HyperX הוא יחסית שם חדש בסצינת ציוד הגיימינג, למרות שה-HyperX Cloud המקוריות הציגו נתונים יפים, האוזניות עדיין לא ממש התחרו ראש בראש עם מותגים כמו Razer או Turtle Beach, לא באיכות, לא בעיצוב ואפילו לא באותה קטגוריית מחיר. לעומת זאת הדור הבא של האוזניות ה-HyperX Cloud II מקבל ביקורות יפות, מציג שיפורים כמעט בכל קטגוריה על הנייר ולכן יצאנו לבדוק את הנושא בעצמנו. האם האוזניות יכולות באמת להתמודד עם הגדולות בשוק כמו שהשיווק מתיימר או שהם ימשיכו לדכדך בבינוניות של שוק רווי גם ככה במותגים.
אז נתחיל מה-Unboxing שהיה פשוט למדי, הקופסה מכילה את האוזניות, את מתאם ה-7.1 (שנגיע אליו יותר מאוחר) ואת המיקרופון הנשלף או יותר נכון המתחבר, שמגיע בנפרד לאוזניות. כלומר הוא לא חלק אינטגרלי מהאוזניות, לא מתחבר בפנים כמו אוזניות Razer למשל אלא יש לחבר אותו בצורה ידנית. לאחר Setup פשוט ללא דרייבים, תוכנות נלוות ושאר ירקות, האוזניות מיד היו מוכנות לעבודה. שני דברים מיד עולים לחיוב ששמים את האוזניות על הראש, הן נוחות מאוד, חזקות מאוד, החיבורים הן ברזלים ולא פלסטיקים גמישים כאלה שמתיימרים להיות נוחים וגמישים אבל בפועל רק גורמים לאוזניות להיות רגישות לפגיעות. ללא ספק אחד הזוגות היותר נוחים שיצא לי לנסות אי פעם. הדבר השני היה בידוד הרעשים, ניתוק האוזניות מהמחשב וניגון המוזיקה / סרט מהרמקולים של המחשב ועדיין כמעט ולא שמעתי רעשים, ללא ספק בידוד מרשים במיוחד. לגבי העיצוב, פה זה כבר עניין של טעם אישי, יש אנשים שאוהבים את צבעוניות והיחודיות של Turtle Beach או Razer עם כל הירוק הזוהר הזה ויש אנשים שמעדיפים קו חלק ונקי יותר, אז ככה שאני אתן לכם להחליט בעצמכם פה, התמונות מדברות בעד עצמן.
אז הפיצ'ר המעניין ביותר אולי באוזניות הוא הרכיב ה-7.1 הוירטואלי שאמור לשדרג את חווית הסאונד שלכם משמעותית בעזרת הטכנולוגיה היחודית שלו שעושה Upgrade וירטואלי לערוצים. אז מבדיקות שעשיתי, התוצאה מאוד תלויה באיך ולמה את/ה משתמש/ת באוזניות. עבור גיימינג, השיפור מורגש כמעט מיד למרות שצריך טיפה להתרגל, בהתחלה זה ישמע לכם כמו עיוות לכמה דקות הראשונות אבל אחרי זה, הסאונד נעשה צלול ונקי וללא ספק, הציל אותי ממוות כמה פעמים ב-Titanfall 2 וב-Overwatch. לעומת זאת, באופן טבעי, בצפייה בסרטים באיכות גבוהה וביוטיוב, זה כמעט ולא הורגש, הסאונד היה נשמע כמעט אותו דבר, חשוב לציין שדווקא במוזיקה כמו רוק כבד, היפ הופ וכו' הבאסים נשמעים עמוקים וטובים. בהשוואה לענקית כמו Turtle Beach למשל האיכות הכללית, כלומר לא ספציפית יכולות ה-Surround עדיין לא יכולים להתמודד באותה רמה אבל עם קצת שיפורים בדריבלים ובסאונד הכללי, הכיוון דווקא יכול להיות מאוד חיובי.
לגבי המיקרופון, פה היה לי חשש די גדול, מיקרופון שהוא לא חלק אינטגרלי הדאיג אותי והייתי בטוח שזה יבוא לידי ביטוי בביצועים. למרבה הפתעתי, נתקלתי פה באחד המיקרופונים היותר טובים שהיו לי בשנים האחרונות. מבדיקות בשיחות Skype או Team Speaker האיכות תמיד הייתה גבוהה והצד שני תמיד אמר ששומעים ברור ונקי. המיקרופון מתכוונן בצורה חופשית, קל לניתוק וחיבור ואפילו הרעיון אפשר לנתק אותו לגמרי ולאחסן אותו בנפרד, דווקא קסם לי בסופו של דבר.
אז נכון שמחיר אולי הוא לא הפרמטר הכי חשוב אבל אי אפשר שלא להתעלם ממנו כאשר HyperX מנסים למצב את ה-HyperX Cloud II שלכם בחזית ופה דווקא הופתענו לטובה. מותגים אחרים כמו Razer Kraken עולים באזור ה-450 ש"ח, ה- Turtle Beach יעלו לכם אפילו קצת יותר, האוזניות האלה יעלו לכם יעלו כ-400 ואפשר אפילו למצוא אותם ביותר זול, מה שמייצב אותם פחות או יותר באותו המקום. אז נכון שזה רק 50 או 100 ש"ח הפרש אבל באחוזים אנחנו מדברים על מספרים גדולים לטובת ה- HyperX Cloud II, כל אחד יצטרך לעשות את חשבון.
בשורה התחתונה, HyperX נכנסו יפה לשוק, האוזניות מספקות את הסחורה ויתאימו לרוב הגיימרים, הסאונד במשחקים ברור ונקי, האוזניות נוחות וכיף ללבוש אותם לאורך שעות רבות, המיקרופון חד וברור ולכן החבילה כולה שווה לדעתנו. אז אם אתם חייבים את ה-High End תמיד, אולי כדאי שתוותרו, השאר לדעתי יהנו מאוד מהאוזניות.
ציון סופי
עיצוב - 8
סאונד - 7.5
מיקרופון - 8.5
8
טוב
יופי של אוזניות, נוחות, סאונד מעולה, מומלץ לכל גיימר אלא אם כן אתם ממש מקצועניים.