ה-LG G8X הוא המכשיר השלישי של החברה בסדרת ה-G8 והוא מגיע עם אביזר מסך נוסף שניתן לחבר ולנתק בעת הצורך. מחירו נכון לכתיבת שורות אלו הוא כ-3,299 ש"ח אצל המשווקים הרשמיים.
בשנת 2014 החלטתי לקנות מכשיר חדש. באותה תקופה, היה ה-G3 של LG יריב שקול ל-S5. ה-G3 היה בעל מסך חד יותר, יותר זיכרון עבודה ומצלמה מעולה ומאז החלה הדעיכה האיטית של החברה כאשר כל מכשיר דגל שהוציאה החברה הקוריאנית, הוכה שוק על ירך על ידי המתחרות.
לצד הדברים הרעים, אי אפשר לקחת מ LG את היצרתיות והמקוריות שהיא מנסה לשלב במכשיריה. בעוד שמרבית החברות מסתפקות בשדרוגים שנעים בין תוספת של אחוזים בודדים לביצועי המכשיר או עוד כמה מגה פיקסלים למערכי הצילום, ב-LG ניסו לשנות את האופן בו אנו משתמשים במכשיר. ה-G3 הציג את המעבר של כפתורי השמע וההדלקה לגב המכשיר, ה-G5 הציג רעיון של טלפון מודולרי וכעת מגיע תורו של ה-G8X בעל המסך הכפול לנסות ולהפוך את הקערה על פיה ולהחזיר את LG לקדמת הבמה.
עיצוב & איכות בנייה
LG לא התפשרו על העיצוב או בחירת החומרים ב-G8X. מסגרת המכשיר והכפתורים עשויים מתכת. הם נעימים למגע וללחיצה, לא משקשקים וממוקמים בצורה אורגונומית. גב המכשיר עשוי זכוכית בעלת חיפוי Gorilla Glass 5 ומילה טובה מגיעה לחברה על כך שהצליחה לשלב את מערך הצילום כך שלא יבלוט כלפי חוץ. המסך תופס כ-83% מחלקו הקדמי של המכשיר יחד עם מגרעת "טיפה" למצלמה הקדמית. בסך הכל המכשיר הרגיש לי נוח לאחיזה אם כי מאוד מחליק ללא כיסוי (ש-LG הוסיפו בערכה). הוא לא קל מדי ויושב טוב ביד. גודל המסך מקשה על תפעולו ביד אחת, אבל הדבר אפשרי אם ממש רוצים בכך. בנוסף המכשיר תומך בהגנה מפני מים בתקן IP68 ותקן האיכות הצבאי MIL-STD-810G
תצוגה
המסך הראשי הוא מסוג OLED בגודל 6.4', ברזולוציית FHD+ ובעל חיפוי Gorilla Glass 6, ואת חלקו העליון מעטרת מגרעת בצורת טיפה בה נמצאת המצלמה הקדמית. המסך כאן הוא מעולה. רמות הבהירות מעולות ומאפשרות תפעול של המכשיר גם תחת אור השמש וגם לעת לילה במיטה. בנוסף, המסך תומך בטכנולוגיית HDR 10 ו-LG הוסיפו אפשרות לכיול ידני של המסך יחד עם אפשרויות נחמדות נוספות כגון: אפשרות Greyscale ההופכת את המסך לאפור בדומה לקוראי ספרים אלקטרוניים וכמובן Blue Light Filter לשמירה על העיניים.
ביצועים
בכל הנוגע לביצועים החשבון הוא פשוט. מעבד Snapdragon 855 בתוספת 6GB זכרון עבודה יתנו מענה ל-99.9% אחוז מהדרישות של כלל המשתמשים בעולם. וזהו באמת המצב. ה-G8X עמד בכל משימה שהצבתי לפניו. בין אם מדובר במשחקים כבדים, עבודה עם מספר יישומים במקביל או הזרמת מדיה. הכל עבד עח ההגדרות הגבוהות ביותר. המכשיר לא מתחמם יתר על המידה תחת עומס ושום אפליקציה לא הייתה צריכה להיסגר על מנת לפנות זכרון עבודה. ראוי גם לציין את העובדה שנפח האחסון הוא בתקן UFS 2.1. אמנם זה לא התקן הכי עדכני אבל בהחלט מרגישים בהבדלים בינו לבין נפחי אחסון בתקן eMMC. מה שאומר שמהירויות הכתיבה והקריאה מהאחסון של המכשיר יהיה משמעותית מהיר יותר ביחס למכשירים אחרים.
