במסיבת עיתונאים במטה החברה חשפה אינטל את המוצר הראשון שיבסוס על הארכיטקטורה הגרפית Xe, הכירו את הכרטיס הגרפי "Ponte Vecchio" הקרוי על שם גשר מפורסם בונציה, איטליה
כרטיס ה-"Ponte Vecchio" או כפי שהוגים אותו בעברית, פונטה וקיו הינו הכרטיס הגרפי החדש ביותר מבית הענקית הכחולה שנמצאת גם בארץ, הלא היא אינטל. הכרטיס החדש נועד להיות כרטיס "גמיש" במיוחד כשהוא יכול לשמש כמעט עבור כל מטרה החל מחישובים מתקדמים, מודלים מורכבים, סימולציות עמסי עבודה ואף למידה עמוקה.
באופן מפתיע, אינטל לא מתכננת רק לעצור שם כשרג'ה קודורי (Raja Koduri) הארכיטקט הראשי של Xe והמנהל הראשי של ארכיטקטורות, גרפיקה ותוכנה באינטל ציין במסיבת העיתונאים כי לאינטל תהיה ארכיטקטורת Xe יחידה המורכבת מכמה תת-ארכיטקטורות שונות שתאפשר לה למקד את עוצמת הליבה עבור ישומים שונים ונתחי שוק שונים בהתאם. החברה מסנטה קלרה שבארצות הברית מתכננת לכסות את כל השטח החל מליבות גרפיות מובנות ועד למרכזי מידע וסקטור ה-HPC כשבכל סקטור שוק ארכיטקטורת Xe תהיה מותאמת באופן אישי.
בנוסף, קודורי לא הכחיש כשנשאל על האם אינטל שמה את עינייה על השוק של הכרטיסים הגרפיים לצרכן, אז כפי הנראה אנחנו כנראה צפויים לראות כרטיס גרפי חיצוני מבית אינטל לשוק הגיימינג בנקודה כזאת או אחרת ובמידה ונאמין לשמועות, מדובר על אמצע שנה הבאה.
לבינתיים, Ponte Vecchio יוצג לראשונה במחשב העל אורורה (Aurora) במעבדות Argonne National בשנת 2021 מה שיהפוך את אורורה למערכת הראשונה בארצות הברית שתצליח לנצל את כל פורטפוליו הטכנולוגיה מיועד שרת של אינטל הכולל מעבד Xeon Scalable, כרטיס גרפי מבוסס Xe ואף זיכרונות Optane DC.
מבחינת מידע יבש, הכרטיס ייוצר בתהליך 7 נ"מ ויינצל את עיצוב MCM של אינטל המאפשר להכניס למודול יחיד מספר שבבים ולחברם על ידי בד מידע. השבבים הללו ייתבססו גם על טכנולוגיית ערימת הצ'יפים של אינטל פוברוס (Foveros) המציגה עיצוב תלת מימדי לערימת צ'יפים המאפשר שימוש נקודות מידע גדול יותר.