מחשבים ניידים עשו דרך ארוכה, החל ממכונות ששוקלות יותר מ-10 קילוגרם ואי אפשר ממש לשאת אותן, ועד למחשבים שיכולים להיות עוצמתיים כמעט כמו מחשבים נייחים, ואפילו מציעים לכם מסך מגע! היום, אנחנו מעמידים את ה-Yoga 920 של Lenovo במבחן.
Lenovo היא אחת מחברות הענק שמשווקות מגוון נרחב של מכשירים אלקטרוניים כמו טלפונים ניידים, טאבלטים, מחשבים שונים, ובין היתר ציוד היקפי. אחת מסדרות המוצרים השונות שלה, היא סדרת מחשבי ה-Yoga. סדרת המחשבים הללו מתמקדת על מתן חוויה משני העולמות – גם טאבלט, וגם מחשב נייד עם פונקציונליות מלאה מבחינת תוכנה וחומרה. הודות לשילוב המצוין של מערכת ההפעלה חלונות 10, מחשבי ה-Yoga מאפשרים לכם לנצל תכונות של מחשב נייד ושל טאבלט באותו המכשיר, ללא צורך בשימוש של מכשירים אחרים.
שנתחיל?
בראש ובראשונה, נציג את המפרט הטכני של המוצר. המכשיר שקיבלנו מונע על מעבד Core i7-8550U מבית Intel, שטח אחסון של כ-256 גיגה בייט (הכונן הקשיח הינו SSD), זיכרונות RAM בנפח של כ-8 גיגה בייט, 2 רמקולים של JBL, קורא טביעות אצבע (לשימוש עם Windows Hello), קישוריות אינטרנט אלחוטי ו-Bluetooth, ומסך בגודל של 13.9 אינץ' ברזולוציה של 1920 על 1080 פיקסלים (שימו לב כי ניתן להזמין דגמים עם מעבדים, כוננים קשיחים, מסכים וזיכרונות RAM שונים).
באשר לחיבורים השונים של המחשב, יש לכם חיבור אודיו 3.5 מ"מ מסוג ה-Combo Jack, משמע ניתן לחבר אוזניות עם מיקרופון מובנה והן יפעלו עם כל הפונקציונליות, חיבור USB 3.0, ושני חיבורי USB C (בעבור טעינה, ושימושים שונים כמו חיבור לטלוויזיות וכדומה). כמובן ש-Lenovo לא השתמשה בעוד חיבורים שונים כדי לשמור על העובי הדקיק של המחשב הנייד הזה, ויש צורך להשתמש במתאמים בשביל כבלים רגילים, אבל אפשר להבין את זה, ועם המהירויות שיש ל-Thunderbolt זה לא כל כך משנה.
באשר לאיכות הבנייה, אני חייב לומר שהיא מצוינת, אבל יש לה גם חסרונות קטנים. המקלדת מאוד נוחה ולא מרגישה זולה או שהיא נשברת אם לוחצים עליה חזק מספיק, כמו כן קל מאוד להתרגל אליה שזה תמיד דבר חיובי. כמו כן, המקלדת שונה מהמקלדת של ה-Yoga 910 באופן מאוד חיובי. ב-910, היה שימוש במקשי חצים בגודל מלא, יחד עם שימוש במקש Shift ימני קטן יחסית, ועכשיו יש שימוש במקש Shift בגודל מלא, שנותן עזרה בהקלדה הרבה יותר נוחה וקלה. הלפטופ מרגיש מאוד טוב ולא זול, אך החסרונות הקטנים בו הם משטח הנגיעה, שלי אישית הוא הרגיש קצת קל מדי ללחיצה (אבל יכול להיות שזה רק אני), והרמקולים.
נכון, לא צריך לצפות הרבה מרמקולים של לפטופים, אבל הם כן הרגישו לי מאוד זולים ולא בנויים טוב. הצליל שהם מפיקים נשמע די רדוד וחסר בס, שזה הורס קצת את החוויה, וזה רק בשימוש בתור לפטופ. כשמשתמשים במצב טאבלט הצלילים מעומעמים ולא נשמעים נקיים, וכשאתם "מעמידים" את המכשיר בעזרת המקלדת זה לא עוזר לזה להישמע טוב יותר. יחד עם זאת, הצירים של ה-Yoga 920 די עמידים, ומצליחים לפעול בצורה פנטסטית עם מראה לא רע בכלל שמוסיף לנראות הבסיסית של המכשיר.
מבחינת הביצועים, הלפטופ הזה נותן תחרות לא רעה בכלל לשאר המתחרות.
