חברת Intel תחזקה וחיממה את רכבת ההייפ בנוגע למעבדי ה-10 ננו-מטר שלה כבר המון זמן וכעת, הוילון נפל, הכירו את מעבדי Ice Lake החדשים
בהודעה חדשה ששחררה ענקית הטכנולוגיה הכחולה שכולנו מכירים, הלוא היא אינטל (Intel) סוף סוף הוילון ירד בנוגע לכל סגת המעבדים שכנראה הולכים להפעיל את הלפטופים של שנת 2020.
למען הנוחיות שלכם, החלטנו לאסוף את כל המידע שאנחנו יודעים על סגת המעבדים ולסכם לכם אותה בצורה נוחה ונעימה.
בואו ונוציא את הפיל מהחדר, המאבק של אינטל לייצר מעבדים וצ'יפים בגודל 10 ננו-מטר (נקרא לזה פשוט 10 נ"מ למען הנוחיות) היה ידוע כבר המון זמן ותועד ונכתב כמעט בכל מקום. אותו קושי נתן ליריבות שונות כמו AMD ויצרניות צ'יפים מבוססים ARM הזדמנות לצמצם את הפער ובמקרים מסויימים אף להפך את המטבע ולעקוף את אינטל באזורים מסויימים.
לכן, אין זו הפתעה באף מצב שהחברה מחליטה לנצל כל הזדמנות לדבר על מעבדי ה-10 נ"מ מתי שהיא יכולה. השאלה החשובה הייתה היא מדוע באמת אינטל התעכבה כלכך עם ייצור שבבים בליטוגרפיית 10 נ"מ בעוד שיריבות כמו AMD כבר נמצאות באיזור ה-7 נ"מ.
כדי לענות על השאלה הזו כדאי להיזכר באותו חוק מציק וקטן בשם "חוק מור". למעשה, חוק מור הינו הבחנה הטוענת כי מספר הטנזיסטורים על השבב מוכפלים בכל שנה כשהמחיר עצמו נחלק בשניים, ההבחנה הזו עמדה איתנה אך במהלך השנים האחרונות האטה משמעותית. במהלך שנות ה-90 המאחורות ושנות ה-2000 המוקדמות, גדלי הטרנזיסטורים על המעבדים קטנו פי 2 בגודלם כל שנתים, דבר שהוביל לקפיצות עצומות בביצועים של השבבים על בסיס קבוע.
אבל, ויש אבל גדול, הניסיון להקטין יותר ויותר הפך למשמעותית יותר קשה עבור היצרניות ומאז 2014 לא ראינו אף הקטנה בטרנזיסטורים כשהחברה החלה לייצר את הדור התשיעי שלה בליטוגרפייה בגודל 14 נ"מ. לכן, השבבים החדשים הללו המגיעים בהקטנה של 10 נ"מ מהווים את ההקטנה המשמעותית הראשונה מהענקית הכחולה מזה המון זמן ולרגע אחד מצליחים להחזיר את חוק מור על המפה של יצרנית השבבים.
אוקיי, אז עכשיו והבנו מה גרם לכל העניין בואו ונעבור מה הופך את Ice Lake לעניין די רציני. בהודעה לעיתונאים ששחררה אינטל ניתן לראות כי החברה למעשה התמקדה על 3 אזורי מפתח כשהראשון שבהם הינו "בינה מלאכותית". כמובן שסקיינט עדיין לא פה אך החברה פיתחה את המעבדים כשהנושא בראש ובמסיבת עיתונאים מוגבלת שהתרחשה בכנס Computex 2019 ראינו כי המעבדים מגיעים עם "סט הוראות מוגדר" שנקרא "Deep Learning Boost" או DLB בר"ת, עבור תמיכה ברשת תקשורת של המעבד ואף מנוע ייעודי עבור עבודות ברקע.
לבסוף, החלק האחרון בשדרוג המשמעותי מגיע בדמות תקן ה-Wi-Fi 6 החדש המציע הפחה בלאג והדיליי ברשת ובנוסף על כך החברה מאפשרת כעת לחברות השונות לייצר את הלפטופים שלהם עם עד ל-4 חיבורי Thunerbolt 3 במכשיר.
הכל טוב ויפה אבל מתי נוכל לראות את המעבדים? לפי החברה, נוכל לראות 11 וריאציות שונות של מעבדי Ice Lake שינועו החל מהמעבדים מופחתי הכוח בדמות Core i3 ועד למעבדי הדגל מרובעי הליבות בדמות Core i7. עדיין לא ניתנו תאריכים מדוייקים אך זה בטוח להניח כי לפטופים עם המעבדים החדשים כבר יהיו זמינים לקנות בחג המולד הקרוב. בנוסף, זה מאוד סביר שיצרניות כמו HP, Dell ולנובו יציגו את הדגמים החדשים שלהם בכנס IFA Berlin בחודש הבא.
מעבדי לפטופים זה יפה ונחמד אבל מה בנוגע למחשבים האישיים?, למען האמת אין לאף אחד מושג אבל למרות ההדלפות שצצות בזמן האחרון אינטל שמרה על הפה שלה די סגור בכל מה שנוגע למעבדי המחשב הנייח שלה בגודל 10 נ"מ הקרויים Intel Comet Lake.
כל מה שנותר לנו זה לשבת ולחכות להודעה הבאה.