Jabra Elite 85t – הטופ שבטופ – סקירת אוזניות

ה-Jabra Elite 85t טוענות שהן הפסגה בתחום אוזניות ה-TWS, אבל האם הן מצדיקות את תג המחיר הגבוה שלהן?

בשנים האחרונות טרנד האוזניות האלחוטיות ללא ספק פרץ לתודעה באופן סופי ומוחלט, ונדיר היום לראות אנשים שמשתמשים באוזניות המחובר אליהן חוט בקצה. כמו כן אנשים רבים החליטו לאמץ לעצמם את סגנון אוזניות ה-TWS הקטן והנוח לנשיאה, וככל הנראה גם את אחת משתי אופציות מובילות בשוק היום והן אחד מדגמי ה-AirPods של חברת Apple או אוזניה כלשהי ממשפחת ה-Buds של Samsung. הפופולאריות הגבוהה של שני המותגים האלה כמובן מביאה איתה תג מחיר גבוה במיוחד, אך ישנה חברה נוספת שממתגת את האוזניות שלה כפסגת האיכות והסאונד וזוהי חברת Jabra, שהשיקה במהלך השנים האחרונות כמה אוזניות TWS שנחשבות בעיניי רבים לאופציה הכי טובה בתחומן. לאחר שהצליחה לצבור כמות נאה בהחלט של מעריצים, השיקה החברה את דגם הדגל הנוכחי של סדרת אוזניות ה-TWS, ה-Jabra Elite 85t שהושק בסוף שנת 2020, שמוכיח פעם נוספת שלצד אפל וסמסונג, יש עוד מתחרה בשוק שמסוגלת גם היא להשאיר אבק לכל השאר, גם בתג מחיר פרימיום וגבוה. האם ה-Jabra Elite 85t צריכות להיות האוזניות הבאות בתוך האוזניים שלכם? בואו נגלה!

אז גם אני כמו רבים אחרים הבנתי שהאוזניות שהכי נוח לסחוב היום בדרכים הן אוזניות מסוג TWS, הודות למבנה קטן ונוח לסחיבה ממקום למקום בכיס או בתיק וחווית סאונד מתקבלת בהחלט לצריכה יומיומת בפנים ומחוץ לבית. אז אמנם מעולם לא היו לי אוזניות כלשהן של אפל וגם לא אוזניות של סמסונג, אבל כן היו ברשותי מספר דגמים של אוזניות TWS לאורך השנים במגוון תקציבים, אך אף פעם לא היו לי אוזניות פרימיום, לפחות לא עד שה-Elite 85t של Jabra נחתו אצלי בדלת.

עיצוב:

אחד הדברים שהכי הרתיעו אותי מהאוזניות של ג'אברה לאורך השנים היה ללא ספק העיצוב, שדגל בדגמים הקודמים של החברה בעיצוב גדול שבאופן אישי הרגיש לי קצת מגושם ומגוכך לאוזניות TWS. אז אמנם גודל האוזניות עצמן לא קטן משמעותית מזה של ה-75, אבל לשמחתי הרבה ה-85t הן בכל זאת האוזניות הקטנות ביותר שהחברה יצרה עד כה, והעיצוב שלהן פשוט אך איכותי ונראה בעיניי טוב מאוד.

לצד העיצוב שמשתפר מדגם לדגם אפשר גם למצוא לא מעט שיפורים בתחום השימוש והסאונד, כשהגדול מבניהם הוא השיפור המשמעותי ביכולות ה-ANC של ה-85t בהשוואה לדגמים קודמים. מעבר לכך, השינויים המרכזיים שנוכל למצוא כאן בהשוואה לדגמי העבר הם שלושת המיקרופונים שניתן למצוא על כל אחת מהאוזניות, העובדה שאטמי הגומי הפכו להיות אליפטיים במקום עגולים ועוד. כמו כן העיצוב של האוזניות עצמן הרגיש לי מאוד שונה בתוך האוזן בהשוואה ל-65t שיצא לי לבדוק בעבר, עיצוב שנחשב בעיניי לאיכותי הרבה יותר הודות למבנה ייחודי שמקל מאוד על הלחץ באוזניים בזמן לבישת האוזניות.

