iPhone X – נקודת מבט של משתמש אנדרואיד ותיק [סקירת טלפון]

לאחר המתנה ארוכה מגיע ה-iPhone X גם לישראל והצלחתי להניח את ידי עליו למשך שבוע וחזרתי עם ביקורת ודעה בנוגע למכשיר הדגל החדש של Apple

מסך ענק, מערך זיהוי פנים שעובד באמת ואיכות בניה מדהימה הופכים את ה-iPhone הזה ל-iPhone המרגש הראשון מזה שנים. נסיעת מבחן של 24 שעות עם ההייפ התורן בעולם הטכנולוגי אחרי חודשים של שמועות, הדלפות, הכרזות והמתנות, הוא סופסוף כאן. ה-iPhone שחוגג עשור למכשיר ששינה את העולם כפי שאנחנו מכירים אותו, ה-iPhone X הגיע לידינו. לראשונה מזה כמה שנים של סיקור מכשירי Apple, אפשר להגיד שכולם מתרגשים, וגם אנחנו, ויש לכך סיבה טובה: זה ה-iPhone הכי שונה ש-Apple ייצרה אי פעם, וגם הכי יקר.

יותר פרימיום מפרימיום

מיד כשמסתכלים על המכשיר החדש, האלמנט הבולט והחשוב יותר מכל בו הוא כמובן המסך. לאחר שכמעט כל המתחרות שלה כבר מייצרות מכשירים עם מסכים כאלו, כעת Apple סופסוף מציגה מכשיר עם מסך Edge-To-Edge שחולש כמעט על כל חזית המכשיר. כבר שנים ש-Apple בוחרת להשתמש במסכי LCD, אך הפעם Apple בחרה לעבור לזירת מסכי ה-OLED. זהו מסך של סמסונג, שהיא ממילא יצרנית מסכי ה-OLED הטובה ביותר נכון להיום, ואין ספק שמדובר שמסך ה-iPhone X הוא מסך ה-OLED מהטובים בשוק. הצבעוניות מדויקת כמו שהתרגלתם אליה במכשירי Apple, אך הבהירות של המסך עלתה בצורה ניכרת ומציגה תמונה עשירה, צבעונית, מדויקת ונעימה מתמיד.

זהו כאמור מכשיר ה-OLED הראשון של Apple, מה שעלול להציג אצלה לראשונה את בעיית הצריבות המוכרת כמעט בכל המסכים הללו. Apple טוענת שהיא ייצרה את המסך אצל סמסונג אך ביצעה בו התאמות לדרישתה, ושינויים תוכנתיים בנוסף, כדי למנוע או לצמצם את נזקי הצריבות. נכון לעכשיו לא נצפו תלונות ברשת על צריבות במסך, אך זוהי תופעה שלרוב מתרחשת רק לאחר כמה חודשים או אפילו שנים של שימוש. לכן נצטרך לחכות להמשך בכדי לבחון האם המסכים ש-Apple ייצרה עם סמסונג אכן טובים יותר מהמסכים האחרים בשוק.

אם המטרה של Apple הייתה לתת לכם תחושה שמדובר במכשיר עוד יותר פרימיום מהאייפונים הכי מתקדמים שלה עד כה, הרי שהיא הצליחה. כבר כשמרימים את המכשיר בפעם הראשונה מרגישים שמדובר במכשיר יוקרתי יותר מהרגיל. צידי המכשיר המצופים בפלדה, גב הזכוכית של המכשיר והמסך הענק והבהיר נותנים ל-iPhone X תחושה הרבה יותר יוקרתית מכל מכשיר אחר שנתקלנו בו. אין ספק ש-Apple השקיעה לא מעט זמן בהפיכת ה-iPhone X למכשיר נחשק לפחות מבחינה ויזואלית, אך עדיין היינו ממליצים לשים עליו קייס איכותי, וזאת כיוון שעלויות התיקון שלו עומדות להיות אסטרונומיות.

