הנבחרת מגיעה אלינו בחסות של Overwolf, אחת מחברות הגיימינג הכי גדולות ומצליחות שהוקמו בישראל, ותהיה חלק מהאליפות העולמית ה-13 לספורט אלקטרוני.
אליפות העולם ה-13 לספורט אלקטרוני הולכת להתקיים השנה באילת, ובמסיבת עיתוניים שנערכה השבוע במשרדי Overwolf יצא לנו להבין את גודל המעמד, להכיר את הנבחרת מעט, ולהיות עדים לטקס הענקת המדים של הקבוצה. האליפות העולמית מאורגנת על ידי הפדרציה הבינלאומית לספורט אלקטרוני (IESF), ותהיה במתכונת של נבחרות. כל נבחרת הצליחה להעפיל לטופ של המדינה שלה על ידי זכייה באליפויות אזוריות, כולל הנבחרת שלנו. האליפות תתקיים בין ה-14 ל-20 בנובמבר השנה, וזוהי השנה הראשונה מאז הקמתה שהיא מגיעה לישראל. יותר מ-300 שחקנים, למעלה מ-71 מדינות, 4 משחקים שונים, ורצון בוער אצל כל נבחרת להוכיח שהם הטובים ביותר ולחזור הבייתה עם הגביע. 4 המשחקים שישוחקו השנה הם: DOTA 2 (קבוצתי), Counter Strike: Global Offensive (קבוצתי), Tekken 7 (קבוצתי) ו-PES2020 (יחידים).
מי שמייצגת השנה את ישראל היא נבחרת Overwolf, שמנוהלת ע״י העמותה הישראלית לגיימינג ובחסות חברת הגיימינג הישראלית Overwolf. האליפות נערכת בחסות משרד התיירות, עיריית אילת, ו-Hanbit Soft Taiwan Excellence, ובתמיכת תנועת מכבי העולמית. הנבחרת שלנו השנה היא הגדולה ביותר מבין כל הנבחרות, והיא מכילה נבחרת מלאה של 12 שחקנים, פסיכולוג ספורט, מאמנים וצוותים מקצועיים. יו"ר העמותה לגיימינג תחרותי, עידו ברוש, אמר במסגרת האירוע השבוע: "אני שמח ונרגש לקראת אליפות העולם שתתקיים לראשונה בישראל. מדובר בהישג משמעותי שהגיע אחרי עמל רב של כל הנוגעים בדבר ואני גאה להגיד שהצלחנו. אני חושב שעם כל המאמצים והנבחרת המיוחדת שלנו יש לנו סיכוי לא רע בכלל להביא גם תוצאות גבוהות, אני רוצה להודות לחברת Overwolf, שהבינו את גודל המעמד והמשימה והתגייסו לטובת כל הדבר הגדול הזה שאנחנו מארחים השנה ולהצלחת נבחרת ישראל באליפות העולם".
שחר סורק, סמנכ"ל השיווק של Overwolf, גם הוסיף: "אנחנו גאים לתת חסות רשמית לנבחרת ישראל לאליפות העולם. יש כאן דור חדש של גיימרים שצומח במהירות בעולם ובישראל בפרט, וכאחת החברות המובילות בעולמות הגיימינג, החלטנו לקחת את זה גם צעד קדימה עם החסות הרשמית לנבחרת ישראל. כולנו מלאי תקווה שיחד עם חבורת השחקנים המוכשרת שנבנתה, הנבחרת תשמור על הבית ותייצג אותנו בכבוד באליפות העולם".
בסיום הטקס הרשמי התקיימה גם חלוקת המדים עבור הנבחרת, ואף משחק ראווה קטן ב-Tekken 7 של שחקן מהנבחרת שלנו מול אחת הנבחרות בחו"ל.
מספר שאלות מעניינות עלו לאחר הטקס, אחת שעניינה אותי במיוחד: מהו תפקידו של פסיכולוג ספורט? ובכן, עידן מורדל (אלוף ישראל בשחייה למרחק), פסיכולוג הספורט של הנבחרת, הסביר לנו שספורט אלקטרוני (בדיוק כמו כל ספורט אחר) מפעיל לחצים על השחקנים כאינדיווידואלים ועל הנבחרת בכללותה, ותפקידו הוא לעזור לשחקנים עם ההכנה המנטלית והחוזק הנפשי לקראת המשחקים שלהם ובמהלך האימונים. "אני שמח וגאה להיות חלק ולתרום מניסיוני להצלחת הנבחרת", הוא סיים את הראיון.
שאלה נוספת שכמו הרבה פעמים אחרות עלתה היא לגבי ייצוג נשי בתעשייה, והאם לא היו נשים שעברו את הסינון על מנת להתקבל לנבחרת. עידו ברוש, יו"ר העמותה לגיימינג תחרותי בישראל, ענה לנו על זה הפעם והתחיל בכך שאכן לא היו נשים שסיימו את התחרויות הארציות במקומות מספיק גבוהים על מנת להתקבל לנבחרת, אבל שהוא מקווה שזה ישתנה בעתיד. המצב אכן משתפר, ואנחנו רואים יותר ייצוג בשנים האחרונות, ועל פי עידו זאת גם אחת המטרות של העמותה: "אחד מהאג'נדות שלנו וחלק מתכניות העבודה שלנו בשנה החולפת ובשנים הבאות זה קידום הנשים בתחום הגיימינג התחרותי. הנתונים בעולם מראים על כ-15% ייצוג נשי בספורט אלקטרוני וכמו בעולם אני מקווה שגם בארץ המספר הזה יגדל".
טווח הגילאים של הנבחרת הישראלית נע בין 18 ל-30, וזה לא מפתיע בהתחשב בכך ששחקנים צעירים לומדים מהר יותר את המשחק ואת המכניקות שלו, ושחקנים מעט יותר מבוגרים מביאים איתם את הוותק ואת הניסיון של שנים ארוכות של משחק ואימונים. מגוון הגילאים מאפשר לנבחרת להנות משני נקודות החוזקה האלו, ואני מקווה שאנו אכן נצליח בתחרות העולמית, ומאחל לנבחרת המון בהצלחה!