שנות התשעים חוזרות ובגדול עם Tony Hawk’s Pro Skater 1+2, החידוש המצופה למשחקי הסקייטבורד של Activision, תפסו סקייטבורד ובואו נתחיל
בזמן שיש אנשים שלא אוהבים את המשחקים החדשים ש-Activision משחררת כמו סדרת משחקי Call of Duty ו-Destiny, החברה הראתה שהיא יודעת לנצל טוב מאוד את הנוסטלגיה שלנו עם חידושים לחלק מהמשחקים עליהם גדלנו כמו טרילוגיית משחקי ספיירו, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy וכעת Tony Hawk’s Pro Skater 1+2. ובזמן שאני לא ממש גדלתי על משחקי Spyro ו-Crash (הייתי יותר מעריץ של Croc), אני כן גדלתי על משחקי Tony Hawk, בפרט Pro Skater 2 ו-3, שאני עוד זוכר איך בכתה ז' הייתי רץ לבית של החבר הכי טוב שלי והיינו משחקים בהם ומנסים להשלים את כל האתגרים. אז הנוסטלגיה ללא ספק השפיעה עליי בביקורת הזו, לפחות במשחק השני, אבל אנסה כמה שיותר לשפוט עבורכם את המשחק כמו שהוא מאשר דרך משקפי הנוסטלגיה.
בדומה למשחקים המקוריים, אתם בוחרים לכם את מי שיעמוד על הסקייטבורד שלכם, ממבחר גדול של 40 ספורטאים מפורסמים (ושלד אם קניתם את המהדורה המהודרת), כמו כן, אתם יכולים לעצב את הדמות שלכם והסקייטבורד שלו/ה ממגוון רחב של אופציות, של שער, קעקועים, לבוש וכדומה. את הסקייטבורדים השונים ופרטי העיצוב עבור הדמות שלכם אתם מרוויחים או קונים באמצעות אתגרים יומיים שהמשחק נותן לכם, ואלו אתגרים שאפשר להשלים אותם בכל מצבי המשחק של Tony Hawk’s Pro Skater 1+2, בדומה לאתגרים היומיים שיש במשחקי Call of Duty. את נתוני הדמות שלכם, כמו במשחקים המקוריים, אתם משפרים באמצעות נקודות ניסיון אותם תמצאו בשלבי המשחק עצמו.
השליטה של המשחק זהה אחד לאחד למה שהייתה פעם. אתם שולטים בדמות שלכם בצורה חלקה ומבצעים טריקים שונים כמו תרגילים אווירים, סיבוב הסקייטבורד, גלישה על מעקים ואיזון הסקייטבורד על הרצפה, כל הזמן בניסיון ליצור שילובי תרגילים שמרוויחים לכם נקודות ומגבירים את מד המיוחד שלכם, שמאפשר לכם לעשות טריקים מגניבים ובלתי אפשריים על הסקייטבורד. בגלל הניסיון שלי עם המשחק, זה היה מאוד קל לשחק שוב, אבל אלו מכם שלא זוכרים או חדשים לסדרת המשחקים, המשחק כולל הדרכה טובה למכניקות המשחק. שחקנים שעדיין יתקשו עם השליטה או שרוצים לבטל את האתגר, יכולים להפעיל מודים שמאפשרים איזון מושלם בכל רגע, מד מיוחד תמיד מלא ולבטל את האפשרות של להתרסק, אבל אם תפעילו אותם, ללא ספק תפספסו את חווית האתגר והנוסטלגיה.
מצב המשחק הבסיסי זה ה-Tour, שנותן לכם לשחק את כל השלבים של Tony Hawk’s Pro Skater 1 ו-2 בדומה לאופן שבו שיחקתם פעם, שאתם צריכים להשלים כמה שיותר משימות כדי לפתוח שלבים נוספים ב-Tour, המשימות (לאלו שלא שיחקו במשחקים בעבר) יכולות להיות לאסוף מספר פריטים מפוזרים בשלב, לבצע תרגיל מיוחד בנקודות ספציפיות, למצוא את הקלטת הסודית או לאסוף 5 אותיות שמאייתות את המילה SKATE. בזמן שלא שיחקתי במשחק הראשון בילדותי, כן שיחקתי ב-2 מלא אז די הייתי גאה בעצמי שזכרתי איפה מתחבאים חלק מהפריטים של המשימות והנוסטלגיה חזרה בעוצמה מלאה.