ה-Notch ששיגע אותי

המסך של ה-iPhone X הוא אמנם מסך מקצה-לקצה, אך קשה להתעלם מאיזור המצלמה הקדמית שפולש אל תוך חלקו העליון של המסך ובעצם חוצה את ה-Bar העליון של המכשיר לשניים וידוע בשם Notch. מצד אחד, קל להתעלם מהבליטה הזו בשימוש כללי במכשיר, אך קשה מאוד להתעלם ממנה כשאתם רוצים לצפות בסרטים במסך מלא. ל-iPhone X יש מסך ענק שנולד בשביל שתוכלו לראות עליו עוד תוכן באיכות מעולה, אבל הבליטה הזו פשוט מסתירה חלק מהתוכן הזה בצפייה במסך מלא. זוהי מעין פשרה לא ברורה ומאוד לא מתאימה ל-Apple ששמה דגש על חווית צפיה מושלמת ככל הניתן. אני מאמין שבדגמים העתידיים הבליטה הזו תעלם בצורה כזו או אחרת.

בנוסף לבעיית הצפיה, חלק מהאפליקציות פשוט עדיין לא מותאמות ל-iPhone החדש. Apple אמנם טוענת שהיא מספקת למפתחים כלים כדי לעדכן את ממשק האפליקציות שלהם לגודל ומבנה המסך החדש, אך סביר להניח שעדיין תמצאו לא מעט אפליקציות שאתם משתמשים בהן ביומיום שטרם עודכנו.

להתראות טביעת האצבע, שלום Face ID

המסך מקצה-לקצה של ה-iPhone X הוא שינוי מהותי שגורר אחריו שינוי מהותי עוד יותר. Apple נפרדה מכפתור הבית ב-iPhone X, והוא אפילו לא קיים ככפתור וירטואלי, אך השלכה משמעותית ביותר של הסרת כפתור הבית היא הסרת מנגנון טביעת האצבע האהוב, Touch ID. חברת Apple שמה את כל הקלפים שלה על מנגנון אבטחה חדש לחלוטין של זיהוי פנים, אשר נקרא Face ID. הבליטה הקצת מוזרה על מסך ה-iPhone X מכילה מערך זיהוי פנים מתקדם בשם True Depth. כאשר אתם מדליקים את מסך המכשיר, נורת IR מנסה למצוא את הפנים שלכם, במידה והמכשיר מזהה שהוא פונה כלפי פנים, הוא מקרין על פניכם 30,000 נקודות באמצעות מקרן נקודות ולאחר מכן מצלם תמונה. תמונת הנקודות מעובדת לכדי מודל עומק מתמטי שמשווה לנתונים המאוכסנים במכשיר. במידה ויש התאמה בערכים, המכשיר נפתח. נשמע מסובך? בפועל כל התהליך הזה אורך פחות משניה, בלי שאתם אפילו שמים לב.

תהליך ההתקנה של Face ID קל ומהיר אף יותר מתהליך ההתקנה של Touch ID: כל שעליכם לעשות הוא להסתכל אל המצלמה ולסובב את הצוואר בתנועה מעגלית פעמיים (כמו תרגיל שחרור לשרירי הצוואר). זהו. לאחר מכן תוכלו לפתוח את המכשיר באמצעות פרצופכם (כמובן שניתן גם להשתמש בקוד במקום או בנוסף ל-Face ID).

Apple היא לא הראשונה להציג מנגנון זיהוי פנים, אך היא ככל הנראה ראשונה להציג מנגנון זיהוי פנים בסמארטפונים שבאמת עובד. זהו לא מנגנון פשטני כמו במכשירי סמסונג של השנים האחרונות שאפשר לרמות אותם באמצעות תמונה של המשתמש או שכזה לא עובד בחושך. אפל טוענת שרמת הדיוק של Face ID גבוהה אף יותר מזו של מנגנון טביעת האצבע, והסיכוי שמישהו אחר יוכל לפתוח את המכשיר שלכם באמצעות פניו הוא אחד למיליון. הדרך הריאלית היחידה לרמות את המנגנון הוא על ידי שימוש בתאום זהה.

