אחרי 4 שבועות, האקדמייה הסתיימה לה. מה יש ליסמין להגיד על התקופה הזאת, ואיך היא רואה את עצמה ממשיכה הלאה?
ללא יותר מידי רעש וצלצולים, המחזור השני של אקדמיית הגיימינג של Lenovo הסתיים לו. פרסים חולקו, טורניר סופי נערך, וליסמין אשר ליוויתי השנה יש גם כמה דברים להוסיף. אבל רגע לפני שניגש אליה ולראיון האחרון שערכתי איתה, בואו ניזכר יחדיו מה בעצם התרחש השנה, ואיך זה היה שונה משנה שעברה.
אקדמיית הגיימינג של Lenovo התחילה עוד בשנה שעברה עם המחזור הראשון שלה. לאקדמייה הייתה מטרה מוגדרת: לאסוף מספר שחקנים שנבחרו בקפידה מרחבי הארץ, לאמן אותם תחת הנחייה של מנחים מקצועיים, ולשפר את יכולות המשחק שלהם במשחק הנבחר. שנה שעברה המשחק הזה היה Fortnite, וכל האקדמייה התרחשה בזום. החברה המקצועית אשר הדריכה את השחקנים אז הייתה חברת Novos הישראלית, חברה חדשה ששמה לעצמה למטרה להדריך שחקנים ברמה מקצועית, ולספק להם את הכלים הטובים ביותר לעשות את מה שהם עושים הכי טוב, לשחק ולנצח. המדריכים היו ברמה גבוהה, ושיעורי בית ותירגולים ניתנו כל שבוע לשחקנים למלא. טורנירים קטנים נערכו כל כמה זמן על מנת לבדוק את הרמה ואת ההשתפרות של השחקנים, ומספר שחקנים אף הועפו מהאקדמייה על זה שהם לא הראו מספיק רצינות. למרות האי נוחות והמגבלות של אי האפשרות לשהות יחדיו בחלל משותף, האקדמייה סיימה את 6 השבועות שלה בהצלחה, ובן (השחקן הישראלי הצעיר אותו ליוויתי) אף זכה בפרס שחקן מצטיין בטקס שהתקיים במחצית המסלול. תחת הקורונה שהייתה בשיאה, האקדמייה עשתה כמיטב יכולתה בכל התחומים, והוגדרה כהצלחה. לקחים נלמדו, ו-Lenovo חשבו מה הם הולכים לעשות בשנה לאחר מכן.
השנה הזאת הגיעה, ואיתה גם המחזור השני. אבל עם כמה שינויים, חלקם קטנים יותר וחלקם גדולים יותר. בתור התחלה, האקדמייה התקיימה במקום פיזי. במסגרת שיתוף פעולה בין חברת Lenovo לבין NOM, מתחם הגיימינג השני של NOM שימש כמקום המפגש והאימון עבור האקדמייה. NOM הם חברה שמטרתה להקים מתחמי גיימינג ברמה גבוהה ביותר עבור גיימרים לכל הגילאים (אבל עם מיקוד מסויים לבוגרים יותר), ובמסגרת שיתוף הפעולה השנה יצא ששני החברות הרוויחו בגדול. NOM סיפקה לאקדמייה מקום פיזי ואת צוות המדריכים המקצועי שלה לשנה, ו-Lenovo סיפקה בתורה ל-NOM ציוד גיימינג מהמתקדם ביותר בשוק היום. בין אם מחשבי הגיימינג החזקים והחדשים מסדרת Legion, כיסאות גיימינג נוחים, מסכים מתקדמים, וציוד מקיף כולל, כל השחקנים שהגיעו במסגרת אקדמיית הגיימינג נהנו מחוויה ברמה גבוהה ושיוונית. המשחק שנבחר השנה הוא לא אחר מאשר Valorant, המשחק החדש של חברת Riot Games (יוצרי League Of Legends). בדומה ל-Overwatch המצליח, גם פה מדובר על משחק יריות אונליין של קבוצה כנגד קבוצה, מצבי משחק שונים, יכולות מיוחדות לכל דמות, 4 תפקידים גדולים שקובעים את התפקיד ש כל דמות בקרב, והרבה מאוד אקשן מהיר.