בקופסא נמצאת את האוזניות עצמן בתוך קייס הטעינה שלהן, כבל USB-C לטעינה וזוג אטמי סיליקון נוספים בגדלים שונים.

יכולות ואפליקציית +Sound:

לאחר שהתרשמתי לטובה מהעיצוב החיצוני של האוזניות ומהנוחות שהן מספקות בתוך האוזן, הפעלתי אותן בפעם הראשונה והכרתי גם את אפליקציית +Sound היעודיית של ג'אברה. בעוד ולרוב ארתע ממוצרים חכמים הכוללים איתם אפליקצייה ייעודית, אני חייב לציין שאפליקציית +Sound היא ככל הנראה אפליקציית האוזניות הטובה ביותר שיצא לי להשתמש בה עד היום.
העיצוב שלה ממש פשוט וקל לתפעול, והיא תדריך אתכם בשלבים הראשונים של הפעלת האוזניות, תאפשר לכם לשנות את הגדרות התפעול של האוזניות, את מצב הסאונד והאיקולייזר ועוד. אחד הדברים שהתרשמתי מהם הכי לטובה היא בדיקת התאמת האוזניות לאוזן שלהם ובדיקת פרופיל הסאונד שניתן לבצע. מדובר בשתי בדיקות שלא ממש ברור לי איך הן עובדות אבל המטרה שלהן היא להתאים לכם את גודל אטם הגומי המושלם עבור האוזניים שלכם וגם להתאים לכם פרופיל סאונד ייחודי בהתאם ליכולות השמיעה שלכם.

האוזניות כוללות תמיכה בקישוריות Bluetooth 5.1 ובמקודדי SBC ו-AAC, אם כי אין תמיכה במקודד aptX. כמו כן תקן העמידות של האוזניות שופר וכעת מוגדר לתקן IPX4, מה שמבטיח לנו שהאוזניות עמידות בפני זיעה והשפרצות מים קלות. ברמת העיקרון ניתן להשתמש באוזניות בזמן פעילות ספורטיבית ללא חשש שהן יפלו מהאוזן, אבל אם תרצו אוזניות ייעודיות לספורט, ג'אברה מציעה נכון להיום את דגם ה-Jabra Elite Active 75t בדיוק לצרכים האלה.

באשר לתפעול של האוזניות עצמן, בעוד וניתן לשנות אותו בקלות מהאפליקצייה, אם לא נעשה כל שימוש באפליקציה בפעם הראשונה שנשתמש באוזניות, כל אחת מהאוזניות מאפשרת לכם ללחוץ על הכפתור של כל אוזניה על מנת לבצע פעולות שונות, כאשר ניתן ללחוץ על כל כפתור עד 3 פעמים ברצף כדי לאפשר מספר פעולות תפעול על גבי אותה אוזניה (סך הכל 6 פעולות תפעול שונות שניתן להגדיר לאוזניות, 3 פעולות בכל צד).
תוכלו להגדיר באפליקציה את תפעול הכפתורים בקלות, והפעולות רחבות ונוחות לשימוש, החל מהחלפת מצבי הפעולה של האוזניות, עצירה והפעלה של שירים, מענה לשיחות, השתקת מיקרופון בשיחה, הפעלת עוזרת קולית, העברת שירים קדימה ואחורה ועוד.

אם כבר דיברתי על מצבי הפעולה, אספר לכם שהאוזניות מציעות איקולייזר עשיר שגם ניתן להתאמה אישית, אם כי מצב ה-Bass Boost המובנה שניתן להפעיל בתוך האפליקציה סיפק לי את רמת הבאס החזקה שאני כל כך אוהב. כמו כן ישנם שלוש מצבי פעולה שונים שניתן לעשות בהם שימוש והם "רגיל", "ANC" ו-"HearThrough".

