ה-Galaxy A72 של Samsung מספק ביצועים איכותיים ומפתיעים למדי בתחום מכשירי הביניים
כמו הרבה דברים אחרים בתחום החומרה, גם שוק הסמארטפונים מלא עד בלי סוף בכמות עצומה של סמארטפונים בגדלים שונים ובעלי יכולות שונות. אין ספק שאחד השווקים היותר מוצלחים של השנים האחרונות בתחום הסמארטפונים הוא שוק הביניים, וככל שעובר הזמן נראה שיצרניות הסמארטפונים והיצרנים יחדיו מבינים שלאו דוקוא צריך לשלם מחירי עתק כדי לקבל ביצועים טובים ואיכותיים.
סדרת מכשירי Galaxy A המחודשת הגיעה לשוק לפני מספר שנים, וכעת הגיע הזמן לבדוק את אחד המכשירים החדשים ביותר בסדרה, ה-Galaxy A72, שממשיך (כמו קודמיו) לספק ביצועים איכותיים, מסך מרשים ומצלמה מתקבלת בהחלט בתג מחיר משתלם. הנה מה שחשבתי על ה-Galaxy A72 של Samsung!
https://www.youtube.com/watch?v=oRzKguNWv5w&ab_channel=SamsungSamsung%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%AA
אתחיל בגילוי נאות קל והוא שיש לי מקום חם מאוד בלב לסדרת Galaxy A הנוכחית, בעיקר כי ה-A70 היה לאחד המכשירים היותר טובים שקניתי בשנים האחרונות (עד שהחלפתי אותו בעד ה-S20 FE 5G שיצא בספטמבר האחרון בו אני מאוהב קשות). ה-A70 בין המכשירים הראשונים שיצאו לשוק תחת סדרת Galaxy A המחודשת, לאחר שסמסונג עשתה קצת סדר וגנזה לחלוטין את סדרת J וסדרת A המקורית לטובת סדרת ביניים אחת שתספק קשת רחבה של מכשירים בעלי יכולות ביצוע שונות ובתקציבים שונים. באופן אישי קניתי את ה-A70 כי חיפשתי מכשיר שלא יפער לי חור בכיס (באותה התקופה הייתי חייל תפרן שחי על 1000 שקל בחודש), וכמו שקיוויתי, המכשיר בהחלט סיפק את הסחורה בשנה שהיה לי אותו הודות למפרט נהדר, מצלמה איכותית לסטנדרטים שלי וביצועים טובים בכל תחום בו עסקתי עד לאותו היום עם הפלאפון שלי.
אחרי ה-A70 הגיע גם ה-A71 שאותו לא יצא לי לסקר, וכעת מגיע ה-A72 (שהושק לצד אחיו הקטן, ה-A52, מידע על שניהם תוכלו למצוא כאן), שממשיך את קו האיכות בתחום מכשירי הביניים פעם נוספת.
בתוך הקופסא של ה-A72 נקבל את המכשיר עצמו (אליי הגיע בצבע שחור), קייס פלסיק להגנה, כבל Type-C ל-Type-C וראש מטען מהיר בהספק של 25W. היות והיום ראש מטען נחשב למותרות בשוק הסמארטפונים (אם תרצו לקרוא על דעתי בנושא מוזמנים להיכנס לכתבת התוכן שלי בנושא כאן), שמחתי מאוד לראות שסמסונג המשיכה את הטרנד מה-A70 וכללה מטען בקופסא (בעיקר שמדובר במכשיר שמנסה להיות כמה שיותר זול לצרכנים שלו), ועוד יותר שמחתי לגלות שמדובר במטען מהיר (לפחות בסטנדרטים של סמסונג) שיטעין את ה-A72 ללא מאמץ בהספק של כ-25W. כן חשוב לי לציין שבקופסא של ה-A52 לא תקבלו מטען מהיר אבל אם תרצו ניתן לרכוש את מטען ה-25W בנפרד והוא יטעין את ה-A52 באופן מהיר גם כן.
הדבר הראשון ששמתי לב אליו עם ה-A72 זה שיש לו פרופיל קצת "שמן" ושהוא מרגיש הרבה יותר כבד (כ-203 גרם אם נהיה מדויקים) בהשוואה ל-A70 או ל-S20 FE 5G שיש ברשותי. באופן אישי פחות התחברתי לגוף השמנמן הזה, בעיקר כי כבר הספקתי להתרגל לפרופילים הצרים והארוכים שסמסונג הספיקה להכיר לכולם במכשירי הדגל שלה, אבל לא הייתי אומר שזה דיל ברייקר של ממש.
