טרנד המקלדות הקטנטנות צובר תאוצה והנה מה שיש ל-HyperX להגיד בנושא יחד עם ה-HyperX Alloy Origins 60
בימינו, שוק המקלדות עמוס בדגמים לבחור מהם, ואם זה לא היה מספיק מאתגר עד עכשיו, בשנים האחרונות נכנסו לא מעט טרנדים נוספים לשוק הזה, המספקים סוגי מקשים שונים, עיצובים וצורות שונות וכן גדלים שונים למקלדות עצמן (וזה עוד לפני שנכנסו לשוק ההתאמה האישית שמאפשר לכם להלחים את הסוויצים האהובים עליכם פר מקש). אחד מהגדלים האלה עונה לשם "60 אחוז", והוא הפך במהרה לאחד מסגנונות המקלדת האהובות ביותר לגיימרים, שמקטין את המקלדת שלכם לכדי גודל זעיר במטרה לספק רק את מה שבאמת צריך, מבלי לוותר על חווית שימוש טובה. ישבתי להקליד ולשחק קצת עם ה-Alloy Origins 60, מקלדת ה-60 אחוז של חברת HyperX, והנה מה שחשבתי עליה!
לפני שנתחיל לרדת לעומקי הסיקור הזה, חשוב לי לציין שזוהי הפעם הראשונה שיצא לי להשתמש במקלדת 60 אחוז, כך שהייתי מאוד סקרן לגלות על מה כל המהומה בגודל הזה. כמו כן, במקרה של ה-Alloy Origins 60 ספציפית הייתי סקרן עוד יותר, היות ובשנה שעברה סיקרתי את אחותה הגדולה, ה-Alloy Origins, שהייתה בשבילי למקלדת טובה עם קצת בעיות, כך שציפיתי מאוד לראות מה דור ההמשך של המקלדות של הייפר איקס יביא איתו.
אז ה-Alloy Origins 60 היא כאמור מקלדת 60 אחוז, מה שאומר שהיא מאוד, אבל מאוד קטנה. היא מתברגת בתחתית רשימת הגדלים של המקלדות בימינו, כשמעליה ישנן מקלות Tenkeyless וכמובן מקלדות בגודל מלא (ובין כל אלה יש עוד כל מיני סוגים וגדלים).
התוצאה המיידית היא שאין כאן שום דבר שהוא לא מקש חובה במקלדת (תשכחו מ-NumPad או מנוחות של מקשי מולטימדיה), ואני בכוונה מתייחס לזה כבר מעכשיו היות וזו ללא ספק נקודת המכירה הקריטית ביותר לשוק המקלדות הזה שחשוב מאוד לקחת בחשבון לפני שפונים לקנות אחת.
ה-Alloy 60 היא אחותה הקטנה של משפחת מקלדות ה-Alloy, אבל כאמור, היא הכי דומה ל-Alloy Origins. היא נראית אותו הדבר מבחינת העיצוב, עם שלדת מתכת איכותית ובעלת נוכחות בצבע שחור, מחבר USB-C עם כבל נתיק לחיבור, סט מקשים זוהרים למדי באורות RGB (אם כי פחות מציקים בהשוואה לאלה של ה-Origins) וסוויצ'ים מסוג HyperX Linear Red, בדיוק כמו אלה שיצא לי להשתמש בהם עם ה-Origins (כן חשוב לציין שבניגוד לשאר המקלדות במשפחה, ה-Alloy 60 מגיעה עם סוויצ'ים אדומים בלבד, ללא אפשרות בחירה בין כמה סוגים שונים).
מעבר לכך, המקלדת מציעה תמיכה מלאה בקונסולות של השנים האחרונות כולל קונסולות הדור החדש, יש לה זיכרון מובנה המאפשר שמירה של 3 פרופילים שונים על גבי המקלדת, כך שלאו דווקא צריך את התוכנה של המקלדת כדי להפעיל את הפרופיל שלכם, והיא מציעה סט מקשי PBT מהקופסא (שמרגישים איכותיים מאוד) יחד עם מקש רווח נוסף המגיע בעיצוב מגניב ומהפנט לגמרי, שזה בונוסים מעולים שלבדם שווים כמה נקודות טובות.