סוללה
אני לא מחשיב את עצמי "כמשתמש כבד". חוץ מגלישה באינטרנט והודעות אני 50% משתמש במכשיר לקריאה, כ-25% להזרמת מדיה וכל השאר מוקד לגיימינג. במרבית הימים הגעתי לשעה 23:00 עם כ-20% סוללה. לא הייתי אומר שחיי הסוללה הם מעולים, אבל הם סבירים למכשיר דגל המתהדר בשלל טכנולוגיות זוללות סוללה. במידה ותחליטו שלא להשתמש במסך המשני, תוכלו לחסוך עוד כ-15% סוללה.
המטען הוא מסוג Type-C ובעל תקן QC 4.0. לא מדדתי את זמן הטעינה, אבל בגדול – כשעה של טעינה אמורה לספק לכם כ-80% סוללה ובכל מקרה לא מומלץ להטעין סוללות ליתיום ל-100% לאורך זמן. בנוסף, תומך המכשיר בטעינה אחלוטית בהספק 9W ואפילו טעינה הפוכה בתקן USB Power Delivery 2.0
מעניין היה לראות שבעת הדלקת המכשיר הופיעה הודעה על איסור החלפת סוללה באופן עצמאי אלא רק על-ידי אנשי מקצוע. הרי בכל מקרה ב-99% מהמכשירים כיום הסוללות לא נשלפות. מדוע LG בניגוד לשאר החברות הייתה צריכה להזהיר אותי בכל זאת?
חווית משתמש
ה-G8X מגיע עם אנדרואיד 9 שעליו מולבש ממשק המשתמש של החברה, ה- LG UX 9. ואם לתאר את חווית המשתמש במילה אחת, זאת בוודאי תהיה "משונה". אתחיל מהדברים הטובים. מצב כהה נוכח כאן והוא עובד בצורה טובה. בנוסף, אהבתי את האפשרות לקבוע את עוצמת השמע בהתאם לאפליקציה ועוצמת השמע היא ממוספרת, מה שעזר לי לזכור את העוצמה שהייתה מתאימה לי. וזהו, זה בערך כל הטוב שמצאתי. לעומת זאת, הרשימה של הדברים שלא אהבתי היא ארוכה יותר.
ראשית, אין מחוות ניווט. לא ברור לי איך מכשיר שיוצא בשנת 2019 מגיע עם 2 מסכים וללא מחוות ניווט. זאת ההגדרה המדויקת ביותר לפתגם "לרתום את הסוסים לפני העגלה". שנית, המכשיר מגיע עם Android 9 ללא צפי לשדרוג לגרסה 10. לעומת זאת, ה-One Plus 7T שיצא אחריו או ה-S10 מגיעים או צפויים לקבל את גרסה 10 בחודש הקרוב. בנוסף, אין אפשרות ל-Face Unlock והכפתור היעודי של העוזרת הקולית של Google לא ניתן להגדרה של שימוש אחר. אפילו Samsung נתנו למשתמשים אפשרות להגדיר את הכפתור מחדש.
מסך משני
גולת הכותרת של המכשירמדובר במסך הזהה בגודלו ובאיכות שלו למסך הראשי, מאפשר חיבור וניתוק שלו בעת הצורך ונותן למשתמש אוטונומיה מוחלטת מבחינת תפעול. מנגנון הציר מאפשר לתפעל את המסך המשני לאורך 360 מעלות קיפול. והחוויה המתקבלת היא כאילו יש לכם 2 מכשירים בגוף של מכשיר אחד. וזאת בדיוק הבעיה. ראשית אציין שהשימוש ב-2 המסכים עובד טוב מאוד. אפשר לפתוח אפליקציות שונות על כל אחד מהמסכים ובאמצעות מחוות להעביר אותם ממסך למסך. בנוסף, בעת הקלדה – אפשר לפתוח את המקלדת בפריסה מלאה על אחד מהמסכים. והפיצ'ר שהכי אהבתי: בעת משחק, אפשר להשתמש באחד מהמסכים כשלט. וזה עובד מעולה. אפשר לבחור מבין הבקרים המוכנים או ליצור בקר בהתאמה אישית לפי המשחק. אמנם מבחינה ארגונומית זה פחות נוח מבקר פיזי אבל אפשרויות ההתאמה האישית הן רבות.
