מדריך: איך לתקן הפרשי מתח בכרטיסי Nvidia SLI

sli

 

מדריך קצר שיעזור לפתור את בעיית הקריסות בין שני כרטיסי Nvidia SLI, המדריך הזה יעסוק באיתור הבעיה, מאיפה הבעיה נובעת ואיך ניתן לתקן אותה.
המדריך מיועד לכל רמות המשתמשים: כאלה שלא עושים אוברקלוק וכאלה שכן.

הבעיה

כאשר מחברים שני כרטיסי מסך של NVIDIA נוצרות לפעמים קריסות מחשב או דרייבר בזמן משחק או בדיקות מאמץ, הדבר הזה יכול לשגע כל גיימר שמחזיק מערך של 2-4 כרטיסי מסך.
הבעיה נובעת משילוב של שני פרמטרים שמובנים בכרטיס המסך שלנו ובדרייבר עצמו, ישנו פיצ'ר שנקרא AUTO BOOST בדרייבר של NVIDIA אשר מובנה ברוב הכרטיסים החדשים של החברה, פיצ'ר זה מאפשר לכרטיס להעלות מהירות או להוריד מהירות בהתאם לטמפרטורה שהכרטיס עובד בה, שזה לא דבר רע בפני עצמו כי ככה אנו נהנים מביצועים גבוהים יותר כשיש לנו מחשב קריר, וזה גם ישמור לנו על חיי הכרטיס כשאנחנו חיים במדבר קטן. הפרמטר השני שהבעיה תלויה בו זה ה-ASIC של הכרטיס מסך עצמו- אני לא ארחיב על המושג, אבל אני רק אומר שככל שה-ASIC גבוה יותר, כך גם הליבה של הכרטיס יעילה יותר מבחינת צריכת חשמל.

איך זה בא לידי ביטוי?

אני אתן לדוגמה את המערך הנוכחי שלי שכולל GTX 970 G1 GAMING.
כאשר אני מחבר כל כרטיס בנפרד ומתחיל לשחק או לאמץ אותו, אני שמתי לב לתדרים שונים מאוד כאשר כרטיס אחד עם ASIC של 82% עובד בתדר די מסחרר של 1430MHZ ואילו השני עם ASIC של 78% עובד במהירות של 1418MHZ, כל כרטיס בנפרד עובד חלק ללא בעיות אבל כאשר אני מריץ אותם ב SLI כאן מתחילות הבעיות, ולמה? כשמריצים SLI הדרייבר של כרטיס המסך חייב להפעיל את הכרטיסים באותו התדר והוא תמיד יבחר את התדר הנמוך מבין שני הכרטיסים, כך שבמקרה שלי המערך יפעל בתדר של 1418MHZ. תאורטית לא אמורה להיות בעיה אבל כאשר הכרטיס המהיר יותר פועל לאט ממה שהוא אמור לפעול אז ה-BIOS של הכרטיס ייתן לו גם פחות מתח, ושם מתחילות כל הבעיות.

איך פותרים את זה?

אז כדי לפתור את זה יש שני פתרונות עיקריים:
1: כאשר קונים את המחשב מעלים את הבעיה האפשרית מול החנות שקונים ממנה ודואגים שישימו לכם כרטיס עם ASIC זהה עד כמה שאפשר, לפי בדיקות שעשתי אמור להיות הפרש של לא יותר מ-2% בין הכרטיסים כדי שיפעלו בסנכרון מלא.
2: זהו הפתרון שהכי מקובל לאנשים שקונים כרטיסים בהפרשי זמן זה לעשות אוברקלוק מזערי לכרטיס האיטי יותר, זאת אומרת במקרה שלי לקחתי את הכרטיס האיטי מבין השניים והעלתי לו תדר בכ-20MHZ דבר זה גרם למערך לפעול בתדר של 1430MHZ (שהיה הכי נמוך מבין השניים אחרי אוברקלוק) אבל שני הכרטיסים יעבדו עם המתחים שהם אמורים לעבוד בהם, השיטה הזאת עובד גם עם אוברקלוק, כל מי שניסה לעשות אוברקלוק ראה שיש לו קריסות עם אוברקלוק פשוט מאוד שכל כרטיס בנפרד משיג אך במערך זה פשוט קורס כי המתחים שונים אז אם אנחנו עושים אוברקלוק אנו נעשה לכרטיס האיטי יותר אוברקלוק גבוה ב-20 מהכרטיס המהיר.

איך אנחנו בודקים מתחים ומהירות ליבה אצל הכרטיסים שלנו?

אנו נשתמש בתוכנה של MSI AFTERBURNER (לחצו להורדה) ששם בהגדרות אנו נבטל סנכרון של כרטיסי מסך ונתייחס לכל כרטיס בנפרד, בנוסף יש אפשרות של ניטור מתחים שנפעיל אותה.
אחרי שמצאתי את הפתרון הזה אני גאה לומר שהגעתי עם שני הכרטיסים לתוצאות יפות מאוד של 1580MHZ לליבה ו 8000MHZ לזיכרון.

מקווה מאוד שעזרתי לחלקכם לפתור את העיה, אם יש שאלות או בעיות תנו בתגובה או במייל ואני אשמח לענות.

אודות מישל דרז'יו

בן 27, כלכלן במקצועי וגיימר בנשמתי. מרכיב מחשבים עם דמיון. ניתן ליצור קשר במייל עם כל שאלה [email protected]

השאר\י תגובה