אם אתם דואגים לפרטיותכם, ובצדק, דעו שכמו מנגנון טביעת האצבע, גם מנגנון זיהוי הפנים הוא מאובטח לחלוטין ומנוהל בצורה מקומית על גבי המכשיר. שום מידע על הפנים שלכם לא נשלח לשרתי Apple ולא עוזב את מכשירכם לרגע. חשוב גם לזכור שהמכשיר לא משווה את תמונת הפנים שלכם, אלא מודל מתמטי מורכב, שלטענת Apple, לא ניתן לעיבוד מחדש לכדי מודל תלת מימדי או תמונה.

בקצרה, כל מי שחשש מ-Face ID, יכול להרגע: היא עובדת מצוין. בדקנו את Face ID כמעט בכל תנאי תאורה אפשרי, והיא כמעט תמיד עבדה: כן, גם בחדר מדרגות מוחשך לחלוטין בו אנחנו לא יכולנו לראות את המדרגות, גם עם משקפי שמש וגם עם קסדה על הראש, ה-iPhone הצליח לזהות אותנו בפחות משניה. התהליך קורה כל כך מהר שהוא בעצם גורם לכם להרגיש שאין לכם סיסמא שמגינה על המכשיר, למרות שיש כזו. ללכת עם ולהרגיש בלי.

קצת מרגיז שאם Face ID נכשלת כמה פעמים ו״ננעלת״ (כמו שקורה עם Touch ID במידה והוא לא זיהה את טביעת האצבע שלכם מספר פעמים), היא לא תמיד מציגה הודעת שגיאה על המכשיר, ואז פשוט נדמה לכם שהמערכת פשוט תקועה. אך כמות הפעמים בהן Face ID לא עבדה לי, הייתה נמוכה. כך שלא תתקלו בבעיה הזו פעמים רבות.

לא הכל מושלם ב-Face ID. אם בעבר יכולתם להניח את ה-iPhone על השולחן לצידכם ולפתוח אותו באמצעות טביעת האצבע ברגע, כעת תצטרכו לרכון לעבר המכשיר ולבהות בו ישירות בכדי לשחרר את נעילת המכשיר (או על ידי הזנת קוד. אבל למי יש זמן לזה?). הפתיחה של המכשיר הופכת לקצת פחות קלילה ומצריכה קירוב של המכשיר לסביבות 25-50 ס״מ מהפנים. כלומר כעת קשה להציץ במכשיר מבלי לקרב אותו או מבלי ליצור איתו קשר עין מלא. זה אומר שתצטרכו להתרגל לאופן שימוש קצת שונה ממה שהכרתם עד כה, ובשינויים מהותיים נוספים נעסוק גם בהמשך.

אנימוג׳ים: מרשים, חמוד, אבל סתמי

אחד הפיצ׳רים הנוספים שמערך ה-True Depth המתקדם. הוא ה-Animoji: זוהי סדרת אימוג׳ים (חייזר, קוף, חזיר, חתול, כלב ועוד) שניתן להנפיש על ידי תנועות שרירי הפנים שלכם ולשלוח אותם לחברים כהודעה. אתם מדברים ועושים פרצופים למצלמה הקדמית של המכשיר, והאימוג׳ים מונפשים בזמן אמת בהתאם. כן, מיטב המוחות הינדסו מערך צילום וחיישנים מהמתקדמים ביותר בהיסטוריה של סמארטפונים, כדי שאתם תוכלו להקליט איתם סרטונים של אימוג׳י קקי מחייך. קדמת הטכנולוגיה כבר כאן.