בהתחלה מאוד התלהבתי מהמסך הכפול. צפיתי ב-Youtube בזמן שהתכתבתי ב-Whatsapp, ניווטתי תוך כדי קריאה ואני מניח שישנם עוד אפשרויות שבהן מסך כפול יכול להוות יתרון. אבל חסרה כאן האפשרות העיקרית של והיא צפייה בתוכן על גבי 2 המסכים יחדיו. אחרת זה הופך את המכשיר לכבד ולא נוח לתפעול בכל מצב שהוא לא ישיבה ובטח שלא תפעול המכשיר ביד אחת. בגדול, הרגשתי שאני צריך להצדיק את השימוש בשני המסכים ובשלב מסוים ויתרתי על המסך הכפול והחוויה שהתקבלה הייתה טובה יותר והמסך המשני שימש אותי מעתה רק כאשר רציתי לשחק במשחקים.
נראה שב-LG לא הבינו שהשוק צועד לכיוון שבו השימוש העיקרי של המסך הכפול הוא האפשרות להרחיב את גודל המסך ולא להפעיל את שניהם במקביל לטובת ריבוי משימות (שגם ככה ניתן לעשות במסכים גדולים). היה עדיף אילו היו מוסיפים תמיכה בקצב רענון 90 הרץ ומתמחרים את המכשיר בצורה תחרותית יותר.
נספחים
כמה נקודות זכות נוספות שראיתי לנכון לציין ב-G8X זה יציאת 3.5 מילימטר ושילוב של שבב DAC לשיפור חווית השמע.
מערך צילום
בבחינת מערך הצילום אז מדובר במערך כפול עם חיישן עיקרי 12 מגה פיקסל ועדשה רחבה באיכות 13 מגה פיקסל. כמובן שכמות המגה פיקסלים לא קובעת והתמונות שמתקבלות הן מצוינות מבחינתי. מצלמת הסלפי באיכות 32 מגה פיקסל עושה עבודה מעולה בצילום סלפי ומעל הכל ישנו מייצב תמונה אופטי במערך הצילום העיקרי ומייצב תמונה חשמל במצלמה הקדמית מה שתורם לכך שהוידאו המוצלם הוא חלק ונעים לצפייה. יש אפשרות להסריט ב-UHD וגם אפשרות ליצור סרטונים בהילוך איטי עד 240 פריימים באיכות 1080p. החיסרון היחיד הוא שתמורת 3,200 ש"ח היייתי מצפה למצוא עדשה נוספת בעלת אפשרות לצילומי תקריב או זום אופטי כלשהו. במיוחד שזהו המצב אצל המתחרות כדוגמת Samsung ו-Xiaomi.
סיכום
אסכם זאת כך,האם המכשיר טוב? כן, בהחלט. האם הוא שווה את הכסף? לדעתי לא. האם הייתי ממליץ אותו למישהו? לא בסכום שמבקשים בעבורו. וזה בדיוק העניין. לטעמי LG החטיאו את המטרה העיקרית של המסך הכפול. הם מניחים שאנשים מבקשים לעצמם מסך כפול לצרכי ריבוי משימות בעוד שהרוב פשוט מבקשים את האפשרות להגדיל את המסך בעת הצורך מבלי לפגוע באורגונמיה ואיכות השימוש. בעבור 3,300 ש"ח לא מקבלים את המכשיר עם המצלמה הטובה ביותר, הביצועים הטובים ביותר או חווית השימוש הטובה ביותר. הוא מפסיד בכל אלו ובמיוחד בגזרת המחיר למכשירים כדוגמת ה-P30 Pro של Huawei, ה-S10 של Samsung או ה-7Pro של OnePlus.
לטעמי, הוא לא מתחרה ישיר של מכשירים כדוגמת ה-Mate X או ה-Galaxy Fold אלא יותר אלטרנטיבה לסדרת מכשירי ה-Moto Z שמציגה שלל תוספים המתחברים למכשיר ומאפשרים לו אפשרויות נוספות. ייתכן וברגע שיירד המחיר לאזור ה-2,500 ש"ח יהיה ניתן לשקול רכישה שלו מחדש.
תודה ענקית לחברת רונלייט על שסיפקה את המכשיר לסקירה ונתנה מענה לשאלותיי.
LG G8X - ציון סופי
עיצוב & איכות בנייה - 9.5
תצוגה - 9
ביצועים - 9
סוללה - 8.5
חווית משתמש - 7
מערך צילום - 8.5
8.6
האם המכשיר טוב? כן, בהחלט. האם הוא שווה את הכסף? לדעתי לא. האם הייתי ממליץ אותו למישהו? לא בסכום שמבקשים בעבורו