ז'אנר משחקי הפאזלים קיים כבר שנים, ואחת מסדרות המשחקים שעושות את הזאנר למוצלח היא ללא ספק סדרת Trine, שמשלבת סיפור פשוט אך מעניין עם משחקיות של פאזלים ופתיחת חידות ממכרת. בעוד והמשחק האחרון בסדרה לא קיבל תשבוחות רבות כמו קודמיו, חברת Frozenbyte חוזרת פעם נוספת עם Trine 4: The Nightmare Prince, בתקווה להשיב את הכבוד שאבד לסדרה בחזרה למקומו.
לטובת אלה שלא מכירים את סדרת Trine כלל, מדובר בסדרת משחקי פלטפורמה, פאזלים ופתירת חידות שהגיחה לראשונה לעולם בשנת 2009 עם צאת המשחק הראשון. כלל משחקי Trine עוקבים אחרי שלושה גיבורים, במסעותיהם הרבים ברחבי העולם הקסום של המשחק. ב-Trine 4: The Nightmare Prince, אנו עוקבים אחרי שלושת הגיבורים במסעם למצוא את הנסיך האבוד שנעלם יום אחד מין הממלכה.
כאדם שמסוגל להתחבר למשחקי פאזלים ופתירת חידות בקלות, סדרת Trine תמיד הייתה שמורה אצלי בלב, והמשחק הראשון בסדרה היה לאחד ממשחקי הפאזלים האהובים עליי עוד מתקופת בית הספר. במשך השנים יצא לי לעקוב אחרי כל משחק חדש בסדרה, ושני המשחקים הראשונים בסדרה היו אהובים עליי מאוד. לצד דעות רבות גם אצלי המשחק השלישי בסדרה התקבל קצת פחות בחיוב, מה שהעלה בליבי את התקווה שהמשחק הרביעי בסדרה יחזיר את הכבוד שאבד לסדרת Trine.
כפי שציינתי קודם ב-Trine אנחנו עוקבים אחרי 3 דמויות שונות והן:
Amadeus The Wizard – אמדאוס המכשף מסוגל לזמן ולשלוט בחפצים שונים ברחבי המפה. בעזרת אמאדאוס תוכלו לזמן קופסא אותה תוכלו להניח בכל מקום על מנת שתספק לכם פלטפורמה לקפיצה, וכן תוכלו להזיז חפצים קיימים על מנת לפלס לכם את המשך הדרך או להפוך את החפץ אותו הזזתם לבעל משמעות שונה לחלוטין ממה שהיה בתחילה.
Zoya The Thief – זויה היא שודדת וגנבת מאומנת במיוחד, שעושה שימוש בחץ וקשת. מלבד היכולת הברורה לירות חצים על אויבים ועל חפצים שונים, זויה מסוגלת לעבור ממקום למקום על ידי רובה מיוחד היורה חבלים עליהם יכולה זויה לתפס ולעמוד.
Pontius The Knight – האביר פונטיוס הינו אביר קשוח וגדול המסוגל לחסל אויבים באמצעות החרב והמגן שלו. מלבד חיסול אויבים, פונטיוס מסוגל להרים חפצים כבדים, לחסום התקפות של אויב או לשקף את האור בעזרת המגן שלו.
מה שהופך את סדרת Trine לכל כך מהנה וממכרת היא העובדה שעל מנת לעבור את כלל השלבים שיש למשחק להציע תצטרכו לתעל את הכוחות והיכולות של שלושת הגיבורים על מנת לעבור את השלבים. במהלך כל שלב תוכלו לשנות את הגיבור איתו אתם משחקים בכל רגע נתון, כך שבכל רגע לאורך המשחק יהיו לרשותכם הכלים הנכונים לפתיחת החידות. החידות עצמן מאתגרות, ומלבד חידות הבסיס קיימות דרגות קושי שונות למשחק, שבהחלט יאתגרו את המוח שלכם במידה ותרצו בכך.
מהלך השלבים של המשחק ברור ונוח, ולא מצאתי את עצמי נתקע על חידה יותר מידי זמן, גם בדרגות הקשות יותר שיש למשחק להציע. המשחק עושה שימוש נפלא בגרפיקת 2.5 מימדים, שמשלבת אומנות דו-מימד יפייפיה עם יכולות תלת מימדיות משכנעות, שהופכות את המשחק למאוד יפה לעין וכן מאתגר את השחקנים למצוא מקומות נסתרים ושלל חפצים שמוחבאים לאורך כל שלבי המשחק.
