נבחרת Playtika ישראל לקראת אליפות העולם בגיימינג תחרותי

לאחר שהתמודדה בהצלחה מול רוסיה, אזרבייג'ן, נמיביה ושבדיה במשחקי אימון ידידותיים בחודש האחרון, נבחרת Playtika ישראל טסה לאליפות העולם בגיימינג תחרותי בטאיוואן.

נבחרת Playtika ישראל, בחסות חברת המשחקים הבינלאומית Playtika וחברת המחשבים Asus ישראל, ובניהולה של העמותה לגיימינג תחרותי בישראל (IeSA), טסה היום (ב') להתמודד באליפות העולם ובהיערכות לשלב הבתים הראשון שייערך ב-9 לנובמבר 2018.

ישנם 11 שחקנים בנבחרת והתחרות מתמקדת בשלושה כותרים: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, ו-Tekken 7.

העמותה לגיימינג תחרותי בישראל (IeSA), בראשות עידו ברוש, יו"ר העמותה, הינה הגוף המרכז והמייצג של תחום הגיימינג בישראל ונציגתה הרשמית של הפדרציה הבינלאומית לספורט אלקטרוני (IeSF). העמותה מנהלת את נבחרת ישראל בגיימינג, ועורכת מדיי שנה את אליפות ישראל בגיימינג תחרותי, בה הקבוצות המנצחות בתחרות מקבלות את ההזדמנות לייצג את ישראל באליפות העולם בספורט אלקטרוני. 

ביום ראשון האחרון התקיים משחק אימון ידידותי אחרון במתחם חברת Playtika בהרצליה. קפטן הנבחרת ושחקן הכותר Tekken 7 מיכאל קרקז שיחק מול מקבילו בנבחרת שבדיה לפני פגישתם באליפות העולם בטאיוואן. במעמד זה הגיעו נותני החסות של הנבחרת, מנכ"ל Asus ישראל רע קורנבליט ומנכ"ל Playtika רוברט אנטוקול על מנת לתת את ברכתם ואיחולי הצלחה לנבחרת. מי שבנוסף איחל לנבחרת בהצלחה הוא יו"ר העמותה לגיימינג תחרותי בישראל, עידו ברוש.

 

רגע לפני אליפות העולם, ישבנו לשוחח עם שניים מחברי הנבחרת, כשהראשונה היא יעל כהן, מנהלת הקבוצה:

איך נכנסת לתחום הגיימינג התחרותי וגיימינג בכללי?

לגיימינג בכללי נכנסתי דרך אח שלי שהיה משחק במחשב, ובתור אחותו הקטנה ראיתי מה הוא עושה. התחלתי לשחק מגיל 10. לגיימינג התחרותי נכנסתי לפני 7-8 שנים, כשכיום אני בת 24.  בעבר גם שיחקתי באליפויות ישראל עם ונגד בנים. לקחתי את זה צעד קדימה כשאמרו לי "את לא תצליחי", והצלחתי. כרגע אני מאמנת הקבוצה בכותר League of Legends, שהוא משחק מאוד תחרותי ובתור בן אדם תחרותי זה מדבר אליי.

בעולם שרובו מורכב מגברים, במיוחד בארץ, מהי הרגשתך בתור גיימרית?

בהתחלה היה לי מאוד קשה עם זה, להגיע לאליפויות ותחרויות מחוץ לבית, מחוץ למסך ופתאום רואים שאת בחורה. יותר מסתכלים עלייך, על הטעויות שאולי תעשי ואת אוטומטית הופכת להיות בולטת. יותר בוחנים אותך. שפטו אותי על כל טעות קטנה שעשיתי אבל מאז הצלחתי להתגבר על זה, והוכחתי את עצמי בכך שהגעתי למקומות שאנשים לרוב לא מגיעים אליהם.

כמה זמן את משמשת כמנהלת הקבוצה?