המכשיר עצמו מגיע עם חיפוי ה"Glasstic", אותו חיפוי פלסטיק בגימור מט שניתן למצוא על גבי כמה מכשירים של סמסונג היום, בניהם מכשירי דגל כמו ה-Note 20 או הדגם הבסיסי של סדרת ה-S21 וגם ה-S20 FE. באופן אישי אני מאוד אוהב את החיפוי הזה, ואפילו שהוא קצת מגנט לטביעות אצבעות, העובדה שמדובר בגימור פלסטיק שלא יישבר אם חלילה ייפול לנו המכשיר גורמת לי לפחות להיות רגוע יותר (כן, אני לא מאלה שמחפשים גב זכוכית יוקרתי, גם ככה ב-95% מהמקרים אנשים שמים על הטלפון שלהם קייס, אז למה להסתכן מראש). כמו כן המכשיר כולל תקן עמידות בפני מים ואבק IP67, שזה תמיד טוב.
מעבר לכך נקבל כמובן כפתור הדלקה וכיבוי וכן כפתורי ווליום, חריץ להכנסת סים וכרטיס הרחבה עד לכדי 1TB, זוג רמקולים סטריאופוניים (אחד בתחתית המכשיר והשני באפרכסת) ואפילו שקע אוזניות 3.5 מילימטר (מדהים ששוק הביניים עדיין יכול להנות מהפיצ'רים ששוק הפרימיום כבר מזמן שכח מהם).
מסך המכשיר הינו מסך +FHD בעל פאנל Super AMOLED בגודל 6.7 אינץ'. מעבר לכך יש לנו תמיכה בקצב רענון מהיר של 90 הרץ (איזה כיף!), יחס מסך גוף של כ-84.4% ותמיכה בבהירות מירבית של עד כ-800 ניט. בעוד ובהירות המסך הרגישה לי קצת נמוכה גם ברמות הגבוהות ביותר, בסופו של דבר חווית השימוש עם המסך הזה הייתה בהחלט מתקבלת, אפילו שחדי העין ללא ספק ישימו לב שלעיתים הצבעים שהמסך מספק לא בהכרח מדויקים כמו שצריך. כמו כן חשוב לציין שאין למכשיר תמיכה בתקני צפייה כגון Dolby Vision או +HDR10, דבר שעוד יותר מוריד מאיכות המסך לצערי (אם כי זה די מתקבל בהתחשב בעובדה שמדובר במכשיר ביניים). בחלקו העליון של המסך נוכל למצוא את שקע המצלמה הקדמית, שבדומה לדורות האחרונים של מכשירי החברה גם הוא קטן למדי ולא מורגש כמעט בכלל.
מתחת למכסה המנוע של המכשיר נוכל למצוא את ערכת השבבים Snapdragon 720G של חברת Qualcomm לצד 6 או 8GB זיכרון RAM וכ-128 או 256GB זיכרון אחסון פנימי.
אפילו שמדובר בערכת שבבים שמיועדת לשוק הביניים ואפילו שאני כבר רגיל להשתמש בערכות שבבים מתקדמות הרבה יותר (דוגמה יפה לכך היא ה-S21 Ultra שסיקרתי כאן), שמחתי מאוד לגלות שבכל פעולה בסיסית ואפילו בפעולות קצת יותר קשוחות, המכשיר סיפק ביצועים די טובים. לא קרה לי שהוא נתקע או שמשהו קרס, ובסך הכל תצפו לקבל כאן חווית ביצועים טובה מאוד ביחס למחיר של המכשיר. כמו כן הרצתי כמה בדיקות מאמץ סיננטיות על המכשיר כדי לאמוד את היכולות שלו, וגם כאן קיבלתי תוצאות לא רעות בכלל. המכשיר מגיע עם תמיכה במערכת ההפעלה Android 11 ובממשק המשתמש של סמסונג One UI 3.1. מדובר בעיניי באחד הממשקים היותר נוחים לתפעול בשוק מכשירי האנדרואיד, ובין אם אתם משתמשים וותיקים או חדשים במכשירים של סמסונג, סביר להניח שתמצאו את עצמכם בבית מאוד מהר.
