חברת Samsung השיקה לפני כתקופה את שורת מכשירי ה-S8 החדשים שלה ולאחר שהצלחנו לשים את ידינו על הדגם המתקדם ביותר, ה-+Samsung Galaxy S8 ממש לא בא לנו לשחרר
ההשקה של Galaxy S8 Plus אינה נחשבת עבור Samsung לעוד השקה מן המניין. היא מגיעה אחרי התקרית של ה-Galaxy Note 7. עובדה זו כשלעצמה יצרה ציפיות רבות למכשיר החדש. עכשיו, כשהוא כבר כאן, הוא מציג עיצוב חדשני, חומרה חזקה ועוזרת וירטואלית חדשה, אבל השאלה שנמצאת שם ברקע טרם קיבלה תשובה: האם כל זה מספיק כדי להחזיר את סמסונג למעמד של מובילת השוק?
עיצוב ומבנה כללי:
קשה שלא להתפעם, וכבר מהמבט הראשון, מהעיצוב של ה-+Galaxy S8. נכון, כבר ראינו את דגמי ה-Edge של החברה בעבר הלא ממש רחוק, ועדיין – השילוב הזה של מסך רחב מאוד, שוליים דקיקים ומסך קעור לצדדים נותן תחושה אחרת לגמרי. סמסונג הצליחה להתעלות על עצמה ולהציג עיצוב אף יפה ומהודר יותר מאשר ה-Galaxy S7 Edge, למרות סדילתי הקשה ממסכים קעורים אינני יכול להכחיש את היופי ש-Samsung הציגה לנו ב-+S8.
את המסך הגדול, 5.8 אינץ', עוטפת זכוכית Gorilla Glass 5. למרות חוזקה, לא הייתי מנסה את מזלכם בנפילה מגובה רב שכן מסך שכזה אף רגיש יותר בשל פינותיו הקמורות. המסגרת המתכתית והמבריקה יש לציין (בהשוואה לצבע המט של הדגם הקודם) ממשיכה בקו רציף את המסך ועד לחלק האחורי, המיוצר גם הוא מזכוכית, שקמור באותה הזווית.
המצלמה ממוקמת ב-Galaxy S8 בחלק העליון של הגב, כשלצידה נורית מבזק בודדת וחיישן מד דופק. חיישן טביעות האצבע הועבר כידוע לחלק האחורי גם כן, בשל הסרתו של כפתור הבית, ובשונה ממרבית הדעות ששמעתי במהלך השימוש (מי אמר שצריך לעקוב אחרי העדר?) אני מצאתי את המיקום של חיישן טביעת האצבע לאחר התרגלות של מספר ימים במקום מצויין ומאוד נוח לשימוש. דבר נוסף לגבי הזכוכית שמצפה את גב המכשיר, זו, בדומה לדגמים הקודמים, רגישה מאוד ללכלוך. מספיק שאוחזים בטלפון זמן קצר כדי שיופיעו סימני שומן שאינם מאוד אסתטיים, בלשון המעטה. נשגב ממני לדעת מדוע סמסונג לא השתמשה באותו ציפוי דוחה נוזלים בו השתמשה עבור הזכוכית הקדמית דבר שגרם לטלפון כמעט להחליק מידי מספר פעמים, אבל כן גרם לי להתקפי לב שרציתי מאוד להימנע (הלב שלי לא יעמוד בזה Samsung).
שקע הטעינה ממוקם בחלק התחתון של המכשיר, וסוף סוף מדובר בחיבור USB Type C. לצידו מוצאים את גריל הרמקול, המיקרופון וכן יציאת אזניות סטנדרטית בגודל 3.5 מ"מ – היי אפל, תראי, אפשר בכל זאת. בחלק העליון ממוקמת מגירת כרטיס הסים המשולבת עם הרחבת הזיכרון. בהוצאת המגירה מתקבלת התראה מידית כי הדבר יכול לפגוע בחסינות למים של המכשיר, ולכן אנו מתבקשים להדק אותה בחוזקה.
