כשחברת Gigabyte פנתה אלינו והציעה שנסקר את אחד המסכים היותר מעניינים של החברה, ה-Aorus KD25F המגיע בקצב רענון גבוה במיוחד ואף פיצ'רים שעוד לא יצא לראות קפצתי על ההזדמנות
אין ספק שעבור Gigabyte השנתיים האחרונות התעסקו במיוחד בהרחבת הפורטפוליו החומרתי שלהם בחטיבת בגיימינג. במהלך שנת 2018 החברה שיחררה את קיט זכרונות ה-RAM הראשון שלה ובהמשך הדרך אף כונני SSD ממותג הגיימינג של החברה Aorus. מוקדם יותר השנה בתחילת חודש ינואר השיקה החברה את את מסכי הגיימינג שלהם לעולם ולמבקרים השונים שזכו בעשרות פרסים ואהדה יחסית רבה מהצרכנים עצמם. כעת, החברה הציעה לי לסקר את מסך ה-Aorus KD25F החדש שלה המיועד בעיקר עבור E-Sports ומציג קצב רענון של 240Hz זמן תגובה של כ-0.5ms ועוד מגוון די מעניין של פיצ'רים שנועדו להפוך את המסך לבחירה המושלמת לגיימינג.
מראה מראה שעל הקיר, מי המסך היפה בעיר
ה-Aorus KD25F מגיע בגישה מבורכת וחדשה לנוסחת האסתטיקה הגיימרית עם עיצוב שאומנם נועז יותר אבל בו בזמן, חלק ונעים יותר לעין. המסך כולו מגיע מצופה בעיצוב שחור מט המבליט את הפינות והזוויות החדות במארז, זה אומנם נשמע אגרסיבי אבל זה בכלל לא כך, אסתטיקת מטוס החמקן שהמסך מציג היא בשורה מבורכת לעולם מסכי הגיימינג שבו כלכך הרבה חברות מנסות לגרום למסך להיראות כמה שיותר מיוחד ונוצץ. אחת התכונות האהובות עליי במסך היא שכמו אחיו הגדול, ה-AD27QD גם פה מדובר במסך כמעט ללא שוליים מה שהופך אותו לדי אופטימלי לעמדות בעלי מספר מרובה של מסכים.
מבחינת איכות בנייה, גם מניסיון בחיי האישיים וניסיון מסיקורים קודמים אין ספק שג'יגבייט עובדת עם חומרים איכותיים במיוחד ורואים זאת באופן כללי על המסך ובפרט בסטנד של המסך שמרגיש כאילו אני יכול לנפץ איתו דלת כשאין אף סימן לפלסטיק חלש או מנגנונים חורקים באף נקודה במכשיר. אם כבר בסטנד עסקינן אז ראוי לציין כי שהוא מגיע עם מגוון של תכונות כמו tilt, swivel, pivot ואף כוננון מלא של הגובה של המסך בדלתא של כ 25 סמ כך שלהשיג את זווית הצפייה המושלמת לא תהיה בעיה עבור אף אחד. בנוסף, המסך מגיע עם תמיכה מלאה במתקן VESA אך שלדעתי זה יוריד מהיופי של המסך אבל עבור אלה שמעוניינים, האופצייה קיימת.
תכונה נוספת שבלטה במסך היא תאורת ה-RGB שנמצאת באחורי המסך המציגה סנכרון מלא עם שאר חלקי Aorus שנמצאים אצלכם במערכת ואף רכיבים חיצוניים כמו עכבר, מקלדת ואוזניות. האורות בהירים ותואמים את המערכת וחזקים מספיק על מנת להטיל תאורה אחורית מאחורי המסך למעין זוהר רגוע כזה שמוסיף אך לא מוציא אותך מריכוז. למרות זאת, התוכנה האחראית על התאורה של החברה RGB Fusion כן זקוקה לעוד מספר עדכונים (בלשון המעטה) כפי שציינתי בביקורות קודמות.
מאחורי המסך תוכלו למצוא את החיבורים השונים הכוללים חיבור DisplayPort 1.4 יחיד, 2 חיבורי HDMI 2.0, כ-3 חיבורי USB 3.0 ואף חיבורי אודיו מיקרופון ואוזניות שמפעילים את תכונת בידוד הרעשים של המסך.לצערי לא היו ספיקרים ברמקול אבל בכל מצב הברירה המועדפת היא ללכת עם אוזניות כשאתם משחקים.
מה עם מה שאני רואה על המסך?
