ענקית הטכנולוגיה והשבבים אינטל(Intel) הודיעה בכנס המפתחים השנתי בסן פרנסיסקו כי טכנולוגיית Intel RealSense מתעתדת להיות נדבך משמעותי מתוך פרויקט הפלאפונים החכמים המסקרן של גוגל, ששמו הוא טנגו.
במסגרת פרויקט טנגו, הפלאפונים החכמים של גוגל יאפשרו למפות את הסביבה שלנו בצורה תלת מימדית מלאה באמצעות סריקה תלת ממדית חדשנית. הטמעתה של ערכת הפיתוח של טנגו, שבה טכנולוגיית מחשוב תפיסתי תוצרת אינטל, תעניק ערך מוסף משמעותי ביותר למפתחים עבור האנדרואיד שמעתה והלאה יוכלו, באמצעות הטכנולוגיה החדשה והמסקרנת הזו, להציע חוויות חדשות לגמרי למשתמשי האנדרואיד השונים כגון ניווט בתוך מבנים, מציאות רבודה, אפליקציות שונות של מציאות וירטואלית, סריקה תלת ממדית חדשנית, צילום תמונות עומק או וידאו עומק, מדידת אובייקטים באמצעות הפלאפונים החכמים ועוד.
הצד הישראלי בפרויקט הזה הוא קבוצת מהנדסים ישראלים מקבוצת המחשוב התפיסתי של אינטל בחיפה. טכנולוגיית הRealSense Technology פותחה על ידי אותה קבוצת מתכנתים(הישג מרשים כשלעצמו), שתשולב גם היא בערכת הפיתוח החדשה שגוגל תציע בקרוב למפתחי האנדרואיד שיביעו עניין בפיתוח אפליקציות לפרויקט הטנגו של גוגל. מה שמשתקף מהעניין באופן חד משמעי הוא שמפתחי האנדרואיד השונים שישתמשו בערכת הפיתוח הזו, יעשו שימוש מעשי ממשי בטכנולוגיה שפותחה כאן בארץ על ידי אותה קבוצת מהנדסים מקבוצת המחשוב התפיסתי של אינטל בחיפה. קבוצת המהנדסים הישראלית שפיתחה את הטכנולוגיה RealSense Technology מונה שישה מהנדסים ובראשם עומד אמיר בוסני שאמון על ההישג המרשים הזה.
תחום זיהוי מחוות הגוף ותנועות כלשהן באמצעות תלת מימד ובכלל כל טכנולוגיית התלת מימד הזו זהו אחד מן התחומים הטכנולוגיים החמים ביותר וזהו בדיוק התחום שבו קבוצת המיחשוב התפיסתי של אינטל עוסקת. רוב פעילות הפיתוח של הטכנולוגיה הזו מתבצעת בחיפה וירושלים.
אינטל מאמינה כיום שמחשוב תפיסתי, אפילו כשלעצמו, מתעתד לבצע מהפכה בכל צורת האינטראקציה של בני האדם עם מחשבים בזמן הזה. ערכת הפיתוח של אינטל מאפשרת לכל המפתחים לבנות אפליקציות מבוססות תכונות כגון זיהוי פנים מקרוב, ניתוח פנים, מעקב אחר אובייקטים דו ותלת ממדיים וזיהוי דיבור. עניין זה הוא בסך הכל ההתחלה – מעתה והלאה הטכנולוגיה הזו רק תלך ותצמח בזכות מפתחים שיתעסקו בין היתר בתחום הזה ולמעשה יגרמו לו להתרומם ולצמוח באמצעות פיתוח מעשי של אפליקציות ופתרונות יצירתיים, יש לציין, הרבה מעבר לתחזית של אינטל בנושא המחשוב התפיסתי.
באינטל אומרים כיום כי ערכת הפיתוח הזו של טנגו שנבנתה במובנים רבים סביב טכנולוגיית RealSense צפויה להגיע אל מפתחי האנדרואיד עד סוף שנת 2015(כלומר בארבעת החודשים הקרובים שיחתמו את השנה הזו). הפלאפונים החכמים שיעשו שימוש בטכנולוגיית RealSense של אינטל יהיו מוסגלים לצלם תמונת עומק ברזולוציית VGA של 60 פריימים לשנייה (60FPS). יחד עם חיישני גירוסקופ שונים ומד תאוצה עם מצלמה של אינטל לתלת ממד, תהיה באפשרותם של הפלאפונים החכמים, בשילוב עם טכנולוגיית טנגו, להציע אפליקציות וחוויות שימוש חדישות ומרתקות שטרם נראו בתחום הזה. בנוסף לכך נאמר מצידה של אינטל כי הפלאפונים החכמים של אינטל שיתמכו בטנגו ישתמשו במעבד Atom x5 Quad-Core Z8500 processor, מסך בגודל שישה אינץ'(פאבלט), בעובי 8.2 מ"מ ובמשקל 164 גרם.
חברים, "מסודרים" זו כבר לא עוד תכנית טלוויזיה על פרויקט עתידי הזוי אלא משהו בר קיימא שפותח כאן אצלנו בישראל, ולא מדובר בגיא פוגל ו/או תומר לוי, אלא בקבוצת מהנדסים מן השורה הראשונה שבראשם עומד אמיר בוסני.
תודה רבה לאינטל ישראל על סיפוק המידע המועבר לכם הקוראים בידיעה זו.