שיש להם, אבל הרבה פעמים הנציגים בכנס יחליטו לסגור את התור לזמן מסוים להורדת לחץ. אז תכינו את עצמכם ללא מעט תסכול. בנוסף, התורים הכי גדולים זה של החברות היפניות הותיקות כמו Nintendo, זאת אומרת Capcom ו-SEGA,למשל אני לא הצלחתי אפילו להכנס לראות את החידוש ל-Resident Evil 2 ולשחק ב-Mega Man 11. זה ארצות הברית סך הכל ואנשים תמיד נוטים ללכת לאיפה שהנוסטלגיה.
חוץ מהביתנים של חברות הענק יש כמובן את אזורי האינדי שיותר פתוחים לציבור ומאפשרים לכם לשחק מספר פעמים אפילו. כמו כן, דוכני האינדי ככל הנראה יתנו לכם יותר דברים חינמיים, כמו חולצות וספינרים וכאלו. חברות כמו Ubisoft ו-Square Enix כן מחלקות חולצות אם תצליחו במשחקי הדמו שלהן, אבל זה לרוב נגמר די מוקדם במהלך היום.
חוץ מהאזורים של כל החברות ישנם גם כל מיני אזורי פעילות של Twitch, GameSpot ו-IGN, שבכנס זה התרכזו ב-Fortnite וחילקו פרסים למשתתפים. מרחק מסוים מאיזור הכנס אתם יכולים ללכת לאולם הראיונות של E3, שאני לא ביליתי בו יותר מדי זמן, כיוון שאלו ראיונות שאפשר לראות ברשת, אבל זה נחמד להיות נוכח אם רציתם לראות בלייב חלק מענקי התעשייה ומפורסמים שנכנסים לתעשייה, כמו אלייז'ה ווד השנה.
אז כן, רוב הכנס אתם או פשוט תסתובבו בשוק מהכל או תבלו בתורים, לכן העצה העיקרית שלי זה להביא חברים- זה נכון שאולי יהיו לכם ויכוחים עם חברים שלכם לאן ללכת, אבל בסופו של יום חברים זה אחד הדברים השימושיים בכנס, גם כי יש לכם עם מי להתרגש ולדבר על מה שראיתם וגם כי חברים שלכם יכולים לשמור לכם מקום בתור.
אז האם כדאי ללכת ל-E3? ברור שכן, זו חוויה של פעם בחיים. אם תתעלמו מהחלק של לשחק במשחקים הכי חדשים לפני כולם, הכנס כולל קהילה אדירה של גיימרים בתחפושות, יוטיוברים, אגדות התעשייה וסלבריטאים גיימרים. איפה עוד תוכלו לפגוש את Angryjoe, קול הגיימינג של Watchmojo וזומבים, להשיג חתימה של היוצר של Mega Man, לצפות במדובבים של Grim Fandango מופיעים יחדיו על הבמה ולראות את המתאבקים האהובים עליכם מתחרים בטורניר Street Fighter? רק ב-E3. העיקר תבואו עם כמה חברים.