Mutant Year Zero: Road to Eden יצא בחודש דצמבר של שנת 2018 והיה לאחד ממשחקי האסטרטגיה הטובים ביותר שיצא לי להיתקל בהם. כחובב גדול של הז'אנר שמחתי מאוד לקפוץ בחזרה לעולם של המשחק בהרחבה החדשה, Seed of Evil, אך האם היא עמדה בציפיות שלי?
לטובת אלה שלא מכירים, Mutant Year Zero: Road to Eden מספר לנו סיפור פשוט – העולם כולו נחרב באפוקליפסה ומרבית האנושות הושמדה. השחקן שולט על קבוצת מוטנטים, שהם בני אדם שעברו שינוי גנטי והם האנשים היחידים אשר מסוגלים לשרוד בחלקים המזוהמים של העולם שנקראים "האזור". תפקידה של הקבוצה הוא לאסוף משאבים לטובת בני האדם ולהביא אותם לתיבה שהיא למעשה מחנה השורדים. Seed of Evil הינה ההרחבה הראשונה שיצאה למשחק.
המשחק עצמו הנו משחק אסטרטגיה מבוסס תורות, שמזכיר מאוד משחקים בסגנון כגון XCOM 2. בכל תור השחקן שולט על חברי היחידה שלו במטרה לחסל את האויבים השונים שיש למשחק להציע. בנוסף להיותו משחק אסטרטגיה מסוגנן במיוחד, Road to Eden משלב בתוכו שלל מאפיינים ממשחקי תפקידים, ומאפשר עיצוב ומתן יכולות חדשות לכל הדמויות איתן אתם משחקים לאורך כל המשחק, מרמת הלבוש עד לרמת הנשק ושיפוריו.
Road To Eden הציג סיפור מעניין ומסתורי, יחד עם פסקול נהדר ואפל שרק מכניס אתכם לאווירה ובשילוב עם גרפיקה תלת-ממדית אפלה וייחודית, המשחק ללא ספק הפך לאחד ממשחקי האסטרטגיה האהובים עליי.
נתחיל מכך ש-Seed of Evil ממשיך מנקודת הסיום של המשחק הראשי. על מנת שלא לחשוף ליותר מידי פרטים לא אפרט כאן את הסיפור במלואו. בתחילה חשבתי שההרחבה החדשה תביא איתה סיפור חדש לחלוטין, וכן שלל אפשרויות משחק חדשות. בסופו של דבר גיליתי שההרחבה מביאה איתה המשך קצר של הסיפור הקיים, ומלבד דמות חדשה אחת בה תוכלו לשלוט וכן סביבות משחק חדשות המשחק מרגיש אחד לאחד כמו המשחק המקורי.
אחד החידושים המרכזיים שיש ב-Seed of Evil הוא ביג חאן, שהוא למעשה המוטנט החדש בחבורה. הדמות החדשה מרגישה חזקה יותר מהדמויות המקוריות של המשחק, היא כוללת מספר יכולות שלא נראו כמותן עד היום במשחק. אמנם ביג חאן לא מוסיף לעלילה של המשחק כלל, אך הוא דמות כיפית מאוד שמאפשרת דרכים חדשות ומעניינות לחסל אויבים ברחבי "האזור".
בנוסף לדמות החדשה, מפת המשחק גם עברה שינוי, ומכילה שלל אזורים חדשים אותם תוכלו לחקור. כלל האויבים באזורים החדשים כמעט תמיד יהיו ברמה גבוהה משלכם, מה שהופך אותם לאתגר בכל פעם שאתם נכנסים לקרב. בנוסף לכך, האויבים באזורים החדשים לא מעטים בכלל, וכמעט כל אזור כולל קרב הכולל מספר גלי אויבים שבאים בזה אחר זה. Seed of Evil היא אחת מההרחבות הקשוחות והמאיימות ביותר שיצא לי לשחק, והיא מתעלה על רמת הקושי של המשחק המקורי בכמה רמות.
Mutant Year Zero הוא מהמשחקים האלה שזורקים אתכם למים העמוקים. מדובר במשחק מאתגר, מחושב ולא מרחם ברוב המקרים, כאשר פעמים רבות תפסידו לא כי הרמה שלכם נמוכה מידי, אלא כי לא היה לכם מזל ולא הצלחתם לפגוע באויב שלכם. המשחק מצריך חשיבה מראש של כל תזוזה שלכם, ואם לא תפעלו בצורה נכונה ומחושבת הדרך לכישלון כבר סלולה מראש. דברים בסיסיים כגון בחירה נכונה של הנקודה ממנה תתחילו לתקוף יכולים להשפיע לחלוטין על כל מערך הקרב שלכם.
בסופו של דבר, Seed of Evil הינה הרחבה מעניינת. ההרחבה עצמה לא ארוכה מידי ותיקח לכם בערך חמש שעות. בדרך כלל הרחבות קצרות מעלות גבה ואת השאלה "האם שווה לי להשקיע את כספי בהרחבה קצרה?" ובמקרה הזה אני שמח לבשר לכם שכן, אפילו מאוד שווה להשקיע את כספכם ב-Seed of Evil.
אם אהבתם את המשחק המקורי ואת שלל המערכות הייחודיות שלו, אם אהבתם את סביבת המשחק המסתורית ואת הדמויות המעניינות, אין לי ספק ש-Seed of Evil תספק אתכם. אפילו שהיא נחשבת קצרה, הזכות לחזור ולחוות את העולם המסתורי של Mutant Year Zero גם אם זה לכמה שעות בודדות שווה כל מחיר.
Mutant Year Zero: Road to Eden
משחקיות - 10
עלילה - 8
פסקול - 9
גרפיקה - 8.5
8.9
מעולה
Seed of Evil היא הרחבה נהדרת למשחק מעולה שבהחלט שווה את ההתייחסות שלכם!