נכון לעכשיו, האנימוג׳ים זמינים רק באפליקציית iMessage, כך שאם רציתם לשלוח אותם לחבריכם בוואטסאפ, תצטרכו להקליט את ההודעה באיימסג׳, ורק אז לשמור את הסרטון או לעשות לו Forward לאפליקציה אחרת. אני מקווה ש-Apple תשכיל להטמיע את האנימוג׳ים במקלדת האימוג׳ים בהמשך כך שיהיה ניתן להשתמש בהם בקלות גם באפליקציות אחרות.

האנימוג׳ים הם פיצ׳ר מרשים טכנולוגית, והמעקב שמתבצע אחרי הפנים שלכם הוא מעניין, והתוצאה היא חמודה. אבל זה כל מה שזה בסופו של יום, חמוד. כל רוכשי ה-iPhone X יתלהבו מהאנימוג׳ים בשבוע הראשון לשימוש, ולאחר מכן רוב הסיכויים יזנחו אותם, אלא אם Apple תמצא דרכים לחדש גם את האנימוג׳ים. זה גימיק חמוד ומרשים, אבל זה עדיין גימיק.

שינויים מהותיים בממשק

מאחר שכפתור הבית, כידוע, כבר לא קיים ב-iPhone X, לא בחזית המכשיר וגם לא בגבו, ההשלכות הנרחבות אף יותר של חסרונו הן שכעת צריך ללמוד מחוות חדשות לשימוש בסיסי במכשיר. בכדי לצאת מאפליקציה ולחזור לדף הבית צריך לגלול (Swipe) מתחתית המסך כלפי מעלה. בכדי לעבור בין אפליקציות מבצעים מעין תנועה חצי מעגלית מתחתית המסך, ובכדי לעבור ל-App Switcher מבצעים את הגלילה מתחתית המסך, אך עוצרים את התנועה באמצע כדי ״לקבע״ את האפליקציה על גבי המסך.

לא מדובר בשינויים קטנים, וזאת כיוון שזהו שינוי באופן שבו משתמשים במכשיר ביומיום. אם עד כה התרגלתם במשך שנים לקיומו של כפתור הבית, כעת אין לכם ברירה אלא לשנות את האופן בו אתם משתמשים ב-iPhone, ששנים נודע כמכשיר עם חווית המשתמש הכי אחידה וברורה. בתחילה אתם עשויים להרתע מהשינוי היחסית מהותי באופן השימוש של המכשיר, אך לאחר כמה דקות או שעות של שימוש בו מתרגלים למחוות החדשות והן מרגישות יחסית טבעיות.

אחד הדברים המוזרים בממשק החדש הוא חוסר היכולת לצאת לחלוטין מאפליקציה מה-App Switcher בעזרת מחווה אחת. הדרך היחידה לכבות אפליקציה לחלוטין היא על ידי כניסה ל-App Switcher, לחיצה ארוכה על האפליקציה, ואז להעיף אותן למעלה, או ללחוץ על כפתור המינוס שיופיע ליד האפליקציות, ממש כאילו חזרנו לימי iOS 6. יש לי תחושה ש-Apple תשנה את אופן המחווה הזו ותמצא דרך להתאים אותה לשימוש יותר מהיר ונוח.

החוסר בכפתור הבית מסמל גם דרך חדשה להפעלה של סירי, העוזרת הקולית של Apple. כעת ניתן להפעיל את סירי באמצעות לחיצה ארוכה על כפתור הצד (שמשמש ככפתור הדלקה וכיבוי), ובכדי לכבות את המכשיר לחלוטין תצטרכו ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור הצד ועל כפתור הנמכת הווליום. מוזר, אבל אני בטוח שנתרגל.