יכול להיות שיש ביניכם כאלו שלא שמעו על המשחק הזה ממש עד היום, וזה לא הכי מפתיע. הוא לא צבר את הפופולריות הענקית של משחקים דומים אליו, ומסתבר שאפילו Lenovo ידעו שזה יכול להיות סיכון. "לקחנו סיכון מסויים עם Valorant. ראינו שהמשחק לא תפס כמו משחקים אחרים מהז'אנר, אבל אנחנו שמחים מאוד לגלות שזה השתלם לנו. השחקנים מרוצים מאוד, והצלחנו ליצור קהילה הדוקה ראשונית סביב המשחק. זוהי גם הייתה אחד המטרות שלנו והסיבה שהחלטנו לקיים אותה בסביבה פיזית השנה. אנחנו מבינים את החשיבות של קהילה בתחום הזה, ואנו מקווים לראות אותה ממשיכה לצמוח הלאה גם אחרי סיום האקדמייה" אומרת לנו סיוון פולק יהל, מנהלת השיווק של Lenovo ישראל. סיוון, גם אני מקווה.
ואני חושב שהגיע הזמן להחזיר את יסמין אל הבמה שלנו. היא סיימה את האקדמייה, והיה לה מה לחלוק איתנו לגבי ההרגשה שלה מהחוויה הכללית, והתוכניות שלה לעתיד.
ש: "היי שוב יסמין, טוב לראות אותך, מה שלומך?"
ת: "היי היי. אני טוב, לא מאמינה שזה נגמר.."
ש: "איך הזמן טס לו אה?"
ת: "ממש. לא הרגשתי אפילו איך עוברים להם השבועות כל כך מהר"
ש: "מעציב אותך?"
ת: "כן, הייתי רוצה לראות אותה ממשיכה עוד. למרות המרחק והנסיעות, החברה פה הם אחלה, ואני נהנית ממש כל פעם שאני מגיעה"
ש: "בהמשך לרעיון הזה, אם האקדמייה תחזור שוב בשנה הבאה, היית מעוניינת להשתתף בה שוב?"
ת: "ברור, ברור, ברור, ברור! ללא ספק אני אשמח. וזה לא חייב להיות האקדמייה, כל דבר קשור או מתקשר לגיימינג כמו טורנירים, משחקי ראווה, או כל דבר אחר, אני לגמרי רוצה להיות שם"
ש: "NOM ו-Levono אכן אמרו לי שהם רוצים להתקדם הלאה עם עוד טורנירים ואירועי גיימינג, אז שמרי איתם על קשר קרוב, אני משוכנע שבקרוב נשמע מהם על משהו כזה מתוכנן"
ת: "מעולה, בהחלט אעשה זאת. אני מקווה שאם אכן יתקיימו טורנירים נוספים הם יהיו ברמות משחק גבוהות יותר כמו זהב או יהלום, כדי שאוכל באמת לבחון את היכולות שלי מול שחקנים וותיקים וחזקים"
ש: "אני זוכר שהזכרת זאת גם שבוע שעבר, ואני שמח לשמוע שאת עדיין מכוונת גבוה"
ת: "ללא ספק, הכי גבוה שאני יכולה. אני רוצה למתוח את הגבולות שלי, ללמוד דרכים נוספות לשחק שלא הכרתי, ולהמשיך להשתפר"
ש: "בסופו של דבר, עכשיו כשהיא נגרמה, איך היית מסכמת את החוויה הכללית שלך מהאקדמייה?"
ת: "קודם כל, היא ממש עבור כולם. מתחילים, מתקדמים, או אלו שבאמצע יכולים למצוא את עצמם פה. יש לי חשש אבל שזה מעט יותר מידי לכולם, ואני חושבת שיותר מיקוד היה עוזר לאקדמייה. אולי הפרדה בין הקבוצות ברמות השונות, ואימונים ברמות מתאימות לכל קבוצה"
ש: "האם יש לך רעיונות נוספים לגבי מה היית משנה או מה שהרגשת שחסר לך במהלך האקדמייה?"
ת: "כן. דבר אחד עיקרי היה חסר לי שהם לא עברו איתנו עליו בכלל, וזה Vod Review. זאת אומרת לצלם את כל המשחק שלנו, ואז שכל אחד יעבור עליו ויראה את עצמו משחק מעיניים חיצוניות. כל אחד היה יכול לראות היכן הוא יכול להשתפר, מאיזה טעויות הוא היה יכול להימנע, ואיך להגיב טוב יותר לשחקנים יריבים ולמפה. ממש קיוויתי הם ילמדו אותנו את זה, אולי אפילו ברמה גבוהה יותר ממה שאני מכירה, ואני מודה שמעט התאכזבתי כשזה לא קרה"
ש: "עכשיו האקדמייה נגמרה, מה התכניות שלך להמשך?"
