HyperX Predator – אפשר להתבלט בשוק? [ביקורת]

אחד הרכיבים שכמעט ולא מוענקת לו תשומת לב בבניית מחשב הינו ה-RAM וכאשר חברת HyperX הציעה לנו לסקר את דגם ה-Predator שלה במהירות גבוהה לא יכולנו לסרב

אם תסתכלו לרגע על שוק ה-RAM ובפרט שוק ה-DDR4 והשחרורים שבו קשה מאוד להחזיק 2 דקות בלי לשמוע את המילה "RGB" או "גיימינג" נאמרת אבל היום (לשם שינוי) אנחנו מסתכלים על משהו טיפה שונה. HyperX איננה חדשה בעולם ובטח שלא באתרנו עם מגוון של סקירות שערכנו על מוצריהם כגון אוזניות, מקלדות ועכברים אך כאשר החברה השיקה את רכיבי הזיכרון שלה תחת מותג ה-Predator ללא תאורת ה-RGB (למרות שכן קיים דגם המכיל פס תאורה) שמחתי לראות כי סוף סוף קיימת חברה המבינה כי יש המון אנשים שלא בהכרח "מתים" על התאורה ומחשבים צבעוניים.

זמין בדגמים החל מ-8GB ועד ל-128GB במהירויות של עד לכ-4,133Mhz, ה-Predator ללא ספק מגיע רציני ומוכן לעבודה. בנוסף על כך, קיימת תאימות ותמיכה עבור Intel XMP כדי להבטיח תאימות מקסימלית וכדי להרגיע את ליבם של הרוכשים כל דגם מגיע עם מדבקת איכות מפעל המציינת כי הוא מגיע במהירות המצויינת ואף מכוסה באחריות לכל החיים על ידי חברת האם Kingston.

ביצוע Overclock

לפני שנתחיל בפרק הביצועים קודם כל הרשו לי לפרט על המערכת שעליה נבדק הרכיב:

  • מעבד: Intel Core i7-7700K – 4.8GHz
  • גוף קירור: Corsair H150i Pro
  • לוח אם: Asus Strix Z270E
  • כרטיס גרפי: Nvidia GTX 1070
  • אחסון תוכנות הבדיקה: Samsung 970 EVO 256GB
  • ספק כח: Corsair 650X 80+ Bronze

את הזיכרון העמדנו למבחן כנגד 4 דגמים שונים והם:

  • Corsair Vengeance LPX 3000Mhz
  • Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB 3000Mhz
  • G.SKILL Sniper X 3400Mhz
  • XPG Spectrix D41 2400Mhz

עם מהירות הבסיס של רכיב הראם שלנו הנמצאת כבר ב-3200Mhz הרגשנו שעלינו להגיע לפחות ל-3500Mhz על מנת באמת לסמן "ביצוע Overclock" ברשימה שלנו, כל מהירות פחות מזה תהיה בתחום השגיאה היחסית ולא תטה את המאזניים באמת. את הבדיקה שלנו החלנו על ידי דחיפה של הזיכרון ל-3400MHz שעברה חלקה וללא בעיות עם תדרי XMP ומתח סטנדרטיים. בהעלאת התדר ל-3,500Mhz גם פה לא נתקלנו באף בעיה עם התדרים והמתחים אך כאשר ניסינו לדחוף את הזיכרון ל-3,600Mhz נתקלנו במעט אי יציבות.

על מנת לאזן את המערכת העלינו את התזמונים של הזיכרון בקצת על מנת לאזן את העלייה במהירות ולאחר הרצה של מספר מבחנים ב-AIDA64 ו-Cinebench 15 יכולנו ללא ספק לראות את השיפור בביצועים.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

מסקנות

אין ספק שעבר המון זמן מאז שעבר לי על שולחני זיכרון שלא היה משופצר עם תאורת RGB, וזה דווקא היה שינוי מרענן שהייתי צריך. HyperX לא איבדה ולו נקודה אחת בקטוריית העיצוב על ידי הסרת ה-RGB מהרכיב, למרות שהם כן מציעים את אותו רכיב עם תאורה, עיצוב הגאנמטאל מסביב ל-DIMM בהחלט מחמיא לו והם נראים פשוט פנטסטיים עם פניות חדות ועיצוב אגרסיבי ונועז.

הביצועים היו בידיוק היכן שציפינו שהם יהיו קצת נמוכים מרכיבי הראם של G.Skill במהירות 3400MHz וגבוהיים מן השאר. מבחינת ביצוע Overclock אנחנו ללא ספק מרוצים עם ההגדלה הקלילה יחסית מ-3200 ל-3600Mhz אך בעקבות אינפלציית ה-RAM, ערכת 32GB תעלה לכם כ-414$ מחיר הממקם אותה די גבוה בטבלת הדולר/לגיגבייט כאשר יש אופציות באותה המהירות ובמחיר זול יותר.

אודות אור כהן

משנה לעורך הראשי בקטגוריית חומרה מנתניה אם אני לא כותב אני כנראה רואה סרט מדע בדיוני או משחק במשהו שקיבל ביקורות שליליות

השאר\י תגובה