מצלמה מצוינת, סלפי דורש שיפור

איכות הצילום של ה-iPhone X היא נהדרת. המצלמות פחות או יותר זהות למצלמות ה-iPhone 8 Plus (רק שב-X המצלמות האחוריות בולטות כבר מוגזמת למדי לטעמי). אלה הן המצלמות מהטובות שקיימות בסמארטפון והתוצאות שלהן פשוט נהדרות. התמונות עשירות בפרטים ומלאות בצבעים. כאשר השווינו בין ה-iPhone X והפיקסל 2, היה קשר למצוא הבדלים ברורים או קיצוניים בין המצלמות. שתיהן משובחות. אם כי רוב הצוות נטה לכיוון הפיקסל שהציג ניגודיות מרשימה יותר ומגוון צבעים רחב יותר.

המצלמה הקדמית של ה-iPhone X ששודרגה מאפשרת כעת צילום פורטרט ישירות דרכה, ואף שימוש באפקטי התאורה השונים ש-Apple הציגה ב-iPhone 8. התוצאות של המצלמה הקדמית יחסית טובות, אך לא מצליחות להביס את ה-Pixel 2 שעדיין מחזיק במצלמה קדמית מצטיינת בתחומה. אפקט הפורטרט ב-iPhone מטשטש הרבה יותר חלקים בשיער ואף קצוות אוזניים, כך שיש ל-Apple עדיין על מה לעבוד.

האם זה מחיר ששווה לשלם?

ל-iPhone X יש מחיר, והוא מחיר כבד יחסית: 1,000 דולר לגרסת הבסיס של 64 גיגה. זהו אחד הסמארטפונים היקרים ביותר אי פעם. Apple ככל הנראה יצרה עם ה-X קטגוריית מחיר חדשה לחלוטין. השאלה היא תמיד האם אתם אוהבים את העולם של iOS והאקוסיסטם של Apple, והאם אתם מוכנים לשלם את המחיר הזה. אם יש לכם את הכסף, אתם תאהבו את ה-iPhone X.

מכירים את החברים שאוהבים להגיד ש-Apple לא מחדשת כלום כבר שנים? שהטלפונים שלה משעממים? אז זה המכשיר שסופסוף מוכיח של-Apple נשאר עוד מה לחדש ודרכים לרגש. אם חיכיתם למכשיר שמרגיש חדשני יותר מרוב המכשירים האחרים שנמצאים בשוק, זה המכשיר. זה ה-iPhone שחיכיתם לו מאז ה-iPhone 4. ובמקרה זה, הוא כנראה שווה את הכסף עבורכם. הוא סופסוף בעל עיצוב חדש ומודרני יותר, יש לו מערך זיהוי פנים שסופסוף עובד, מצלמה מהטובות בשוק וחווית משתמש שאין שניה לה.

אם אתם לא חייבים את הצעקה האחרונה, או לא יכולים בלי Touch ID, ה-iPhone 7 פלוס או ה-iPhone 8 פלוס הם מכשירים מצוינים במחירים הרבה יותר שפויים. אמנם אין להם את המסך מקצה לקצה ו-Face ID, אבל הם בעלי מצלמות מצוינות, מעבד זהה, מסך מצוין ואיכות בניה נהדרת.

אם הביקוש והרעש סביב השקת המכשיר מעידים על משהו, זה שרוכשי מוצרי Apple מוכנים לשלם את המחיר הזה עבור המכשיר. אז אל תצפו לירידת מחירים בזמן הקרוב, כי ל-Apple יש סופסוף מכשיר חדש מצוין, שעומד להפוך ללהיט גדול, במחיר גבוה מהרגיל.

iPhone X

עיצוב - 9
חידושים - 8.5
ביצועים - 10
מצלמה - 10

9.4

יוקרתי

למי שמעוניין ב-Best של ה-Best ה-iPhone X בהחלט יוכל לספק אותו אבל יש לקחת לחשבון את החסימה של מערכת ה-EcoSystem של Apple ותג המחיר הגבוה.

User Rating: Be the first one !

אודות אור כהן

משנה לעורך הראשי בקטגוריית חומרה מנתניה אם אני לא כותב אני כנראה רואה סרט מדע בדיוני או משחק במשהו שקיבל ביקורות שליליות

השאר\י תגובה