נתחיל מהתבחינים שביצענו בעזרת התוכנות השונות. ב-Cinebench R15, קיבלנו תוצאה של 546CB בבדיקת המעבד, ו-44.63 FPS בבדיקת המעבד הגרפי בטכנולוגיית ה-OpenGL – תוצאות די מרשימות עבור לפטופ. בעבור ביצועים אחרים, נעשה שימוש בתוכנה Diskmark, שם קיבלנו מהירות כתיבה ממוצעת של כ-50 מגה בייט לשנייה, ומהירות קריאה ממוצעת של כ-377 מגה בייט לשנייה.
באשר לביצועים האחרים, הלפטופ זורח. לקח לו לכל היותר 4 שניות להגיע אל שולחן העבודה של מערכת ההפעלה כשהדלקתי אותו, והוא נותן עבודה די מרשימה. הקירור שלו לא נתן למחשב להתחמם עד לרמה שמרגישים אותה טוב, והמאווררים שלו היו די שקטים. אם אתם מתכננים לשחק איתו, זה לא מומלץ כל כך, מאחר והוא יריץ לכם משחקים שלא דורשים הרבה מהמחשב או משחקים שיותר מתבססים על המעבד כמו סדרת משחקי Hearts of Iron, אבל אם אתם מתכננים לעבוד איתו, הוא יהיה מעולה עבורכם! הוא מסוגל לבצע עבודות משרדיות שונות די בקלות, ומתמודד עם אתגרים שונים די יפה. עבור עריכה בתוכנות גרפיקה שונות הוא לא רע, אבל עדיין לא קרוב לרמה של מחשבים נייחים (כצפוי ממחשבים ניידים).
בקשר לעזרים השונים שלו, אני מוכרח לשבח את המיקרופונים שלו עם טכנולוגיית ה-Far Field. מדובר כאן בארבעה מיקרופונים שונים, שמאפשרים ל-Cortana לזהות אתכם עד למרחק של כ-5 מטרים. הפונקציה הזו עבדה לי בצורה מצוינת וללא רבב, כש-Cortana זיהתה אותי טוב מאוד מהמרחק הזה, ולא הרמתי את הקול שלי כדי שהיא תבין אותי (אם כי יש לציין שאני בן אדם עם קול די רם וחזק אז יכול להיות שזה ישתנה בהתאם לכל אחד). אמנם מזהה טביעת האצבע והשימוש ב-Windows Hello איטיים יותר ממחשבים אחרים, אבל זמן התגובה המהיר שלה עבור המיקרופונים די מכפר על זה עם כל העזרה שהיא נותנת. יתרה מכך, העט Active Pen (אותו יש לרכוש בנפרד מהלפטופ הזה) עבד גם הוא בצורה טובה, כשיכלתי לקבל במגוון רחב של אפליקציות תגובות טובות מאוד בשרבוטים עם העט הזה. אני אמנם לא מיכאלנג'לו, אבל אני כן יודע לזהות מתי כלי ציור עובד בצורה טובה ומתי לא.
המצלמה עצמה לא כזו טובה באיכות שלה, אבל זה בסדר גמור, כי היא לא תשומש עבור הסרטה או צילום של דברים מקצועיים, אלא שיחות וידאו, ולכן זו לא בעיה רצינית. המסך עצמו חד מאוד, ורואים את התוכן בו בצורה טובה, כשזוויות התצוגה גם טובות, אבל הבהירות לא כזאת חזקה. כמו כן, מגרעה גדולה במחשב היא חיי הסוללה, שהם לא כאלה גבוהים, מאחר והסוללה הספיקה לי ל-7 שעות, לא כמו חיי הסוללה המובטחים.
לסיכום, אולי ה-Yoga 920 לא נראה כזה שונה מאחיו השונים, הוא עדיין נראה מדהים ואלגנטי, עם העיצוב הפנטסטי ש-Lenovo עשתה לו, יחד עם כל הצירים שרק מוסיפים למראהו, יש לו ביצועים שלא מאכזבים את המשתמש, והוא מחשב עוצמתי עם יכולת ניידות גבוהה שתוכלו למצוא אותה בכמעט כל תיק גב ששוכב לכם בארון. ללא ספק נעשתה כאן עבודה מצוינת שלא נופלת רחוק משאר המתחרות שיש לחברה הסינית הותיקה והמוכרת, וזהו מוצר חזק שכדאי מאוד לתת לו רכישה.
גזר הדין
איכות הבנייה - 9
ביצועים - 9.5
חיי סוללה - 8
8.8
מעולה
הלפטופ מצליח לשמור על השם של מותג ה-Yoga בצורה מרהיבה, אך אכן יש מקום לשיפור, אם כי מועט.