כש-Nvidia הכריזה על השקתם של כרטיסי ה-RTX החדשים חיכיתי בקוצר רוח לגלות על איזה כרטיס אצליח להניח את ידיי קודם ולשמחתי Gigabyte צעדה קדימה וכעת אני חוזר עם מסקנות והבנות
אגיד לכם את האמת, אני רואה את כרטיסי ה-RTX בתור ה"עוף המוזר" של הכרטיסים הגרפיים, נכון הם חזקים יותר אבל האם באמת ראינו פה קפיצה טכנולוגית עצומה בארכיטקטורת Turing כמו שראינו אצל Pascal? לדעתי לא. את הדיון של הרלוונטיות של כרטיסי ה-RTX נשאיר לטור הדעה שלי (שיגיע בקרוב אל תדאגו בנות) והפעם נוכל להתעסק בכרטיס הגרפי שהובא ליידי, Gigabyte GeForce RTX 2080 OC 8GB, שם קצר סך הכל. לאחר שהכרטיס התאמץ לי בתוך המחשב במהלך השבועיים האחרונים אני חוזר עם סיקור מלא ובסופו של דבר עם מסקנה ברורה של האם כדאי לכם להשקיע 4,300 ש"ח? התשובה קצת מסובכת.
אצטט את אחת מהדמויות האהובות עליי בגיימינג, ה"דובר" (Speaker) מהמשחק השנוי במחלוקת Destiny ואף Destiny 2 (שאת הביקורות עליו תוכלו לקרוא כאן (גרסאת קונסולה) וכאן (גרסאת המחשב)), כדי להבין את ההווה עלינו קודם כל להבין את העבר, ומהו העבר שלנו אתם שואלים? ארכיטקטורת Pascal.כש-Nvidia הכריזה על ארכיטקטורת Pascal לפני כשנתיים בחודש אפריל 16' ההבדל בין Maxwell לבין Pascal היה ללא ספק שמיים וארץ הן מבחינת כמו הטרנזיסטורים וכן מבחינת יעילות המערכת אך כש-Turing הושקה לא ראינו הבדל כזה, ואפילו לא קפיצה בכמות הטרנזיסטורים בליבה הגרפית. בעקבות השינוי הלא כלכך מסיבי אין ספק שההתלהבות של הקהל מהכרטיסים החדשה הופחתה אך זה לא מנע מהחברות הגדולות ליצור את הכרטיסים החזקים,הרעים והמפחידים ביותר שהן מסוגלות ליצור לכן כש-Gigabyte הציעו לנו לסקר את הכרטיס הגרפי החדש שלהם, ה-RTX 2080 OC 8GB לקחתי את הבדיקה בעירבון מוגבל ויצאתי לגלות את הפוטנציאל של Turing.
לפני שנתחיל לפרט על הכרטיס עצמו והביצועים שלו קודם כל הרשו לי לפרט על המערכת שעליה ערכתי את הבדיקה:
- לוח אם: Asus Strix Z270E Gaming
- מעבד: Intel Core i7-7700K
- זיכרון מערכת: HyperX Predator 16GB 2x8GB 2666Mhz
- ספק כח: EVGA 650W Full Modular 80+ Bronze
- אחסון: Samsung 960 Pro 256GB M.2
- גוף קירור: Corsair H100i V2
- מערכת הפעלה: Windows 10 Pro 64Bit