חווית השימוש במקלדת טובה מאוד. הסוויצ׳ים האדומים של הייפר מספקים פידבק לינארי איכותי (ואת זה אומר אדם שלרוב סולד מסוויצ׳ים אדומים וישר מעדיף לקפוץ על סוויצ׳ים כחולים או חומים), המקלדת עצמה מגיעה עם פרופיל נוח גם להקלדה וגם למשחק (ניתן לכוון את גובה וזווית המקלדת לכדי שלושה פרופילים שונים של 3, 7 ו-11 מעלות באמצעות רגליות המקלדת), והיות ומדובר במקלדת כל כך קטנה, אפשר בקלות למקם אותה במגוון מקומות על גבי השולחן שלהם, כך שאם אתם אוהבים לשחק עם המקלדת בזווית, זו תהיה בחירה מאוד טובה עבורכם.
אבל שוב, חשוב לזכור שמדובר במקלדת קטנה במיוחד, מה שאומר שתצטרכו לעבוד קצת על מנת לממש את הפוטנציאל המלא שלה.
אפילו שמדובר במקלדת קטנה, עדיין יש לה מגוון רחב של פונקציות להציע, וזאת הודות ליכולת שלה לעבוד באמצעות שכבות. על ידי לחיצה והחזקה של מקש ה-Fn במקלדת, נוכל להפעיל את שכבת הפקודות המשניות, הממוקמת על גבי מקשי המקלדת הרגילים כגון מקשי מולטימדיה, מקשי חיצים, פקודות נוספות כגון Print Screen ועוד. הפקודות השונות מודפסות על גבי מקשי המקלדת כך שמאוד נוח לראות איזו פונקציה מוקצית לאיזה מקש.
בעוד וזה ללא ספק דורש הסתגלות, אני חייב לציין שהחלוקה לשכבות מקשים מתקבלת, בייחוד כשנזכרים בזה שמדובר במקלדת כל כך קטנה שאפשר להכניס בקלות לתיק. יחד עם זאת, בתור אדם שכותב על המחשב שלו לא מעט, כן הרגשתי שיש איטיות בקצב העבודה שלי, בעיקר כי השלמת פעולות פשוטות לרוב לקחה לי עוד כמה רגעים כדי להיזכר איזה צירוף מקשים מפעיל את הפקודה שרציתי.
בסופו של דבר, חווית השימוש שלכם במקלדת תקום ותיפול על סגנון השימוש שלכם ביום יום. במקרה שלי, בגלל שאני כותב המון ומשתמש במקלדת הרבה מעבר למשחקים, היה לי מאוד קשה לשמור על חווית שימוש טובה, בעיקר כי ברוב הזמן הסתכלתי על המקלדת כדי לחפש את הקיצור דרך לפעולה שרציתי לבצע.
יחד עם זאת, במידה ואתם גיימרים במשרה מלאה, זו ללא ספק מקלדת מעולה, בעיקר כי היא מותאמת בדיוק לגיימרים (או לאלה שלא צריכים יותר מידי מהמקלדת שלהם). היא כוללת רק את מה שבאמת צריך בלי יותר מידי רעשים מסביב, והגודל הקטן שלה יאפשר לכם מרחב שליטה הרבה יותר טוב עם העכבר שלכם, מבלי לאבד מתחושת הקלדה מכאנית טובה (אפילו שאתם מוגבלים לסוויצ'ים אדומים בלבד).
המקלדת מגיעה עם תמיכה בתוכנת HyperX Ngenuity, אותה תוכנה שיצא לי כבר להכיר עם ה-Alloy Origins. לצערי הרב ואפילו שעבר די הרבה זמן מהפעם האחרונה שפגשתי בה, התוכנה עדיין מציעה סט כלים מאוד בסיסי שמונגש למשתמש בצורה מאוד מסורבלת, וזו ללא ספק הנקודה החלשה ביותר שיש למקלדת להציע בפרט, ולשלל המוצרים של הייפר איקס שתומכים בתוכנה הזו בכלל.
לסיכום, ה-HyperX Alloy Origins 60 נתנה לי נחיתה רכה וטובה עם עולם מקלדות ה-60 אחוז, ובעוד וזה ממש לא סגנון המקלדת האהוב עליי, הביצוע של HyperX לסגנון מקלדות זה נהדר, הודות לאיכות בניה מעולה, מקשי PBT מספקים, מגוון פונקציות לשימוש גם תחת מגבלת המקשים ותוכנה אחת שעושה את העבודה, אפילו שהיא לא העיפרון החד בקלמר.
*ה-HyperX Alloy Origins 60 זמינה כבר היום לרכישה בישראל במחיר של כ-479 שקלים.
*יחידה לסקירה הובאה על ידי HyperX, תודה רבה!
HyperX Alloy 60
ציון סופי - 8
8
מעולה
קטנה קטנה אבל לא פרייאריית של אף אחד