Intel ידועה כחברה ששוברת גבולות בתחום הטכנולוגי, כאשר היא תמיד משקיעה בפיתוח של חידושים כמו ערכות פיתוח רובוטים זולות ואיכותיות.
הפעם היא משיקה מעבדים חדש מסדרת Intel Xeon Phi (מעבדים המיועדים למחשבי על ומרכזי מחשוב וחקר בשביל לבצע כמויות אדירות של כוח עיבוד), ששם הקוד שלהם הוא Knight's Landing. המעבדים החדשים כוללים עד 72 ליבות יעילות ועוצמתיות, שעונות על הצורך לחומרה חזקה יותר עקב הדרישות שעולות בצורה מתמדת, כמו חומרה שתתמוך בנפחי נתונים גבוהים יותר, ותובנות אנליטיות. יחד עם זאת, המעבדים החדשים יכללו קישורית בארכיטקטורת Omni-Path, שמאפשרת חיבור מהיר עם ביצועים גבוהים (עד ל-100 גיגה בייט בשנייה), ועלות נמוכה יותר בשביל התועלת שהיא מביאה.
Knight's Landing הוא המעבד הראשון שמכיל יכולת אתחול, והוא תוכנן עבור עומסי עבודה מקבילים. אפשר להרחיב את ה-Scale שלו ביעילות ללא תלות באפיקים המשתמשים ב-PCIe, כמו מאיצים גראפיים. עצם העובדה שאין לו תלות בכך מאפשרת למעבד להתמודד עם יותר עומסי עבודה וקונפיגורציות, כאשר השילוב שלו עם זיכרון 16 גיגה בייט מאפשר לו לספר עד כ-500 גיגה בייט בשנייה עבור עומסי עבודה הצורכים זיכרון רב. ה-Xeon Phi הוא מעבד רב-שימושי, שבנוי על תקנים פתוחים, כדי לאפשר משך ניצול השקעה עבורו גם בעתיד.
הארכיטקטורה Omni-Path מאפשרת להעביר מידע במהירות וביעילות בין שרתים שונים, כאשר הגופים שעד היום קיבלו את הטכנולוגיה הזו הם מרכיז מחשוב של מכוני מחקר בתחום האנרגיה והגרעין, מוסדות אקדמיים, ועוד. בנוסף להשקת המעבדים החדשים, Intel חתמה על שיתופי פעולה בינה לבין חברות כמו HP ו-Dell, כדי להציע את הטכנולוגייה הזוו כמוצר מדף ללקוחות מסוימים בקצב של עד כ-100 גיגה בייט בשנייה.
"משפחת מעבדי Intel Xeon Phi מרובי הליבות פותחו על מנת לשמש באשכולות של שרתים עצמאים ללא צורך בשרת מארח, והם מהווים פריצת דרך במיחשוב המקבילי בהשוואה לכרטיסי האצה (GPU) שקיימים כיום בשוק. הפתרונות החדשים יוצאו לשוק דרך ערוצי המכירה של יצרני השרתים הגדולים בישראל", אמר אילן הוכמן, מנהל השיווק והפיתוח העסקי של Intel ישראל.