כלל השלבים מלאים בדברים לאסוף החל מנקודות ועד לחפצים מיוחדים. בעזרת הנקודות שתאספו לאורך המשחק תוכלו לפתוח שלל יכולות שונות לשלושת הגיבורים, שרק יעצימו את היכולות הקיימות של הגיבורים ואפילו יעניקו לגיבורים יכולות חדשות. השלבים ב-Trine הינם ארוכים במיוחד ולכן, במידה ופספסתם נקודות או חפץ מיוחד, המשחק מאפשר לכם לחזור לחלקים מסוימים בשלב לאחר סיומו, על מנת שתוכלו לחזור ולאסוף את החפצים והנקודות שלא מצאתם בפעם הראשונה בה שיחקתם. המשחק מחלק את השלבים לחלקים, ומציג לכם באיזה חלק פספסתם משהו, על מנת שתוכלו לחזור לחלק השלב אותו לא סיימתם במטרה לאסוף את מה שחסר לכם.
דבר נוסף שהופך את Trine 4 לכה מוצלח היא המוזיקה שלו. כלל המנגינות בסדרה משתנות משלב לשלב, וכל מנגינה מכניסה אתכם באופן מדויק במיוחד לאופי של השלב.
הסיפור של המשחק הרביעי אולי לא המעניין במיוחד שיצא לי להיתקל בו, אך הוא מנעים את זמן המשחק וגורם לכך שכל דבר שתעשו במהלך המשחק יהיה לעוד חלק בפאזל שאתם משלימים למען המטרה הגדולה והעיקרית של המשחק והיא מציאת הנסיך האבוד.
המשחק הרביעי בסדרה יצא לכלל הפלטפורמות והקונסולות. עותק המשחק שקיבלתי לסקירה הינו עותק ל-Nintendo Switch, שאפשר לי לקחת את חידות המשחק לכל מקום. השליטה והביצועים של המשחק הן במצב נייד והן במצב נייח נהדרת והמשחק רץ באופן חלק ללא תקיעות או תקלות. כמו כן הגרפיקה לא קיבלה הנמכה כלל והיא זהה לחלוטין לגרפיקה על גבי המחשב או על גבי הקונסולות החזקות יותר. אמנם במצב נייד המשחק נראה קצת פחות איכותי עקב הרזולוציה הנמוכה שניתן לשחק בה במצב נייד על גבי ה-Nintendo Switch, אך זה לא משהו מורגש במיוחד.
Trine 4 מחזיר פעם נוספת את המשחקיות המשותפת לקדמת השולחן, כשהוא מציע אפשרויות משחק של עד שני שחקנים. תוכלו לעבור את כל סיפור המשחק עם עוד חבר שישלוט על דמות נוספת ויסייע לכם במסע. ניתן לשחק על אותו המכשיר וכן לשחק בפורמט Online בין שני מכשירים שונים.
כאות חגיגה ל-10 השנים מרגע יציאת המשחק הראשון, בצמוד למשחק הרביעי בסדרה השיקה חברת Frozenbyte את Trine: Ultimate Collection, המאגד לנו את שלושת המשחקים הראשונים של Trine בנוסף למשחק הרביעי בסדרה. חשוב מאוד לציין שהמחיר של האוסף הוא 50$ בלבד והוא יעניק לכם את כל החוויה שתוכלו לבקש מסדרת Trine. אם מעולם לא נחשפתם לסדרת המשחקים המעולה הזו וברצונכם לשחק במשחק החדש, אני ממליץ לכם בחום לקנות את האוסף שיאפשר לכם לשחק בכל המשחקים וכן מכיל בתוכו שלל בונוסים ותוספות נוספות מלבד ל-4 המשחקים. אם תרצו לשחק רק במשחק הרביעי בלבד תשמחו לדעת שאין קשר עלילתי בין המשחקים ותוכלו לקפוץ ישר למשחק הרביעי מבלי חשש שפספסתם משהו. הגרסה הרגילה של Trine 4 עולה 30$.
לסיכום, כמעריץ של סדרת Trine כבר במשך עשור היו לי ציפיות גבוהות מהמשחק החדש בסדרה, ואכן, Trine 4: The Nightmare Prince ללא ספק משיב לסדרה את הכבוד שאבד לה. המשחק מרגיש טוב מאי פעם, בשילוב עם גרפיקה קסומה וייחודית וכן מוזיקה נעימה וממכרת, Trine 4 הפך במהרה למשחק האהוב עליי ביותר בסדרת Trine. בין אם נחשפתם בעבר לסדרת המשחקים הזו ובין אם לא, Trine 4: The Nightmare Prince הוא ללא ספק דרך נפלאה להיחשף לסדרה בפעם הראשונה או לחוות אותה פעם נוספת, לבד או עם חברים.
Trine 4: The Nightmare Prince
משחקיות - 9
עלילה - 6
גרפיקה - 8
פס-קול - 9
8
טוב מאוד
משחק פאזלים ממכר המשיב לסדרת משחקי הפאזלים האהובה את הכבוד שאבד לה