הקדמה
חברת SteelSeries הדנית ידועה מזה מספר שנים כיצרנית ציוד הקפי למחשב. אומנם מדבר באחת מהשחקניות הפחות ידועות בארץ, אולם ברחבי העולם החברה בנתה לעצמה מוניטין של יצרנית ציוד גיימינג איכותי המתאימים לכל פלחי השוק, ולכן אהודה על גיימרים רבים. קו המוצרים של החברה כולל אוזניות גיימינג, משטחים לעכבר, מקלדות ועכברים.
הפרס של התחרות מופנים הראשונה שלנו
לפרטים נוספים – http://mofnim.pcgalaxy.co.il/
מה באריזה
אריזת העכבר מגיעה בצבע אפור סטנדרטי יחד עם כיתוב כתום שמושך מעט את העין בשללשפות (פרט לעברית כמובן), והכיתוב "PRO Gaming" שאמור לרמוז לנו על ביצועי העכבר. יחד עם העכבר נמצא חוברת הדרכה קצרה ודף קרטון עם כתובת אינטרנט להורדת מנהלי ההתקנים. נראה ש-SteelSeries נוקטת פה בצעד שהופך אט-אט למגמה בעולם המחשבים ומחסירה את דיסק ההתקנה, שבדרך כלל הופך ללא רלוונטי לאחר מספר שבועות מעת השקת העכבר. למרות שהעדרו של הדיסק עלול לעלות ביוקר למשתמשים שאין בידם גישה לאינטרנט, למי בימינו אין אינטרנט?
בעת פתיחת האריזה נתקלנו בשקית קטנה של חומר סופג לחות. למרות שבפועל אין סיבה שתהיה לחות באיזור מבוקר כמו מחסן אלקטרוניקה, נציין לטובה את מידת ההשקעה של SteelSeries בפרטים הקטנים. בנוסף להכל, החברה הוסיפה גם זוג מדבקות עם לוגו החברה, הליך שהפך לסטנדרטי יחד עם אפל ומוצריה.
מפרט טכני
פריימים לשנייה: 6500
אינץ' לשנייה: 40
רזולוציה: 1400-1600
תאוצה מקסימלית: 15G
מרחק מקסימלי מהמשטח: 3.5 מ"מ
משקל: 103 גרם
זמן תגובה: 1 מילי-שנייה
אינץ' לשנייה: 40
רזולוציה: 1400-1600
תאוצה מקסימלית: 15G
מרחק מקסימלי מהמשטח: 3.5 מ"מ
משקל: 103 גרם
זמן תגובה: 1 מילי-שנייה
דרישות המערכת: מערכת הפעלה חלונות 2000 XP ויסטה 7 או מקינטוש ושקע USB פנוי
הערה: התקני הבקרה נתמכים רק במערכת חלונות על גרסאותיה, אך השימוש במחשבי מקינטוש אפשרי גם ללא התקנת התקן בקרה.
רושם ראשוני
העכבר עצמו צבוע באפור עם ציפוי גומי חלק משני צדדיו ועל-גבי איזור הגלגלת אשר שוברים את הגימור המבריק של העכבר. מקשי העכבר מוארכים והמקש הימני ארוך במיוחד, כנראה בכדי להתאים לאורך האמה, ולכן העכבר מתאים לימנים בלבד.
|
באמצע העכבר נמצא את הגלגלת ומקש לשינוי רגישות העכבר. בצידו השמאלי של העכבר נוכל למצוא שתי נורות לד המעידות על מצב הרזולוציה (Low, High) וכפתורי ניווט (קדימה ואחורה). בקדמת העכבר נמצא את חיבור ה-USB באורך שני מטרים המצופה בבד. הן החיבור והן הכבל עמידים ביותר.
מתחילים לעבוד
ממבט ראשוני, העכבר נראה מקצועי ויוקרתי, אך בעת הנחת היד עליו נוכחנו לדעת אחרת; העכבר קליל במיוחד, דבר שנותן לו הרגשה זולה, אשר נתמכת על ידי מבנה העכבר שנדמהשעשוי פלסטיק זול. כפתורי העכבר נלחצים בקלות יתרה וממשיכים את ההרגשה הפלסטיקית שאנו רגילים לקבל מעכברים מחברות עלומות שם. כמו כן, הגלגלת הייתה מעט נוקשה וקשה להזזה אם כי זה לא הפריע לנו בזמן השימוש בעכבר.