עכשיו כשכולנו מכירים אחד את השני, בואו ונסתכל על הכרטיס עצמו ועל מה Gigabyte הכינה לנו באריזה. כאשר נפתח את האריזה נוכל לראות דבר אחד מאוד ברור, זה גדול ( * קריצה * לא לא סליחה אדוני השוטר ) מידות הכרטיס הן 29.5 על 13 ס"מ כשהוא מגיע עם קירור מסיבי הכולל 3 מאווררים שהצליחו לשמור על הכרטיס קריר ונעים במהלך כל המשחקים והסבל שהעברתי אותו במהלך התקופה שלו אצלי. מבחינת חיבורי תצוגה נוכל למצוא בכרטיס כשלושה חיבורי DisplayPort 1.4a, חיבור HDMI 2.0b וחיבור VirtualLink אחד, שהוא בעצם חיבור USB-C עם ניתוב DisplayPort ו USB-PD, כך שכבל יחיד יכול להפעיל, להציב ולקלוט קלט מ – VR HMD. מבחינת עיצוב אני חייב להגיד שזהו אחד מהכרטיסים האהובים עליי עד כה, Gigabyte הינה אחת מהחברות היחידות שהבינה כבר לפני שיש קהל לא מבוטל של גיימרים שלא אוהבים את כל הנצנצים והלדים של עידן ה-RGB בו אנו חיים והיא הפרידה בין מותג ה-RGB הנוצץ Auros לבין שאר הכרטיסים הממותנים והאלגנטיים. בקדמת המכשיר ניתן למצוא את לוגו החברה הזוהר בתאורת RGB עדינה הלא מציקה לעין בכלל ואף משתלבת נהדר עם המערכת בזכות תוכנת Auros Engine השולטת על קצב המאווררים, תדר הליבות והתאורה במקום אחד ונוח.
בעקבות העדכון למנוע התצוגה בארכיטקטורת Turing שביצעה NVIDIA הכרטיס מסוגל לתמוך בתקן DisplayPort 1.4a המאפשר תצוגת רזולוציית 8K בקצב 30FPS באמצעות כבל יחיד או 8K בקצב 60FPS כאשר מצב DSC (Display Stream Compression – ר"ת דחיסת זרם תצוגה) מופעל. בנוסף, חשוב לציין שהכרטיס מגיע עם המלצה לספק כח של לפחות 650W ועם חיבור חשמל של 6 + 8 פינים חיצוניים. וכעת מה שחיכינו לו כולנו, * מכחכך בגרון * RELEASE THE BENCHMARKS.
תוצאות בדיקות תרמיות,צריכת חשמל ורעש מאווררים:
דבר איתי תכלס אחינו..
לסיכום, אין ספק שהכרטיס שקיבלתי הוא אחד מהעוצמתיים בשוק הגיימינג הנוכחי וניתן לראות זאת באמצעות תג המחיר הכבד שלו, השאלה שכולנו מעוניינים לדעת היא האם הוא באמת שווה את ההשקעה? והתשובה לא כלכך מוחלטת לצערי.הכרטיס מציג לנו כיוון חדש לעולם הגיימינג שהיה לנו עד כה, הוא מציג לנו אפשרות מוחשית וקיימת של גיימינג ב-4K מה שעד כה נשמר לעשירים ביותר וליוצרי התוכן המקצועיים, הליך ההתקנה של הכרטיס פשוט והעיצוב האלגנטי שלו בהחלט ממקם אותו גבוה ברשימת המועדפים שלו עליי. אין ספק שזה לא כרטיס לכל אחד, גם אין ערובה ש-RayTracing תצליח להתרומם מהמתים כמו ש-Nvidia מקווה ויכול להיות שכרטיסי ה-RTX יהפכו מכרטיסי הדור הבא לפשוט כרטיסים חזקים מבלי שום דבר מיוחד. אם אתם מחפשים את הביצועים הטובים ביותר שיש לשוק החומרה להציע ומוכנים לקחת את ה"קפיצת אמונה" (Leap Of Faith) ביחד עם Nvidia קשה להתעלם מהנוכחות של ה-RTX 2080 Gaming OC 8G.
RTX 2080
ביצועים עבור המחיר - 8.5
8.5
לנועזים
אם אתם מוכנים לקחת צעד אחד קדימה ביחד עם Nvidia לעולם ה-RTX הלא נודע ולהשקיע כ-4,300 ש"ח מכיסכם הייתי מעיף מבט ב-Gigabyte GeForce RTX 2080 OC 8G.