במהלך מסיבת העיתונאים שביצעה Google, ענקית הטכנולוגייה האמריקאית, נחשפו ליין מוצרי החברהל שנת 2018 וביניהם טלפונים מחשב חדש ואפילו עוזרות אישיות?
האירוע התקשורתי הגדול של גוגל בסן-פרנסיסקו בהחלט סיפק את הסחורה. הכוונה להציג צמד סמארטפונים חדשים שיחליפו את דגמי ה-Pixel וה-Pixel XL של החברה אמנם הייתה ידועה מראש כבר מהרגע הראשון,אך כשהציגה החברה את העוזרות האישיות החדשות שלה ואת לפטופ ה-PixelBook החדש תפסו את כולנו לא מוכנים. למען נוחות קוראינו איגדנו לכם את כל הידיעות מהמסיבה הגדולה עם כל המידע שניתן היה להשיג.
Google Pixel 2 ו-Google Pixel 2 XL
האירוע התקשורתי הגדול של גוגל בסן-פרנסיסקו בהחלט סיפק את הסחורה. הכוונה להציג צמד סמארטפונים חדשים שיחליפו את דגמי ה-Pixel וה-Pixel XL של החברה אמנם הייתה ידועה מראש כבר מהרגע הראשון, כולל תמונות ש'קילקלו' את ההפתעה בכל הנוגע לעיצוב המשופר שהכינה לנו ענקית הטכנולוגיה , אך צמד ה-Pixel 2 וה-Pixel 2 XL בכל זאת הצליח להותיר רושם חיובי, בראש ובראשונה בזכות מצלמות שמתיימרות לסמן את הולדתם של טרנדים טכנולוגיים חדשים בשוק.
בערך כמו כל מכשיר דגל מודרני בשנה הנוכחית, גם הצמד של גוגל יבוסס על שבב ה-Snapdragon 835 המתומן של קוואלקום (ולא על Snapdragon 836 כפי שנטען לפי שמועות נוספות – דגם אשר כלל לא קיים ולא נמצא בתכנון, כך נראה), כאשר ה-Pixel 2 הסטנדרטי מסתפק במסך 5 אינץ' סטנדרטי משהו עם רזולוציית 1080p וטכנולוגיית Super AMOLED ואילו ה-Pixel 2 XL מצטרף אל טרנד המסכים המוגדלים עם יחידת 6 אינץ' מסוג P-OLED (כנראה מבית LG ודומה מאוד לזו של מכשירי ה-V30) ברזולוציית 2,880×1,440 פיקסלים מוארכת, שתופס את רוב חזיתו של המכשיר.
זכרון LPDDR4X עדכני בנפח 4 ג'יגה-בייט, אחסון מובנה (ללא אפשרות הרחבה נוספת) של 64 ג'יגה-בייט או 128 ג'יגה-בייט בתקן UFS 2.0, הגנת IP67 מפני מים ואבק, סורקי טביעות אצבע אחוריים מובנים, מעטפת אלומיניום מלאה בגימור מחוספס, רמקולים קדמיים סטריאופוניים כפולים, קישוריות Wi-Fi 802.11ac כפול ערוצים, קישוריות Bluetooth 5.0 וכמובן מערכת אנדרואיד אוריאו עדכנית כמעט ללא שינויים מהבסיס של ה-AOSP משלימים את החבילה, כאשר ה-Pixel 2 הקטן מקבל סוללת 2,700mAh מובנית עם תמיכה בטעינה מהירה, וה-Pixel 2 XL נהנה מסוללת 3,520mAh עם טעינה מהירה. בולט בחסרונו הוא חיבור האוזניות הקלאסי, שנזנח לצערנו בשם הקידמה לטובת מחבר ה-USB Type-C הדיגיטלי.
מצב HDR+ משופר, צילום בעד ל-240 פריימים בשנייה, ייצוב צילום משולב בטכנולוגיה ייעודית של גוגל שקיבל את השם Fused Video Stabilization, תמיכה בצילום 'תמונות חיות' באורך של כשניה וחצי, תאימות ייעודית ליישומי AR ובעיקר ציון אדיר של 98 מתוך 100 מהאתר DxOMark שמספק חותמת לכך שמדובר כנראה במצלמה בעלת הביצועים הטובים ביותר בשוק כיום מאפשרים לגוגל להתפאר ולהתגאות בדגמיה הטריים – כאשר מעל לכל אלו ניצבת טכנולוגיה שמצלמת ומעבדת שכבות שונות של התמונה ומאפשר יצירת אפקט 'בוקה' מתקדם של מצלמות כפולות, הן ביחידה הראשית והן ביחידה הקדמית.
ה-Pixel 2 וה-Pixel 2 XL החלו את ההשקה שלהם עם ארצות הברית תחילה ושווקים בינלאומיים אחרים בהמשך, כאשר בינתיים אין לנו שום אינדיקציה לכך שבגוגל מתכננים להתחשב בישראל ולהציע את הדגמים למכירה רשמית בשוק המקומי. המחירים? 650 דולר ו-750 דולר (לא כולל מסים) עבור ה-Pixel 2 עם 64 ג'יגה-בייט של אחסון ו-128 ג'יגה-בייט של אחסון, ומחירים של 850 דולר ו-950 דולר עבור נפחים זהים ב-Pixel 2 XL.