הכל טוב ויפה בפן החיצוני אבל שום מסך לא שווה את ההשקעה אם הפאנל שלו לא מתאים, לשמחתי הרבה זה לא המצב גם כאשר מדובר על פאנל TN. ה-KD25F מגיע בגודל 25" ברזולוציית 1,920×1,080 כפי שנאמר למעלה עם קצב רענון של כ-240Hz וזמן תגובה מהיר בצורה מגוחכת של 0.5ms. הבהירות המקסימלית של המסך הינה כ-400 ניטים בעוד שיחס הניגודיות הרשום על הקופסא הינו 1000:1. אלו תכונות שכבר התרגלנו לראות במסכי גיימינג אבל תמיד תיקחו את זמן התגובה הרשום על המסך עם קמצוץ של מלח כי בעולם האמיתי הדברים שונים מאוד מאשר במעבדה.
אני שמח מאוד על ההחלטה של גי'גבייט לא להעלות את הרזולוצייה מכיוון שלדעתי (ולדעת רבים) לשחק ב-1080p ב-25" זה די ה-Sweet Spot כשניתן לראות שדחיסות הפיקסלים לא נמוכה מדי על מנת לרכך את התמונה אך לא גבוהה מדי כך שהיא תקשה על כרטיסי מסך מודרנים להריץ אותם. אתם לא תצטרכו כרטיס מסך כמו RTX 2080Ti כדי לשחק משחקי E-Sports עליו אבל כן הייתי ממליץ על מעבד די עדכני אם אתם רוצים להגיע לקצב הרענון הגבוה ללא "שיהוקים".
מבחינת מבחני דיוק צבעים שמחתי לראות שפאנל ה-TN לא מפשל כשהוא מגיע עם כיסוי מקסימלי של 99% מספקטרום הצבעים sRGB ו-ΔE של 2.7. הדגם הזה אומנם אינו מדוייק כמו שאר המתחרים בספקטרומים אחרים אך הסטייה שלו עדיין נופלת בגבולות מתקבלים. טמפרטורת הצבעים קצת קרה יותר מהאידיאל של 6500K אבל סביר להניח שלרוב האנשים לא תהיה בעיה עם איך שהצבעים מוצגים במסך.
הגאמה של המסך קצת סוטה כשהיא יושבת על 2.0079 אבל היא לא גורמת להשפעות כלשהן שיהיו מוצגות אלא אם כן תניחו לידו מסך בעל ייצוב גאמה טוב יותר ממש לידו. היחס ניגודיות בפועל הינו ב- 900:1 מה שלא גורע מהמסך בכלל ואף מדרג אותו יחסית גבוה ברשימת מסכי הגיימינג מבחינת ניגודיות מסכים. מכיוון שהמסך משתמש בפאנל TN אין צורך ביצוע "overdrive" רציני בגלל שפאנלי TN כמעט ולא סובלים ממעבדי פיקסלים איטיים. למרות זאת, קצב הרענון הגבוה במיוחד יכול, לעיתים לגרום לטשטושים בתמונה מכיוון שהפיקסלים פיזית לא מסוגלים לשנות מספיק מהר. לאחר מספר בדיקות אני יכול להמליץ על מצב ה-"balanced" במסך מבין ה-3 הקיימים של קצבי הרענון כי דחיפה יותר קדימה תגרום לטשטושים מסיביים.
אחת התכונות הנוספות של המסך הינה הוספת פונקציית ה-FreeSync שנועדה לאחות ולנקות "קרעים" ותקיעות במשחק אך המסך תואם גם את טכנולוגיית G-Sync של NVIDIA.
סיכום ומסקנות
אין ספק שמסך ה-Aorus KD25F הינו תוספת נפלאה לליין מסכי ה-240Hz שקיימים בשוק המסכים כעת, אבל הוא לא מושלם. הסטיות הקלות בצבעים ובאחידות הצבעים יציגו לפרפקציוניסטים אבל שוב חשוב להדגיש שלא לשם זה הוא נועד אבל עבור אלה שרוצים חווית משחק כמעט ללא שוליים בגיימינג תחרותי אני לא יכול להמליץ מספיק על המסך הזה.
שפת העיצוב שלו (שוב פעם, דעתי סובייקטיבית) היא מבין הטובות שראיתי עד כה כשהיא בו זמנית אגרסיבית אבל לא מפריעה והפיצ'רים הנוספים שלו כמו בידוד רעשים דרך המסך עצמו והוספת כוונת על המסך בהחלט הופכים אותו לייחודיים ביותר בשוק כרגע. אומנם, לדעתי דווקא התוספות הללו הן מה שמייקרות בסופו של יום את המסך כשהוא מתומחר בארץ בכ-2250 ש"ח בממוצע והייתי מקווה לדגם ללא הפיצ'רים הללו ויותר זול שיגיע לשוק בעתיד.
Aorus KD25F
איכות בניה - 10
עיצוב כללי - 8.5
דיוק צבעים - 9
9.2
מצויין
אומנם במחיר קצת יקר אבל מדובר פה באחד ממסכי הגיימינג הטובים שניתן להשיג.