מה שכן, כמו הרבה דברים שאתם זוכרים מהילדות, לא הכל מהזכרון שלכם זהה למציאות וזה גם קורה פה, כמו זה שהשלבים קטנים ממה שאתם זוכרים (הכל מרגיש גדול יותר כשהיינו ילדים) למשל השלב של העיר ניו יורק והמגרש בוניס ביץ' בלוס אנג'לס, וזה שחלק מהשלבים של המשחק השני מרגישים מאוד דומים לאלו של המשחק הראשון, למשל השלב הראשון במחסן והשלב השני בבית הספר, גם במשחק הראשון וגם במשחק השני, מה שמראה טיפה חוסר גיוון בשלבים עכשיו שאנחנו משחקים בשני המשחקים יחדיו. בכל מקרה, זו לא תלונה כלפי החידוש, כיוון שהוא עושה מה שהוא אמור, להחזיר את המשחקים האלו לדור הנוכחי בצורה הטובה ביותר והוא עושה זאת.
אם אתם מחפשים גיוון בשלבים, המשחק כולל מצב יצירה, שנותן לכם לבנות מגרש החלקה משלכם עם רמפות, מעקים וחפצים מהסביבה. מה שנותן לכם ליצור שלבים די יצירתיים ומאתגרים, והשליטה במצב זה היא לא רעה בכלל, למרות שהייתי רוצה טיפה יותר עצמים וחופש לבנות ממש שלב משל עצמי עם רקע מגוון. בכל מקרה, זו אופציה נהדרת שמאפשרת לכם לנסות מסלולים חדשים לוקלית וברשת.
אז כן, יש ל-Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 מצבי רשת. בהתחשב שהמשחק יצא בתקופה שכדי לגלוש הייתם צריכים לתפוס את קו הטלפון (אחרי רעשים מוזרים מהמחשב כשהוא מתחבר), זה נחמד שהמפתחים החליטו להאריך את זמן המשחק באמצעות מצב רשת, שכמו שאמרתי, מאפשר לשחק בשלבים שיצרו אחרים ומאפשר לשחק תחרותית ברשת נגד שחקנים אחרים בשלבים של המשחק- אתם לא יכולים לפגוע אחד בשני, אבל משחק רשת תחרותי שם אתכם ביחד עם עוד שישה שחקנים ואתם מתחרים ביניכם על מי יכול לקבל את התוצאה הטובה ביותר או לבצע את השילוב עם הכי הרבה נקודות, וזה יכול להיות מאוד מאתגר וכייפי.
גם במצב הרשת וגם בכל מצבי המשחק, Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 עובד מאוד חלק עם זמני טעינה מינימלים, גרפיקה משופרת שנראת נהדר, מודלים חלקים ואנימציה מהירה יותר (גם כשאתם מתרסקים). הכל במשחק מרגיש מהיר יותר, כך שזה לא מרגיש שאתם מבזבזים זמן בלהסתכל בדמות שלכם קמה אחרי שהיא התרסקה עם הסקייטבורד.
כמו כן, הסאונד של המשחק מצוין עם אפקטי קול מצוינים שיחזירו אתכם לתקופה, ואפילו משופרים היום לעומת פעם, למשל צליל שונה לכל משטח עליו הסקייטבורד נוסע. כל זה לצלילי מוזיקה ברוח התקופה. כמובן שלא היה ל-Activision את הזכויות לכל השירים של הפסקולים המקוריים של המשחקים, אבל המפתחים עשו עבודה ממש טובה בלהחליף את הפסקול עם שירים שנשמעים כמו הפסקול המקורי, שבהתחלה לא חשבתי אפילו שאני מקשיב לפסקול חדש (עד ששמעתי את השם ניקי מינאז' באחד השירים).
זה מה שאני אוהב במשחק כל כך, זה איך ש-Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 משמר את ההיסטוריה שלו והאווירה של שנות התשעים, בין אם זה באמצעות פתיח בסגנון התקופה עם כל הספורטאים המוכרים, מוזיקה שנשמעת זהה למוזיקה שאז או אפילו קלטות במשימות המשחק וההדרכה, גם אם רוב הנוער היום לא ידע אפילו מה זה קלטת. המשחק מאמץ את שנות ה-90 ומביא אותן למאה ה-21.
Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 נותן לנו בדיוק מה שרצינו. אחרי תקופה ארוכה בלי משחקי סקייטבורד, אנחנו מקבלים 2 משחקים מחודשים שמחזירים אותנו לתקופה פשוטה יותר.
תודות לפס קול מחודש מצוין, גרפיקה וביצועים משופרים, מאפייני משחק חדשים וניצול מלא של הנוסטלגיה, מדובר במשחק מדהים שגיימרים מבוגרים וצעירים חייבים לנסות, טריק מדהים של Activision.
*עותק למהדורה המהודרת של המשחק סופק על ידי עדלי יונייטד.
Tony Hawk's Pro Skater 1+2
ציון סופי - 10
10
מושלם
משחק הסקייטבורד של ילדותינו חזר ובגדול מתמיד.