במצב השימוש הרגיל, האוזניות לא יעשו דבר וישתמשו ביכולות הסינון הפסיביות שלהן ללא שימוש בטכנולוגיה כלשהי.

במצב ה-HearThrough האוזניות יעשו שימוש במיקרופונים שעל גבי האוזניות על מנת להזרים לתוך האוזניים שלכם סאונד חיצוני, על מנת לאפשר לכם מודעות טובה יותר לסביבה. אני חייב לציין שאפילו שחשבתי שזה יהיה גימיק מוחלט שלא יעבוד חצי מהזמן, הופתעתי לטובה ומצאתי את עצמי משתמש במצב הזה באופן תדיר על מנת להיות בשליטה מלאה על הסביבה החיצונית שלי בזמן שאני נוסע באוטובוס או נמצא בהליכה בקרבת כבישים סואנים. הסאונד שמגיע מהעולם החיצון אל תוך האוזניות מדויק ונטול קרטועים או דיליי, כך שאני יכול לסמוך על האוזניות בבטחה שלא יטעו אותי או יגרמו לי לחשוב שמשהו קורה כשפועל הוא לא. כמו כן ניתן לשלוט בעוצמת הסאונד החיצוני שמועבר אלינו באמצעות האפליקצייה.

יחד עם זאת יש את מצב הפעולה שללא ספק גנב בשבילי את ההצגה וזהו מצב הסינון הרעשים האקטיבי (ANC). כאן במקום לאפשר לנו לשמוע את העולם החיצון, האוזניות יעשו הכל על מנת שלא תשמעו שום דבר מלבד הסאונד שבוקע מתוך האוזניות עצמן. על מנת לבדוק את זה כמו שצריך, לקחתי איתי את האוזניות ליום עבודה רגיל בו אני נוסע באוטובוס, הולך ברחוב וממתין בין היתר לקווים שונים בדרך מהבית בתחילת היום ולבית בסוף היום. באחת מתחנות האוטובוס שעמדתי בהן בתחילת היום, היה בחור עם כדורסל שכדרר את הכדור על המדרכה. מיד ובלחיצת כפתור אחת הפעלתי את מצב ה-ANC והופתעתי לגלות שאיכות הסינון כאן מושלמת ושהכדור כבר לא עושה לי רעש כשהוא פוגע במדרכה. כמו כן אציין לטובה שהאיטום והסינון האקטיבי עצמו שהאוזניות עושות הוא כל כך איכותי עד לרמה שאני לא הרגשתי שום לחץ כלשהו באוזניים, בעיה שהייתה לי עם הרבה אוזניות אחרות שטוענות לתמיכה ב-ANC. אציין לטובה פעם נוספת את האפליקצייה הייעודית של האוזניות שמאפשרת לנו בין היתר לבחור את רמת הסינון ועוצמתה, כך שאם אתם תרגישו שמופעל יותר מידי סינון, ניתן להוריד את הנוכחות שלו בקלות.

מעבר לכך האוזניות מסוגלות לזהות אם הסרנו אותן מתוך האוזן, וכאשר זה קורה המוזיקה תעצר באופן אוטומטי (אם כי כן שמתי שיש קצת דיליי עד שהפסקת המוזיקה מתבצעת בפועל) וכן תחזור לנגן ברגע שנכניס את אחת האוזניות לאוזן פעם נוספת.
הדבר היחידי שהתאכזבתי ממנו באוזניות בתחום היכולות והתפעול היא העובדה שאין אפשרות להשתמש רק באוזניה אחת לבחירתי, וניתן לעשות את זה רק עם האוזנייה הימנית ולא עם האוזניה השמאלית.