מסך וביצועי חומרה:
המסך של ה-+Galaxy S8 רחב כי הוא מציע את יחס הפיקסלים 18.5:9, שדומה ל-18:9 של המסך ב-LG G6 (שאת הסיקור שלו תוכלו לקרוא כאן). מספיק שכותבים את זה לצד היחס המקובל בשוק, 16:9, כדי להבין שהמכשיר צר וארוך, לפחות מנקודת המבט של המשתמש. כך Samsung הצליחה לדחוס מסך בגודל 6.2 אינץ'. במספרים, הדפנות הקמורות מוסיפות עוד 400 פיקסלים בך הכל, וזאת כדי להביא את המסך לרזולוציה של 1440×2960 פיקסלים בצפיפות של 570 פיקסלים לאינץ' (ppi). כברירת מחדל, סמסונג מספקת את ה-S8 כשהגדרת הרזולוציה היא Full HD, כלומר 1080×2220 פיקסלים, ולא 2K. האמת היא שאפילו לא הבחנתי בכך, מסך ה-AMOLED נראה פשוט איכותי וכל כך כיף לעיניים, בעיקר בזכות הצבעים העשירים שהוא מציג בהשוואה למסכי ה-LCD או ה-LED הרגילים. הבהירות של מסך זה מגיע ל-1000 ניט, וזה אומר כי השימוש בו באור שמש ישיר אינו מפריע, וזו הרי נקודת תורפה ברוב המכשירים שאנחנו מכירים, כולל דגמים קודמים של סמסונג עצמה.
אם כבר דיברנו על חווית שימוש ב-+S8, העובדה כי מדובר במכשיר צר, כלומר לא רחב יותר מאשר S7 אבל עם מסך גדול יותר, מבשרת למשתמשים כי הם מרוויחים שטח רב יותר שלא על חשבון גודלו הפיזי של המכשיר. למעשה, ה-Galaxy S8 צר יותר מכל מכשירי ה-5.5 אינץ', כך שניתן עם האצבע להגיע לכל חלק במסך. כמעט. למה כמעט? כי החיסרון של מסך שכזה הוא האורך שלו, כך שכדי להגיע לשליש העליון של המסך ביד אחת נדרשים להפגין יכולות אחיזה ופעלולי יד. מעט מעצבן ומציק בשימוש היומיומי, במיוחד אם תפריט ההתראות נמצא בשימוש רב. כפתור הבית הפיזי, שכאמור הוסר לראשונה במכשירי הסדרה, הוחלף בכפתור מגע המשולב כחלק מהממשק. בתור אחד שהשתמש בכפתורים פיזיים עד כה אני חייב לציין שקיימת עקומת התרגלות אבל אי אפשר לומר כי זה מעבר קשה מידי, והתרגלתי די מהר.
את ליבת המכשיר, כלומר השבב האחראי לכל היכולות הללו, סמסונג פיתחה במשך תקופה ארוכה. Exynos 8895 הוא הראשון המיוצר בליתוגרפיית 10 ננו-מטר בתחום המובייל, וכזה הוא גם Snapdragon 835 המגיע בדגם האמריקאי, שסמסונג סייעה ל-Qualcomm בפיתוחו. לשבב זה שמונה ליבות בתצורת 4 + 4, כאשר ארבע ליבות פועלות בתדר 2.3 ג'יגה-הרץ ועוד ארבע ליבות בתדר 2.3 ג'יגה-הרץ, 64 ביט כמובן. הזיכרון הפיזי (RAM) נותר 4 ג'יגה-בייט, בדומה לסטנדרט הקיים אצל מכשירי דגל אחרים, אך הוא כבר בטכנולוגיית LPDDR4 וכן האחסון הפנימי הוא 64 ג'יגה-בייט, ויש גם חריץ microSD להרחבה. בפועל מדובר במכשיר החזק ביותר כיום, שכן סמסונג היחידה המשתמשת בשבב זה. LG לדוגמה בחרה ב-G6 שלה לא להמתין וללכת על שבב דור קודם, Snapdragon 821. קשה לומר אם המשתמש ירגיש בהבדלים, אבל אחרי שנה ייתכן כי זה יורגש יותר.
חיי סוללה,מצלמה ותוספות:
סוללת ה-Galaxy S8 היא בעלת הספק של 3,000 מילי-אמפר/שעה או 3,500 מילי-אמפר/שעה בדגם הפלוס. המכשיר בקלות החזיק לנו יום עבודה ונשארנו עם קצת עודף. עם זאת, בהשוואה ל-Galaxy S7 שלו סוללה זהה, הוא הצליח לספק יותר זמן שימוש. במבחן PC Mark שנערך מדובר בהפרש של כשעת עבודה נוספת לעומת ה-S7, ובסך הכל הוא סיפק 10:30 שעות עבודה רציפות. כנראה שסמסונג הייתה הפעם יותר זהירה עם הסוללה. כפי שכבר הזכרתי, המצב Always ON לא ממש משפיע על הסוללה, וגם כאשר עברתי לרזולוציה המקסימלית של המסך לא אובחן שינוי רציני. בזמן משחק הסוללה נזללת במהירות רבה יותר כמו גם כאשר המסך פעל יותר במהלך היום. ישנה תמיכה בטעינה מהירה בחיבור USB Type C, אשר מסוגלת להטעין מ-0 עד 100 בתוך כשעה וחצי.
סמסונג בחרה שלא להצטרף למגמת המצלמה הכפולה, והוא השאירה גם ב-S8 מצלמה עם חיישן יחיד עם אותו מספר מגה פיקסל כמו של מצלמת ה-S7. זה אומר שהמצלמה האחורית היא בגודל 12.2 מגה-פיקסל, אבל עם חיישן מעט משודרג מדגם S5K2L2 ISOCELL (בדגמי ה-Exynos) בגודל 1/2.55 אינץ', מפתח צמצם f/1.7 ומייצב תמונה אופטי OIS. מצלמת הסלפי הקדמית שנחשבת היום לא פחות חשובה, כן שודרגה, והחיישן שלה כעת בגודל 8 מגה-פיקסל. מצלמת ה-Galaxy S8 הצליחה לספק את העבודה המצופה ממנה. אולי זה גם מסביר מדוע סמסונג לא הלכה והוסיפה חיישן נוסף כפי ש-Apple עשתה ב-iPhone 7 Plus. נדמה כי היצרניות עוד לא מצליחות להוכיח את הצורך במצלמה הנוספת. מצבי הצילום נותרו מגוונים ובהחלקה שמאלה, או למטה אם אוחזים במכשיר לרוחב, ניתן לעבור בין מצב אוטומטי, ידני, פנורמה, הילוך איטי (720p), טיימלאפס, תמונה וירטואלית וצילום מזון. המצב שהכי אהבנו הוא מיקוד בררני בו אפשר לבחור את המיקוד לאחר צילום התמונה. בהגדרות ניתן להחליף את יחס התמונה בין 4:3, 16:9 או צילום רחב במיוחד של כל שטח המסך – 18.5:9.
החסינות למים ואבק בתקן IP68 נותרו בדגם זה, כך שאפשר לצלול עם המכשיר לברכה, אבל עדיין זה לא משהו שהיינו ממליצים לעשות. בהשוואה ל-LG G6, ה-S8 פחות עמיד בנפילות והוא לא מגיע עם תקן צבאי כפי ש-LG מתפארת במקרה של המכשיר שלה. לכך תוסיפו את הזכוכית הקמורה מקדימה ונפילה שלא במקום – והחשש שיקרה הנורא מכל נמצא שם בכל רגע נתון. מצד שני, להשתמש במגן ולאבד את כל היופי של המכשיר? ההחלטה שלכם.
יש גם תמיכה בתקן Bluetooth 5.0 החדש, כמו גם באפשרות להשתמש ב-Dual Audio לחיבור שני התקנים בו זמנית להאזנה בשניהם באותו הזמן, כמו זוג אוזניות או רמקולים. חיבור האוזניות 3.5 מ"מ נותר במקומו ולדעתי האישית מיקומו היה נוח בחלק העליון ולא בתחתון. הרמקול הראשי חזק, אם כי ציפיתי כי מתי שהוא נזכה לזוג רמקולים סטראופוניים במכשירי סמסונג ולא נישאר עם אחד. סמסונג צירפה בונוס מעניין לערכה בדמות אוזניות של AKG מסוג In-ear נוחות ואיכותיות במיוחד, עם שלט על החוט לשליטה בעוצמת השמע או להעברת שירים.
לסיכום,ה-+Samsung Galaxy S8 הינו טלפון מצויין כמעט מכל הבחינות, החומרה שלו תוכל לעמוד בכל מה שרק תדמיינו להעמיד מולה, המצלמה שלו מספקת תמונות איכותיות של יביישו גם מצלמות DSLR, המסך הקעור שלו מעניק משמעות אחרת לצפייה בסרטונים בנייד ולמרות הסלידה האישית שלי ממסכים קעורים אני לא יכול להכחיש את העובדה ש-Samsung עשתה עבודה מצויינת ביצירת הטלפון של שנת 2017 לדעתי. אם אתם מחפשים אחר טלפון מצקועי שיישרת אתכם גם בשנים הבאות ומוכנים להיפרד מכ-3,300 ש"ח (כולל מגן ומגן זכוכית שלא מגיעים עם המכשיר, מאוד כועס על זה Samsung) ה-Galaxy S8 Plus הינו הבחירה בשבילכם.
Galaxy S8 Plus
עיצוב ומבנה כללי - 9
מסך וביצועי חומרה - 10
חיי סוללה, מצלמה ותוספות - 8.5
9.2
יוקרתי
אם אתם בשוק אחר טלפון פרימיום ויש לכם את הכסף לוותר על המכשיר, ה-Samsung Galaxy S8 Plus הינו הבחירה הטובה ביותר עבורכם.