בעיקרון אני עם הקבוצה שלי שלוש שנים, בין היתר גם התחריתי איתם בעבר. נאלצתי לקחת צעד אחורה מתפקידי כשחקנית עקב חוסר זמן, האימונים לוקחים שעות על גבי שעות וזה ממש ספורט לכל דבר. לכן הפכתי להיות מנהלת הקבוצה שבעצם דואגת לכל הלוגיסטיקה, שזה אומר ספונסרים, מיילים ודברים בסגנון. בפן הקבוצתי-תחרותי אני דואגת לאימונים, שכולם יגיעו בזמן. גם בעניין השחקנים מולם, מה הם משחקים ונגד מי, בחירת הדמויות. לעודד שחקנים חדשים, אם הם לחוצים, לתת להם מוטיבציה ולשמור על המורל.

עד כמה זה מלחיץ בשלב הנוכחי, רגע לפני אליפות העולם?

זה בהחלט ברמה אחרת לגמרי כרגע. יש לנו שחקנים בקבוצה שכבר שיחקו בחו"ל והיו חלק מקבוצות אחרות, אבל ברמה הנוכחית לשחק בחו"ל כקבוצה זה קצת יותר מלחיץ ממה שהם היו רגילים אליו בעבר. אבל בפן התחרותי לכולנו יש ניסיון על במות ומול קהל, ואני מאמינה שאנחנו נסתדר ונגיע למקום טוב.

דיברנו גם עם קפטן הנבחרת ושחקן הכותר Tekken 7, מיכאל קרקז:

מהי הסיבה שבחרת דווקא להתמקד במשחק Tekken?

אני מאוד אוהב את המשחק, בעבר הייתי משחק הרבה במשחקי אופליין. כרגע אין לי הרבה זמן בתור איש משפחה אבל כשיש לי, אני משחק רק ב-Tekken. בנוסף למשחק הזה, אני גם מאוד אוהב משחקי לחימה ובמיוחד קילר אינסטינקט ומורטל קומבט, אבל מהקלאסיים יותר.

מתי נכנסת לענף הגיימינג התחרותי?

נכנסתי לענף מ-Tekken 5 אי שם ב-2005. בתקופה ההיא באמת הפכתי להיות מודע לקהילה בארץ. כיום כשהכל נגיש אונליין ואפשר לשחק נגד כל אחד, מכל מדינה, ואפילו נגד אלופים. פעם זה לא היה ככה והיינו צריכים לחפש יריבים לשחק איתם ולהתאמן, אז הייתי משחק עם אחי. התחלתי ללכת לטורנירים ואפילו ניצחתי, זה נתן לי הרגשה שאולי אני באמת יכול לעשות עם זה משהו.

מתי היית באליפות פעם ראשונה?

באותו הזמן שיצא Tekken 6 היה טורניר בארץ, הפרס היה לייצג את ישראל בלונדון. ניצחתי גם בטורניר הזה וטסתי ללונדון, לקחתי מקום רביעי ולאחר מכן טסתי גם ליפן ודרום קוריאה, שם הגעתי לרבע גמר. בשנה שעברה הגעתי למקום חמישי והשנה אני מאמין מאוד בקבוצה ובתור קפטן שואף להגיע למקומות גבוהים הרבה יותר.

ענף הספורט האלקטרוני מוכר כענף ספורט לכל דבר ב-27 מדינות כשישראל עדיין לא אחת מהן, ובתקווה שתהיה בעתיד. אליפות העולם בגיימינג תחרותי למדינות, תיערך השנה בעיר גאושיונג שבטאיוואן, ובה משתתפות 42 מדינות מכל העולם, בין התאריכים 9-11 בנובמבר.

אודות קארין רוז דובינסקי

בלוגרית עצמאית וגיקית גאה המתפעלת דף משלה בשם The Geek Chick@. הבלוג עוסק בקולנוע, סדרות, גיימינג, חדשות, כתבות, ביקורות והמלצות. קולנוע הוא חיי, אוהבת את כל הז'אנרים (במיוחד אימה ומדע בדיוני) :) חפשו אותי בפייס!

השאר\י תגובה