איכות סאונד וחיי סוללה:

אז יש לנו אוזניות נוחות לשימוש, אבל האם איכות הסאונד טובה? ובכן, כן, וזה כן מאוד מאוד מתרשם.
האוזניות עצמן כוללות דרייברים בגודל 12 מ"מ שגדלו בהשוואה לדגמים הקודמים, מה שמאפשר לאוזניות האלה טווח תדרים רחב יותר ואיכותי יותר, ואיכות הסאונד שלהן בהתאם. לא משנה לאיזה סגנון מוזיקה האזנתי, ה-Elite 85t סיפקו לי חווית סאונד איכותית מאוד, וללא ספק מדובר בחווית הסאונד הטובה ביותר שיצא לי לחוות עד היום באוזניות מסוג זה. התמורה שתקבלו כאן ביחד למחיר בתחום הסאונד היא מעולה, בין אם אתם משתמשים בסיסיים או משתמשים כבדים.

כמו כן אציין לטובה את איכות הסאונד גם בזמן שיחת טלפון. ממה שבדקתי נשמעתי נהדר דרך המיקרופון של האוזניות והסאונד שהועבר אליי היה חלק ונקי ללא הפרעות. אבל שוב, הייתי שמח לראות כאן את האפשרות להשתמש רק באוזנייה אחת גם עם האוזנייה שמאלית במקום להיות כבול לשימוש רק באוזנייה הימנית.

האוזניות עצמן מגיעות בקייס לא גדול במיוחד (הזכיר לי בגודל את הקייס של ה-AirPods Pro), ואפילו שהוא לאו דווקא ייכנס לכל כיס בקלות, עדיין הוא לא כבד במיוחד וקל לנשוא אותו לרוב ממקום למקום, בין אם הוא בכיס או בתיק. כמו כן הקייס מאפשר לנו טעינה באמצעות מחבר USB-C ואפילו טעינה אלחוטית (מוגבלת לתקן Qi). כמו כן האוזניות כוללות תמיכה בטעינה מהירה, כאשר הטענה של כ-15 דקות בלבד תהיה מסוגלת לספק לנו שעת האזנה אחת, נתון מעולה ואיכותי מאוד שהייתי שמח לראות בעוד המון אוזניות אחרות בשוק. אז המארז עצמו ניתן לטעון במלואו בתוך 3 שעות.

באשר לחיי הסוללה, בהאזנה רציפה בווליום בינוני האוזניות מסוגלות לספק כ-7 שעות האזנה מלאות לפני הצורך בטעינה, כאשר הקייס שלהן יאריך את חיי הסוללה של האוזניות עד לכ-4 מחזורי האזנה נוספים. חשוב לציין שאם תעשו שימוש במצבי ה-ANC או ה-HearThrough, חיי הסוללה יהיו מעט קצרים יותר ויעמדו על כ-5.5 שעות שימוש מלאות לפני הצורך בטעינה.

סיכום:

לסיכום, הגעתי עם ציפיות גבוהות מאוד מה-Jabra Elite 85t ובפועל האוזניות ענו על הציפיות שלי ואף סיפקו חווית שימוש וסאונד גבוהה ממה שציפיתי לה. מדובר ללא ספק באחד מדגמי אוזניות ה-TWS הטובות ביותר שיש היום בשוק, ואפילו שהן נחשבות יקרות ועולות כ-780 שקלים, התמורה שהן יספקו לכם ללא ספק שווה את המחיר (ואם אתם לא רוצים לשלם יותר מידי, אתם מוזמנים לרכוש את ה-Elite 75t במקום שזכו להורדת מחיר קלה!).

*יחידה לסקירה הובאה על ידי ביקונקט טכנולוגיות, תודה רבה!

Jabra Elite 85t

ציון סופי - 9

9

מצוין

אם יש לכם תקציב ואתם רוצים לפנק את האוזניים שלכם, ה-Jabra Elite 85t בדיוק כאן בשבילכם!

User Rating: 4.05 ( 3 votes)

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה