Lenovo Yoga 910 – הגודל לא בהכרח קובע

חברת Lenovo הינה אחת מחברות הטכנולוגייה המפורסמות ביותר ולאחר שניתנה לי ההזדמנות לסקר את הלפטופ החדש שלהם, ה-Yoga 910 אשר מציג בתוכו מפרט חדש ומסך טאץ' ברזולוציית 4K, לא יכולתי לוותר על ההזדמנות.

לאחר ההכרזה בכנס CES 2017 של ענקית הטכנולוגייה הסינית זה נראה שהחברה לא תשחרר לפטופים גנריים לעסקים, אלא גם לפטופ גיימינג חדש תחת שם הקוד Legion שצועד אלינו בצעדי ענק. במהלך התקופה האחרונה הכריזה Lenovo על מגוון רחב של לפטופים אבל אף אחד לא הצליח לקרוץ אליי כמו שה-Yoga 910 הצליח ולאחר שהצלחתי לשים את ידיי עליו לסקירה, תאמינו לי שקשה לי לשחרר.

כמו כל שאר הסיקורים שלי גם סיקור זה יחולק למספר חלקים שעל כל אחד אפרט בהמשך:

  • עיצוב וחווית "אנבוקסינג"
  • עיצוב מקלדת ופד מגע
  • נוחות וממשק טאבלט
  • ביצועים ומהירות
  • סאונד וחיי סוללה
  • סיכום סופי

סיכום וחווית "אנבוקסינג"
בשונה מהמחשב הקטן של אסוס שסיקרתי לא מזמן, חברת Lenovo לא חטאה בעיצוב אריזת המחשב והצליחה לגרום לי לקפוץ כמו ילד קטן כשפתחתי את המחשב לראשונה. לאחר שתקבלו את קופסאת המחשב תוכלו לחוש במהירות שהקופסא עשוייה מחומר איכותי ועמיד מאוד אשר מגן על הלפטופ. לאחר הורדת מכסה הקופסא תוכלו לראות 2 קלפות כתומות (כצבע החברה) מגנות על הלפטופ שעטוף בעטיפת בד איכותית, ונוסף על כך, כשתרימו את 2 הקלפות המגנטיות תופתעו לדעת שבתוך האריזה קיים מנגנון שמרים את המחשב מבפנים כלפי חוץ. אם זה לא מספיק תשמחו לדעת שכל המדריכים, המטענים ושאר הציוד נמצאים מתחת למחשב בתוך סליק מוחבא שמוגן מהסביבה החיצונית. ככה עושים חווית "אנבוקסינג" נכונה!

לאחר שתוציאו את הלפטופ מהאריזה המרשימה מאוד אתם תסתכלו על לפטופ שמעוצב באופן מושלם, לא בוהק מדי ולא כהה מדי. הלפטופ שמשקלו רק כ-1.4 ק"ג (!) בנוי משלדת אלומיניום קשיחה שעליה מוטבע בפונט כסוף ונוצץ שם הדגם Yoga ומצד שמאל למטה בצניעות תוכלו לראות את סמל החברה. עוד בונוס בשילדת האלומיניום אשר מגינה על המחשב הוא שהיא אינה מתלכלכת מהר ולא סופגת טביעות אצבע ולכלוך, בשונה מה-MSI GT72 שסיקרתי בעבר. בשונה מלפטופים אחרים אשר משלבים כדומה ל-Yoga 910 מצב שינוי לטאבלט, שכל מה שמחזיק את אותו ציר מעבר הינו גליל פלסטי בשקל, אני גאה בחברת Lenovo שעברה את הנדרש והשקיעה בציר מתכתי עמיד ומעוצב גם באופן יפיפה. לסיכום, חברת Lenovo לא רק יצרה לפטופ יפיפה אלא גם הצליחה לארוז אותו בדרך מקורית וייחודית כיאה לחברה במעמדה.

עיצוב מקלדת ופד מגע
תאמינו לי, עד כמה שנהניתי מהלפטופ הזה (אני כותב את הסיקור הנ"ל ממנו), אני פשוט מנסה להבין את ההיגיון שפעל מאחורי עיצוב המקלדת ופד העכבר. נתחיל מהמקלדת, אני רוצה לקחת את האדם שחשב "למה שלא ניצור מקש Shift קטן בצד ימין של המקלדת מאחורי מקשי החצים?" ולפטר אותו בעצמי. אם אתם בעלים של מקלדת נייחת או בעצם כל מקלדת כלשהי, תתכוננו לחיים קשים מאוד עם המחשב בתקופה הראשונה שלכם איתו, ושלא יהיה לכם ספק, אם אתם תתרגלו למקלדת הזאת אתם תחוו את אותו קושי במקלדות נורמליות כאשר תחזרו אליהם. המיקום המזעזע של בחירת מקש ה-Shift ב-Yoga 910 משפיע רבות על הצרכן ולדעתי זו הייתה החלטה נוראית במיוחד. למרות זאת, המקלדת עצמה בנוייה מחומרים איכותיים במיוחד ובעלת זמן תגובה קצר מאוד, כך שאם בעיית מקש ה-Shift לא הייתה קיימת הייתי יכול להמליץ בלב שלם על המקלדת של ה-Yoga 910. לאחר שסיימנו לדבר על המקלדת נעבור, לפד המגע של המחשב. גילוי נאות אני חייב להודות שהשתמשתי יותר במסך המגע מאשר בעכבר בעקבות התגובה הכל כך מדוייקת של מסך המגע שעליה אפרט בהמשך. אם אתם עדיין מעדיפים להשתמש בפד המגע חשוב שתדעו שהפד כולו עשוי מעין חומר רך שמאפשר תנועה חלקה ללא קושי, אבל גם הרגישות שבו גבוהה במיוחד לכן אם בטעות העברתם אצבע על פד המגע בזמן הכתיבה שלכם תצפו שהעכבר שלכם יטוס לאותה נקודה. בנוסף, חשוב לדעת שמקשי העכבר (שמאל וימין) הם חלק מפד המגע וכנראה שאם אתם מתכוונים ללחוץ על משהו אתם תצטרכו ללחוץ לאט ובעדינות כדי לא ללחוץ על משהו אחר.

נוחות וממשק טאבלט
כאשר מדברים על נוחות, חברת Lenovo זוהרת בעוצמה. הלפטופ שמשקלו רק 1.4 קילו הינו הלפטופ המושלם לתלמידים וסטונדטים – הוא קל, דק וכבל הטעינה שלו הוא חיבור USB Type C רגיל שכאשר המחשב לא מוטען יכול לשמש כחיבור USB סטנדרטי. במהלך הזמן שלי עם הלפטופ אני לקחתי אותו איתי למגוון מקומות כמו בית הספר או חברים, ואחד הדברים שאני יכול להגיד עליו בוודאות זה שהוא נוח לסחיבה בכל אופן ומובן. הוא יכול להיכנס תיק ולהיראות כמו ספר או מחברת, ואפילו תוכלו לסחוב אותו בידיים ולהיעזר בציר המעבר כדי לקבל אחיזה יותר טובה. ה-Yoga 910 הוא לפטופ נוח מאוד לסחיבה ולהזזה, המשקל הקל שלו מאפשר למעבר קליל בין מקומות וכאשר תשכחו את ספק הכח שלכם בבית תוכלו פשוט לשאול כבל USB Type C מחבר, ולחבר. כשתעברו למצב טאבלט תשמחו לדעת שגם מצב הטאבלט תומך ברזולוציית 4K ומרגישים זאת. אחד התחביבים שלי חוץ מלהיות כתב באתר גלקסיית המחשבים הוא לצפות בסדרות ב-Netflix, וכשנכנסתי למצב הטאבלט באפליקצייה הופיעה לי האופצייה להחליף לתצוגת 4K ואלוהים תאמינו לי שזה משתלם – הצבעים חיים יותר, התאורה חדה יותר ובסך הכל, הכל פשוט טוב יותר. רגישות המסך לנגיעות מעולה, המסך פועל בדיוק איפה שאני אומר לו בסטיות של ס"מ +- לפעמים אבל המסך כלכך גדול ואיכותי כך שרוב הדברים מכסים יותר משטח של ס"מ אחד אז לא קורה משהו שגוי.

ביצועים ומהירות:
במהלך הבדיקות שלי של ה-Yoga 910 הופתעתי לגלות שמתחת למעטה הדק והקטן, הממזר הקטן מחביא מפרט מרשים למדי ומצליח לעמוד ברוב המשימות שהטלתי עליו בהצלחה רבה. בין המפרט הגדול של ה-910 בולטים מספר דברים ועליהם אדבר בעיקר, מעבד Intel Core I7 עם ארכיטקטורת מעבדי Kaby Lake שמכוסה ב-8GB של זיכרון RAM מסוג DDR4. בנוסף לכך את כל זה מחזיקה מערכת ההפעלה שנמצאת בכונן NVMe SSD בנפח של 256 GB. על פי המפרט, אם אתם מחפשים להתקין על המחשב החדש שלכם משחקים, כנראה שזה לא המחשב שלכם, בעיקר בגלל שלא קיים שום מאיץ גרפי עליו פרט למאיץ הגרפי של לוח האם שלא מסוגל להריץ טטריס מעל 30 פריימים לשנייה. מבחינת מהירות ה-910 הוא מחשב מהיר מאוד שמסוגל לפתוח תוכנות בשניות אחדות, ומלבד כמה תקיעות שקורות פה ושם בעקבות הלחץ הרב שאני מפעיל עליו המחשב פועל באופן מהיר ואחיד לאורך כל הדרך.

סאונד וחיי סוללה:
בדרך כלל, בשיווק של ניידים דקים במיוחד או בעלי מצב שינוי היברידי של לפטופ-טאבלט, 2 הדברים שמוקרבים הכי הרבה הינם חיי הסוללה ואיכות הסאונד, אני כלכך שמח להגיד ש-Lenovo לא הקריבה דבר והצליחה ליצור איכות סאונד מצויינת וחיי סוללה מעולים. מבחינת הסאונד תוכלו למצוא 2 רמקולים קדמיים שמיוצרים על ידי חברת JBL המוכרת וניתן לראות זאת בזכות איכות וטוהר הצליל. בנוסף לרמקולים האיכותיים תוכלו למצוא במחשב תוכנה נלווית בשם Dolby אשר מאפשרת לכם לשלוט במספר מצבים שונים ברמות הסאונד, ובכך לשמוע פנים אחרים של הצלילים. לדוגמה, מצב ה-Gaming יגביר את צלילי הרקע ובכך תוכלו לשמוע צעדים של אויבים וכד'.

מבחינת חיי הסוללה חברת Lenovo היממה אותי והצליחה ליצור סוללה שבטעינה מלאה, ללא מצב חיסכון סוללה עם בהירות מלאה, החזיקה לי 9 שעות רצופות. 9 שעות רצופות של פעולה ללא הטענה במצב ביצועים מירבי. אני לא יודע איזה קסם הצליחה החברה לבצע אבל אני מברך כל יום על כך. חיי הסוללה מצוינים ואיכות הסאונד שבדרך כלל מוקרבת במחשבים כאלו אינה מוקרבת אלא דווקא מפתיעה באיכות המצויינת והעוצמתית מזוג הרמקולים הקטנים הללו.

סיכום סופי:
לסיכום, חברת Lenovo הצליחה ליצור את הלפטופ המושלם לתלמידים וסטודנטים. הוא קל, מהיר, עוצמתי ומפיק מוזיקה שלא תבייש לפטופים גדולים בשוק. מצב הטאבלט שלו נותן לו ייחודיות שלא תמצאו באחרים, הקליטה המהירה והתצוגה המהפנטת של רזולוציית ה-4K במסך ה-13.5 אינץ' הופכת כל חוויית צפייה למשהו טוב יותר ואיכותי יותר. למרות תג המחיר היחסית גדול של כ-5,800 ש"ח ,האיכות והמהירות שאתם מקבלים במוצר זה שווה את ההשקעה. אם אתם בשוק אחר חיפוש של לפטופ ללימודים סתם לפנאי ולא זקוקים לעוצמה גרפית, אני מאיץ בכם ללכת ולקנות את ה- Yoga 910.

Yoga 910

עיצוב וחווית - 10
מקלדת ופד-עכבר - 6
נוחות וממשק טאבלט - 9.5
סאונד וחיי סוללה - 9

8.6

מצויין

ה- Yoga 910 למרות חסרונותיו המעטים במיוחד הינו לפטופ מצויין, הווא מהיר, מעוצב באופן מדהים ומסך הטאבלט שלו מדוייק. אם אתם בשוק אחר לפטופ- טאבלט היברידי ה-910 הינו הבחירה בשבילכם.

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

אודות אור כהן

משנה לעורך הראשי בקטגוריית חומרה מנתניה אם אני לא כותב אני כנראה רואה סרט מדע בדיוני או משחק במשהו שקיבל ביקורות שליליות

השאר\י תגובה