Google PixelBook:
כחלק ממאמציה לשנות את הרגלי השימוש שלנו במוצרים יומיומיים, הכריזה Google על מחשב ה-Pixelbook המונע על-ידי מערכת ההפעלה Chrome OS. המחשב מציע מפרט חזק במיוחד ועימו מנסה החברה לקשר בין עולם המובייל בו שולטת מערכת ההפעלה אנדרואיד בפיתוחה ובין עולם הניידים, כל זאת בחבילת פרימיום המגיעה עם מחירים תואמים.
מערכת ההפעלה Chrome OS מציעה את שפע האפליקציות הקיימות כבר היום בחנות Google Play עבור מכשירי אנדרואיד ומשלבת את העוזרת הדיגיטלית Google Assistant כחלק בלתי נפרד ממנה. כך, ניתן לבצע חיפוש קולי מהיר ואף לסמן טקסטים באמצעות עט הסטיילוס (Pixelbook Pen) על מנת לקבל מידע נוסף בנושאים שונים ואף תרגום מהיר. לצד חבילת התוכנות המובנית שמציעה החברה עם מחשב, כמו דפדפן כרום והחבילה תואמת האופיס Google Docs, מבטיחה גוגל כי היא עובדת יחד עם מפתחות תוכנה גדולות על מנת לספק פתרונות שיתאימו למערכת ההפעלה שלה.
את המחשב מעצבת גוגל במבנה נייד 2 ב-1 (או 4 ב-1 כפי שמציינת החברה) אשר מאפשר סיבוב מלא של המקלדת המצורפת, כך שתוכלו להשתמש בו במצב טאבלט עם מסך המגע בלבד, לפתוח אותו בתצורת אוהל, להשכיבו במצב שטוח או להשתמש בו כמחשב נייד סטנדרטי. לעיצובו מוסיפה החברה את פס הזכוכית המוכר מסדרת הסמארטפונים “פיקסל”, כאשר חיבור עם מכשירי הפיקסל 2 מאפשר הפעלה מיידית של שיתוף אינטרנט אל המחשב דרך הסמארטפון, ללא צורך בהגדרה קודמת. ה-Pixelbook מגיע עם מסך מגע עם פאנל LCD בגודל 12.3 אינץ’ בעל רזולוציית תצוגה Quad HD בפריסה של 1600×2400 פיקסלים ובהירות של 400nit וכן תמיכה ב-72% מטווח הצבעים NTSC. המסך תומך גם בעט הסטיילוס Pixelbook Pen, אותו מוכרת החברה בנפרד מהמחשב.
גוגל מציידת את המחשב הנייד עם 2 רמקולים שיפעלו יחדיו בסטריאו וכן עם 4 מיקרופונים שיעזרו בנטרול רעשי רקע בזמן ביצוע שיחות וידאו, אלו יתבצעו באמצעות מצלמת רשת המציעה רזולוציית צילום של HD 720p ב-60 פריימים בשנייה. סביב המחשב משלבת גוגל שני מחברי USB-C בהם ניתן להשתמש לשם הטענתו וכן עבור חיבור למסך חיצוני באיכות מירבית של 4K וכן לצורך העברת קבצים. חיישן תאורה משולב בפיקסלבוק גם כן, כאשר גוגל מוסיפה אל זה גם מד תאוצה, ג’יירוסקופ ומשום מה גם מגנטומטר.
במפרטו הטכני של המחשב הנייד ניתן למצוא את מעבדי הדור השביעי של אינטל בתצורה של Core-i5 או Core-i7, זיכרון פעולה (RAM) בנפח 8 או 16 גיגה-בייט, כונן SSD (עם אפשרות לתמיכה ב-NVMe) בנפחי אחסון של 128, 256 או 512 גיגה-בייט וסוללת 41W/hr שתספיק, על פי גוגל, לעבודה משולבת של עד 10 שעות. בנוסף, מציעה החברה טעינה מהירה דרך מחבר USB-C, קישוריות בלוטות’ 4.2 ו-WiFi מתקן 802.11ac ומבנה דקיק הנמדד ב-10.3 מ”מ בלבד לצד משקל של 1.1 ק”ג.
מחשב ה-Google Pixelbook מגיע במספר תצורות, הבסיסית ביניהן מוצעת במחיר של 999 דולר ומשלבת מעבד Intel Core-i5, זיכרון 8GB RAM וכונן SSD בנפח 128 גיגה-בייט. גרסה זו זמינה כבר כעת להזמנה מוקדמת דרך חנות החברה, אך תגיע ללקוחות רק בחודש הבא. הגרסה היקרה ביותר של המחשב מציעה מפרט הכולל מעבד Inte Core-i7, זיכרון 16GB RAM וכונן SSD NVMe בנפח 512 גיגה-בייט ותוצע במחיר של 1,649 דולר ובשלב זה לא זמינה גרסה זו של המחשב להזמנה מוקדמת.