להציל את הכוהנת – ביקורת המשחק Sword of the Necromancer

Sword of the Necromancer הוא משחק הרפתקאות שפותח ופורסם על ידי חברת המשחקים Grimorio of Games, המשחק משלב אסטרטגיות התקפה והגנה פשוטות ביחד עם יכולות מיוחדות כמו להחיות אויבים שהבסתם, אך אם אם לא תזהרו ותובסו בקרב, אתם תאבדו כמעט את כל הרכוש והיכולות שלכם ותחזרו לנקודת ההתחלה. 

Sword of the Necromancer

הרעיון להחזיר לחיים את אלו שמתו מופיע בסיפורים רבים, וכן גם ב- Sword of the Necromancer אתם תשחקו בתור לוחמת הנקרא טאמה כשתפקידה הוא להציל את אהובתה הכוהנת קוקו (כן זה השם שלה) שמתה, באמצעות פולחן עם חרב קדושה שתחזיר אותה לחיים. חרב זאת נקראת הנמקומנסר ועל מנת להשיג את אותה חרב, טאמה תהיה חייבת לעבור בצינוק דרך מספר עצום של שומרים, מלכודות ומפלצות שאת חלקן תוכלו לזמן לעזרתכם בקרב.
הסיפור במשחק לא מוצג במלואו בהתחלה, אלא נבנה בשלבים על ידי פלאשבקים של טאמה וקוקו לפני מותה ובכך נותנים משמעות לכל דמות, וגורמים לשחקן להבין למה בכלל הוא נלחם ללא הרף במפלצות בצינוק.

אופן המשחק מחולק לשני חלקים נפרדים, כאשר החלק הראשון מתמקד בהחייאתה של קוקו, והחלק השני מתמקד בטאמה מלווה בקוקו לצידה כאשר הם מפלסות את דרכן החוצה מהצינוק. בכל חלק השחקן נחשף לפלאשבקים שונים, אויבים שונים ואפילו אביזרים שונים שבהם הוא יוכל להשתמש בלחימה. הלחימה היא עיקרו של המשחק. מערכת הקרב הפשוטה על כדי שימוש בחמישה כפתורים: כפתור אחד לריצה או התחמקות, וארבעה כפתורים לביצוע פעולות לחימה שונות אותם תוכלו לייעד לפריטים שתשיגו במהלך המסע. בכל מקש מתור הארבע אתם תוכלו לשים נשק מסוג שונה כמו חרבות או חץ וקשת ובשאר המקשים מפלצת לזימון או אביזרי קסם וקמעות. לדמות שלכם יהיה גם מד חיים ומד נשמות: נשמות יאפשרו התחמקות והם מתחדשות כל כמה שניות (אבל עדיין לא תוכלו להתחמק לנצח) ומד החיים מייצג את כמות החיים שנשארה לכם, כך שאם איבדתם חלק מהחיים של הדמות, הדרך היחידה שבה תוכלו להחזיר אותם תהיה להרוג מפלצות מיוחדות או למצוא אותם בתיבות.

צורת הלחימה עצמה אינה מאתגרת מכיוון שלרוב האויבים (כולל הבוסים) יש התקפות צפויות מאוד ואינם מאיימים כלל. למרות זאת, המשחק נוהג בחומרה כלפי אלו שמתים: אם תמותו, אתם תאבדו חצי מהרמות שלכם ואת כל הפריטים שהשגתם (חוץ מהחרב הבסיסית) ותחזרו לתחילת הצינוק. הצד החיובי הוא שאם כבר מתתם  חציית הצינוק מההתחלה תרגיש שונה כי היא תתאפיין בחפצים, חדרים ואויבים שונים מאלו שנלחמתם בהם בפעם הראשונה, חוץ מהבוסים שישארו זהים. דבר שאהבתי במיוחד במשחק הוא שבכל קומה תמיד תהיה דלת נעולה שתסתיר עוד כמה אויבים, והריגתם תביא בונוסים שונים כמו עלייה ברמות או כלי נשק נדירים.
למי שמוצא את המשחק מאתגר מדי Sword of the Necromancer כולל גם אפשרויות לרמות קושי שונות, ואחרי שתמותו שלוש פעמים תופיעה האפשרות לשנות את רמת הקושי או את ההשלכות של המוות כמו שמירה על כל הפריטים, או פשוט להמשיך מהנקודה האחרונה שבה מתתם.