ת: "קודם כל, אני מעבירה שיעורים פרטיים במשחקי ווידיאו בזמני הפנוי. יש לי מישהו שאני מלמדת אותו כבר תקופה, שחקן פחות טוב ממני, וזה חוויה מעניינת ומאתגרת. בעזרתי הוא הצליח תוך זמן קצר לקפוץ 3 רמות למעלה ממה שהוא היה, ואני ממש שמחתי לראות זאת. חוץ מזה אני עדיין ממשיכה לשחק בזמני הפנוי ולהפנים את מה למדתי פה באקדמייה, ואני מחכה בקוצר רוח לאירועים נוספים. אני עדיין מתכננת להפוך לשחקנית מקצועית יום אחד, ואם האקדמיייה אכן תיפתח גם בשנה הבאה ארשם שוב כדי להמשיך ולשפר את היכולות שלי"
ש: "יסמין, היה לי תענוג להכיר ולשוחח איתך, ואני מקווה לשמוע עלייך בתור שחקנית מהוללת ומוכרת בעתיד"
ת: "חחח, גם אני"
השבוע האחרון של אקדמיית הגיימינג הסתיים בשני אירועים גדולים: חלוקת פרסים לקבוצה המנצחת ולשחקנים המיוחדים, וטורניר גדול של הקבוצה הטובה ביותר מבין השחקנים אל מול קבוצת המדריכים שאימנו אותם. לטורניר הזה אני אכן ציפיתי בקוצר רוח. לפני זה אבל פרסים חולקו, ו-2 מהם במיוחד: הפרס הראשון הוא "פרס השחקן המשתפר ביותר" אשר חולק לניב. במהלך האקדמיה ניב הראה יכולת שיפור אדירה, ועלה מהר מאוד עם יכולות ההגנה, ההתקפה, וההישרדות שלו. מ-Lenovo עצמה הוא קיבל גם מקלדת גיימינג מתנה על הזכייה שלו. הפרס השני חולק ל"שחקן הטוב יותר" על עזרה לאנשים, השתתפות מיוחדת ואקסטרה שעות מעבר לאקדמייה, ופשוט השחקן שנתן הכי הרבה מעצמו. הפרס הזה חולק לברוק, שבאמת נתנה המון. ראיתי אותה מדברת ומאמנת שחקנים באחד עם אחד, נותנת טיפים ועצות, מתקשרת ומסנכרנת את הקבוצה שלה למטרה משותפת במהלך המשחקים, וגם חברותית ואהובה על כולם. ברוק קיבלה מסך חדש מ-Lenovo, מסך גיימינג מתקדם שיעזור להשלים את הסטאפ שלה בבית.
ולסיום המסכם בהחלט של האירוע, התקיים מיני טורניר. 4 קבוצות של השחקנים התחילו אותו, והקבוצה שניצחה התחרה מול הקבוצה של המדריכים בקרב מותח. זאת גם הייתה הזדמנות לשחקנים להוכיח את עצמם ולהראות כמה הם השתפרו, והתוצאות לא איחרו להגיע. זה היה ניצחון מוחץ, 13 לעומת 5….לטובת המדריכים. יחד עם זאת, גם השחקננים וגם המדריכים הופתעו לטובה, כאשר הציפיה הייתה שהתוצאה תהיה אף נמוכה יותר מצד השחקנים בהתחשב בכך שהם מתחרים מול קבוצה שמורכבת משחקנים מהטובים ביותר בארץ.
וכך הסתיימה לה אקדמיית הגיימינג לשנה זאת גם. מה מחכה לנו שנה הבאה? זאת אינו ידוע, ולנו נותר לחכות ולראות. אבל עוד לא עזבתי את Lenovo לגמרי עדיין. צפו לכתבת חצי המשך שתנבור מעט יותר עמוק על Lenovo בארץ, על ההיסטוריה שלה, וראיונות עם 2 אנשים משפיעים מאוד של החברה שיספרנו לנו איך זה לעבוד שם, מה הוביל אותם לזה, ומה הם חושבים שמצפה לנו בעתיד.