Aorus RGB AIC NVMe SSD – ביקורת כונן

כשגיגבייט פנו אלינו והציעו לי לסקור את כונן ה-Aorus RGB AIC NVMe SSD החדש שהוכרז לא מזמן לקחתי את ההצעה בשמחה וכעת אני חוזר עם מסקנות ומחשבות

לפני כמעט כחודשיים, בתחילת חודש אפריל הכריזה Gigabyte על שני כונני SSD חדשים ממותג הגיימינג המפורסם Aorus המציגים תאורת RGB חדשה ואף כיסוי מפזר חום מובנה. כשההצעה לסקר את את האח הגדול בחבורה, ה-AIC NVMe SSD לקחתי לעצמי כמה דקות לחפש ברשת קצת מידע בנוגע אליו אבל לבסוף הסכמתי וכעת לאחר מספר בדיקות ארוכות ומייגעות אני חוזר עם מסקנות חדשות ומחשבות בנוגע לעתיד כונני ה-SSD והאם באמת אנחנו צריכים תאורת RGB בכל דבר?

בסופו של יום, אני נוטה להסתכל על ביקורות של כונני SSD כדבר נורא מייגע לקרוא ולכתוב כאחד, הרי הם כולם עושים את אותו דבר לא? או שהם מתחברים בחיבור SATA או ב-M.2 ובסה"כ בודקים כמה הם מהירים ולכן הופתעתי שראיתי את הכונן החדש. בשונה מהתצורות שאנו רואים ב-95% משאר כונני ה-SSD בשוק המחשבים דווקא החבר שלנו הגיע בתצורת PCIe המתחברת ישירות ללוח האם שלנו ומוגדרת לנצל כ-4 נתיבים של מידע.

נתחיל את הביקורת עם המראה החיצוני, ותאמינו לי יש על מה לדבר הפעם כי שאם יש דבר שגיגבייט יודעת לעשות כבר המון זמן, זה ליצור מוצרים יפים וגם ה-AIC NVMe SSD לא נופל בכלל מהסטנדרט. כשתפתחו את האריזה המינימליסטית תשמחו לראות שלא הרעיפו עליכם עשרות דפים ועלונים אלה פשוט תוכלו לראות את הכונן (שפשוט נראה מעולה) נח ומחכה לכם שתשתמשו בו. בפן העליון של הכונן נוכל למצוא שלדת אלומיניום שמשמשת גם במשטח קירור פאסיבי על כל רכיבי הכונן, דבר המעניק לו מראה אלגנטי וחשאי לאורכו וללא ספק יוכל להשתלב בכל מערכת עם סכמת צבעים שתזרקו אותו עליה.

שלדת האלומיניום אף מעוצבת בצורה כמעט תעשייתית עם פסים חדים ואף הלוגו המפורסם של Aorus מופיע בצבע כסף בוהק המודיע לכם כי הוא לא כמו הכוננים האחרים בשוק. סכמת העיצוב המעולה ממשיכה גם מאחורי הכונן כשאנו רואים את מדבקות המספר הסיריאלי ואת חותמת המותג.

אחד הדברים שגיגבייט נורא הדגישה בשיווק (הדי מינימליסטי) של הכונן הינה תאורת ה-RGB המגיעה בדמות פס התאורה המשתרך לכל אורכו החיצוני של הכונן מבעד לזכוכית מעוצבת באותו סגנון תעשייתי נהדר של הכונן וצלעותיו. לרוב, כאשר מדובר בכוננים או במוצרים נלווים שלא מתמקדים מאוד על תאורת ה-RGB אני מצפה לצבעים חלשים, לא בוהקים או לפעמים פשוט פרופילי צבע הזויים ולא נעימים לעין. לשמחתי הרבה, תאורת ה-RGB שנמצאת בכונן היא אחת מהטובות שראיתי עד כה כשהיא מגיעה עם כ-10 פרופילים שונים בתוכנה המגיעה עם הכונן (שלא חייב אותה כדי לפעול) והצבעים חיים, בוהקים, בהירים וזהו בהחלט תענוג לראות אותם, אך השאלה היא האם תצליחו.

Aorus

דאגה שצצה לעניי במהלך השימוש שלי בכונן הינה שהוא פשוט קטן מדי (thats not what she said) כי למעשה במידה ואתם תניחו את הכונן בחריץ ה-PCIe השני שלכם רוב הסיכויים שהוא יוסתר כמעט לחלוטין על ידי כרטיס המסך שנמצא מעליו ותוכלו לראות את התאורה רק מזווית מסויימת דבר שדי מבטל את כל המטרה של התאורה.