הדבר הראשון אליו שמנו לב בשימוש עם העכבר הוא פשטות ההתקנה. הודות ל-Plug and Play הידוע, לא היה צורך להתקין שום התקני בקרה. מערכת הבדיקה שלנו זיהתה מיידית את העכבר וכל הכפתורים ביצעו את פעולות ברירת המחדל שלהם. תחילת השימוש בעכבר לא הייתה חלקה לחלוטין: תזוזת העכבר על-גבי המסך לא הייתה טבעית לאורך הבדיקה והתקשנו לשלוט עליו בנוחות. עם זאת, במהלך הזמן שהעכבר שהה בחיקנו, התרגלנו אליו והשימוש בו נעשה נוח יותר מיום ליום.
מנהלי ההתקנים בהם נשתמש לצורך מבחני הביצועים הם מגרסה 1.0 והושקו בנובמבר 2008. למרות שמנהלי ההתקנים לא עברו עידכון במשך שלוש שנים, אין צורך לגשת לחלק המבחנים בנימה סקפטית ואנו נמשיך הלאה בראש שקט. את העכבר נבדוק במספר משקחים כגון Call of Duty: Black Ops, Crysis 2 ו-Portal 2 על גבי מגוון משטחים:
- עץ (שולחן)
- בד (אותם משטחים לעכבר שקיבלנו לביקורת זו)
- זכוכית (שולחן זכוכית עבה)
בחרנו במשחקים תובעניים בכל הנוגע לדיוק העכבר, שכן פרמטר זה קריטי ומהווה בסיס לנצחון במשחקי פעולה מגוף ראשון. בעת הבדיקות לא נתקלנו בקפיצות או ריצודים ודיוק העכבר היה מספק על-גבי שלושת המשטחים, אפילו על משטח הזכוכית עליו מסתבכים חלק מעכברי הלייזר. המעבר בין הרזולוציות בזמן משחק היה חלק ומהיר וגם כאן לא חווינו בעיות.
עכבר אופטי או עכבר לייזר?
לצורך השוואה בין דיוק שני סוגי החיישנים, לקחנו למבחן את ה-Ikari ואת ה-CM Storm Sentinel שבדקנו בעבר. למען האמת, לא הופתענו מהתוצאות. כבר שנים שמדברים על העליונות של החיישן האופטי לעומת חיישן הלייזר בכל הנוגע לדיוק, והפעם נוכחנו לדעת על כך בעצמנו, כאשר ה-Ikari הראה לנו דיוק טוב יותר עם פחות קפיצות וריצודים. כמובן ניתן להאשים בכך את חיישן ה-TwinEye של ה-Sentinel, אבל זה כבר סיפור בפני עצמו. האם עכברים אופטיים עדיין שולטים בשוק בכל הנוגע לדיוק? על-פי דעות של גיימרים ושחקנים מקצועיים רבים התשובה היא כן. אך לדעתנו, יש להתייחס לכל הפרמטרים השונים בעכבר בעת קנייתו.
התקני הבקרה
כפי שהתאכזבנו מהזנחת העידכונים ונטישת מנהלי ההתקנים, עלינו להוסיף כי אנו מאוכזבים מהתקן הבקרה עצמו, שכן הוא מאפשר לשנות את הגדרות הרזולוציה בין שלוש אפשרויות מובנות מראש בלבד. בעוד שרוב היצרניות משקיעות במנהלי ההתקנים שלהן, נראה כי SteelSeries החליטה להתעלם מכל הנוגע לצד התוכנתי, ולטעמנו מדובר בחיסרון משמעותי למדי.
סיכום
חברת SteelSeries היא אומנם לא שחקנית חדשה בתחום, אך על פי ההתרשמות שלנו במהלך הביקורת על העכבר, ההרגשה הייתה כי מדובר במוצר באיכות נמוכה. מלבד היותו מדויק, ה-Ikari לא הפגין שום יתרון על פני שאר העכברים הן בטווח המחיר שלו והן בקטגוריה שלו. לאור מחיר העכבר בארץ, אנו ממליצים לשקול מספר חלופות כגון ה-CM Storm Sentinel או ה-G500 של לוג'יטק שסיקרנו בעבר. עם זאת, נראה כי לחברה יש ניסיון עשיר בכל הנוגע למשטחים לעכבר. בעת הבדיקות שלנו מצאנו כי המשטחים איכותיים מאוד ומצדיקים את מחירם. המשטחים יתאימו לכל עמדה בכל גודל ולכן נמליץ עליהם ללא הסתייגות.
יתרונות
- דיוק טוב יותר ביחס לעכברי לייזר
- תמיכה ב-Plug and Play
חסרונות
- איכות חומרים ירודה
- התקן בקרה לוקה בחסר
- מתאים לימנים בלבד
השוואת מחירים:
159 שקל :Ksp
208 שקל : Tms
159 שקך : Ivo