סוללת המכשיר מגיעה בנפח של כ-5000mAh והיא מספקת חיי סוללה מרשימים לגמרי. לא קרה לי שהייתי צריך להטעין את המכשיר במהלך היום וגם אם כן, המטען המהיר שמגיע באריזת המכשיר מספק יכולות טעינה מרשימות שלא ישאירו אתכם מקובעים לשקע חשמל יותר מידי זמן.
מעבר לכך נקבל מתחת למסך סורק טביעות אצבע, שלצערי הרב לא צלח את המבחנים שלי היות והוא נכשל יותר מידי פעמים עד שהוא כן הצליח לסרוק כמו שצריך את האצבע שלי.
נעבור למערך הצילום של המכשיר.
סמסונג שמרה על עיצוב סולידי הפעם, ואין כאן את מערך המצלמות המעוצב והייחודי של סדרת ה-S21. כמו כן המערך לא בולט יותר מידי מגב המכשיר, דבר שמאוד אהבתי לראות בהתחשב בכך שהיום כמעט כל מכשיר שני שיוצא לשוק מגיע עם בלוטה רצינית ובתוכה מצלמות.
המכשיר כולל 4 עדשות שונות, כאשר העדשה הראשית מגיעה עם חיישן 64MP ומספקת תמיכה בפוקוס אוטומטי ובייצוב תמונה אופטי. המצלמה הזו תהיה מסוגלת לספק לכם תמונות בפורמט רחב. העדשה השנייה הינה עדשת טלפוטו הכוללת חיישן 8MP בעל תמיכה בפוקוס אוטומטי, ייצוב תמונה אופטי וזום אופטי 3x. בנוסף לאלה נקבל עדשה שלישית בעלת חיישן 12MP ויכולות צילום סופר רחבות בזווית של עד 123 מעלות ועדשה אחרונה חביבה בעלת חיישן 5MP שנועדה לצילומי מאקרו.
מצלמת הסלפי של המכשיר הינה בעלת חיישן 32MP התומך בצילום רחב.
מערך הצילום עצמו מספק תוצאות לא רעות בכלל, בייחוד אם נשווה אותן לדורות קודמים כמו ה-A70. הצבעים נראים טוב למדי, הפוקוס מהיר ואמין ויכולות הייצוב האופטי והזום מרשימות לא פחות. אהבתי מאוד את התוצאות של מצלמת המאקרו, זה מדהים לראות איך מצלמה כל כך פשוטה יכולה לספק רמת זום איכותית מבלי לאבד יותר מידי מהפירוט.
באשר ליכולות ההסרטה של המכשיר ישנה תמיכה בהסטרה באיכות 4K או 1080P ב-30FPS. בכנות הייתי שמח לקבל כאן תמיכה ב-60FPS לפחות ברזולוציית HD, אבל אני מניח שזהו אחד מהחיתוכים שסמסונג עשתה על מנת להפוך את המכשיר הזה למכשיר ביניים מין השורה.
בסופו של דבר, ה-Galaxy A72 של סמסונג ממשיך בגאווה להוכיח שלא צריך להוציא סכומים גבוהים במיוחד על מנת לקבל חווית שימוש טובה עם המכשיר שלכם. אם אתם בעלי תקציב נמוך יחסית ומחפשים מכשיר ביניים בעל ממשק נוח, מצלמה מספקת, מסך מרשים בעל קצב רענון מהיר וממשק הפעלה נוח לתפעול, אין יותר מידי מקום לטעות עם ה-A72, בייחוד כשהוא נמכר בישראל בתג מחיר לא רע בכלל שבהחלט מספק את התמורה של כ-1759 שקלים לדגם הכולל כ-128GB זיכרון אחסון וכ-8GB RAM (לפי אתר KSP בייבוא רשמי).
מה דעתכם? האם שוק מכשירי הביניים ימשיך להיות איכותי מספיק בשנים הקרובות? ספרו לנו בתגובות!
Samsung Galaxy A72
ציון סופי - 8
8
טוב
במחיר שלו, אין ספק שה-A72 של סמסונג עושה עבודה טובה!
יש תמכיה לא רשמית ב HDR10 , פועל ביוטיוב ובדסני + .
יש הסרטה ב 60 פריימים ב FHD.