מה שמייחד את Sword of the Necromancer ממשחקי תפקידים אחרים אחרים, הוא היכולת להחיות מפלצות ולגרום להן להילחם לצידכם כמו דמות נוספת כאשר אתם תוכלו לרפא ולשפר אותן עד שהן ימותו מוות סופי.
המשחק כולל גם מערכת שדרוגים עבור מגוון כלי הנשק השונים שניתקל בהם בכל ריצה. על ידי פריטים שאותם תמצאו במהלך המסע תוכלו להעניק לנשקים שלכם יכולות כמו התמודדות טובה יותר עם מפלצות מסוימות או תנועה מהירה יותר, אבל תמיד הישארו דרוכים כי חלק מאותם חפצים מקוללים והם יחלישו אתכם בצורה משמעותית.

Sword of the Necromancer

סגנון האמנות במשחק לא מלהיב בצורה יוצאת דופן אבל נראה שהוא נעשה בצורה טובה עם השקעה בפרטים הקטנים במיוחד בפלאשבקים במהלך המשחק, אבל התוסף שהכי אהבתי הוא שב- Sword of the Necromancer בשונה ממשחקי תפקידים אחרים (כמו Children Of Morta שסיקר כתבנו אלעד) קיימות כמה אפשרויות אינטראקטיביות מעבר לסיפור, כמו האפשרות לשיתוף פעולה בין שני שחקנים, או מצב סטרימר בו הצופים יכולים לתקשר עם טאמה. הם מברכים או מקללים אותה על ידי הצבעה בצ'ט, והאפשרות הנבחרת ביחד עם ערך הקארמה של השחקן תשפיע על טאמה, ותוכל לרפא אותה או לפגוע בה.

בסופו של דבר המשחק מציג סיפור רגשי מצויין ביחד עם מגוון טוב של פריטים, מפלצות, ואפשרויות להתאמה אישית של רמת הקושי, כך שלמרות שהוא לא ייחודי בצורה יוצאת דופן הוא מהנה ומספק הרבה תוכן.
מהצד השני ל- Sword of the Necromancer יש גם כמה היבטים פחות טובים, למשל ששני החלקים אותם ציינתי מקודם כוללים את אותם הבוסים (גם בהלוך, וגם בחזור אחרי שהצלתם את קוקו), וגם ה-AI של בעלי בריתכם לא תמיד יפעל בצורה טובה מה שיכול להוביל אפילו למותכם, ובעקבות רמת הקושי ההתחלתית הגבוה במשחק לא תמיד תאפשר לכם להנות ממנו.

המשחק מציג רעיונות מגניבים וחדשים בתור משחק תפקידים כמו היכולת להחיות אויבים שמתו, כשביחד עם מגוון תוספות מיוחדות אחרות מתאחדים ויוצרים חוויה שמצליחה לבלוט יותר ממשחקי אינדי אחרים. Sword of the Necromancer הוא התחלה מצויינת לכל מי שרוצה לנסות משחק תפקידים בפעם הראשונה וגם למי שרוצה לשרוד במבוך ביחד עם חבריו.

Sword of the Necromancer

ציון סופי - 7

7

טוב

המשחק טוב, אבל לא מביא הרבה רעיונות חדשים שיהפכו את המשחקיות בו לכיפית במיוחד, למרות זאת הוא מומלץ לאוהבי הזאנר או למי שאוהב משחקי חקר צינוקים ומשחקי תפקידים.

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

אודות סולומון איתי

איתי סולומון, גיימר, אוהב מחשבים סרטי קולנוע וסדרות. מעריץ של mortal kombat ותמיד שמח לדון בכל נושא מעניין!

השאר\י תגובה