מתחת למכסה המנוע

אי אפשר שלא להשוות כל יציאה של דגם חדש לדגם הקודם לפניו על מנת לראות אם באמת היה שיפור משמעותי מצד החברה, ולשמחתי המקרה פה הוא דוגמא מושלמת ללמידה מטעויות ושיפורן. כשגיגבייט שיחררה בשנה שעברה את כונני ה-UD Pro SATA SSD שלה אפשר להגיד שהכוננים היו כל דבר מלבד "Pro" וכשזה הגיע בעיקר בעקבות השימוש הלא מוסבר ברכיב שליטה מיושן ובכלל לא מהיר מבית Phison. לשמחתי, כנראה שכמה ראשים התנוערו בחברה והשנה אנו רואים שימוש ברכיב השליטה החדש ביותר מבית Phison, ה-E12  כשהוא מגיע (בזמן הכתיבה בגרסאת 12.1).

הרכיב החדש, או בשמו המלא, ה-Phison PS5012-E12 Nvme 1.3 מגיע בצירוף של רכיבי ה-TLC NAND Flash מדגם BiCs3 של טושיבה. ועל מנת להגדיל את המהירות תוכלו למצוא בכונן תיבת מטמון DRAM בגודל 512MB בדגם ה-512GB ו1GB בדגם ה-1TB. אין ספק שהושקעה מחשבה בעיצוב הכוננים ואני שמח לראות זאת כי גם רואים את הביצועים שלהם בהתאם כשהכונן מציג

הביצועים

בסופו של דבר כולנו פה בשביל לראות האם הכונן מהיר כמו שהוא רוצה שנאמין לו, והרשו לי להגיד שהוא לא איכזב אפילו פעם אחת. גיגבייט מפרסמת את הכונן עם מהירויות קריאה של עד ל-3480MB/s וכתיבה של עד לכ-2100MB/s והתוצאות קרובות במיוחד למציאות. בנוסף, אחד המקומות הנוספים שהכונן מצטיין בהם הינו דווקא בקריאה/כתיבה של קבצים רנדומלים (IOPS) כשהוא מגיע לביצועים של 440,000/360,000 בהתאמה דבר שנורא יכול להכביד על חיי הכונן אילו היו קצרים אך פה הבטיחה החברה כי הכונן מחזיק חיי מדף של כ-380TBW (הכוונה לטרבייט נכתבים) עבור דגם ה-512GB ו-800TBW עבור דגם ה-1TB.

הכונן אף מציע תמיכה בתקני SMART ו-Trim ובשונה משאר הכוננים רבים בשוק הוא גם מציע תמיכה בהצפנת AES-256 שעומדת גם בתקני TCG Opal וגם בתקני Pyrite. לצערי הרב, במהלך הבדיקות שערכתי גיליתי כי תכונת ההאצת חומרה של הכונן לא עובדת עם Windows BitLocker לכן תצטרכו תוכנת צד שלישי כדי לאפשר את ההאצה.

שורה תחתונה

בסופו של יום, אין ספק שמדובר פה במוצר איכותי שמגיע בתג מחיר התואם אותו, כונן ה-Aorus RGB AIC NVMe SSD מציע מהירות גבוהה ללא התפשרויות כשאותו מכסה מעטת אלגנטית, תעשייתית שפשוט נראית מעולה לא משנה היכן תסתכלו עליה. תאורת ה-RGB היא מבין הטובה שראיתי בשוק כונני ה-SSD אך אחת הדאגות הגדולות היא האם היא בכלל תצליח להיראות כשמעליה כנראה יעמוד כרטיס גרפי הכפול מגודל הכונן.

AIC NVMe SSD

ניקוד סופי - 8.5

8.5

יוקרתי

אם אתם בשוק אחר אחד מהכוננים היפים ביותר שניתן למצוא, הייתי מעיף עליו מבט.

User Rating: 5 ( 1 votes)

אודות אור כהן

משנה לעורך הראשי בקטגוריית חומרה מנתניה אם אני לא כותב אני כנראה רואה סרט מדע בדיוני או משחק במשהו שקיבל ביקורות שליליות

השאר\י תגובה